Calendarul gradinarului vesel (17)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Toma_lly, uite in poza asta se vede cum am pus materialul pentru weed control. Doar ca noi am asezat pamintul, pinza si apoi stratul de mulch.
Edit ca nu am explicat cum am facut. Am marcat locurile in care doresc sa plantez si am taiat materialul in cruce ferind cele 4 triunghiuri de material. Am sapat groapa, plantat, asezat pamintul pe linga radacina si apoi am intins triunghiurile de material pina chiar la baza plantei, de jur imprejur. Am acoperit cu mulch si gata. Cum tu ai deja florile plantate intinzi materialul peste ele si marchezi unde ai de facut gaura in material, treci cu grija plantele prin gaura pina chiar la radacina lor si mergi din aproape in aproape. Daca ai tufe mai mari eu as zice sa intizi materialul pe pamint si sa tai chiar la baza plantei, in functie de cum e necesar. Materialul poate fi suprapus taiat, adaugat, fara nici o frica. Suna complicat explicat asa dar ai sa vezi ca atunci cind te apuci de treaba o sa ti se para o joaca. Sper ca ai inteles ceva din explicatiile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toma_lly spune:

cred ca scoarta tocata, nu turba...

Natalia-Ioana
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toma_lly spune:

am inteles, am inteles, multumesc mult
sper sa ma si descurc

Natalia-Ioana
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Alinta ff buna metoda asta, dar, cum uzi? eu nu vreau udare cu aspersor. Ai instalat un furtun cu orificii(daca e asa, nu se infunda acele orificii cu pamant?) sub acel material? sau cum? voi ce sistem de irigatii vreti sa instalati? Si gradina ta e ff frumoasa dar e alt stil! a noastra e mai rurala, a voastra mai urbana(ca peste ocean)! Multumesc pt "Black Eyed Susan", sper ca nu sint superstitii legate de ea?
toma_lly bineinteles ca iti dau floricele, mai vorbim prin martie!
Valentina nu stiu cum se numeste solutia(si sotul a uitat, dar e o combinatie de zeama bordeleza si inca o solutie(luni revin cu numele ei+ concentratiile)).
Sint multe stropiri la pomi noi o facem doar pe aceasta si inca una cand sunt 80%infloriti(atunci cu alta substanta, si in fiec an, barbata-miu isi intreaba un prieten cum se numeste!).
De-a lungul verii mai stropim contra puricilor lipiciosi. Atunci stropim si trandafirii-asta se intampla cam 1data/vara.
Caisele sunt, intr-adevar, f parfumate dar nu sunt extrem de mari-sunt acceptabile, vecinul nostru are un soi mult mai mare!
Piersiuctele sunt de toamna(rosu/grena in mijloc) si, pt ca pomul e mic, nu poate creste/coace ff multe fructe, asa ca noi rupem cam 1/2 din ele ca sa poata celelalte sa creasca mari(Asta e un sfat pt cei care au pomii in primii ani de rod, ei fac multe flori/fructe, e bine sa nu le lasati pe toate, fiindca nu poate pomisorul sa si creasca dar sa si hraneasca acele fructe. Rupeti fara mila cam 1/2 sau mai mult din ele).
Multumesc si pentru oferta cu semintele de rosii, o sa iti mai aduc aminte prin Septembrie-cand vom fi muuult mai suple dupa atita lucru in gradina!
Va multumesc tuturor pt aprecieri, dar sa nu uitam ca asta e partea frumoasa a gradinii, febra musculara, mainile nu tocmai finute sau accidentele gen "mana" cand dupa o ploaie se topeste tot raman in urma!
Eu acum un an nu am avut deloc succes cu fasolea verde si dovleceii. Pur si simplu nu au crescut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Buna, asa cum am spus, vin si eu cu 2 poze ale zambilei mele. Pozele au fost facute pe 13 ianuarie, acum zambila se afla la al doilea rand de flori si nu mai e asa mica, frunzele masoara vreo 15-20 cm (deci a crescut de vreo 3 ori fata de momentul fotografiilor). Poate e ceva obisnuit, desi mie mi se pare inedit ca o zambila in ghiveci (fara nimic altceva decat pamant si apa) reuseste sa infloreasca la nici doua saptamani dupa Anul Nou.

https://picasaweb.google.com/nicoletacaea/Zambila#5574356861634728434

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">http://www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">http://www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Citat:
citat din mesajul lui MadalinaM

Alinta ff buna metoda asta, dar, cum uzi? eu nu vreau udare cu aspersor. Ai instalat un furtun cu orificii(daca e asa, nu se infunda acele orificii cu pamant?) sub acel material? sau cum? voi ce sistem de irigatii vreti sa instalati? Si gradina ta e ff frumoasa dar e alt stil! a noastra e mai rurala, a voastra mai urbana(ca peste ocean)! Multumesc pt "Black Eyed Susan", sper ca nu sint superstitii legate de ea?

Madalina nu! nu stiu eu superstitii legate de nimic si nici nu cred in ele Eu doar am zis cum i se zice la floare aici, atit.
Pai noi vrem sa instalam sistem de sprinklere, le zice aici, ca sa udam gazonul si eventual si straturile cu flori. Pentru straturi stiu ca sunt "capuri" diferite care se ridica la fel ca celelalte, doar ca in loc sa stropeasca cu jet, pulverizeaza apa foarte marunt si creeaza doar o briza de apa. Am auzit pe la husband si de cele cu gauri cum zici tu, care doar le asezi pe start dar am inteles ca el vrea din alea care am zis eu inainte. E cu programator si tu hotarasti cind si cit sa ude. Poti instala inclusiv senzor de umiditatea, ca in cazul in care ploua sa nu mai stropeasca aiurea.
Cam asa www.rainbird.com/homeowner/education/index.htm" target="_blank">arata in mare ce vrem noi sa facem. Avem cumparate 90% din materiale, mai trebuie doar sa prindem elan in primavara sa sapam transeele si sa ne apucam de treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Buna dimineata!
Liviana a sosit plicul cu semintele. Multumesc mult .
Abia astept sa le pot planta . Mi-am mai luat cateva plicuri cu seminte.
Trebuie sa gandim si noi un sistem de irigare, inac nu avem gazon asa ca e mai simplu.

Jasmin din pacate nu pot sa vad poza de la birou.

La noi ninge . Desi in casa am pus deja ornamente de primavara ma bucur de peisaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Alintaroma - multumesc mult de explicatii, nu am vazut pe aici asa ceva, sau oricum nu m-am uitat cu atentie. Cred ca o sa incerc cu hirletul, acum, in primavara, cind smocurile de iarba sunt mai uscate si pamintul mai farimicios.
Jasmine - foarte frumoasa zambila ta si intr-adevar, a avut ceva "puteri" ca sa infloreasca de 2 ori in rastimp asa de scurt!

Apropos de folie de mulcire (asa inteleg ca se numeste folia aia neagra care se pune contra buruienilor - anul trecut am incercat si eu la capsuni, dar pina la urma am abandonat ideea (si rau am facut! ), dar anul asta am sa o incerc la dovlecei si la pepenii galbeni pe care rveau sa-i plantez. Am sa va zic cum merge!

Liviana - tu ai luat seminte de rosii de la Elisa? Am comandat si eu citeva, dar inca nu mi-au sosit...Ce-ti mai fac rasadurile?

Cit priveste rasadurile mele - ardeii iuti au fost cei mai rapizi - toate cele 6 rasaduri au incoltit, ii urmeaza ardeii grasi protocalii (50% rasariti) si apoi cei galbeni (25% rasariti). Nu stiu ce se intimpla cu rasadurile de ardei grasi rosii - vad ca inca nu a rasarit nimic...
Duminica asta (sau daca nu apuc, weekendul viitor) vreau sa plantez mazarea!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Madalina, sa-mi aduci aminte de seminte!Sper sa ramanem cu ceva anul asta, ca anul trecut 90%din rosii s-au innegrit, abia am avut de salata si ciorba!
Cand mai stropesti pomii, nu ma uita sa-mi zici si mie cum se cheama!Noi am incercat sa le facem naturale, n-am stropit nimic de ani de zile, dar dupa experienta cu rosiile de anul trecut si cu pomii care ne-au fost invadati de omizi, renunt...
NMA,la noi au aparut martisoarele,

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

nma, ma bucur ca au sosit, deja le poti pune in pahare de plastic cu pamant ca sa iasa rasadurile.
Gabriela, sunt bine rasadurile, cresc; o sa fac o poza sa le vedeti. Da, am luat seminte de la Elisa, le-am si pus in pahare deja. Mazarea anul trecut am pus-o pe 20 martie, anul asta cred ca e ok la incep de martie.
Tala, unde sunt pozele cu terranium?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput