Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe! (65)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Roxypuy, sa stii ca sunt de acord cu dr tau cu slabitul, eu am slabit bine de tot inainte sa raman gravida, desigur prima parte a mai grea a fost prin mijloace neortodoxe, insa continuarea a mers in concediu cu miscare la aer curat(mare+munte) din plin. Cred ca atunci m-am detoxifiat cu adevarat pt ca nici macar nu ma mai balonam, indiferent ce mancam sau in care faza a CM menstrual ma aflam.
Irina, ma bucur Nici mie nu-mi place sa curat storcatorulEu stiu ca sucul astfel facut tre consumat in primele 40 de minutele, poate totusi cu atatea citrice in el se mentine fresh de pe o zi pe alta, la rece.
ACO contin estrogen, sunt totusi fete(mai putine insa) care raspund bine in endo cu ACO, se simt mai bine, acum nu stiu totusi pe termen lung cat de bine le face. Mie categoric nu, am un raspuns de hiperstimulata la ele.
Dypherelinul ori asemantori lui, ori ACO doar cu progesteron, dar in principiu primele am inteles ca ajuta la vindecarera leziunilor cauterizate, le da timp, pt ca nu mai vine menstruatia, papa proaspata, adica noi perioade in care ele sangereaza. In plus am inteles ca se incearca o resetare a organismului astfel, suntem aduse la 0. Oricum si in FIV se foloseste inhibarea initial. Acum depinde de fiecare cum considera, sunt fete care au refuzat tratamentul asta(de fapt e o incercare si in plus o intarziere a reaparitiei efectelor endometriozaei)si au reusit sa ramana gravi. Altele au regretat mai apoi decizia, pt ca nu are cum sa nu apara indoielile si invinovatirea ca nu au incercat tot. Se pare ca diphe ar ajuta oarecum si la calitatea ovulatiei mai apoi, probabil ca in primele luni dupa. Eu nu stiu ce sa spun, pt mine tratametul cu diphe a fost innebunitor la propriu, la a doua operatie nu am mai primit pt ca s-a considerat ca nu aveam nevoie la ce mi s-a gasit...insa mie mi-a parut rau ca nu mi-a dat pt ca prima oara clar m-am simtit mai bine dupa, cand menstra a revenit. Si tot a durat dupa cea de-a doua operatie pana am ramas gravi natural, probabil ca Seful a vrut asa. Mie mi-a fost groaza de FIV-uri pt ca mereu m-am intrebat dc reactionez atat de urat la ovulatiile naturale(balonari, ma umflu toata, plus dureri urate rau), dc sub ACO sunt horror, cum as face la stimularile pt FIV? Dar le aveam (amanate rau ) si pe ele in plan dc bebe nu venea. Imi dadusem eu in capul meu 2 incercari si m-am gandit inclusiv la adoptii, de fapt chestia asta a fost discutata intre mine si sot. E greu de decis...
Insa ce cred ca e cel mai bine dc se face totusi pauza intre operatie si bebe, cu sau fara oprirea menstruatiei-depinde de tratamentul recomandat - e sa sa se incerce cel mai mult sa se tina atunci regimul, detoxifierea, apelatul la remediile naturiste si vitamine din greu si chiar slabitul dc e cazul. Adica sa te pui in forma cat mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

salutare fetelor,
irina eu am incercat sa fac bebe dupa laparo vreo 3 , 4 luni si apoi m-am apucat de aco..insa n-a iesit....si plus de asta eu am primit tratamentul la o luna de la operatie...
luci si eu vreau sa slabesc, numai ca vad ca nu prea reusesc asa usor si naturel cum reuseam inainte, adica inainte nici nu ma agitam si slabeam...totusi eu am ramas cu vreo 10, 11 kg dupa menopauza...am noroc ca sunt inalta si cica nu prea se vad ...asa zic cei din jurul meu, insa eu le vad....azi am luat nr de la un nutritionist si sa vedem ce alternativa are, asta cand voi ajunge
acum ma infop cu inka in loc de cafeaua de la pranz si incer ceaiuri hepatice, de fructe, de ale noastre si fara manacre dupa 6,7 seara sa vad cat ma tine....ca am un balaur in stomac care cere mancare
va puuup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misspii spune:

va multumesc din suflet pentru sustinere,m-am mai linistit un pic si parca vreau sa cred ca exista si minuni si poate se intampla ceva ,pe alt forum de gemeni o tipa scria ca a fost diagnosticata cu ac sindrom si in timp s-a intamplat ca cel mare sa se opreasca si o perioada a luat doar cel mic in greutate,oricum si eu si sotul ne-am saturat de replica : de obicei este asa...dar in cazul dv.asa a spus si Stamatian la Cluj si sotului ia picat fata la propriu.
v-am simtit f aproape perioada aceasta ca este greu sa vorbesti cu alti oameni care nu inteleg ce inseamna endometrioza,Fiv...am auzit tot felul de replici de la macar cu unu sa ramai sau la cat te-ai chinuit mai bine nu-i faceai si cea mai dura poate s-a mai oprit evolutia endo ca ai tinut sarcina atat.Dar ei sunt diferiti ,nu e vorba ca doar unu este suficient ,nu sunt la pachet sau promotie,simteam ca nu mai pot vorbi,eu stiu fiecare unde e ,misca diferit...cred ca m-am intins cam mult .oricum va pup pe toate si va multumesc.

Mergi la inceput

misspii draga , normal ca fiecare este diferit, si normal ca nu poti renunta, au crescut in tine gemenasii astia, nu te mai stresa si nu-i mai lasa pe altii sa-si dea cu parerea, numai tu stii ce simti si sotul tau...sunt copii vostri si cu ajutorul lui Dumnezeu care simte ce simti si tu, ve-ti reusi...poate ai tu o cruce mult prea grea de dus, dar sunt sigura ca vei izbandi, doar esti din gasca endomoaselor si noi nu renuntam niciodata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalely07 spune:

Missipi..nu mai lua in calcul tot ce zic ceilalti..
Poate sunt oameni care nu stiu ce inseamna sa porti o fiinta in pantecul tau,nu stiu ce simtiri ai tu,ce trairi ai...

Nu stiu ce insemna proceduri,regimuri,ecografe..neliniste permanenta...Asta inseamna o sarcina atunci cd o obtii asa greu si te tii cu dintii de ea..pt ca poate este unica ta sansa sa ai un copilas..

Tu trebuie sa ai incredere si sa te rogi la Dumnezeu,numai El ii poate salva,numai El te poate alina..la el este cheia..Si o sa vezi ca Dumnezeu ajuta oamenii credinciosi si ii rasplateste..asa ca ai incredere...

34+ David
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!

AMR 6 saptamani!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_d15 spune:

misspii, oamenii nu stiu si nu au cum sa inteleaga prin ce treci tu acum. Probabil ca multe lucruri le spun cu cea mai buna intentie si nici prin cap nu le trece ca iti fac rau. Asta stiu din proprie experienta. Am o colega de serviciu care nu poate avea copii si incercam sa vorbesc cu ea despre asta, eu avand cele mai bune intentii. Abia dupa ce am pierdut sarcina si m-am lovit de diagnosticul asta de endo si de probabilitatea de a ramane infertila mi-am dat seama ca, de fapt, ii rasuceam cutitul in rana...
Si am mai invatat ca nimic pe lumea asta nu este intamplator, ci ca sa invatam ceva, sa fim mai puternici sau poate chiar sa fim protejati de ceva. Si stiu ca trebuie sa avem rabdare si credinta, desi eu personal nu excelez la capitolul asta.
Am trecut prin multe momente de disperare, in care am crezut ca sunt singura de tot, si mi-a placut foarte mult povestioarea asta, pe care poate multe dintre voi o stiti deja:

"Într-o noapte, un om a visat ca strabatea o plaja împreuna cu Dumnezeu. La fiecare pas apareau pe cer imagini din viata lui. Si, cu fiecare imagine, pe nisip apareau doua rânduri de urme: un rând lasat de paaii lui, altul lasat de pasii lui Dumnezeu. Omul privi pasii de pe nisip si observa ceva ciudat. Vazu ca adeseori pe nisip aparea doar un singur rând de urme, iar celalalt disparea. Si asta se petrecea tocmai în momentele cele mai grele ale vietii lui. Descoperirea aceasta l-a tulburat cumplit si, plângând, L-a întrebat pe Dumnezeu, Care-l însotea:

„– Doamne, tocmai în clipele cele mai grele din viata mea vad un singur rând de urme, Tu tocmai atunci m-ai parasit!“

Si Dumnezeu i-a raspuns:
- Acolo unde vezi un singur sir de urme, sa stii ca te-am purtat în brate…, iar urmele ce le vezi, ale Mele sunt!“

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_d15 spune:

lucialu, a fost bun sucul si azi. Nu e ca cel proaspat, dar e foarte bun.
mmda, si eu ar trebui sa slabesc. Am luat 26 kg in timpul sarcinii si nu am dat jos decat 15. Si nu eram nici inainte de asta supla...

mai, cu mancatul eu pot sa zic ca m-am cam saturat de mancat iarba... ca de multa vreme asta fac...Rar carne, doar de la tara si ouale si laptele. Iaurt facut de mine, fructe la greu, salate multe, mancaruri de legume, seminte de toate felurile, ceaiuri, etc... Sunt ciuca mistourilor la servici cu meniurile mele...

Numa'ca nu slabesc deloc, e drept ca de cand m-am intors la munca sunt mai mult la volan decat per pedes.

Ma pregatesc intens pentru consultul de luni. Sper sa se termine totul mai repede. Am vazut o emisiune azi cu boli misterioase si ce credeti: endo?!!! Saraca avea niste dureri groaznice si un CA de 525! Pana la urma i-au scos tot... m-a bagat in butoi...

Mergi la inceput

hey irina sus din butoi , eu zic ca am iesit si am tras usa si-am si inchis-o nu mai are voie nimeni, gata ..bafta la control

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxypuy spune:

hello fetele!
gata! mi-am facut bagajul si maine la 7.30 merg la giulesti sa ma internez sper sa fie totul bine si sa va dau vesti bune.
sper sa revin curand

va pup si sa ne gasim cu bine

Roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitty-27 spune:

buna fetele!
roxy multa bafta maine la laparo..tin pumnii

ASPIRANTA LA BEBE

Mergi la inceput