sotul meu mai are un copil, eu am aflat gravida

sotul meu mai are un copil, eu am aflat gravida | Autor: oana_pdv

Link direct la acest mesaj

Povestea a inceput cam asa, eu gravida in 6 luni de sarcina am gasit o citatie in cutia postala prin care era chemat sa isi recunoasca fetitza care era nascuta in 13 sept 2008. Numele mamei nu imi spunea nimik desi eu si sotul meu fusesem f buni prieteni inainte. La vremea cand se nastea fetitza intre noi se infiripea si dragostea dar eu eram prinsa intr-o relatie destul de lunga si aveam totul stabilit de nunta,dar cu toate astea cateva luni mai tarziu m-a facut sa zic da in varf de munte si co o dragoste extrem de intensa! in scurt tp am ramas gravida, m-am mutat din Buc, am luat-o de la zero etc... apoi am aflat de Bianca, fetitza lui, despre care nu imi spusese nimic desi fusese informat de bunica fetitzei ca s-a nascut. Cand am cerut o explicatie mi-a spus ca nu a crezut si ca nu a vrut sa "scarme in rahat" daca nimeni nu l-a mai cautat deloc. Tg-jiu e un oras ff mic, pe mama fetitzei o cunosteam f bine dar sub alt nume decat cel din acte si cred ca daca as fi intalnit-o pe strada as fi felicitat-o fara sa am idee ca e fetitza sotului meu.
El a negat pana cand s-a terminat procesul si a venit rezultaul testului ADN moment in care deja Andrei , fiul nostru venise pe lume de cateva zile,de la inceput am hotarat sa nu ma alarmez ftare si sa ma gandesc ca e un copil nevinovat la mijloc si care are nevoie de sprijinul tuturor pt a avea parte de o viata cat mai aproape de normalitate. Au fost probleme la inceput fiindca i se interzicea sa o vada, dar legea a rezolvat si asta iar din vara au inceput si vizitele, la inceput 1 data la 2 sapt apoi au convenit sa fie saptamanal iar acum din fericire mama fetitzei a mailasat garda jos si se vad si extra program. Eu ma inteleg f bine cu mama copilului, ba chiar multi ma critica pt asta si pt faptul ca de ce accept sa iesim toti 5, insa eu ma gandesc ca sunt frati si dupa ce ca seamana extraordinar de mult se si plac f tare. Ideea e ca parintii mei sufera f tare deoarece noi stam f rau cu banii iar pensia alimentara s-a stabilit destul de mare fiindca atunci nu taiase Boc salariile, iar pe langa asta la fiecare intalnire trebuie sa ii luam ceva si Biutzei, iar ai mei observa asta si ma critica mereu, plus ca-i deranjeaza ca se vad si extra program si multe altele! recunosc ca uneori si pe mine ma apasa cand vad pozele pe care le fac ei 3 impreuna desi de multe ori chiar si eu le fac, mai ales ca ea este o femeie f frumoasa, un pic mai mica ca mine si inca imi iubeste sotul...
Uneori si el mai face greseala sa ma compare cu eamai ales ca fetitza lor nu a racit niciodata iar al nostru e cam sensibil, Nu stiu .. desi mi-e draga foc fetitza si tin si la mama ei fiindca imi dau seama cat ii e de greu si ce e in sufletul ei, uneori as vrea sa uit de sit asta .. Oare sunt ipocrita? Totodata mi-e draga de mor pitica mai ales ca eu mi-am dorit o fetitza iar posibilitati fin nu mai sunt de inca un copil si din respect pt durerea mamei ei incerc sa fiu mai rezervata fata de pitica desi ea trage f tare la mine si imi umple sufletul cu zambetul acela gingas. de craciun i-am facut o rochie la care am stat si toata noaptea sa o fac , cand dormea ingerasul meu, ei i-am spus ca a facut-o sotul meu impreuna cu soacra... Cum sa fac sa fie bine pe viitor? Mai ales ca mi-as dori din suflet ca Andrei sa se bucure cat mai mult de sora sa ... In plus si felul in care am aflat de Bia, faptl ca ei au avut o rel de 1 an jumate iar noi doar de 2 luni, ca s-au intamplat ata de multe intr-un tp atat de scurt... m-au bulversat m-au facut sa imi pierd increderea in sotul meuu, mi-au tatuat o lacrima in suflet si m-am inchis intr-o carapace fiindca nu vreau sa fiu interpretata gresit de nimeni, mai ales de sotulmeu... Voi cum ma sfatuiti sa procedez?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Oana, esti o persoana extraordinara, putine persoane ar putea sa faca ceea ce faci tu. Putine persoane ar putea avea intelegerea pe care o ai tu fata de mama fetitei si pana la urma fata de sotul tau. Eu ii inteleg si pe parintii tai. Ei sunt oameni normali iar tu esti o persoana de exceptie.

Ceea ce faci tu e perfect, e ideal.

Sper numai ca toti cei din jurul tau sa aprecieze cu adevarat ceea ce faci si sa nu ai surprize neplacute.

Probabil sotul tau nu te-a mintit, nu a crezut ca are un copil. Mai ales daca tocmai incheia relatia cu mama fetitei, s-a gandit ca ea incearca "sa-l tina", "sa-l aduca inapoi". Probabil nu a vrut sa creada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Oana ceea ce faci tu este un lucru minunat, da ai grija ca din prea multa bunatate sa nu fi tu cea care pierde. Daca deja s-a ajuns la comparatie eu nu vad asta un lucru bun...

Sunt de acord ca tatal sa aiba o relatia foarte buna cu fiica lui si sa fie alaturi de ea, sa o vada cum creste si sunt de acord ca tu si fiul vostru sa faceti parte din viata fetitei...insa mama fetitei nu vad ce rost are in relatia dintre voi. Ok iesiti impreuna toti 5, e ok ptr unii, dar nu faceti din asta o obisnuinta...El e casatorit cu tine, cu tine are un copil si ca mai apare un copil dintr-o alta relatie de care nu ti-a spus nimic..e ok..copilul nu are nici o vina dar faptul ca si mama participa la intalnirile voastre nu mi se pare deloc ok.
Cat de curand intalnirile astea se vor transforma in gelozie..tu vei incepe sa vezi ca intre ei sunt anumite gesturi care tie ti se vor parea deplasate..chiar daca poate nu vor fi intentionate...poze cu ei 3 ...pana la urma cine-i sotia, tu sau ea?! Ok e un copil la mijloc, e de inteles ca sotul sa aiba poze cu fetita..dar si cu mama?! Apoi ce o sa se intample..azi o poza, maine mai mult...iar tu sotie buna ce esti vei accepta..ptr binele copilului. Ar trebui sa-ti raspunzi la o intrebare.... Ea, mama fetitei ar fi facut la fel ptr tine, daca tu ai fi fost in locul ei?!
Parintii tai au totusi dreptate in mai toate privintele.. pana la urma ar trebui sa existe o limita, iar cat despre pensia alimentara care-i destul de mare, daca tot sunteti asa buni prieteni cu mama fetitei sa discute sotul tau cu ea si sa-i explice ca si salariile au scazut si ii e mult mai greu sa achite aceea suma acum..poate pe viitor va fi mai ok. ..vei vedea daca va intelege sau nu....Ca pana la urma nu o sa luati de la gura copilului vostru ca sa puteti achita aceea suma..

Poate ca alti de pe aici iti vor zice sa nu iei la socoteala cuvintele mele, dar eu cred ca si tu ai deja anumite nedumeriri de ai scris aici..mai ales ca si tu ai zis ca deja increderea in sotul tau cam scartie.

Ce te-as sfatui eu sa faci?! Simplu, lasa-l sa mearga sa-si vada fetita, sa o aduca la voi acasa (de la ce varsta poate sta la voi in weekend?)sa iesiti toti 4 impreuna si rareste iesirile si cu mama copilului.. Ca pana la urma vrei binele si siguranta familie tale si nu vrei ca din atata bunatate tu sa fi cea care pierde....

Numai bine

Mami de printesuca mica si iubita 05.05.2009...si surpriza 33+ o printesuca mai mica

AMR: 7 saptamani!!!

Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

cum adica tu le faci poze lor 3???? ca nu pricep.... si tu cu copilul tau ce faceti, stati deoparte???? dar ea va face voua?
esti tu o inima larga, dar e...... putin ciudat...... ai grija!
parintii tai chiar au dreptate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am citit cu mare atentie ceea ce ai scris. Am sa pun in fata un alt unghi de vedere si care poate sa nici nu iti fie strain.
Am sa incep asa.
Noi suntem oameni. Toti. Si cu bune si cu mai putin bune. Toti. In viata suntem sortiti sa interactionam. Suntem sociali. Toti. Daca nu am face asta am suferi. Iremediabil. Viata nu este niciodata cum ne-o inchipuim. Insa poate fi traita normal sau mai ..agitat. Singurii care putem sa decidem asupra vietii noastre daca sa o traim mai normal sau mai putin ...firesc, suntem doar noi, fiecare. De multe ori suntem in dilema. Avem senzatia ca nu stim ce sa facem. In aceste clipe apelam la social, la sfaturi, citim, ne informam, uneori pentru a ne confirma ceea ce stim alteori doar pentru a ne ajuta sa vedem si alte puncte de vedere. Acum tu esti in acest punct desi indiferent ce vei citi - deja stii raspunsul tau.
Partea corecta -
- "de la inceput am hotarat sa nu ma alarmez ftare si sa ma gandesc ca e un copil nevinovat la mijloc si care are nevoie de sprijinul tuturor pt a avea parte de o viata cat mai aproape de normalitate."
- "acum din fericire mama fetitzei a mailasat garda jos si se vad si extra program. Eu ma inteleg f bine cu mama copilului"
- "eu ma gandesc ca sunt frati si dupa ce ca seamana extraordinar de mult se si plac f tare"
- "mi-e draga foc fetitza si tin si la mama ei fiindca imi dau seama cat ii e de greu si ce e in sufletul ei,"
-"Totodata mi-e draga de mor pitica mai ales ca eu mi-am dorit o fetitza iar posibilitati fin nu mai sunt de inca un copil si din respect pt durerea mamei ei incerc sa fiu mai rezervata fata de pitica desi ea trage f tare la mine si imi umple sufletul cu zambetul acela gingas. de craciun i-am facut o rochie la care am stat si toata noaptea sa o fac , cand dormea ingerasul meu, ei i-am spus ca a facut-o sotul meu impreuna cu soacra.."
-"Mai ales ca mi-as dori din suflet ca Andrei sa se bucure cat mai mult de sora sa"

Partea incorecta:
-"apoi am aflat de Bianca, fetitza lui, despre care nu imi spusese nimic"
-"El a negat pana cand s-a terminat procesul si a venit rezultaul testului ADN"
-"multi ma critica pt asta si pt faptul ca de ce accept sa iesim toti 5"
-"Ideea e ca parintii mei sufera f tare deoarece noi stam f rau cu banii iar pensia alimentara s-a stabilit destul de mare fiindca atunci nu taiase Boc salariile, iar pe langa asta la fiecare intalnire trebuie sa ii luam ceva si Biutzei, iar ai mei observa asta si ma critica mereu, plus ca-i deranjeaza ca se vad si extra program si multe altele! recunosc ca uneori si pe mine ma apasa cand vad pozele pe care le fac ei 3 impreuna desi de multe ori chiar si eu le fac, mai ales ca ea este o femeie f frumoasa,"
-"Uneori si el mai face greseala sa ma compare cu ea mai ales ca fetitza lor nu a racit niciodata iar al nostru e cam sensibil"
-"uneori as vrea sa uit de asta"

Am sa ma opresc aici. Acum ceea ce am facut eu a fost sa separ partea pozitiva de cea negativa.
Ceea ce am sa propun eu este sa listezi cele doua parti pe o foaie de hartie.
Peste partea a doua ia o carioca rosie si taie cu o linie pe diagonala sau in cruce. Fa un X mare si rosu, insa sa poti citi ce scrie acolo.
Raspunsul meu este urmatorul:
Ori de cate ori ai o dilema ia aceasta foaie de hartie citeste cu mare atnetie ce nu este taiat cu rosu, iar ce este taiat arunca la gunoi, nu-i permite vietii tale sa existe in ea ce scrie sub rosu.

Nu uita!
Tot ce este scris sub rosu poate sa faca parte din viata ta doar daca tu o sa accepti. Nu uita ca ai taiat cu rosu.
Iti propun sa citesti de cate ori ai nevoie ceea ce nu este taiat cu rosu. O data, de doua ori, de o mie de ori. Daca te simti in stare si eu nu vad de ce nu ai fi, completeaza aceasta parte a foii si cu altceva.
Rosu.... nu exista decat doar cat vrei tu. Uita-l.
Acestea sunt raspunsurile la intrebarile tale.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

oana, imi esti tare draga, chiar daca nu ne-am intersectat noi de multe ori, insa te-am citit pe la subiecte!

parerea mea de femeie netrecuta printr-o asemenea experienta:esti prea buna,Oana draga,si te sacrifici pe tine intr-un fel, adica iti sacrifici sufletul, impresia asta o am eu!

sotzul tau vazand ca ai facut fata situatiei ca o adevarata doamna si nu i-ai infipt furculitza in scrot, acum probabil nici nu realizeaza efortul tau psihic, sentimental...

e minunat ca va intelegeti bine insa nu puteti forma o familie din 5, ci una din trei deocamdata!!!parerea mea!
mi se pare ok sa aveti o relatie amiabila cu copilul lui, caci e o asa zisa vitima a trio-ului conjugal!daaaaaaaaar...tu cu mama copilului nu puteti avea relatii de prietenie, mai ales ca spui sa EA inca il mai iubeste pe EL!poate iubirea asta a ei, faptul ca are teren prielnic de apropiere si faptul ca te "supravegheaza pe tine intr-un fel o va ajuta sa il recastige pe sotzul tau...e un teren minat
pe care calci tu!nici unei femei nu ii convine sa piarda...si nici ei, parerea mea- repet neavizata, netrecuta prin experienta ta!

sfaturi:
1.pastreaza realatia cu copilul, insa fii mai rezervata cu mama lui!
2.discuta cu sotzul tau si fa-l sa inteleaga ca ceea ce ai facut tu pentru el nu e un lucru firesc, care i se cuvine, si ca ai facut totusi niste eforturi considerabile ca om, femeie si suflet!
3.spune-i ca nu e "parintesc" sa faca comparatii intre copii si mai ales in situatia voastra!

familia ta inseamna tu, copilul tau si sotul tau.
familia lui inseamna tu, copilul vostru si copilul lui.
in niciuna din aceste premise logice nu intra mama copilui!

sa iti lumineze providenta gandurile si sa poti face fata situatiei cu brio!

Blackmoon Lady&lipishtocul [/b]
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Si eu tind sa subscriu la ceea ce scrie My_Lady. Nici eu nu vad relatia ta cu mama copilului sotului tau(lung lant) ca fiind ok sa o numeste prietenie, Si sa iti fie mila de sentimentele ei actuale pt sotiar nu ok, nici macar nu se fereste sa-ti arate tie ceea ce simte pt sotul tau. Si dc nu ti-a vorbit pe sleau despre asta, dar tu ai simtit-o inseamana ca nu s-a ferit sau nu suficient. Si nu e ok nici sa mai simta, nici sa dea de inteles. Nu e ok ca tu sa le faci poze celor 3. Mda, intr-o lume ideala poate ar merge. Ma gandesc la fostul cuplu Amalia si Ilie Nastase, ea a afirmat in dese randuri ca tinea legatura ca mama sau mamele, ma rog, nu m-a interesat deci nu am retinut cu cate a mai avut I.N. copii. Dar Amalia spunea ca tine legatura, pt ca se considera ca fiind civilizati, asta NUMAI pt copii. Dar nu a dat de inteles ca sunt amice. E destul de nedefinita limita pana la care lucrurile sunt firesti. Sper sa o dibui ca sa fii tu insati impacata, pt ca mai trebuie sa te gandesti si la tine. Nu esti ceva neglijabil. Si trebuie sa iti limpezesti exact gandurile, sentimentele, nevoile, pt ca sa stii cum sa gestionezi situatia dar si ca sa te faci inteleasa in mod corect de catre ceilalti. Pe urma degeaba vei veni cu reprosuri, dc tu amesteci lucrurile in asa fel incat nu iti dau totusi pace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Sa tii legatura nu inseamna sa fiti prietene ... Ce e asta, harem ? A big happy family ? Iesirile in 5 nu-si au rostul si creeaza confuzie in mintea tuturor, mai ales a copiilor, care se vor simti intr-o familie extinsa.

Si eu sunt de parere ca daca nu vrei sa nu te trezesti intr-o zi pusa in situatia "celeilalte", ar trebui sa raresti relatiile cu EA, sa le mentii la nivelul civilizat, dar nu amical ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

Eu sunt de acord cu:picky,my lady,lucialu,burtocika.
Permiti prea mult si vei fi luata de fraiera.Zicea cineva de supraveghere.Da esti sub supraveghere.Fiecare sa-si asume responsabilitatea copilului.Parca vad in cateva luni un subiect de genul"s-a impacat cu fosta,ce se intampla cu mine?"Las-o ai moale si daca te iubeste atunci veti stabili de comun acord altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

Nu stiu cum poti sa fii asa, eu una nu as putea. Pe de o parte esti de admirat. Pe de alta parte... ai grija, ca te joci cu focul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Da, si eu sunt de acord ca nu-i buna deloc directia pe care au luat-o lucrurile. Ar fi bine sa-i spui sotului tau faptul ca ai devenit nesigura si sa incercati sa abordati lucrurile din alta perspectiva: e ok ca el sa aiba o relatie cu fiica lui, sa-i fie parinte, insa ar trebui sa constientizeze ca nu-i poate oferi un camin - el a ales asta - un camin ofera fiului vostru. Da, copiii sunt frati, insa au familii diferite. De caminul fetitei si armonia din el ar trebui sa se ocupa mama ei, care si-a asumat cresterea si educarea ei, de voie-de nevoie, si care ar fi normal sa-si refaca viata si sa-si gaseasca echilibrul in alta parte, daca nu o poate face de una singura. Da, fetita ar putea suferi la un moment dat, comparand familia ei cu familia fratiorului, insa amestecarea nu e o solutie pentru a evita asta. Mai degraba o detasare, o separare mai clara a lucrurilor ar da rezultate. Mi s-ar parea mult mai corect fata de toata lumea ca sotul tau sa se vada el cu fetita lui, fara mama ei, fara tine. La fel, ar putea sa se vada doar el cu amandoi copiii, sa-i duca in parc, la zoo, la film sau unde i-o duce, sa le dea sansa sa se apropie, dar nu sa se si compare. Copiii mi se par suficient de mari ca sa se descurce singur cu ei. Ca se nimereste sa va intalniti si sa socializati, sa sarbatoriti impreuna toti 5 diverse evenimente, de cateva ori pe an, n-ar fi bai. Insa nu mi se pare deloc sanatos asa un compromis din partea niciunuia dintre adultii implicati aici.

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput