alergie sau ce?

alergie sau ce? | Autor: roxy

Link direct la acest mesaj

buna, baiatul meu cel mare are o problema si nu stiu ce sa fac.Mai concret a purtat ieri o pereche de sosete noi, tin sa spun ca erau noi adica nu le-a mai purtat si a fost cu ele la scoala , a mai mers pe unde trebuia ieri, iar aseara cand s-a desclat, avea picioarele rosii cu besicute galbene asa ca niste pete mari latite pe picior, exact cat a fost soseta.Zice ca-l dor foarte tare picioarele si erau fierbinti, dar doar atat , pana deasupra glezelor cat a ajuns soseta.Ce sa fie, el nu e alergic din cate stiu eu, poate manca orice, chiar cand merg la doctor la intrebarea daca e aergic la ceva mereu spuneamc a nu, sau cel putin nu a fost pana cum, dar asta ce e? E el alergic la ceva si nu stiu eu, trebuie sa-i fac vreun test ceva? Ce si unde.Soseta am aruncat-o chit ca era noua , dar ce fac daca nimeresc alta, pan acum el nu a avut nimic de genu asta si in 10 ani a purtat tot felu de sosete.Ce aveau ele in componenta nu stiu ca de regula eu ii iau de bumbac dar astea si mai are cateva au 80% bumbac, restu 20 elastan si nu mai stiu ce.Dar nu mi-am facut o problema pana acum din asta.Sa aiba el ceva si sa nu stiu eu?
Si acum pana ajung la medic, el fiind la scoala , ce ii dau cand vine.Dimineata i-am pus pe glezne infasutat niste banda elastica sa nu se frece soseta de piele, sa-l doara, dar ce sa-i dau sa-i treaca ...si sa arunc restul de sosete in conmditiile ca nu a avut nimic de la restu mai vechi? Poate v-ati intalnit cu asa ceva si exista vreo crema sau ceva .Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Ai spalat soseta(chiar noua fiind)inainte de a se incaltza cu ele?

Medicii recomanda in general spalarea lucrurilor noi!

Si bineintzeles ca trebuie sa iei legatura cu medicul de familie care va recomanda(mai mult ca sigur)teste de alergie,cARE (din ce am intzeles eu d ela tine)nu au fost facute niciodata!(chestia cu banda elastica pusa de tine,mie nu pore-mi suna a bine,aia stranguleaza,pentru ca se stringe automat la fiecare miscare,ia legatura cu el sa si-o scoata cit mai repede)

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

ORICE LUCRU NOU CARE ATINGE PIELEA (A TA SAU A COPILULUI) TREBUIE SPALAT!!!!

In afara de asta se poate sa fie alergic la materialul din care e confectionata soseta, la colorantii materialului..Ar fi bine sa mergeti la un medic alergolog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Poate fi alergie(la material sau substantele folosite) dar poate fi si o bacterie.
Cand eram copil facusem alergie de la o pereche de ghete noi(nu le probase nimeni inainte), mai bine spus de la substantele folosite. Altadate(tot in copilarie) contactasem o "doamna ciupercuta" tot de la o pereche de incaltaminte(fusese probata la magazin inainte).
Pana ajungeti la dermatolog poti administra un antihistaminic folosit pana acum. Nu stiu ce creme aveti acolo care pot folosite pt. calmarea mancarimii pana ajungeti la medic.

Mergi la inceput