sotul meu mai are un copil, eu am aflat gravida

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

astrojunkie, eu nu sunt cealalta. As fi daca m-ar interesa el, dar pe mine nu ma intereseaza decat sa fie prezenta in viata fetei mele atat cat vad ca ea are nevoie de el. Daca maine fata ar zice ca nu-l mai vrea as intrerupe orice relatii.

Si eu am observat la el o placere sadica sa puna fata in fata fosta cu actuala si probabil ii place sa vada cum se chinuie una sau cealalta. E un patern in treaba asta si e treaba lui ce fetis gozav gaseste in asta, dar pe mine nu ma afecteaza decat la modul ca mi se pare impotriva firii. daca el vrea sa fim o famillie mare si fericita si daca pe mine nu ma lezeaza prezenta ei in nici un fel, nu vad o problema, chiar daca ma incomodeaza un pic si ca o percep ca pe un intrus. Pana la urma face parte din viata fetei si ea. Nu pot sa fac abstractie de asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns astrojunkie spune:

Desi deviem, si sper sa ma ierte creatoarea topicului pentru asta, exact la lucrul asta ma refeream. E vorba de un dublu standard, pe care il aplic si eu - si eu am divortat si sunt in relatii bune cu fostul sot. Dar ma gandeam zilele trecute ca e un fel de placere sadica si la mine - intuiesc ca femeia cu care e acum se simte exact cum ma simteam eu pe vremea cand imi pasa. Nu pot sa spun ca-mi pasa foarte tare de fata cu care e acum, dar consider ca, dintr-un punct obiectiv de vedere, ce fac eu e sadic. Si ca in mod sigur e toxic pentru ei si pentru relatia lor. Ma rog, e ceva partial asumat, inca ma lupt cu mine, ca nu prea ma pot abtine, e atat de usor. La asta ma refeream cand am intrebat daca tu constientizezi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_pdv spune:

am zis sa intervin un pic fiindca se incing spiritele! eu una ce sa zic intr-adevar de asta scriu aici recunosc ca daca situaia asta a ajuns sa ma faca sa ma descarc pe un forum si nu cui ar trebui sau daca am ajuns la concluzia ca nu o mai pot duce de una singura nu e tocmai ok. Sunt constienta ca eu am permis sa se ajunga aici, insa nu stiam exact unde am gresit si cum anume sa indrept.
M-a ajuta f tare orice parere chiar daca stiu ca o sa actionez in functie de ce voi simnti, insa tocmai asta e ideea am actionat in functie de ce am gandit si am presupus si nu in functie si de sufletul meu, si am gresit. Da, sunt casatorita, si am un sot care desi a fost cam nedrept ma iubeste, dar mai intai de toate am un copil extraordinar si pt el macar trebuie sa incerc sa fiu mai atenta si cu ce simnt eu fiindca intr-o zi as pute pierde tot de sub control si sa ajung la balamuc.
Ce am inteles ( pe metoda balantei care mi=a fost sugerata) ca sunt anumite fapte si gesturi care ma dor si din fericre ar putea fi evitate cu ajutorul sotului meu fara ca sa aibe de suferit copii. Ma doare cand ii vad pe ei 3, ma face sa ma simn ca femeia care i-a refuzat sansa la o normalitate copilei chiar daca nu eu am ales asta,sunt acea femeie. Am gasit si solutia ca cei mici sa se vada fara ca noi 2 sa ne simntim aiurea: a mica vine cu o sora de-a ei, sotul meu cu soacra mea! ce ziceti de asta?? sa i-o cer sotului meu?
Cand vva fi momentul potrivit o sa il pun sa intervina si pe cale legala -daca la mica intelegere nu se poate- ca sa obtina vizita micutei si la noi acasa, in primul rand pentru el fiindca acum e f atasat de ea si ar vrea sa ii poate fi si tata nu doar nenea ala dragut cu care se joaca din cand in cand si ii aducce cate o jucarie sau altceva. Vrea sa descopere singur ce mofturi face la mancare, ce muzica, sa ii faca o baitza, sa ii stearga o lacrima de pe obraz cand plange, sa o vada dormind. Tanjeste dupa toate astea si se resemneaza la gandul ca poate nu merita. E un om minunat chiar daca multi il desconsidera aici si chiar merita. E drept poate mama ei nu ar merita asta, insa i s-a dat si scris prin declaratie la notar ca nu o sa-i ceara custodia fetei vreodata, de ce sa ii mai fie frica? Ca vrea sa ii fie si el tata? Fiul meu poate va avea si el voie mai incolo macar sa isi viziteze sora, nici el nu are o vina in toate astea!! Si oricat am vrea ca cei mici sa nu ajunga sa aibe resentimente fata de noi eu si mama fetei tot vor avea fiindca- eu voi fi mereu cea care l-a luat pe taty si pe fratele ei de langa ea, iar Andy va fi cel care se va teme ca va pleca taty la ele. Cel mai mult mi-e teama ca si ei vor ajunge sa dezvolte astfel de resentimente, dar cred ca nu este neaparat necesar sa ne intalnim toti pentru a evita astfel de situatii, putem sa ii facem sa ne simpatizeze si in functie cum ne purtam si reactionam de fata cu ei vizavi de asta.
Inca ceva ce vreau sa lamuresc aici, nu e vb de " cealalta" femeie din viata sotului meu, nici pe departe , e vb de mama celuilalt copil. NU are rost sa imi fac scenarii de pe acum cu ei 2 mai ales ca nu e deloc cazul! De ce sa dau in paranoia si sa sufar gratis???Pana la urma eu sunt cea pe care o iubeste si chiar daca uneori ma indoiesc sau ma tem ca nu mai e asa, aproape zilnic apare ceva prin care mi-o demonstreaza. Problema e ca de vreo luna stam si cu soacra, car a avut si ea un copil din alta casatorie si a dus o viata f grea cu tatal sotului meu pt asta si e normal sa o compatimeasca si poate sa o si placa ( frumusica foc, tanara, s-a descurcat singura cu un copil, ii iubeste fiul -pe sotul meu-, nu are cand si cum sa-i vada defectele din moment ce nu o vede asa des) poate asta sa zicem ca l-ar influienta pe sotul meu, desi trebuie sa recunosc ca si in acesta privinta ma pot insela, fiiindcaa nici pe mine nu cred ca ma displace! Ba din contra a fost mai mult decat dragutza cu mine , poate doar vizavi de copilas avem cateva divergente de opinii care poate nu ii cad f bine, dar pana la urma pana la 1 an si o luna eu am fost singura care l-a ingrijit, nu am solicitat ajutorul nimanui nici acum, si nu pt asta am adus-o la noi ci pt ca e bolnava si nu are voie in frig iar la tara nu are conditile necesare.
Inca o data dragii mei va multumesc extraordinar de tare si nici nu aveti habar cat m-ati ajutat! si sper sa nu va opriti aici! Orice parere, absolut toate de aici mi-a aratat cate un unghi al situatiei pe care nu il vedeam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dahriana spune:

oana ,eu poate sunt o persoana mai , maleabila .

Dar nu-s de acord cu femeile care isi tin barbatii cu dintii . Daca el tinea la cealalta , te lasa cu tot cu copil si pleca la ea si la celalalt copil.

Daca sotul tau nu a stiut 100% de existenta acestui copil , atunci nu e vina lui .
Cine stie cati barbati casatoriti au copiii si habar n-au de ei...

Eu cred ca ar trebui sa tragi aer in piept si sa nu faci o obisnuinta din intalnirile astea in 5.
Mai vine fetita la voi , sau vine sora ei cu ea , mai merge soacra etc.

Sa nu devina ceva standard, intalnirile astea intre voi 3 , atata timp cat pe tine te fac sa te simti in plus.

Ar trebui sa vorbesti cu ea , asa ...la general si sa o atingi cu ceva vorbe , astfel incat sa o faci sa inteleaga ca , legatura ta cu sotul tau e indistructibila.
Mai pe romaneste : trebuie sa o ranesti putin , ca sa nu se ambaleze !

De altfel , eu cred ca-i mai indicat sa participi si tu , decat sa-l trimiti pe el singur cu ea si cu copiii . Astfel ii ai sub control permanent .

Nu imi imaginez exact de unde ti-a provenit tie nesiguranta asta , daca spui ca sotul tau te iubeste si nu da semne ca ar fi interesat de ea.

Dar , parerea mea este ca , trebuie sa "lovesti" in ea ca sa il pastrezi pe el .
Taie-l elanul , spulbera-i visele si scoate-i filmele din cap !

Si eu am avut la un mom dat o relatie cu un coleg . Suntem 3 colege care am avut o relatie cu acelasi tip. Una a fost inaintea mea cu el , alta dupa.
Iti imaginezi ca noi ne petrecem tot timpul impreuna ...fiind colegi !
Noi 3 , El si restul colegilor . Iesim toti colegii in oras , etc etc.

Uneori radem toate 3 pe seama lui . Intre noi nu exista nici un fel de gelozie si invidie . Mai dansam cu el , il luam peste picior .

etc.

Ia lucrurile cu calm !

Ea e fosta , Nu TU !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Astrojunkie, eu am facut tot posibilul ca ea sa se simta bine la mine acasa si dumnezeu mi-e martor ca am facut tot posibilul ca ea sa se simta in siguranta. Si sa stii ca vad si la ea aceeasi atitudine. E chestiunea aceea de a pastra aparentele. Eu i-am tratat pe ei ca si cuplu si le-am respectat relatia fara sa leze in vre-un fel. Inchipuieti ca au stat la mine in casa 6 ore. Au fost cu sania ei doi cu fata sa nu se simta aiurea. Eu am trimis-o si am incurajat-os a se duca impreuna ca ea s--a simtit si vroia sa stea cu mine in casa sa nu intervina intre fata si tata la distractie. Spre seara le-am facut clatite. Daca ma purtam vreun pic urat cred ca nu mi-as fi iertat tocmai ca stiu cum m-am simtit eu cand cealalta m-a sicanat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dahriana spune:

Eu cred ca e mare lucru sa-ti poti trata potentiala rivala cu atata eleganta.
Si cred ca iti trebuie tarie sa o faci.

Nu stiu de ce , dar eu una ma simt bine in rol de fosta , in general
Pt ca stiu ca eu una nu mai am ce pierde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

Mai oana da` nici nu incerci sa-ti revii.Deja daca te simti vinovata ca existi tu si ca i-ai refuzat familia celeilalte,atunci nu mi ai nici o sansa.
Edit ; Daca esti sadomasochista si iti place in trei gandeste-te ca din cauza ei ai putea fi tu in curand fosta.Gandeste-te la copilul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Foarte grav si foarte urit din partea lui.Ca a crezut ori nu a crezut ca va avea un copil cu fosta..., mi se pare lipsit de responsabilitate sa te angajezi intr-o noua relatie pina nu lamuresti problema din urma.Esti o victima nevinovata in toata situatia asta.In fine,ai aflat...bun,ai aflat!Asta e!Si daca ti-ai asumat sa mergi inainte foarte bine.Dar...eu,una,nici o secunda nu mi-ar trece prin cap sa leg o prietenie cu fosta.Fosta si povestea cu ea ii apartine doar lui.Ce sa caut eu acolo?!Corect,copiii trebuie sa stie unul de altul.Dar de ce sa incerc sa ii apropii eu?Acum,cind sint mici si nu pot decide singuri?Nu as ascunde nimic copilului meu,i-as povesti cind are capacitatea sa inteleaga si sa discearna si l-as lasa pe el sa decida daca vrea sa aiba o relatie cu sora din partea tatei.Altfel,mi-as vede de viata mea-eu,copilul si el,sotul.Nu zic ca sotul sa nu tina legatura cu celalalt copil dar in limitele bunului simt existind si eu si copilul nostru.Dar de aici si pina la a avea si eu o relatie de prietenie cu fosta si copilul ei ca si cum am fi o familie extinsa...e mult prea mult.Dupa capul meu,nu o vad pe ea avind intentii la fel de bune ca ale tale.Parerea mea e ca profita cu un scop clar,acela de a-si intregi viata chiar cu sotul tau.Daca as fi ea,odata ce mi-am asumat sa fac copilul,bun,l-am facut,mi-as vede de treaba.Sa fii baiete sanatos,vezi-ti de familia care ti-ai intemeiat-o,vrei sa cunosti si copilul cu mine si sa ai o relatie cu el,bine,nu...iarasi bine.Ce atita apropiere de tine si sotul tau???Ce spera cealalta?
Daca mai continui asa...finalul va fi unul extrem de dureros pentru tine.Se profita de bunatatea ta.Si intr-un fel prin atitudinea ta i-l pui pe el,sotul,direct in brate!El,cred ca este dezorientat si nu prea stie ce sa aleaga...ii e rusine de tine,probabil,ca te-a bagat in asta si se simte obligat fata de tine si copilul vostru...drept pentru care se complace in bulibasala asta cit o tine...altfel,crede-ma,cred ca ar fugi la cealalta mincind nori!
Poate gresesc,iarta-ma daca te-am necajit,insa vezi-ti de treaba ta.Tu esti sotia,nu te priveste viata si copilul ei,nu te mai stradui sa tii copiii aproape,lasa copilul tau sa creasca linistit si da-i posibilitatea sa aleaga ce vrea la momentul potrivit,acum e mic si practic merge in directia dirijata de tine.Da-i libertatea lui sa tina legatura cu celalalt copil,e normal,si fa-ti viata ta frumoasa.Nu e treaba ta trecutul lor!Treaba ta e familia ta de acum,copilul tau si sotul tau!Raceste relatiile,altfel in scurta vreme,sa dea Dumnezeu sa gresesc,dar te voi vedea plingind ca el v-a parasit pentru fosta si copilul cu ea,si sigur daca se va intimpla asta,cealalta nu se va ingrijora pentru tine si copilul tau si nici nu se va stradui sa va tina aproape.
Chiar si bunatatea trebuie sa aiba niste limite la un moment dat!

Incognito

mami de Ioan si Ioana-06.01.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Si inca ceva...Undeva spuneai ceva de un repros din partea sotului cum ca copilul vostru de ce raceste mai tot timpul si in cealalta parte nu se intimpla asta.Parca asa era.Tu nu vezi nimic aici?E un semnal subtil dupa mine care nu spune nimic altceva decit ca o apreciaza pe ea ca mama mult mai mult decit pe tine.Au inceput deja comparatiile,in sufletul lui poate va compara si in alte directii.Ca nu verbalizeaza deocamdata...nu e timpul trecut,continua tu asa si se va intimpla.Te chinui singura!Opreste-te pina nu e prea tirziu!Las-o in pace cu copilul si viata ei!Tu ai grija de viata ta!

Incognito

mami de Ioan si Ioana-06.01.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Oana pina la ce virsta a decis tribunalul ca mama sa fie de fatza la intilniri?

Ai tot respectul meu,esto o fiintza deosebita,e normal sa-tzi faci probleme si scenarii,insa eu cred ca el te-a ales pe tine!Restul...sunt comentarii!

Daca tu crezi ca e bine sa fii de fatza atunci cind se intilneste cu fetitza-respectiv fosta(pentru ca s-a scapat din vedere ca el nu se intilneste cu ea pentru ca VREA),fa-o,daca crezi ca e ok sa fie insotzit de mama sau sora,iar e ok!

Normal ca "gura satului"te face nesigura,insa eu zic ca la mijloc e doar o hotarire judecatoreasca,el chiar nu cred ca e virful in trioul asta,nu o face intentzionat!Cu sigurantza ca daca(sa presupunem)ca relatzia voastra nu functzioneaza...nu s eintoarce la ea!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput