PRIETENE FARA TITLU (75)
Raspunsuri - Pagina 9
monica70 spune:
CRISTINA imi pare rau ca v-au atacat iar bolile,sper sa va reveniti urgent cu toate !
Apropo de boli,Ghita dupa prima zi de bazin - sambata - era deja cu muci .Diana e mai calita,au aparut niscaiva muci doar dupa a doua zi.Bine ,diferenta e ca ea se misca,pe cand taica-su habarnistu' la inot, nu. Dar astia-s doar "muci de inot" , sau "muci de dupa baie" le mai pot zice ,ca si daca se balaceste cam mult in vana o mai apuca asa a doua zi.
Tudor e in continuare ok,doar alaltaieri a facut 5 ture de kk ,doua cam albicioase,asa ca mami nu i-a mai dat seara si a doua zi dimineata lapte,dupa care si-a revenit la normal 1-3 / zi.A trecut peste asteptari peste iarna asta : e deja martie si nicio raceala,nici macar mucisori.Sper sa il tina naravul si sa nu il fi laudat (iar) prea devreme.
INGRID va sa zica asa cu zanele si spiridusii,i-ai zis ca nu exista? Io vreau sa creada in zane,pitici,vrajitoare,balauri etc. cat de mult posibil ,mai ales ca ei nu i-a fost niciodata teama de asa ceva - nici macar de amaratul ala de lup nu i era teama, daca ti minte.Problema e ca nu stiu cat va mai putea crede,ca ii umbla mintea binisor si e tare banuitoare.Da' o mai imbrobodesc io Io si povestile
BRANDUSA,INGRID apropo de pian si palatul copiilor,nu stiti,orga aia nu se poate considera macar la inceput pe post de pian? Ca la o adica nu imi trebuie sa iasa fata pianista,dar macar niste notiuni de incepator ar fi dragut sa aiba.Iar eu nu prea-s capabila sa i le dau ca nici nu stiu si nici rabdare n-am - nici pentru mine.INGRID Diana m-a intrebat aseara daca Diana ta stie sa citeasca - ca a vazut ca avea si notele in fata - dar am schimbat iute subiectul,ca altfel se apuca la ora 23 noaptea sa invete iar si ea pe litere sa stie si ea citi Sau mai rau,pe notele muzicale.
Chestia e ca sunt sigura ca tare i-ar placea si ei mult intr-o gradi-scoala tip Montessori cum e a Emmei ,unde fac chestii de tot felul . Mai ales daca vede ca altii fac si ea vrea musai si se zbate sa ii iasa si ei dar sa fac eu acasa cu ea atatea chestii nu merge ca ... in primul rand mi-e greu mie
Am uitat sa va intreb, fac ai vostri serbare de 8 martie? Diana ne-a zis ieri ca au poezii prea grele si sunt in urma cu repetitiile,ca multi copii nu le stiu inca bine - probabil le-o fi auzit pe educatoare discutand pe tema asta.Pe mine oricum dansurile ma intereseaza
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
Denisam spune:
Hello si un ceai astazi si LA MULTI ANI CU O PRIMAVARA FRUMOASA CARE SA ADUCA MULTA SANATATE!!!
Da stiu,care primavara ca mai este inca zapada desi este soare...
Cristina-multa sanatate si putere,dc you need help let me know
Mira-sanatate si tie si f.faine desenele
Bee-bafta multa in ce ti-ai propus
Moni-bafta maine la interviu,vezi ca si BEE tot ca mine zice sa ceri, cu atat mai mult ca o sa inveti si o chestie noua care doar iti va folosi si nu multa lume o stie.
Ingrid-am uitat sa raspudn legat de balet, nu am apucat sa fac poze ca eu doar o las acolo si tati o ia, ca mereu in timpul ala am avut de mers la diverse workshop-uri cu A, si de aceea sunt in urma,dar sper de sapt viitoare sa apuc sa merg joia,si ii voi face poze, mai ales ca repeta pt spectacolul din iunie, pe schena cu costume-deja ne-au cerut 100cad,etc.
Cerintele nu sunt asa de mari la gradi publice sau la scoli,deja mate care o face E este pt sf de clasa a 2-a si inceput de a 3-a si inca nu stie ca lumea inmultirea, e de cam 2 luni la ea, de unde deduc ca nu ii este usor, stie procesul,cum il stie si la adunare si scadere, cand intra zeciel sio sutele in discutie le pune una sub alta, nu e inca geniu si nici nu vreau sa faca in minte decat mult mai incolo-dar la M este ideea ca dc copilul poate si progreseaza sa nu il tii pe loc, ca atunci isi pierde interesuls i motivatia-ccea ce works for me La citit, are si ea zile,nu avem timp mereu sa o punem sa citim,cartile care ea ni le citeste sunt la fel cu 5-8 randuri pe pagina,si cu poza ,dar are rabdare cand se apuca sa citeasca 10-13 pagini din astea, si sunt la nivel mediu. Daca as fi avut-o numai pe ea sigur as fi facut mai mult,dar deocamdata nu am alta solutie-chiar ma gandeam ca dc nu reusim sa gasim pe cineva sa o duca in Ro, o sa vina mama si se va ocupa ea dimineata de E sa o invete sa citeasca si in romaneste cum trebuie, mai rupe ea dar inca nu am lucrat cum, trebuie-o sa o dau si la ceva tabere pe vara,dar inca nu pot decide ca nu stim dc pleaca in Ro sau vine bunica e inca devreme.
Geografie si istorie-fara teme, doar informativ,sunt mici inca.
Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani
monica70 spune:
DENISA sper sa gasesti cu cine sa o trimiti pe Emma inocoace ca iar fi super sa mai schimbe mediul macar in vacanta in plus sunt sanse sa apari si tu in zona dupa ea atunci,nu? Interviul ala e poimaine seara ,nu maine.Sigur o sa cer niscaiva parale,ca altfel mai bine mai stau juma' de an acasa.
Pe Diana a scos-o taica-su de la gradi si a dus-o la mami,cu intentia sa o lase acolo pana diseara si sa il aduca in schimb pe Tudor.Dar a iesit cu lacrimi de crocodil,ca ea vrea numai cu Tudor,asa ca acum is pe drum spre casa amandoi.Numai cu Tudor era mai usor ca daca e singur e cumintel,dar cu amandoi ... o fi show iar.
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
monica70 spune:
Mi-am masurat acum strumfii Diana 110 cm si Tudor 80 cm.S-au inaltat cu cate 3 cm de cand i-am masurat ultima oara.
Ai vostri cum stau? Tudor mi se pare cam piticot,dar macar compenseaza la kile ...
Denisam spune:
Moni-bafta in toate.
Dc Emma ajunge in tzara in vara, nu prea sunt sanse sa apar dupa ea, ci sa o aduca mama inapoi la sf. de august. Eu as vrea la anul sa venim,din mai multe motive-sper sa faca fratelo copilul si sa venim sa il botezam,apoi sa ii mai aduc pe amindoi sper vara viitoare si noi sa facem o excursie prin Europa.
monica70 spune:
DENISA hai ca e bine si asa mai ,uite ne organizam mai multe sa facem impreuna turul ala prin Europa In august 2012 e ok?
Diana e cu Tudor in dormitor,le-am scos niste chestii de asamblat construit.Tudor palavrageste in disperare pe limba lui taaare amuzant si numai ce-o aud pe Diana zicandu-i : "DA' TUUUDOR ,NU MAI FI ASA DISPERAT! "
INGRID nu stiu cum iti iese tie faza cu nevorbitul cu Diana ,ca cu a mea nu merge neam.Vorba unui sef de-al meu, "o doare la banana" Iar n-a ascultat si e si obraznica si am zis ca nu mai vorbesc cu ea.Dar ea continua sa ma apeleze cu "mamii" sa imi arate una alta si ma tot seaca cu "mamiii" "nu te intereseaza?" "sau azi nu mai vorbesti cu mine?" ba mai si striga la mine si ma someaza sa ii raspund A incercat si sa se gudure, un pic,dar clar dupa 5 minute ar continua exact pe aceeasi linie neascultatoare si obraznica,asa ca inca ma tin pe baricade.
Ah si a venit de la gradi cam suparata cu martisoarele,ca nu stiu ce fetita a primit mai multe si in plus i-a zis ca-s urate cele pe care le-a primit ea (Diana),chestii de-astea
Tudor continua sa vorbeasca singur,iar Diana e alaturi imi tot arata ce casute a facut (mi le baga sub nasmin fata monitorului ) si imi zice sa vorbesc cu ea, ca altfel nu mai e prietena cu mine.Dar nici pomeneala de vreo scuza ,cerut iertare,promisiuni ca nu mai face etc.
Denisam spune:
Moni-stai calma ca baietii cresc mai lent cand sunt mici si ei pot recupera pina pe la 17-18 ani,pe cand fetele sunt pe invers la max 14 ani se opresc din crestere.
Emma are 120cm si aprox 21kg si Alex 103 si vreo 16,3 kg,e prea dinamic ca sa puna pe el-dar eu sunt ok asa.
monica70 spune:
DENISA cam asa e,da.Ce bine stau ai tai
Oricum e cat de cat ok,ca la Tudor vad pe graficul de crestere ca inaltimea ideala e 82 cm deci e f.aproape,iar greutatea ideala 11,500 ,deci iar e pe-aproape,ca vreo 11 are,daca nu mai mult. Atat ca tot aud pe altii cam de aceeasi varsta cu 90+ cm ,dar mai e chestie si de mostenire genetica.
Cat a stat la mami,vad ca n-a pierdut vremea,asa ca am depistat ca zice o gramada de cuvinte noi.BINGEA = mingea ,CANA,CASA, NENEA, HANE=haine ... In plus zice GHITDZA=Ghita,BUNI si chiar TUDO a zis azi Mai greu e cu Diana,careia mai mult ii zice Ana.Mai incearca el sa zica si corect ,dar ii iese tot DINA-DA in loc de Diana.In afara de-astea atata a palavragit azi de nu-i adevarat,dar ... numai el intelege ce spune Am rasfoit iar una dintre enciclopedii care tare ii place - de fapt acolo mi-a si aratat in cateva locuri "bingea" - si ne-am mai jucat,de-a io intreb si el mi le arata - diverse obiecte,animale etc. Unele le stie,altele nu inca ,oricum e taare interesat.Stie unde zboara avionul si pasarile - imi arata in sus, stie de vapor ca merge pe apa,la politai i-a zis "nenea".Astea ca astea,dar mami a reusit sa il faca sa mai stea si pe olita oarecum,ba chiar a mai produs din cand in cand.L-am pus si eu acum seara,dar fara prea mare succes ca voia in vana la balaceala.
Am inaugurat acum seara laptele de vaca la Tudor si nu a fost prea incantat,a baut destul de lalait si doar jumatate de sticla Ala praf il topea urgent si ar fi baut la orice ora,de ii cam banuiam p-astia ca pun ceva in el sa dea dependenta.
Pe Diana am tinut-o in sah pana acum seara cu ne-vorbitul,a mai mers si s-a uitat la desene sau s-a jucat cu Tudor si cand uita iar ma intreba ceva si iar ma lua ca de ce nu-i raspund,ba chiar era tot ea indignata: a zis ca ce, m-am suparat asa "pentru o mica prostie?" Adica sa nu asculte deloc e mica prostie la ea I-am explicat ca m-am suparat nu doar fiindca nu a ascultat doar in momentul ala ce i-am zis atunci sa faca si sper ca a inteles.Doar ca degeaba intelege,daca uita repede
monica70 spune:
Ioaii,aproape a terminat Diana de colorat castelul si acum vad ca le-a facut norilor mutre zambitoare Asa ceva nu mai vazui,la soare am mai vazut,dar la nori ... nu! Daca am intrebat-o ce-i cu ei,mi-a zis ca e vara si de-aia is veseli.Ca sa vezi
Ah, am uitat,cu Diana,printre desene animate,jucat cu Tudor si ratoit la mine,imi mai baga regulat si cate o tura de gudureala
I-am calculat si ei acum pe graficul de crestere,la inaltime i-a iesit aproape ideal (111 cm ideal la varsta ei pt. fete), dar la greutate ... jale.Ideal ar fi 18,900 kg cica iar minim pentru 110 cm sunt 16 kg (si ea are doar 15,500) Atat ca minimul de minim pentru varsta ei e 14,2 kg ... deci la greutate e ca de obicei de cand s-a nascut: in grafic,dar mai la limita de jos.
De mancat mananca,asa cam ca o pisica desi de exemplu azi mi-a zis ca la gradi a mancat doua portii de ciorba si felul doi (mazare cu galuste).
Bee spune:
Buna fetele.
Astery sanatate si sa apara soarele si pe strada voastra!
Moni, bafta la interviu, daca nu mai apuc sa-ti spun. Ai mei sunt medii sa zicem. Datele sunt cam de la sarbatori. In greutate nu cred sa fi luat prea mult vreunul. Ana 116 cm si aproape 18 kg, Razvi 106 si 16 kg, Tavi 87 si aproape 13 kg. Acum Razvi pare cel mai slabutz si firav. El si mananca cel mai prost. Ma mir de Tavi ca haleshte la greu desi deja e bolnavior de aproape o luna. Trebuia sa-i dau antibiotic sa stiu o treaba, probabil. Dar am senzatia ca le-a facut legate virozele.
Trebuie sa povestesc de ai mei ce simpatici sunt. Ieri am avut o zi mai incarcata, drumuri multe, treburi, etc. Casa, socrii, munca, socrii, balet si apoi spre casa. Cu toti piticii. Si seara acasa, la intoarcere a fost cam frig, ca fiind plecati toti, n-am lasat focul in centrala. Off si a trebuit sa-i tin sa nu le fac baie pana nu s-a incalzit putin (erau 16 grade) si la noi se incalzete greu ca-i casa mare.....Si s-au jucat asa frumos! I-am pus sa danseze. Ana ii invata si-i instruieste pe cei mici. Apoi cand m-am indurat sa le fac baie, ca era rupti de somn, ca sa mai trag de timp i-am pus sa se dezbrace intre ei, sa se ajute. M-am stricat de ras cum il manevrau Ana+ Razvi pe Tavi! Bestial. "Stai jos bebe sa-ti scoatem ghetele", "Nu asa!" "Trage de cap" "Scoate pantalonii!" Au reusit sa-l dezechipeze si era ambalat, nu gluma, ca venisem de pe drum si a fost asa de friig!
Deci am copii mari,da? In rest? Ana a primit muulte martisoare frumoase. A desfacut tot ce a prins, ca nu se putea altfel. Razvi a primit CD-ul cu Spiderman si masca. Chestii din astea.