Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***307***
Raspunsuri - Pagina 10
Ilinca_M. spune:
Ramona, eu nu cred ca exista copii "cuminti" si copii "rai", cel putin nu la varsta asta, clar. Normal ca unii sunt mai energici, altii mai statici, unii mai timizi, altii mai indrazneti, unii mai curiosi etc. Fiecare cu temperamentul lui, eu zic doar ca nu trebuie sa incercam sa le "infrangem" firea ci sa o ghidam in asa fel incat sa nu ajunga sa-si faca rau (fugind in fatza unei masini/ ajungand la cutzite, incuindu-se singuri undeva), atata tot.
Si cred ca fiecare copil are si etape...Pana pe la 14 luni clar ca nu mi-a pus nicio problema Sophiphi, mai ca n-am avut nicio grija. Apoi o data ce a inceput sa umble, sa exploreze, normal ca m-am adaptat.
Apropo de Sovata, anca_nicolae a fost martora la niste faze, fiind doar noi in curte: Sophia a fost atrasa de poarta aia mare, de fier, care dadea exact in drum, in shosea, extrem de periculos
. Poarta pe care o putea trage sa se deschida! Cred ca de 10 ori am luat-o si am dus-o inapoi spre hotel degeaba, plangea si fugea inapoi la nenorocirea aia de poarta, vroia sa treaca drumul!
Singura solutie a fost sa priponesc poarta cu niste bolovani astfel incat sa n-o poata deschide. Cand a vazut ca nu se poate deschide s-a uitat la mine, eu am ridicat din umeri...si gata, i-a trecut obsesia.
Doar nu credeti ca Sophiphi e o papushica docila, unde-o pun acolo sta:))) Dimpotriva, nu e statica deloc, ea nu are rabdare sa stea sa-i citesc eu povesti sau sa stea sa deseneze mai mult de 3 minute...si ei ii place sa exploreze, e curioasa...Da, nu face crize, nu se da cu curul de pamant, e relaxata, vesela mai mereu (dar n-ati vrea s-o vedeti prost dispusa
)...Nu ma dau model de perfectiune, e drept ca poate are si un temperament mai usor de "deal with it", dar eu incerc s-o mentin vesela si calma si sa n-o tin intr-un "nu nu nu/ nu-i voie! fui, caca!" decat strict cand e nevoie...si consider ca e nevoie cam rar:)))
ramona7575 spune:
Gianina, poate o sa radeti dar la mine sertarele sunt prinse cu scoci
,la bucatarie am bagat o tiga metalica prin toate sertarele (se poate vedea in poze
, radea si Simona de la Galati de ideea mea) i-am lasat cateva sertare care le innebuneste, se urca in ele 

, nu ii pot desfiinta toate placerile
.
Prizele - ehe, aci a fost nebunie ca noi o patisem rau asa ca anti-bebe sau mascate cu diverse... cand merg la fratele e un adevarat cosmar, e ca la disco pt.ca toate intrerupatoarele sunt la nivelul lui 

mireal spune:
Floric,super ca ai reusit sa ajungi in sfarsit acasa
Theo de cateva zile s-a prins ca daca ne pupa uitam ca suntem suparati pe el, asa ca dupa ce face o prostie, eu ma supar si el vine repede si ma pupa.E asa de dulce.
ramona7575 spune:
Mai fetelor, ferice de cel care are cate o gaina de la tara, eu am avut de la mama niste pulpe si mi-a iesit o mancare 
, nu se compara cu mortaciunile de la magazin, e drept ca astea de tara fierbi mult la ele dar iese un yami, yami...astept broscuta sa se trezeasca si sa devoram puiul.
Gianina, eu am dus multe scaune pe balcon dar au ramas scaunelele lui (2, unul in baie cand se spala si unul in sufragerie) si masuta mica care o calareste mereu spre disperarea mea (e un fel de "zid" sa nu stea prea aproape de tv ![]()
Anaan spune:
Floric, hai ca-i de bine!
S-a implinit, in sfarsit, ce ti-ai dorit tu! Gandeste-te ca, pe langa faptul ca o sa petreci mai mult timp cu Rares, o sa si dormi mai mult!![]()
v
Edit: "v"-ul ti l-a transmis fiu-meu, probabil ca-i de la "victorie"!
simplyana_m spune:
Pisigri, Ilinca, Anaan, Ramona, care mai sunteti pe faza, mai vorbiti despre astea cu ieducatiunea, ca-mi place
, m-as baga si eu, dar: Nu am citit niciodata nicio carte despre cresterea copilului ![]()
![]()
(nici macar vreun articol mai lungut asa), mi-am faut idee despre teorii din discutiile voastre mai mult, de exemplu eu zic AP la cum e Ilinca ![]()
, de Brazelton nush cum sa zic...Asa ca-s cu urechile ciulite (si cu filtrul pus, normal
). Si nici nu scap de mogaldeata asta a mea, numai pe mine sta, nici somn nu-i trebe, nici nimic! Bine ca nu ma impiedica sa va citesc, in fereastra mica (mica-mica)!
Mireal, pupa-l pe Theo smecher inapoi, si din partea noastra!
Niky, Adrenalina zici?hahahahaha! Eu pe Nicholas l-am vazut prin poze ca e mare jucator de remi, dar nu stiam ca-i asa priceput ![]()
. Nu te lasa cu filmuletul ala, pune-l pe iutub.
http://www.lucamic.blogspot.com/
simplyana_m spune:
Gata, adormit balaoana
, mai am douazeci de minute pana vine si zmau' al mare, cu cine ma conversesc si eu?
simplyana_m spune:
Nimeni? Biiineeee, pai ma bag la un Chicken Invaders...Pa.
denisamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Doar nu credeti ca Sophiphi e o papushica docila, unde-o pun acolo sta:))) Dimpotriva, nu e statica deloc, ea nu are rabdare sa stea sa-i citesc eu povesti sau sa stea sa deseneze mai mult de 3 minute...si ei ii place sa exploreze, e curioasa... |
Kiar voiam sa va intreb daca ghioceii au rabdare sa le cititi, ca a mea ma atentioneaza rapid ca o enervez...
Saptamana trecuta am luat de la Tgv niste carticele de poezii pentru copii (Catelusul skiop si ceva cu Iepurilah nu-stiu-cum), la alea vaz ca a avut rabdare... in rest: "Mami!!!"In noptiere noi nu mai avem nimic de cand a inceput ea sa mearga de-a bushilea. Intre timp s-a perfectionat si nu am putut goli kiar tot... Reteaua electrica am skimbat-o cand ne-am mutat si am pus prize "cu protectie", oricum nu o prea intereseaza.
Doar ca nu mananca...

Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute