Nasuc infundat-nounascut

Nasuc infundat-nounascut | Autor: alina.n

Link direct la acest mesaj

Buna

Ma confrunt si eu cu o problema, bebelusul meu are 12zile si inca din maternitate a avut nasul infundat, nu curg mucusorii si nici nu sunt pb la plamani(pediatrul l-a examinat) insa se aud fornaind.Mi s-a recomandat sa ii pun ser fiziologic dar vad ca nu trec...nu mi se pare ok sa stea asa mult timp cu nasul fornaind.
A mai trecut cineva prin asta cu bb asa mic?Cum ati rezolvat?

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Eu ii punem ser in fiecare nara, si apoi cu un betisor de urechi, inmuiat in putin ser ii curatam fiecare nara, rotind usor betisorul in nasuc. Dar cu grija sa nu-l ranesti. Pe fiica-mea n-au aspirat-o bine la maternitate si vreo saptamana m-am chinuit sa-i scot resturi de prin nas. Poti sa incerci si cu o pompa/para de cauciuc, aspiri usor dupa ce pui ser

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)

www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

madau si eu fac asa cu ser si bat de ureche /am incercat si cu pompita uneori iese ,alteori nu , insa de auzit tot se aude acolo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

I-au ramas secretii de cand ai nascut,probabil sinusurile mai au inca lichid amniotic in ele.Nu a fost aspirat cum trebuie sau nu s-a putut.Doar ser sau putin inhalant baby pus po picatura pe salteaua patutului.Cred totusi ca e prea mic bebe pentru el.Oricum ai grija cu uscaciunea aerului eventual cumpara un recipent care se agata de calorifer si pune putina apa cu inhalant baby in el.Aceeasi problema am avut-o si eu cu fata dar a trecut in cateva luni.

Mergi la inceput

calipso cateva luni,asa mult?? asta nu afecteaza totusi sinusurile lui bb?
si in timpul asta ati folosit doar ser si curatat?

Mergi la inceput

Nu e vorba de adaptarea la mediu.Tre` sa fie neutru nici umed nici uscat.Si nu se intampla nimic.Pana se curata pana se mai desensibilizeaza micoasa nazala..se va rezolva ai sa vezi.Rabdare,ca e prea mic mic...

Mergi la inceput

Eh greu cu rabdarea asta... cam cate luni zici ca a durat la voi?

Mergi la inceput

Pai fosaia si era infundata..eu am nacsut in august abia in decembrie a inceput sa respire ca lumea.Ba ii mai curgeau si secretii nazale din nasuc..ei acu` respira bine....Mai ales daca pediatrul ti-a spus ca nu e altceva asta va trece.E prea mic si de aia.Si sigur nu l-au aspirat cum trebuie .Eu aveam batista bb si dupa ser ii aspiram un pic nasucul si puneam apa cu inhalant baby in camera...ajuta enorm dar pana la trei luni doar apa pe calorifer in care pui o picatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Eu nu ti-as recomanda betisoare de urechi nici in nas nici unde. Daca ramane un firicel de vata acolo de pe bat cica e jale mare.
Asa il stergeam si eu pe bb in urechi si cica mai rau impingi ceara care trebuie sa se scurga ca asa e normal. Poti folosi fese sterile sau fasa din bumbac ii faci un colt il rasucesti si stergi.
Cam asa ne-a explicat noua pediatra. Dar de scobit in nas asa mic....nu am auzit niciodata.
Ser si tras cu batista sugarului. Nu aia care se leaga la aspirator. Aia care tragi tu aerul pana iese ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniris spune:

Am avut acceasi problema cand s-a nascut fetita mea acum 3 ani, ideea este ca m-a ajutat foarte mult batista bebelusului. In cele din urma am ajuns la un neonatolog la Municipal care i-a recomandat ospamox, asta pe la 20 de zile, certandu-ma ca am stat atat. Cu Ospamox s-a rezolvat cu nasucul, a ramas doar regretul ca a trebuit sa-i dau antibiotic la nicio luna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

si eu iti recomand batista bebelusului,e eficienta si rapida

Mergi la inceput