Prietene la bine si la greu - 107
Raspunsuri - Pagina 17
na_bo spune:
Salutare!
Interesante discutii au fost pe aici, noi am cam lipsit in week-end, am fost in vizite.Si eu consider ca fiecare copilas are ritmul lui si fiecare stie sa faca anumite lucruri, atata vreme cat se vede un progres eu zic ca e ok. Adica eu la Amalia vad in fiecare saptamana ceva nou, stie sa mi aduca obiectele cu care se joaca si le vede zilnic, le baga pe sub dulapuri si apoi smiorcaie ca nu le poate lua, recunoaste vreo 3 animale in carti, in schimb rasfoieste la ele de numa, vine cu cartea si se impinge cu funduletul in poalele mele se ne uitam in carte, dar la capitolul verbalizat, numai silabe de ale ei.
Ionela- felicitari pentru bb, daca asa a vrut DD, inseamna ca e de bine
Many- tinem pumnii sa se termine totul cu bine
Cam atat ca azi suntem singurele si imediat se trezeste si iesim un pic afara
Fetele care ati gatit cu Ghimbir, cum ati procedat?
pupici tuturor
laura - andreea spune:
Daca tot am frecat o mare menta la birou azi
, macar sa fac si eu ceva util.
Am facut si eu testul ala si desi la majoritatea pt varsta ei a avut da tot cu retard sever a iesit
si cu varsta mentala de 1 an si sapte luni si in rest nu mai stiu! Andre, Chiara e o dulcinee, are o mimica extraordinara iar in rest no comment 
Na_Bo, eu am pus ghimbirul in supa crema de morcovi si ghimbir si i-am dat si crud in ciorba (am o mini-razatoare din portelan speciala pt ghimbir insa merge orice alt tip de razatoare), cand era racita. Din experienta mea si nu numai, ghimbirul este nemaipomenit in stare cruda mai ales in perioadele de boala.
poze
cristina_boc spune:
Salutare,
Am disparut si noi un pic din peisaj. Am avut o stare tare naspa vineri, am stat numai intinsa pe jos (ca nu ma lasa Andrei in pat
). Or fi fost de vina exploziile solare..........
Felicitari Ionelei pentru cele II. Si eu vreau bb2, dar un pic mai incolo.
Tocmai mi s-a trezit piticul pisat pana la urechi.

CRIS
,
Andrei Cristian, 7 dec 2009
POZE
coquelicot spune:
Hello, hello
Multumim celor ce au intrebat de noi, suntem bine doar ca eu gestionez prost, prost timpul. In ultimele weekenduri am tot fost plecati la diversi prieteni si aniversari si am ratat super mega intalnirile cu piticii.
In rest, incerc sa ma acomodez cu pozitia bipeda a lui Matei, cu faptul ca nu mai vrea in carucior ci doar pe jos, nici macar cu slingul nu fac o treaba, cum sa depasesc inteligent situatiile cand vrea in fund in cele mai mari balti sau in resturi intestinale. Mi-e cam lehamite sa mai ies cu el cu orele (pentru ca fie vrea pe jos si se impiedica cu ghetutele dar imi da drumul la mana, se enerveaza si asa apare frustrarea) si nu-i corect, stiu.![]()
Baga si el mici tantrumuri dar e super ok lasat cu bunicii, sta cu orele fara probleme dar nu si la somn.
Licurix, uite doo siteuri de inspiratiune, ca sa nu zici ca iti sugerez eu combinatia: rosu-orange-fucsia: poti sa-ti instalezi si asta sau arunca un ochi www.colorschemer.com/schemes/" target="_blank">p-aici.Eu zic sa fii bold and bright in legatura cu culorile, pe mine ma enerveaza la croseturile astea si ca ata de cumparat rar are culori frumoase, sunt culorile elementare, nerafinate, d-aia poate are succes brosa, pentru ca culorile nu par din paleta de baza ci sunt culori derivate. (uite si www.google.ro/imgres?imgurl=http://patternscolorsdesign.files.wordpress.com/2010/12/color-palette-womens-wear-ss-2011.jpg%3Fw%3D575%26h%3D647&imgrefurl=http://patternscolorsdesign.wordpress.com/tag/lingerie-colors/&usg=Y1RYNxliysBnU3ZadetK57kSTDQ=&h=647&w=575&sz=83&hl=ro&start=0&zoom=1&tbnid=mDAy9tSzTjkxTM:&tbnh=137&tbnw=122&ei=dGNiTYukGcqFswbT7rm5CA&prev=/images%3Fq%3Dwhat%2Bcolors%2Bto%2Bwear%2Bin%2B2011%26um%3D1%26hl%3Dro%26sa%3DN%26biw%3D1920%26bih%3D1075%26tbs%3Disch:10,5&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=571&vpy=705&dur=1659&hovh=238&hovw=212&tx=142&ty=154&oei=dGNiTYukGcqFswbT7rm5CA&page=1&ndsp=69&ved=1t:429,r:16,s:0&biw=1920&bih=1075" target="_blank">aici niste combinatii dragute, ata frumoasa sa gasesti)
Doamna Lila ar putea sa ne lamureasca mai bine aici.
In legatura cu snackurile cu calorii goale, m-am tot agitat si eu, eu ii dau snack afara pentru ca dimineata nu prea mananca insa nu eram multumita cu fainoase simple. Asa ca ori ii iau paine wasa, integrala, sau am gasit pufuleti organici de mei de care e foarte incantat, i-am dat si naut boabe tot ca snack afara, e mai complicat cu igiena aici,
am facut si 'chiftele' la cuptor cu naut, linte, ovaz si seminte de floarea soarelui, insa e foarte versatila reteta, merg orice combinatii aveti la indemana, boabe cu proteine bune sa fie.
Pentru cei carora le plac chestiile tartinabile (Matei nu suporta paine unsa cu ceva), este excelenta combinatia avocado, brocoli , lamaie si un catel de usturoi la abur sau crud sau hummus cu tahin.
AM mai vazut chipsuri din dovlecel cu verdeturi uscate puse la cuptor cu usa deschisa, de ce nu, ar merge si astea.
As vrea sa mai incerc sa fac acasa acele batoane de cereale pe care le au si cei de la Organix: Stafide, curmale, nuca de cocos, alte seminte, rulate in folie alimentara si taiate sau modelate in moduri diverse.Tavalite prin faina de orez, ca sa nu fie lipicioase
Tot ca snack afara, merg si palcinte din faina integrala (foaie de taitei) si branza +/- stafide.
Cam asta am incercat in ultima vreme.Acum, eu inteleg ca e o diferenta intre rontaitul intre mese si gustarea cand intre mese sunt 4-5 ore.
L aMatei merge situatia, el nu a mancat nicioadat amult cantitativ, nu are rabdare sa termine cred, odata ce a simtit ca e satul, incepe sa imi impinga mana. In cazuri ca al meu, cred ca merg snackuri.Principiul in sine este sanatos, dar ma gandesc ca se refera la copilasii mai mari care stiu cumva sa anticipeze cat le trebuie pana la masa urmatoare, un copilas, dupa cateva lingurite se poate simti satul si poate refuza. Poate gresesc cu logica asta, nu stiu.
Pup toate fetele care ne tin cu sufletul la gura si cu agitatele la agitat.
lylyana.ion spune:
Coque, ce de bunatati papa Mateiu' 
ma bucur sa te revad, dar poze noi ceva? 
m-ati facut si mai curioasa cu testul de la Monis, poate reusesc sa-l fac si eu pana diseara
lylyana.ion spune:
facut testul, asa cum ma asteptam la limbaj suntem inapoiati - 9 luni, la motor cei mai tari 2, 6 ani, socializare, cognitiv si autoservire suntem la 1,4-1,6 luni, iq mediu 117 
RamonaCopot spune:
Salutare si de la noi,
eu tot fara chef de palavrageala pe forum, dar v-as citi non stop. Am intrat sa felicit o mamica insarcinata 

, DD o sa aiba grija de voi sa fie bine.
Zilele astea tot cu gandul la bb2 am fost, desi mi-am dorit dintotdeauna o fetita, nu cred ca o sa mai am vreodata curajul sa raman insarcinata, asa ca azi am fost la ginecolog si m-am programat pentru sterliet. Nu stiu daca e cea mai buna solutie, dar ma doare tare faptul ca a trebuit sa iau aceasta decizie, in primul rand din motive materiale 

che sera...sera...
la toata lumea
monis5 spune:
Licurici am primit martisoarele, sunt mult-mult mai frumoase ca in poze 
. Merci mult
si trebuie neaparat sa inveti sa faci poze mai reusite la ce crosetezi

Lylyana multumim de poze 
Ancutza vad ca te-ai lamurit cu brocoli. Si eu vroiam sa zic ca poate e mai bine sa-l oparesti inainte de a-l servi. Uite aici o reteta cruda cu brocoli 
A si miezul de la tulpina mare este un deliciu, curatat bine si cu ceva sare pe el, bate de la distanta orice cotor de varza 
Liloaso sper ca tarcul devine piscina pe bune la vara in curte 

Lylyana, Raluci, Mitzi eu vin cu mare placere, dar credeti ca e o idee buna pe 8 cand tot orasul va mi f aglomerat? daca e vorba de asa, tb facuta rezervare cat de curand. Daca nu, putem iesi pe 9 martie. Si bem 40 de pahare 
Dozz subscriu la greata in fata duhorii scoase de brocoli, fie el aburit sau la cuptor 
Despre testul care la final da IQ-ul vroiam sa mai zic ieri, si am uitat, ca de cand merge, daca e sa ma iau dupa test, Santiago e mai inteligent hahahahha ![]()
Despre hrisca... mie nu-mi prea place la gust. Probabil ca o fi mai buna prajita in ulei si apoi gatita, insa eu nu i-as da copilului ulei prajit
. Pampam ![]()
Nici eu nu i-am dat rontanele lui Iulian pana de curand, cand a trecut la 1 somn pe zi si s-au schimbat putin orele de masa. Pranzul il ia la 1 si apoi doarme 2-4, iar de la 4 cand se trezeste pana la 6 cand ar fi cina, mi se parea mult sa-l tin nemancat. Asa ca la trezire ii dau un biscuite si / sau un iaurt, un mar etc si apoi la 18-18.30 cina. Iar dimineata ii mai scap cate un pufulete de mei sau o rondea de orez...
Tina habar nu am despre Humana, de fapt cam despre nimic din "prafurile" astea la cutie
.
Many 

Lylyana dar ce curiozitati ai si tu

Laura_Andreea felicitari pt cuvintelul cel nou 

Andre nu inteleg cum nu ai putut selecta varsta si nici cum ai ajuns la intrebarile pt 4 ani
. Te pot ajuta cu ceva? 
despre necesarul de fier si alimentele care il contin: aici - poate descoperiti ceva ce nu ati incercat inca
iar aici gasiti tot felul de minunatii de cumparat
gata ca am inceput de nu stiu cand mesajul si l-am facut varza, am uitat ce mai aveam de zis, dar plec la joaca
paaaaaa
Monis si piticutzul Santiago (02.11.2009)
RamonaCopot spune:
Referitor la testul cu pricina, ati raspuns la toate intrebarile nu? chiar daca sunt rubrici si de 3-4 ani?? Eu am raspuns la toate, la alea de 2- 3-4 ani doar cateva am bifat cu DA si la final am bagat data nasterii. Ne-a iesit un iq de 138
, copilul asta e prea prea pentru mine
, dar stiam asta si fara sa fi facut testul
.
Cu ocazia asta mi-am dat seama ca el doar accidental pune mana pe carti, apoi sa mai rasfoiasca pagini, sa imi arate imagini si alte alea
...or veni candva si vremea lor .
Diana, cuscrella, tare ma bucur ca sunteti cu totii bine la casuta voastra. Cu cutii/ mobila, bagaje prin toata casa, cred ca pruncii va aduc multa culoare in casa si in suflet. Incet incet va mai strangeti voi cate una alta. Apropos...prin ce zona locuiti, daca poti sa spui, desigur?
laurairina13 spune:
foarte interesante site-urile, my problem o stii si tu prea bine
, nu gasesc mare branza de nuante pt bumbacul cu care lucrez eu. E bumbac de la Talmaciu Sibiu, pun pariu ca aia au o gama mai variata de culori, dar de vanzatorii de la merceriile din oras aduc doar culorile astea primare
. Sa nu mai spun ca au crescut pretul cu aproape 50% in ultimele 2 luni la bobine. Dadeau si astia la stiri ca va fi mare criza mondiala de bumbac, de aici si sibiul produce mai scump ca importa bumbac indian...Culorile mele sunt astea: putine rau
12+ cu Iris/ulFirefly's shop