Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***306***

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Anamariame, ce patanie! Zic si eu: bine ca te poti intelege cu Eva, ca altfel nu stiu ce faceati.

Simplyana, am uitat sa-l felicit pe Luca pentru realizare. Andrei isi pune in continuare olita in cap. E adevarat ca nici nu i-am aratat care ii este scopul. De vreo saptamana am constatat ce zicea Andiaroro() mai demult: si anume ca, atunci cand incepe copilul sa se trezeasca din somnul de amiaza cu pampersul uscat, e momentul trainingului pentru dezpampersare...cred ca am cam ajuns acolo, asa ca trebuie sa punem si noi olita in circuit. Recunosc ca ideea stergerii de lichide si solide produse de odrasla personala in urma unor accidente nu ma prea atrage, dar e si asta o etapa si se pare ca azi-maine trebuie s-o "atacam".

Mergi la inceput

Anamariame, eu nu stiu despre ipsatia aia, dar stiu cat si-au batut capul ai mei sa inteleaga de ce imi sugeam degetul ( l-am supt pana la varsta scolara). Iti zic acum din perspectiva "actantului" nu a subiectului de studiu pentru parinti: nu ma simteam lipsita de afectiune ( si asta era data ca una dintre cauze), nu ma simteam singura( alta cauza), nu era mijlocul de a compensa cine stie ce frustrari, pur si simplu la somn ma simteam confortabil sugandu-mi degetul si imi era usor sa adorm. Cred ca la varsta de acum a Evei nu trebuie sa mergi prea departe cu supozitiile: exact ca in cazul Vitaminei care adormea mangaindu-i inelul lui Aris, al lui Vladimir care o trage pe Bianca de urechi, al lui Rares care se ciupeste, al lui fiu-meu care se mangaie pe burta, e o metoda de a se simti confortabil si de a adormi. Mie mi-a zis doctorita de la Tg. Mures la care am fost de curand un lucru care m-a marcat: sa nu uitam sa ne gandim si la explicatii simple!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Cred ca ai dreptate, Anaan, doar ca fiind un comportament nu foarte usor de acceptat de parinti cu gandiri mai clasice, am ajuns sa caut tot felul de explicatii. O sa incerc sa ii distrag atentia prin doua metode: sa ii dau o papusica in brate la nani si sa ii spun povesti intr-un mod cat mai interactiv, sa nu mai aiba timp de extra activitati. Poate ca metoda cea mai buna ar fi sa ignor complet, dar nu-mi da pace deloc acest gest al ei, ma sacaie groaznic pentru ca vreau sa evit transformarea lui intr-o activitate ft frecventa.Multumesc pentru sfat!Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

ANAMARIA, eu cred ca e un gest descoperit intamplator, si pe care il foloseste la fel cum altii folosesc suptul degetelor, suzeta sau ...urechea :)). Doar ca e mai deranjant pentru cei din jur si da dependenta mai mare (la fel, "complicatiile" la care poate ajunge, dpdv psihologic, sunt mai mari, ca e "de rusine")
Ca sa o dezveti, vin si eu cu sugestii, s-o lipi ceva:
- ii pui body peste noapte, sa nu mai poate baga manuta in pampers asa usor
- o tii de mana si ii soptesti povesti sau ce obisnuiti voi, pana adoarme
- mangaiati un plus, o papusa, ii cantati, pana adorm "impreuna"
- testati pana gasiti o metoda potrivita ca sa se adoarma singura. Pana atunci, stai cu ea (sau tati) pana adoarme. Cand da sa intinda mana, o interceptati si o mangaiati, numarati degetele, chestii.:))

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Na ca am scris cam ce ziceati si voi!

Mergi la inceput

Eventual, cumpara-i o papusa textila( ca sa nu fie incomoda la somn) noua, faceti si tu, si sotul tau mare caz de ea, ia-o tu la nani cu tine si arata-i Evei ce bine adormi tu mangaind papusa si asa ii dai o alternativa. Sper sa rezolvati problema, normal ca pe tine, ca adult cunoscator de alte implicatii ale gestului, te deranjeaza, dar eu sunt convinsa ca tu o sa stii sa "deturnezi" gestul asta spre altele mai nederanjante.

Mergi la inceput

Simply, iar gandim in tandem, acum voiam sa zic de body, dar vad ca ai venit tu cu ideea.

Mergi la inceput

Anaan, da!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Ana Maria, exact in aceasi situatie si gandire sunt si eu. Poate nu e prea grav gestul lui Rares cu ciupitul dar ma deranjeaza p emine caci gandesc mai mult si mai departe.

ori cat despre explicatii...e clar ca e o metoda de alinare, de simtit bine. Si mi.am dat seama despre asta caci se ciupeste atunci cand nu ii iese ceva si se enerveaza sau cand i se interzice ceva. Bun. Astea se pot evita. Ba cu explicatii, ba cu lulu-lulu. Dar...asa cum te-ai intrebat si tu...ce pot face cand ciupiutul intervine in somn. Asta va spuneam caci el noaptea, cand se mai foieste, nu neaparat ca este treaz, dar e in starea aia de somnolenta, si ca sa adoarma la loc...se ciupeste. Imi dau seama totodata ca daca l-ar durea s-ar opri. Cred.

Ana, sa stii ca eu pe Rares de gaurit buricul l-am "lecuit" cu body. Adica, il imbracam in body si nu mai ajungea la obiectul placerii...trecea direct la ciupit. In timp, a renuntat de tot la buric, acum nu il mai tenteaza chiar daca este dezbracat.

Astept sa ii treaca si de ciupit. Doar nu i-oi pune fular in somn. Mi-e teama sa nu se invate cu ciupitul (desi pe noi ne-a mai slabit de astfel de tratamente) si sa ciupeasca afara copiii ca reactie violenta, daca nu ii convine ceva.
PS: chiar daca nu par violenta...eu ciupeam copiii daca nu faceau voia mea.

Edit ca am dat send inainte sa imi termin ideea.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

ahaaaa, deci pe tine te "mosteneste" floricule
oare nu ar functiona daca i-ai pune ceva la gat (nu fular, ca-i prea gros)?

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si zece luni

Mergi la inceput