PRIETENE FARA TITLU (75)
Raspunsuri - Pagina 15
marchplayer spune:
Salutare
Si eu prin zona cu termometrul in mana. Copii mei tot cu febra. Acum are ioana un puseu pe care il controlez cu greu...de la 16 ma tot chinui cu antitermice. Acum am bagat prospul ud pe abdomen la bataie.
Pediatrul ma tine in sah inca cu antibioticul...
Am facut si eu ceva poze cu lcrarile "talentatilor" mei. O sa le pun....
Felicitar fetelor pentru rabdarea de care dati dovada de v-ati invatat copii sa cteasca si alte cele. Adevarul este ca pe Denisa o ajuta mult Montessori iar pe Ingrid o ajuta chiar Diana cu firea e calma si supusa.
Moni, nu te mai supara pe fata, o avea si ea vreun talent...keep search. Eu asta fac cu ai mei
Denisam spune:
Of Daniela-sanatate multa-sosete cu otet si comprese pe frunte si sare calda intr-un prosop pe piet,dc accepta.
Da, la noi s-a nimerit ca eu sa vreau acealsi lucru ca si Montessori si de aia si la anul va merge acolo,ca la grupa pregatitoare la scoala s-ar plictisi clar. Pt Alex insa cred ca va fi mai bine la catolici,mai am timp sa ma dumiresc,doar sa isi dea drumul la vorba...
Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani
marchplayer spune:
Am reusit de i-am mai scazut febra Ioanei.
Apropo de scoala..voi o sa dati copii la 6 ani jumatate. Pe mine ma batea gandul sa o mai tin un an acasa(impropriu spus, in loc de clasa I as da-o la pregatitoare). Este moda acum sa dai copilul cat mai mare la scoala. Nu vreau ca a mea sa aiba handicapul varstei, nu ca n-ar fi net superioara multora mai mari in ceea ce priveste pregatirea sau inteligenta dar cred ca ar avea un deficit de atentie, ar obosi mai repede decat ceilalti..etc. Si spre ce naiba sa ne grabim asa cu scoala asta?? Pe de alta parte nici n-as vrea sa o tin in loc.. Va dati seama ca ea deja de anul asta face pregatitoarea, anul viitor tot pregatitoarea si s-o mai pun un an la pregatitoare..o innebunesc!! Nu stiu cum voi face...probabil ma voi hotari anul viitor
Denisa, demult voiam sa te intreb...Emma va merge la scoala normala dupa montessori??
Foarte draguta cartea din care citea Emma. O sa caut si eu la noi asa cu scris mare.
Si ai mei reactioneaza la premi dar nu intotdeauna. Cateodata nu au chef si basta. Pot eu sa le dau pe la nas cele mai apetisante dulciuri
monica70 spune:
DANIELA pai cum fac si anul asta si anul viitor tot pregatitoare? Nu e la grupa mare acum Ioana? Ca Diana asa e: acum la grupa mare,din toamna la pregatitoare si abia toamna viitoare va merge in clasa intai la scoala.Va avea doar 6 ani si 8 luni,dar asta e ... eu am inceput scoala la 6 ani si-o luna!
Mai eu nu ma "supar" nici pe departe ca nu stie inca sa citeasca bine,mai ales ca nu am facut mai deloc cu ea,nici macar literele,darmite cititul,decat asa din ani in pasti.Pe mine ma deranjeaza mai mult ca e asa mai nabadaioasa si nervoasa de felul ei.Daca in locul meu ar fi educatoarea,invatatoarea sau orice persoana straina ar colabora muult mai usor ,ca de Dar asa isi face de cap
N-a vrut sa ramana la mami,asa ca s-a intors si ea cu Tudor.Lui Tudor i-am pregatit in premiera puzzle-incastru cel cu litere,desi e micut pentru asa ceva,dar eram sigura ca ii va placea.Si am avut dreptate,doar ca n-am luat-o in calcul pe Diana,care a sarit pe el si da-i si dirijeaza-l frate,de m-a ametit si pe mine Clar daca e singur e muult mai linistit,decat cand e Diana in preajma.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
marchplayer spune:
http://www.dropshots.com/marchplayer3#date/2011-03-04/20:23:49
aici este pictura facuta dupa modelul din revista
monica70 spune:
DANIELA bine ca i-a scazut febra.Dupa manifestari pare ceva viral,asa ca ai toate sansele sa scape fara antibiotic.
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
marchplayer spune:
Da Moni si anul asta tot un ferl de pregatitoare face pentru ca la gradinita asta sunt doar doau grupe..aia de 3-4-5(asta este socotita mica-mare) ani si alta de 5-6-7(asta este socotita mare-pregatitoare) sunt in grupa Ioanei copii care merg anul viitor la scoala. Chiar era suparata Ioana ca ea este cea mai mica din grupa si nu prea pricepea ea cum sta treaba ca doara ea este mai inalta ca mai toate fetele.
Deci Ioana fara sa vrea mai invata si ea litere si cifre chiar daca pentru ei nu constituie o obligativitate ca pentru cei ce merg la scoala..alora le da si teme pentru acasa...
Ce sa zic...de citit mai citim si noi dar nicidecum pe literele mici cum facea Emma.
Denisam spune:
Daniela-ma bucur ca e mai bine Ioana.
Aici e scoala asa-dc esti nascut in anul respectiv,pina in 31 dec, poti merge la scoala si in sept dar cu conditia ca pina la sf, anului sa faci 6 ani. Dc esti nascut cum e cazul Emmei in ianuarie, nu o pot da la scoala de 5 ani si 8 luni,treb sa astept si sa o dau de 6 ani si 8 luni.In cazul ei era bine sa poata sa mearga mai devreme, dar asta e, de aceea eu o tin inca 1 an la Montess, si apoi o dau la scoala franceza, adica 90% se preda in franceza in primii 3 ani,apoi mai vedem-dc are noroc sa se califice la grupa olimpica, f. bine, dc nu ramane la scoala normala.
F.faine colajele si desenul e bien realizat-aici incep ploile,tare rau imi pare ca maine avea ultima lectie de ski si nu stiu cum va iesi
Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani
monica70 spune:
DANIELA si la Diana sunt vreo 7 care merg la scoala toamna asta,dar Diana zice ca inca nu i-au invatat defel literele! Doar caligrafie, matematica simpla,de-astea ... Poate in ultimul "trimestru" le vor invata si doar pe cele de tipar - ca asta stiu ca imi zicea educatoarea,ca trebuie lasate invatatoarele sa ii invete scrisul de mana,ca sunt anumite "tehnici".
Si Diana e printre cei mai mici din grupa,dar cu toate astea am observat ieri la serbare ca la inaltime nu sta rau fata de restul fetelor,in schimb la silueta no coment
Ca ziceai de literele mici,la noi nici poveste,eu i-am zis din start ca pe alea le va invata la scoala.Dar probabil le va prinde ea si mai devreme din abecedar,asta daca il scot la iveala de prin dulap,ca deocamdata am uitat de el Chestia e ca io cand is ocupata cam ascund chestiile astea educative,ca altfel e tot cu gura pe mine sa facem impreuna.
monica70 spune:
DENISA pai chiar asa,la cate stie la ora asta Emma ar putea trece direct in clasa a treia
Am uitat sa iti zic ca m-am uitat cu Diana la filemele/pozele voastre.La ala cu cititul in engleza,nu i-a placut,cica de ce ii pun asa ceva? - are ea ce-are cu limba engleza,de care zice ca nu ii place - ca ea vrea sa ii pun filmele unde schiaza si unde canta.Na m-am executat,ce sa fac Si a inceput iar ca ea vrea si la pian si la schi.Mintenas,ca doar si la patinaj tot am ajuns anul asta Intre timp l-au si inchis tembelii in saptamana cand fu mai cald,dar de-atunci s-a intors iar iarna ...
DANIELA tare mult imi place cum i-a iesit pictura aia! Cu Diana am avut problema ca la final strica tot desenul cu gardul ei,labartat tare si negru Iar in model era hat departe si mititel in zare,eu daca nu il desena ea habar nu aveam ca e un gard acolo,nu il observasem Si colajele sunt super.Are rabdare Ioana!
Tudor e la nani,Diana se uita pe Boumerang acum - in sfarsit e liniste,ca mai devreme,nu vreti sa stiti