Calendarul gradinarului vesel (17)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Am pregatit si eu pastilele de turba si diseara pun rasadurile de rosii - am numarat ca voi pune de 7 feluri...
Si pentru ca tot trag de primavara asta, doar, doar o veni si pe la noi am cumparat zilele trecute de la hornbach un ghivecel cu bulbi de irisi pitici. De dimineata aratau asa!
Abia astept sa-i vad asa si pe cei din curte!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Aseara am avut putin timp si am pus rasadurile de rosii - in total am pus 9 feluri de rosii, in total 51 de rasaduri:
- Rosii Lungi
- Rosii Mari de Timisoara
- Rosii Gigant
- Rosii de Buzau
- Rosii Bistecca
- Rosii Marmande
- Rosii Cherry Cherolla
- Rosii Cherry Moneymaker
- Rosii Cherry - un soi unguresc, nu-mi dau seama cum se numesc...
Primele 3 soiuri sunt cu seminte de la Elisa.
Am mai pus inca citeva rasaduri de Vinete Madonna (anul asta am pus 3 feluri de rasaduri de vinete).

Si am mai plantat ceva - am luat acum citeva zile un bulb de Ismene (sau Crinul Paianjen) - si l-am plantat deja in ghiveci - face o floare superba, sunt curioasa daca la mine va inflori!

Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza20 spune:

Buna dragelor, va rog ajutati-ma si pe mine cu un sfat. Eu sunt innebunita dupa panselute, anul trecut in primavara mi- am cumparat rasaduri pe care le- am plantat in gradina si panselutele mele au inflorit pana in luna august continuu. Ieri mi- am cumparat niste seminte de panselute(m- am gandit ca fac o economie...decat sa cumpar rasaduri), doar ca pe plic scrie ca se pun in pamant in luma august...daca le pun acum in jardiniere pt a face rasaduri, cand imi vor inflori? am vreo sansa sa prin perioada asta de primavara-vara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Gabriela, mult succes sa-ti creasca rasadurile! Anul asta o sa ai o gradina de legume bogata! 50 de fire de rosii o sa-ti dea ceva de furca (udat, copilit, cules etc), dar si rezultatele vor fi pe masura. Iti spun eu, dupa ce anul trecut am avut 100 fire de rosii plus altele!
bitza20, si eu am aceeasi intrebare ca si tine, doar ca voi afla raspunsul experimentand. Cu alte cuvinte, am pus deja semintele si acum cca 1 cm.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Multumesc la fel Liviana! Acum cel putin, abia astept sa vina caldura si sa am de treaba in gradina...nu stiu daca sentimentul va ramine pina la vara!
Am pus si eu seminte de panselutze, abia mi-au rasarit - dar mai mult ma bazez sa apara cele din gradina, din semintele scuturate asta-vara!

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Salutare!

Si eu am fost astazi harnicuta si mi-am pus rasaduri de rosii, cele de la Elisa, ceva rosii chery, vinete, ardei gras galben si rosu, varza si lobelia, panselute. Pe celelalte le voi pune direct in pamant.

Eu anul trecut am pus rasaduri de panselute, au inflorit in iunie - iulie. Am avut si cumparate si am pus si direct samanta in pamant in aprilie. Cele cumparate in iunie - iulie s-au rarit si ingalbenit si faceau numai 3 flori. Cele puse de mine aratau foarte bine si au tinut pana toamna tarziu. Cele semanatdirect in pamant au rasarit cam pe la sf lui iulie si au tinut si ele pana la primul inghet. In primul an cand am luat seminte de panselute nici in rasad nu mi-au iesit si nici in pamant, cred ca tine strict de samanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza20 spune:

Citat:
citat din mesajul lui canuta-om-sucit

Eu anul trecut am pus rasaduri de panselute, au inflorit in iunie - iulie. Am avut si cumparate si am pus si direct samanta in pamant in aprilie. Cele cumparate in iunie - iulie s-au rarit si ingalbenit si faceau numai 3 flori. Cele puse de mine aratau foarte bine si au tinut pana toamna tarziu. Cele semanatdirect in pamant au rasarit cam pe la sf lui iulie si au tinut si ele pana la primul inghet. In primul an cand am luat seminte de panselute nici in rasad nu mi-au iesit si nici in pamant, cred ca tine strict de samanta.

Aura si samburelu' Dimitrie
Don't argue with an idiot. They'll drag you down at their level and beat you with experience.

Mai tii minte poate de la ce firma erau semintele si de unde le- ai cumparat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Bitza eu am luat acum seminte de la Vilmorin (din Hornbach) si au rasarit imediat. Indiferent de la cine sunt, le poti face proba in apa (care ramane sa pluteasca nu e buna) si atunci cand cumperi sa te uiti la data de expirare (la mine s-a probat ca cele expirate sa nu rasara - doar ca nu urmarisem aspectul asta cand le-am cumparat)
Eu ma lupt in continuare cu pitium la cateva rasaduri. Rosiile nu au fost afectate si cresc f frumos. Au tulpinita groasa si movulie. Azi pun inca o tura (dupa ce construim raftul pe care or sa stea...)
Este pamant in promotie la Obi - eu mi-am luat pt ca dupa ce se mai incalzeste spre sf lunii trebuie sa schimb pamantul de la toate ghivecele din casa (si sunt multe si mari).

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Stie cineva ce plante rezista daca nu am soare in casa, iarna deloc, iar vara cateva ore dimineata. Am primit recomandari de cactusi si ficus si nu vreau sa aud.
Nu am timp sa caut prin magazine...daca are cineva experimentat un sfat.
Ma intereseaza atat plante ornamentale cat si sezoniere, de balcon.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

fetelor, vreau si eu un sfat pentru combaterea coropisnitelor. anul trecut mama mea a pus vreo trei randuri de rosii dar coropisnitele erau tare harnice si le taiau rapid.

Mergi la inceput