***Capsunalede 2007...Bun Venit Bebe Andrei (130)
Raspunsuri - Pagina 22
lbelciug spune:
madaiulia, multumesc dar nu ma consider super-woman, sunt sigura ca fiecare din voi face tot ce poate pt fam ei.
Chiqui, merci pt raspuns; dureaza intr-adevar destul de mult, cred ca si consuma ceva curent in timpul asta, nu?
Arcadia, EU sunt cea uimita de energia si puterea ta! Te asteptam cu noutati, poate si ceva poze daca ai.
In w-e sunt singura cu piticii, dar deja am facut planul: mergem la teatru, vreau sa incerc cu ei o reteta de trufe de cioco si vedem noi ce alte zbenguieli mai gasim de facut. ![]()
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
madaiulia spune:
Liviana sa ne spui si noua reteta de trufe cu ciocolata. Suna tare bine!
Eu in weekend o sa fac curatenie, pe Andrei il las la bunici cateva ore. Se mai bucura si ei si mai respir si eu.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
lbelciug spune:
Uite reteta, madaiulia:
Trufe de ciocolata:
ingrediente:
- 140 g unt
- 330 g smantana
- 400 g ciocolata neagra (75% cacao) - sau combinati o ciocolata de menaj cu o ciocolata milka
Se topeste untul pe foc, se arunca peste bucatile de ciocolata. Stingem focul si amestecam pana cand se topeste toata ciocolata. Apoi se pune smantana si se da la rece o zi, si abia atunci se fac mingiute si se tavalesc prin cacao (sau nu, depinde de gust).
Atentie cand dati copiilor sa amestece ciocolata cu untul, craticioara si compozitia sunt inca fierbinti.
ckristina spune:
liviana,o sa incerc si eu trufele dar vreau si reteta pt un strop de energie; masina de paine o folosesc si eu si nu consuma mult; o mare parte din timp dospeste si atunci se foloseste de o siguranta(cred); eu o folosesc aproape zilnic si nu am diferente la factura;eu doar amestec si dospesc coca in ea apoi o bag la cuptor ca mi place mai mult asa; mai fac aluatul asta http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-pufos-si-gustos-la-masina-de-paine-358.html sa l modelez cu bianca(e bun si pt pasca)
arcadia,la multi ani!!! 

bianca a scapat pe la 2 ani dar sper sa scapam mai repede acum(am inceput mai devreme regimul alimentar)
CRISTINA , BIANCA(05.06.2007) si ELIAS(24.06.2010)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
www.inimacopiilor.ro
lbelciug spune:
F frumos ai povestit, Didi, sa mentii starea de fericire actuala cat poti de mult! Sper ca sunteti bine acum cu totii, adica v-a trecut enterocolita.
Imi place ca faceti miscare impreuna, aveti 4 biciclete sau cum?Mai pune si poze sa va vedem pls.
Si eu cam la fel cu FB-ul. ![]()
PS: Ne-ar trebui un capitol nou - se ofera cineva?
DidiAlex spune:
Andrada, La multi ani!!!
ieri a fost ziua ta si io credeam ca esti mai incolo..
Anne, La multi ani!!!
Gabiu, La multi ani!!!
Paflo - florina...La multi ani
si sarbatorita zilei: Dana_ Dici 
La multi ani!!! cu fericire si tot ce va doriti!!!
DidiAlex spune:
Liviana,
avem multe biciclte: 3 de adulti si am de copii asa: Robert (18") David are de 12 si de 16 mai are si laufradul, pe care l-as punea pe ebay si mai e una care trebe aruncata, ca mi-a dat-o cineva dar nu folosesc ..asta la capitolul 2 roti..ca mai sunt si cu trei. am si caruta de agatat..nu e mimic spetaculos, toata lumea asa are.
io inca mai am scaunul la biciclta pt ca R merge foarte bine si in zone mai aglomerate dar in David nu am incredere...inca...de fapt nu e vb de incredere..e mic totusi.
azi am avut prima sedinta de logopedie. am ajuns la 9.30 la birou..sa vad cum fac pe viitor sa imi recuperez orele. Pediatra mea s-a crucit cand i-am spus ca-s 40 de ore..ca la nemtii mamicile, mai ales cu 2 copii is numai part-time.
Am facut controlul la okii lu Davi, am mai scris oare..e okei, nu mai e nevoie de okelari.
lu R i-au picat dintii din fatza de sus, e asa comit fara dintzi si stirb..saracu m-a intrebat ce e stirb pt ca sterben e vb e muri pe germana.
azi pleca la planetarium cand il lasam pe David la gradi..veselie..sapt trecuta au fost intr-o brutarie..si daca la un museu mai merge cu noi..nu puteam io sa il duc intr-o fabrica de panificatie. A fost in extaz de excursie..a vazut cum sunt facuti brezelui a facut si copt si el 3, 1 i l-a adus lu DAvid, a mancat berlinere (gogosi implute cu gem) si a decis ca difera procesul tehnologic cu ce facem noi acasa..are la excursii ca tre sa le notez.
Luni au fost la scoala de circulatie..ce sa zic ca marti am fost noi la gradi pt Feedback..si am vazut filmul..R a foarte atent cand e cu noi..dar in grup...nici unul dintre cei 12 copii nu traversau cum trebuie..si au ramas surprisi la o simulare cu un manechin ca a fost aruncat 17 metri in fatza, manechinul lovit de o masina..ce interesant ca numarau ei tacticosi cum masura politistul cu pasu...chestii din astea.
I-am inscris la maraton cu grupele de la sport..asa ca acu exersam pt 21 mai..grupa de copii, 700 m.
in rest stau afara in gradina la gradi, ca ii aterizez direct in cada..si le frec unghiile cu periutza..David a folosit-o si pe-a mea de dintzi..pan m-am prins.
am plecat ca timpul asta nu il contorizez in sistem :D
DidiAlex spune:
iar io..
mi-am adus aminte..am descoperit pe blogul gabrielei o prajitura fantastica..foarte usor de praparat si care de departe e cea mai grozava prajitura pt adulti..pt ca contine cafea..io am folosit fara cofeina..dar tot nu am dat la copii.
pana acu era tortul cu trufe la Balbinei ca capitolui ciocolata
linkul
http://gabrielacara.blogspot.com/2009/10/prajitura-pasiune-intunecata.html
la glazura e bine sa folositi untul direct din congelator si se racestesi ciocolata si nici nu de taie..
io renuntasem sa fac prajitura Crem a la crem pt ca glazura era teapana si strica prajitura
si alta pt copii. ai mei sunt innebunit dupa ea, am facut-o de mai multe ori..dar am modificat-o nitel, in sensul ca folosesc tava dreptunghilara care de scot peretii, deci nu merge facut decat in aseamnea tava sau puneati simplu mai multe hartie de copt pt a fi extrasa intreaga din alta cratita.
deci: in loc de 1 kg de branz am redus la 500g si frisca pun 400 in loc de 300, ca tot desfac cutia de 200 la blatul asta alb mai adaug o pungutza mica de crema Ole, cred ca se numeste, sau ma rog budinca sau puding pt crema la rece...procedeul imprumutat de la Cream a la Crem.
deci: 5 Oua intregi, 150 g zahar, 500 gr branza quark, 400 frisca lichida si 1 plic puding.
si deasupra pun 500 g de smeura.. cu gelatina..fara zahar
Ouale le sparge David, ca nu trebuiesc separate, in schimb nu puteti sa faceti prea multe in acelasi timp pt ca dureaza procesul de tinere in cuptor. racire..etc
stai sa dau linkul sa vedeti despre ce vb.
http://gabrielacara.blogspot.com/2009/10/prajitura-pasiune-intunecata.html
Liviana, io am masina de paine de 6 ani, e extrordinara la aluaturi, de copt nu o folosesc deloc. cozonacul il pun acolo..si io framanatam la mama..dar mi s-a acrit.
asa cum si mixerul il am pe suport ca nu stau io de el....pt Fetele din DE a fost saptamana trecuta la Lidl in oferta.
ma rog un robot in asta care vad prin pozele retetelor dupa net mi-ar trebui..data aviatoare
bettyR spune:
Trebuie sa va spun ca am fost cu Andreea la dentist si a stat ff cuminte sa ii puna o plombita, eu am stat cu emotii nemiscata, parca cine stie ce se intampla ... si mai vrea sa mearga, mai are una ... Ioana, la Happy Dent Junior pe Campului, Nr 40, vis-a-vis de Gradinita Tandarica, ca tot ma intrebam unde sa merg... au atata tact si rabdare, se merita sa mergi sa il obisnuiesti si sa il perieze ei profesional ... cam asta e cauza cariilor la noi, periajul ... ma lasa ea cat ma lasa dar nu suficient si a avut o perioada cand nu ma lasa mai deloc si atunci au aparut problemele ...

Andrada!