Sezatoarea canadiana (210)
Raspunsuri - Pagina 16
Lorelai spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Simonna [quote]citat din mesajul lui simi Buna dimineata fetelor! Va las acum si va urez o zi frumoasa! Baba mea e pe 7 martie, am zis! Si-a mea! :) Cam de cind eram in liceu! S. |
sanatate bolnaviorilor...
ankalaura spune:
Lumir - la gradi, dai copilul cand prinzi loc. Ai prins loc, sari pe el In cazul nostru, desi cumva la limita legalitatii, nu ne-au primit in primele 3 luni, ca nu aveam cardul maladie. Am intrebat daca e legal, asa mi s-a spus, ca e la limita legalitatii. Nu e legal, dar au voie sa nu isi asume riscul sa se intample ceva cu copilul. In fine.
Deci fie-mea a mers la fix 2 ani si 2 luni la gradinita, dupa 5 luni de la aterizare.
A bazait ingrozitor, vreo 2 luni, de credeam ca nu se mai opreste. La a' mare nu am patit chiar asa, ea s-a oprit dupa vreo 2 saptamani.
Dupa cele 2 luni de bazaiala, ca prin miracol s-a oprit si apoi ne trezea sambata sa o ducem "la scoala" (cum zice ea).
Cu limba, ea nu vorbea nici romaneste pe atunci, acum vorbeste ce nimereste. Dar e mica, un copil de 4 ani ar sorta mai rapid vocabularul, o data asimilat.
PiEs - cand doi frati sunt de varsta apropiata, se joaca impreuna, asta mare a mea n-are cu cine sa joace un joc cu zaruri sau un sah (adica doar cu noi...)
Doloress - da' ocolesti domne Decarie-ul, ce-ai cu el? Eu il ocolesc pentru ca il detest la orice ora si in orice zi.
Noua ne-a mutat data de predare a unui proiect. Aparent, o sa fie pe 10 martie, si sper sa fie ultima modificare, ca la cel anterior ne-a amanat cu o sapt (deci n-a mai lucrat nimeni, toti ne-am dus in noul termen). Asa ca pe 11 e probabil sa ma prezint la apel. Mai confirm mai aproape de termen, dat fiind ca tebuie sa ridic fetele de la scoala inainte, si apoi sa le duc acasa...
Am fugit acuma, ca mai am 6 ore de somn cu putin noroc.
lumir spune:
Banuiam ca copii mici se adapteaza mult mai usor decat noi, si acum mi-ati confirmat si voi asta.
Am intrebat dupa cat timp i-ati dat la gradinita in sensul ca dupa cat timp erau ei pregatiti.Baiatul meu merge aici la cresa de la 1 an si 3 luni asa ca el e acomodat cu acest sistem, dar imi fac griji pentru limba.Dar o sa vedem la momentul respectiv.
Va pup si va trimit o felie de tort azi de ziua mea.
Stefan- 2 ani si 9 luni
interviu CSQ- 5 aprilie 2011
simi spune:
Lumir La multi ani cu sanatate, bucurii si dragoste!
Mult succes pe drumul emigratiei!
In ceea ce priveste gradinita si adaptarea copilului la gradinita e bine ca micutul tau e deja obisnuit cu sistemul, iar in privinta limbii, nu-ti face nici o problema, va invata cu mult mai repede decit crezi. Vei fi mirata sa-l vezi la citeva luni cum vorbeste cu prietenii in franceza sau engleza, depinde de gradinita.
Curaj, o sa fie bine!
Week-end placut!
Alta chestie privind Babele. Am citit ca nu iti alegi baba asa la intimplare, ci totul e stiintific Deci la ziua de nastere se aduna cele doua cifre si asta-i Baba. exemplu: eu nascuta pe 14, 1+4=5, deci 5 e baba mea.
Alt exemplu: zi de nastere 29 2+9=11 1+1=2, deci baba persoanei e pe 2. Na, tot sistemul meu de valori s-a dat peste cap!
Va tzuc!
ankalaura spune:
Lumi, la multi ani intai de toate! Sanatate multa sa aveti, si succes pe drumul ales!
O sa vezi ca aici gradintia e altfel privita.
Nu ma pot abtine sa nu imi imaginez un fel de inchisoare cu bare solide la intreare, cand ma gandesc la unele gradinite din Ro.
Nu ma pot abtine sa nu imi imaginez un fel de gardieni implacabili, cand ma gandesc la unele educatoare din Ro, care cred (inca) in pusul la colt si punerea la punct a copilului, eventual cu un glas rastit, ca sa priceapa domne ca nu ii cauta nimeni in coarne.
Aici, mersul la gradinita e o chestie naturala, de limba nu e nevoie, ca totul e relaxat, nu completeaza nimic in caiete si nu dau teste din cand in cand, cum e in unele gradinite in Ro.
Aici ei se joaca toata ziua, si tot ce invata, invata jucandu-se. Nu ii pune nimeni sa sorteze forme geometrice in functie de culori si subtirime, cum e la grupa mica in Ro.
Deci copilul n-are cum sa nu fie pregatit - sigur ca la inceput nu ii convine separarea de mama, cand merge prima data, si, in functie de varsta, reactiile sunt diferite, dar in cazul vostru, nu te preocupa, o sa fie poate putin derutat la inceput, ca aude alta limba, dar vei vedea ce repede o sa se adapteze, mai repede decat crezi.
Inca o chestie, aici nu se fac analize la "admiterea" in gradi, nu ii cauta nimeni la burta, in cap si in gat, la intrare, nu ii carantineaza nimeni pe aia care mai tusesc. Dar nici nu dorm in pijamale si in paturi la pranz. O sa vezi, e fun.
Simi - avem deci aceeasi baba
columbiana spune:
N-am mai trecut de-un veac pe la voi, tulmond!
nu stiu ce-i cu babele alea, la noi nu era obiceiul, da' ma simt io baba destul oricum
am miine partialul si deja ma pregatesc sufleteste de intilnirea de vinerea urmatoare:))
altfel sunt ok (mersi de intrebare ), sanatatea imi tot da bobirnace, da' or veni vremuri mai bune.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
lumir spune:
Multumesc pentru urari, si va doresc o zi de duminica minunata.Eu am trimis azi copilul la bunici ca sa putem sa ne pregatim pentru interviu si sunt cu moralul la pamant, ca deja mi-e dor de el.Dar asta inseamna sa fi mama.
Stefan- 2 ani si 9 luni
interviu CSQ- 5 aprilie 2011
lorelaim spune:
Servus fetelor dragi
Lumir - La multi ani cu sanatate si mult noroc la interviu!
Simi - multzam fain pentru lamurirea ref la "babe" habar n-aveam cum se calculeaza...
Ana - multa sanatate iti doresc
Ankalaura - multa bafta la proiect
Doloress - felicitari pentru cat de bine se impaca Patrick cu micutul fratior!
Va tzuck cu drag si o sapt faina va doresc! O zbughi ca am inceput "lucru" (terenul de 4h de "calatorie" pe zii ) dupa 2 sapt de vacanta
maru spune:
Neata si va doresc o saptamana buna!
eu am venit sa imi decalr dorul de iselin!
trestie, unde esti?
Podeanu spune:
Buna dimineata si de la mine de acasa.La Montreal-Quebec e iar tempete , majoritatea scolilor inchise. Oare mai scapam de zapada/iarba asta?
Simi, mie cum mi-ai calcula baba aia, sunt nascuta pe 17 de ci 1+7=8, deci ar fii miine?