Depresie sau doar suparare?
Raspunsuri - Pagina 22
buli spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Selene_Bunny ladyJ, or fi alea conditiile lor, dar eu m-am simtit luata ca la Politie. Or nu ma pot apropia de cineva care ma ia ca la Politie si sa-mi mai si descarc sufletul in fatza lui/ei. Nu-mi inspira incredere. |
Selene, e normal sa faca asta. gandeste-te ca trebuie sa fie siguri ca ajuta o persoana reala, nu pe cineva care sa zicem ca se plictiseste.
nu-ti mai cauta justificari, pune mana si fa ceva!
JuliaSM spune:
Cred ca cei de la fundatia respectiva au solicitat hartiile acelea doar pentru a-si justifica si ei activitatea cumva,cu niste documente la dosar.Nu consider ca ar trebui sa interpretezi totul ca afront personal,ci pur act birocratic,ca doar traim in Romania,unde intai conteaza hartiile,apoi omul.
Pe de alta parte,poate-s oameni faini cei de la fundatie,mai ales daca-s de generatie tanara(asa cum banuiesc ca si sunt,de fapt).Si,cu orice ajutor ar veni dinafara,foarte importanta e atitudinea cu care te raportezi la fiecare situatie.E o chestie de alegeri,ca in sloganul ala deja banal,cu "daca vrei,poti".Da,trebuie sa vrei,sa iti impui sa vrei.Intr-un anumit sertar personal,fiecare din noi are acces exclusiv si,cu oricate sfaturi bune,ramane ceva de doar noi putem alege,putem decide.Cel mai nociv e sa alegi sa renunti la lupta.Si sa cauti si scuze pentru asta.
Selene,stiu cum e sa dai cu nasul de pamant,de aceea iti doresc sa gasesti putere sa te aduni si sa vrei de la tine mai mult,de la viata sa ceri mai mult.Sa te bati putin,pt ca nimeni nu va duce luptele tale.
ladyJ spune:
| citat din mesajul lui Selene_Bunny ladyJ, or fi alea conditiile lor, dar eu m-am simtit luata ca la Politie. Or nu ma pot apropia de cineva care ma ia ca la Politie si sa-mi mai si descarc sufletul in fatza lui/ei. Nu-mi inspira incredere. |
Da, bine zici, TU te simti luata ca la politie, asta nu inseamna ca EI te iau ca la politie.
Proiectezi la greu.Ai urgenta nevoie de ajutor, eu nu te pot lua pe sus.
sdcristian spune:
selene, ai cap, ai maini ai picioare si esti sanatoasa
ai tot ce iti trebuie ca sa te descurci in viata
a, iti mai lipseste ceva
VOINTA!!! DETERMINAREA!!!
gaseste-o pe asta, cu vorbe bune, cu palme, cu dusuri reci, cum o poti tu gasi, si munceste. muncesti - astigi bani. castigi bani - iti rezolvi problemele financiare si atunci si cea mai mare parte din griji.
prima data incearca meditatii, ca le poti face acasa. apoi cand merge daria la gradi iti poti cauta un job full time. pana atunci e bine sa lucrezi la tine, de la frica ta de oameni la cum arati, ca si asta e foarte important cand vrei un job
si probabil iesind din casa si mergand intr-un mediu cu oameni o sa te ajute si psihic
mama de Carol (29.12.2008) si
19+ cu 
Ilinca_M. spune:
Eu as vrea sa renunt sa mai intru la subiectul asta, dar masochismul ma tot intoarce aici:)). Parerea mea e ca un psiholog nu are ce sa-i faca Selenei; e firea ei si gata, are o fire mai atipica, nu stiu de unde i se trage, cat e ereditar, cat e datorita imprejurarilor vietii etc dar asta e firea ei. Poate un psiholog sa-ti schimbe firea? Piedicile din calea lui Selene or fi si de natura obiectiva, dar majoritatea neajunsurilor cred ca provin din firea ei si mi se pare ca ea nu vrea sa lucreze deloc la asta.
Selene_Bunny spune:
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Eu as vrea sa renunt sa mai intru la subiectul asta, dar masochismul ma tot intoarce aici:)). Parerea mea e ca un psiholog nu are ce sa-i faca Selenei; e firea ei si gata, are o fire mai atipica, nu stiu de unde i se trage, cat e ereditar, cat e datorita imprejurarilor vietii etc dar asta e firea ei. Poate un psiholog sa-ti schimbe firea? Piedicile din calea lui Selene or fi si de natura obiectiva, dar majoritatea neajunsurilor cred ca provin din firea ei si mi se pare ca ea nu vrea sa lucreze deloc la asta. |
Tocmai cand ai spus ca te apuci si tu de povestit...
Edit: al doilea raspuns este ca, in perioada 23 februarie - 1 martie, Andreea nu este la birou si nu va putea raspunde la mesaje.
Am INTREBAT, FRUMOS, daca se poate purta o discutie on-line.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
Ilinca_M. spune:
Pai aveam entuziasm in mine, dar m-am pleostit ulterior:))) Chiar imi pare rau ca o femeie inteligenta si cultivata ca tine nu poate sa scape de niste...nu stiu cum sa zic...de un mod obtuz de a vedea lucrurile, de o atitudine negativista si vaicareatza (habar n-am ce zodie esti dar mi se pare ca esti rigida si incapatanata ca un capricorn si tipicara ca o fecioara...dar ai si orgoliul unui varsator; am nimerit macar ceva-ceva?:)))
CorinaDani spune:
selene, inca o idee practica :
la voi in braila exista magazin kaufland ? daca da, probabil ca stii ca la intrare exista un panou in care oricine poate afisa diverse anunturi. mergi acolo, pune si tu anuntul tau cu meditatii sau traduceri, verifica si ofertele de job-uri (daca exista). si o iesire la aer/plimbare iti va face bine, daca nu este foarte departe.
pentru ca iti place atat de mult activitatea umanitara, ti-as mai da o sugestie : stiu sigur ca in braila exista un orfelinat. fata nasei mele lucreaza acolo de zeci de ani, ca educatoare. incearca sa vezi daca nu au nevoie de personal, poate chiar si cu jumatate de norma. daca ai reusi acest lucru, cu siguranta vei simti ca esti utila, ca aduci putina bucurie in sufletelele acelea triste si nevinovate...
in legatura cu starile prin care treci : ti-a mai scris cineva, e posibil sa fie si un usor dezechilibru chimic in creier, cu atat mai mult cu cat esti vegetariana si nici nu-ti poti permite sa cumperi alimente pentru ca nu va ajungeti cu banii. poate carentele din alimentatia ta au inceput sa-si spuna cuvantul, in mod subtil. eu nu spun sa renunti la alimentatia vegetariana, ci doar sa iei in calcul si aceasta ipoteza...cand ti-ai facut ultima data niste analize serioase ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
pitzinuca spune:
si ti-au raspuns si ei, tot frumos. cat mai e? o saptamana. pana atunci, scrie intr+un doc despre ce ai vrea sa vb, care iti sunt temerile, etc, si le trimti dupa 1 martie
mami de andi
si ilinca
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
Selene_Bunny spune:
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Pai aveam entuziasm in mine, dar m-am pleostit ulterior:))) Chiar imi pare rau ca o femeie inteligenta si cultivata ca tine nu poate sa scape de niste...nu stiu cum sa zic...de un mod obtuz de a vedea lucrurile, de o atitudine negativista si vaicareatza (habar n-am ce zodie esti dar mi se pare ca esti rigida si incapatanata ca un capricorn si tipicara ca o fecioara...dar ai si orgoliul unui varsator; am nimerit macar ceva-ceva?:))) |
Nu. Sunt Rac, ascendent Gemeni.
Serios vorbind, in momentul asta, chiar nu ma simt OK, si nu ma asteptam sa nu ma simt OK, pentru ca ziua a fost OK, am rezolvat ce aveam de rezolvat, nu am avut niciun motiv de stres/suparare/enervare...
Dar ceva e, si nu pot identifica ce... Zici ca, pana acum, cerul a fost senin si, dintr-odata, au aparut niste nori negri, amenintatori... Puii mei, altfel nu stiu sa explic...
CorinaDani, in 2008, cand eram la Galati. Mai, iunie, cam pe acolo.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii