***Capsunalede 2007...Bun Venit Bebe Andrei (130)
Raspunsuri - Pagina 9
ella_74 spune:
Vas, felicitari ! asteptam poze cu bebe Andrei.
Didi, ai cam chiulit :)
Plecam miercuri la Londra si ne intoarcem duminica; scurt, ca e fara ; am vrea sa plecam si de ziua lui dar inca nu am facut rezervari si astia au luat-o razna cu biletele de avion, ca 24 aprilie pica fix de Paste si se suprapune si cu nunta princiara care pica tot cam pe atunci; asa ca, e posibil sa amanam pentru la anul vizita la Legoland; oricum in Londra sunt multe de vazut pentru copii si compar strict cu Bucuresti: Zoo e absolut superb, are amintiri de la 2 ani cand l-am dus , acvariu e cel putin la fel frumos ca cel din Barcelona, cu tunel pe sub apa.
n-am mai pus poze cu , asa ca pun link:
https://picasaweb.google.com/cinca.clementina/David4#5577998584136207346
Al_Ma spune:
Liviana, la multi ani pentru Matei, sa fie sanatos si sa aiba parte de mult noroc in viata! CRed ca a fost foarte frumoasa petrecerea. Mi-au placut si rasadurile tale ![]()
Irinusha spune:
Andreea, felicitari ptr. puiut!!!
Sa va traiasca si sa va bucurati de el!
Refacere rapida si mult laptic!!!
Ioana, insanatosire grabnica lui Patrick. La noi (fi-miu) a fost usor - adica fara febra - dar cu multa chitaiala ca-l manca si nu-i placea cand ii dadeam cu crema pe bubite. Dar noi am avut si noroc ca nu i-au iesit pe mucoasa bucala, cica atunci e jale si amar.
Ref. la vaccinurile suplimentare (noi suntem pro), ce am facut noi:
- Hepatita A
- varicela (fata)
- meningococi C
- pneumococi (e si contra infectiilor ORL)
- gripa (iarna asta prima oara - pe gripa porcina am ratat-o, dar au acum imunitate cu asta)
- FSME - capusa
- Amélie o sa primeasca si pe cel contra cancerul de col
Si la noi e mai eficace ibuprofenul decat paracetamolul la febra.
Am intrebat la cateva farmacii despre Prospan de inhalat, fiecare mi-a spus ca nu se poate si nu este recomandat. Didi mi-a trimis prospectul, dar nu prea stiu ce sa cred ...
In schimb dr. ne-a dat unda verde ptr. Mucosolvat de inhalat - pe prospect scrie ca-i ptr. copii de la 6 ani, dar mi l-a recomandat si ptr. Amélie (1 ml /2x pe zi) si i-a facut f. bine. Pe cale orala n-a avut acelas efect ...
Didi, inscriere faina! Ptr. noi a fost o zi faina! :)
Si ca sugestie: cred ca ar fi mai bine sa fie fara prietenul de gradi in clasa. S-ar putea sa blocheze alte prietenii ptr. ca deja are prietenul lui ... fara, isi face poate alte prietenii, socializeaza mai bine cu tot colectivul. Gata, ca mi-am dat iar cu parerea.
Tu mai poti? Nu faci cam multe? :=)
Sanatate plantatie!
Ioana13 spune:
VAs, felcitari!!! SA fie bb sanatos si voios!!!
Didi, Irinusha, mersi. Il voi vaccina si pt hepatita A, ca e frecventa si pe la noi. I-as face si pt capuse, ce am citit m-a ingrozit si anul trecut au aparut multe prin Cluj, dar nu cred ca se gaseste in Ro vaccinul, dar cind apare, pe el.
Patrick e bine, febra a facut, dar mica si repede trecatoare, deja nu mai apar bube, de scarpinat mai mult noaptea. La cea mai mica miscare, pe el!
Si la noi nurofenul mai eficient decit paracetamol. Si place mai mult, panadol abia a baut.
lbelciug spune:
Multumesc, Alma!
Felicitari, Vas, sa va traiasca puiul mic!
Fetele din Buc, am o urgenta: stie careva pe vreun reparator de masini de spalat care vine la domiciliu? Multumiri anticipate!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
bettyR spune:
Am pus poze de la zapada aici, acum nu ma mai pot plange ca Andreea are rosu in gat, sper sa nu faca puroi ca pare destul de rau ...dar nu cred ca de la iesit i se trage ca alexandra nu are nimic.
De hepatita a, as vaccina si eu fetele, si capusele ma streseaza, mai ales ca sunt fix in parcul in care mergem, spun ca fac deratizare, dar cine stie ...
ieri am sunat-o pe Andreea la 10 minute dupa nastere :) ... asa le nimeresc, de fiecare data ... baietelul are 3150gr.
Irinusha spune:
Fi-mea are otita (la urechea dreapta) ... ieri seara a inceput sa se vaite de dureri, azi noapte mi-a facut si febra, a durut-o si urechea, si oasele ... nu prea am dormit bine. Azi am fost la urgente sa-mi spuna ce stiam deja ... dar cica incercam fara antibiotic, ca-i usoara si doar la o ureche. Ne-a dat Nasic sa-i punem de 4-5 ori pe zi in nas si antitermice, ca-s si antiinflamatoare. Daca marti tot asa e, mergem si la dr. nostru sa ne dea antibiotic.
Si sa nu o trimit la gradi, nu ca ar fi ea contagioasa, dar sa nu mai ia ceva de acolo, acum cand sistemul imunitar e slabit ... tocmai acum cand aveau activitati frumoase de Fasching. Uf!
Hepatita A tocmai ptr. Romania am facut-o :) ... in G. nu-i frecventa, de aceea nici nu o plateste casa de asigurari. Ptr. tarile cu igiena scazuta se recomanda, gen Ro., Spania, Italia, Turcia.
FSME - Frühsommerenzephalitis - encefatila de primavara timpurie (traducerea mea) nu-i musai sa transmita orice capusa. La noi in Bayern e zona de risc. Nu stiu daca si Ro. e tot asa!?
Evident ca ai mei au avut amandoi capuse si asta pana la vaccin (care se face de la 3 ani) ... dar am avut noroc sa le gasim pana au inceput sa suga si pana au putut transmite ceva ... ce iarasi nu e musai. Ca nu toate capusele trebuie sa aibe virusul in ele. Important e sa controlati copiii dupa ce au fost in gradini, parcuri, paduri, cu cat le gasiti mai repede (pana sa inceapa sa suga) cu atat mai bine.
Trec la poze ...
Sanatate plantatie!
DidiAlex spune:
Alina, si ai mei au avut otite, dar medii, diagnistic clasic *mittelohrentzündung* de otita frecventa, au primit prima data pt ca io eram impacietanta rau, antibiotik, dar apoi mi-a explicat pediatra ca nu e nevoie, ne-a dat otovowen si chiar a avut dreptate....si am mai vazut la altii, caopii chiar au febra si nu le da antibiotik. da, a inceput nebunia Faschig-ului, dar e asa frumos pt ei.
nu am inteles totusi intrebarea: ce ar fi mult?
Ella, de data asta io nu am inteles..adika ai scris si nu am citit io? se poate
...
Aniversare frumoasa in LO.
Liviana, bafta la reparat..
citindu-te pe tine mi-am dat seama ca noi nu am apelat nciodata la vreun mesarias, repara colegu.. si daca nu merge cumparam alta si o vindem pe cea veche cu defectul de rigoare.
Edit: da, contra capuselor au facut si ei mei, si la noi e risc crescut, sunt trei doze, dar io le-am facut la 2 ani parca, apoi la 1 luna si apoi la 12 luni
lbelciug spune:
bettyR, ce manca Andreea in poze, ceapa cruda?
Irinusha, sanatate lui Cristian!
Didi, si sotul meu se pricepe la multe, va incerca sa se uite si masina de spalat, insa banuieste ca va fi depasit de situatia caci stie cam pe unde e "buba". Desigur ca daca va fi ireparabila, vom cumpara alta, insa pana una alta e mai bine sa dau 100-200 ron max pt reparatie decat +1000 ron pe una noua.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Irinusha spune:
Didi, am uitat sa-ti raspund: U8 - habar nu mai am ce si cum :D ... dar daca nu-mi mai aduc aminte inseamna ca nu a fost cine stie ce, probabil la fel ca celelalte. Doar U7a este pur ptr. vorbire. Si chiar daca copilul e mai dezastruos - cum a fost fi-mea la U7a - nu face nimic, ca doar nu e diploma pe viata ;)
Noi nu prea am avut probleme cu otitele - o data fi-miu cand era mai mic, dar la el era mereu cu febra si complicatii si ajunsi tot la urgente a primit antibiotic. La fi-mea e prima, spre fericirea mea ... si cred ca i se trage tot de la raceala de acum cateva saptamani ptr. ca ea nu prea elimina mucii. Am fost si la HNOistul, care l-a operat pe fi-miu, sa vedem de are polipi, cica ar fi ok ... dar de data asta s-au dus in plamani, ca dupa ce am zis ca-i ok a inceput iar cu febra si tuse. Salbutamol-ul si Mucosolvan-ul inhalat au pus-o iar pe picioare, a stat iar 1 sapt. acasa cu febra si tot tacamul. Cand n-a mai tusit si a fost iar ok am trimis-o iar la gradi, asta fiind sapt. trecuta. Acum chestia cu urechea ... si cred ca tot de la mucii de atunci. Vad ca nu s-a mai chitait ca o doare, n-a mai facut febra, a dormit bine (intre noi, evident ;)), poate scapam fara si pot s-o trimit la gradi ... are rochita, coroana de printesa, chiar mi-ar parea rau.
Ma refeream la cate ti-ai luat de facut ... job full, cursuri, copii si asta fara ajutor. Eu zau ma intreb cum reusesti?! Poate si ptr. ca nu-ti mai pierzi timpul pe aici :p ... ar trebuie sa te iau ca exemplu. Bravo tie!!!
Si poate ati observat: eu sunt pro medicina.
Cred ca cele dintre voi, norocoasele sanatoase, care n-ati avut nevoie prea multa de doctori, sunteti contra ... Eu una sunt fericita ca traiesc in timpurile noastre, ptr. ca asa mai traiesc, ca am doi copii sanatosi si ca pot sa le ofer la nevoie "leac" - sa bat in lemn sa nu trebuiasca!
Asa ca nu-s nici contra antibioticul, evident cand e nevoie!
Si imi pare rau ca medicina nu-i asa avansata cat ar putea sa fie ... si asta datorita multor factori, biserica fiind unul dintre cei mai rai. Si asta tot fara disclaim-er! :p
Ptr. nemtoaice:
Si ambasada din Berlin e super. Personalul in primul rand :)
Cei din München sunt jale si amar ... nici oameni nu-i poti numi.
Liviana, multumesc! Dar era vorba de fata! :)
Vazut poze, multe, multe ... si copii reusiti si frumosi!
Sanatate plantatie!