La France
Raspunsuri - Pagina 8
Marox spune:
Eu am mers la Maeva, in vreo 3 locuri. Nicaieri nu intrau in camera fara autorizatie. Mi se pare chiar ca trebuie sa completezi la intrare un formular si bifezi daca ii autorizezi/nu sa intre in camera in lipsa ta. Insa nu stiu daca accepta animale, la mine nu a fost cazul. Unde plecati in vacanta?
gabyv spune:
Accepta la mai multe rezidente, dar nu am hotarat inca unde sa merg. Adica avem o preferinta pentru cea din Les sables d'Olonne. Nu stiu ca e cine stie ce, dar nu trebuie sa fie mai departe de 4 ore max in masina. Tot din motiv de motan in dotare
E bine daca trebuie sa le dau autorizatie.
Oricum saptamana viitoare trebuie sa ma hotarasc, ca apoi o sa fie prea tarziu.
Multumesc.
Will you love me in the December as you do in May, Will you love me in the good old fashioned way? When my hair has turned all gray, Will you kiss me then and say, That you love me in December as you do in May?
olim spune:
salutare tuturor
karula, un inceput usor va doresc
cat despre chirii, despinde de ce oameni nimeresti, noi aici unde stam in zona asta am reusit doar prin interventiile unui prieten francez sa inchiriem case, la agentii am primit doar refuzuri, si asta in 1 an jumate cat avem aici.
acum ne mutam la 250 de km, adica acolo e locul de munca definitiv al sotului, si am gasit chirie in 2 ceasuri, adica dat telefon, mers, vazut si acceptat, fara giranti sau alte hartii.depinde de noroc cred
bafta multa sa aveti
cat despre titre de sejur si dreptul de munca, e mult de umblat, noi am asteptat 6 luni sa ii dea dreptul de munca sotului, desi colegiul medicilor veterinari i-au dat drept de practica in 4 zile de la depunerea actelor, dar asta nu a fost destul.
am fost la fortele de munca cu acea hartie, plus contract de munca pe perioada nedeterminata si am stat 6 luni sa ii dea dreptul de munca desi avea titru de sejour pe 6 luni inainte.
noi am schimbat domeniul de activitate, si cica trebuie refacut tot dosarul, o tampeni odata ce ai drept de lucru, dar se pare ca asa e in Franta
in spania azi depuneai actele si de maine mergeai la munca legal,a ici musai sa astepti 2 luni ca sa iti verifice dosaru, apoi iti cer acte si totul doar cu RDV randevous, chiar daca nu au nimic de lucru
fetelor, am si eu o rugaminte la cele care sunteti proprietare in Franta
am reusit sa vindem apartamentul la cluj, si vrem sa ne uam ceva aici, dar ma descurajeaza timpul de asteptare si toata procedura de a deveni proprietarm asta din auzite
imi spuneti va rog frumos care ar fii pasii dupa ce gasesti o oferta sa iti convina?
am gasit ceva interesant, e direct d ela particular, dar omul nu prea are habar cum trebuie procedatastept sfaturi de la voi
va doresc o saptamana excelenta tuturor
cait spune:
Olim din cate imi aduc eu aminte (pentru ca nu prea m-am ocupat si am lasat consortul), dupa ce ai gasit ce-ti place, semnezi compromis de vente(luati cu credit fara?) si apoi trebuie asteptat in jur de 3 luni pana semnezi actele la notar(parca 2 luni am asteptat ca primaria sa nu-si exercite dreptul ala de preemption).
Poate restul fetelor te lamuresc mai bine.
Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro
Mik spune:
Olim, daca ai toti banii de duci direct la notar. O sa te sfatuiasca si o sa-ti faca toate actele, incepind cu compromis de vente.
Daca aveti nevoie de imprumut la banca, cautati intii la banca, vorbesti intii cu conseiller-ul tau si apoi te pune el pe directie.
Bafta !
karula spune:
Multumesc, Olim!
Cu agentiile se pare ca nu reusim nici noi sa rezolvam nimic. Ma panicheaza putin aspectul, recunosc, nu ma asteptam ca aceasta sa fie piatra grea. In afara de pap.fr ce alte siteuri cu inchirieri direct de la proprietari cunoasteti?
Situatia noastra e putin diferita, caci venim detasati de propria firma, deci locuinta va figura si ca sediu social al filialei. Sa te tii complicatenie :(
Macar scutim o vreme nebunia altor hartogarii...
Bafta si voua sa va iasa tranzactiile imobiliare dorite ca unse!
Raluca
cait spune:
Incercati si leboncoin.fr, seloger.com uneori gasesti si proprietari direct.E greu cu agentiile , eu am trait-o pe pielea mea.Pana la urma am gasit intr-un ziar Top annonces un proprietar de treaba.
Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro
doruletz spune:
gaby, nu gasesti un vecin/a iubitor de pisici care sa treaca pe la el in fiecare zi cat sunteti voi plecati? si noi avem doi motani da' am gasit mereu pe cineva din vecini care a avut grija de ei asa cum si io m-am dus dadaca la pisica altora cand au avut nevoie. Daca ai fi mai aproape de mine m-as oferi :) Alta solutie pe care o mai aplicam cateodata e aia cu invitatiile trimise prietenilor sa vina sa viziteze parisul cand noi suntem in vacanta. Io le las cheile de la casa cu conditia sa aiba grija de mātze. Din cate am observat io pisoilor nu le prea plac deplasarile, cel putin ai mei fac urat daca incerc sa-i urc in masina. Sunt animale teritoriale si nu se simt prea bine daca le scoti din mediul lor. bafta cu cautarile:)
karula, incearca si un "chasseur d'apartement". ceva de genul asta:
http://www.latitude69.com/index.html
Nu stiu insa cum sa gasesti unul de incredere... Problema cu propietarii e ca legea aici ii protejeaza pe chiriasi, multi stiu asta si abuzeaza asa ca propietarul incearca sa se protejeze singur . D'aia e asa dificil, din pacate
karula spune:
Cait, Doruletz, azi-noapte am epuizat seloger-ul, cu tot cu agentiile carora oricum le trimiseseram mail de saptamana trecuta. O sa-i innebunim de cap pana cedeaza
Am trecut la leboncoin... Dar ideea lui Doruletz pare salvatoare (cu consilieru' de mare ajutor) si vom merge pe ea cu tot riscul de rigoare.
Ca vorbiti de pisici... Daca as mai baga si pisica in contextul dat, cred ca am gasi ceva de inchiriat direct la pensie (venim langa Cait, ca tot ne-am "acomodat" fara batai de cap asta-vara intr-o viluta de minunea lumii). Deci pisica e trecuta la sacrificii si e un sacrificiu al naibii de greu...
Da, am inteles si rationamentul pentru care e greu sa inchiriezi primului venit, si la asta se mai adauga si cererea mare, deci au de unde alege fara sa riste cu "intreprinzatorul roman", dar cumva trebuie sa incepem si noi, si vom incepe!
olim spune:
salutare
karula, noi pe leboin am gasit apartamentul, dar am gasit si in seloger, doar ca nu ne-a placut casa.
bafta multa
cait, mik, multumesc de ajutor.vrem sa luam casa cu banii jos, nu mai vreau sa lucrez cu banca, mai bine ceva mai mic la inceput si apoi mai vedem noi, daca mai adunam ceva sau vindem prin tara schimbam pe ceva mai mare
o zi excelenta va doresc