Buna seara. Ieri am fost la medic si mi-a cauterizat o alunita. Acum vad ca incepe se se infecteze. Tot ieri mi-a mai scos chirurgical o alta alunita. Mi-au zis sa dezinfectez cu spirt si sa dau cu unguent oftalmic cu Kanamicina.Spirt, nu apa oxigenata sau rivanol? O fi bine?
Intreaba si de betadina, daca e ok.
Intreaba medicul, adica.
36 +
Mai avem ...maxim 4 saptamani
Crissteo,eu mi-am scos o alunitza asta vara,incizia destul de adinca nu datorita alunitzei ci a unui depozit adipos sub ea(independent de alunitza)si nu mi-a recomandat doctorul nimic!
Nici dezinfectzie,nici unguient,nici antibiotic!Locul a fost acoperit cu leucoplast(il schimbam zilnic)si atzele au fost scoase dupa 10 zile!
Deci daca chirurgul care te-a operat tzi-a recomandat cele mentzionate de tine...foloseste exact ce tzi-a recomandat!
Sanatate!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Betadina se dilueaza cu apa, nu se pune concentrata pe rana.
Mie dupa scoaterea unui furuncul, mi s-a recomadat spray cu clorhexidina si betadina.
Citat: |
citat din mesajul lui ana l Betadina se dilueaza cu apa, nu se pune concentrata pe rana. Edy (5 nov 2003) si Daria (2 dec 2008) |
Citat: |
citat din mesajul lui ana l Betadina se dilueaza cu apa, nu se pune concentrata pe rana. |
Pentru dezinfectare eu folosec Dermobacter. E un dezinfectant foarte puternic si are efect de durata. Pot lasa rana neacoperita 2-3 ore de la aplicare ca sa se usuce... ajuta foarte mult deoarece nu ma mai chinui asa tare cand trebuie sa schimb pansamentul.