o sa mai pot alapta ....?

o sa mai pot alapta ....? | Autor: simona_27

Link direct la acest mesaj

Sunt intr-o situatie foarte grea si mi-ar peinde bine niste sfaturi,pareri...
Am nascut acum doua saptamani. Toate bune si frumoase in spital,6 zile, cu furia laptelui cu tot. Ajunsi acasa, am "bolit" 5 zile cu diaree de la un virus luat din spital,cel mai sigur, pe care l-am dat si familiei...
Problema este ca, in urma tratamentului pentru diaree(regim alimentar, carbune medicinal, enterol, calciu carbonic si mult ceai de menta)a scazut incet incet productia de lapte astfel incat, acum am sanii atat de moi ca ma intreb daca voi mai putea alapta exclusiv vreodata.In aceasta perioada i-am dat si formula pe care o refuza cu indarjire, doar prin somn cate 30 ml ca sa nu scada in greutate.
De doua zile mi-am revenit, mananc bine, beau 2-3 litri de lichide (apa si ceai de anason, chimen) dar nu se cunoaste nimic, sanii sunt in continuare foarte moi si goi. Vor mai reveni vreodata la productia anterioara...... Voi putea alapta exclusiv?....

Ioana Carina 19.09.2008 si 36+ cu licurici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Simona, faptul ca sanii sunt moi nu inseamna ca sunt si goi. Eu am nascut de o saptamana si deja nu mai am sanii tari si plini ca la inceput. Daca pui copilul la san des si renunti la formula, ai toate datele pentru o alaptare exclusiva de succes!

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si Tudor Andrei (16.02.2011)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nana04 spune:

Sigur vei putea alapta. Daca te odihnesti, papi bine, si il pui pe bebe la san laptele se va produce ( poti sa mai iei si ceaiuri din alea de chimen si anason). Oricum vei produce atata timp cat suge bebe. Eu am alaptat 1 an si atunci m-am oprit pt ca a trebuit si in prima luna si bebele meu papa si biberon dar apoi doar san exlusiv.
Sanatate multa si nu renunta, este cel mai mare beneficiu pt bebele tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_27 spune:

Multumesc tare mult pentru raspuns
Eu m-am panicatpentru ca la primul copil am avut sanii piatra pana la 2luni si apoi mai moi dar nu ca acum.....
Avand in vedere ca sfatul vine de la o mama cu o experienta mai bogata sper sa reusesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

la al doilea copilas canalele sunt deja formate si copilul goleste mai usor si eficient sanii, asa ca senzatia de prea plin nu prea mai apare.
Stai linistita, vei putea alapta! Ai grija de tine, stiu ca e greu, ca ai puiutii f mici amandoi, dar incearca sa nu muncesti prin casa si sa dormi de cate ori ai ocazia.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Felicitari ptr bebe!
Am si eu o itrebare. La primul copil te-ai si muls?
Stai linistita ca lapte este destul. Pune copilul la san cat poti si cat doreste el de des, lasa biberonul, ca nu e nevoie si alapteaza linistita. Faptul ca ai facut acea diaree imediat dupa febra laptelui plus ceaiul de menta (evita-l pe viitor cat timp alaptezi) a facut ca perioada cu sanii tari sa fie f scurta. Asta nu inseamna ca n-ai suficient lapte, ci doar ca nu ai mai mult decat trebuie lapte lucru extrem de frecvent la inceputul alaptarii pana se obisnuieste sanul cu nevoile lui bebe.

Maria_rubi, o mamica DC are nevoie de ajutor!

Mergi la inceput

Nu, la primul bebe nu m-am muls deloc si nici acum.
Referitor la ceaiul de menta, tarziu am aflat de efectul lui asupra lapelui...
La san o pun chiar foarte des, in perioada cand nu doarme, uneori, cand vine jetul de laptic mai abundent renunta la san....ori nu-i face fata cu inghititul ori nu ii e foame....
Sper sa fie cat mai scurta perioada in care sa se obisnuiasca sanul cu nevoile lu bebe...
Va multumesc foarte mult tuturor pentru sfaturi si sunstinere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamat spune:

Da, Da, Da!

Relaxeaza-te. Daca jetul puternic o deranjeaza, mulge tu un pic de tot inainte, sa iasa laptele cu presiune prea mare.

Va fi bine, sigur ca vei alapta mult si bine

Mergi la inceput

Acum vin cu vesti bune: a crescut volumul laptelui si bebe e bine,ia in greutate, chear daca nu foarte mult, da'... creste. Foarte mult a contat alimentatia mea, mi-a revenit pofta de mancare,mananc bine si ma odihnesc.LP nu mai folosim de atunci si sper sa nu mai fie nevoie vreodata
Multumesc inca odata pentru sfaturi si sustinere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Simona, felicitari!

Mergi la inceput