Un cal alb va rog ...
Raspunsuri - Pagina 3

desprecopii spune:
Marius, ne spui cum se poate inregistra un partid in Romania?
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

nelia spune:
Daca ati sti de cite ori m-am gindit la aceasta posibilitate! De cite ori nu mi-am zis citind parerile unor oameni de calitate de pe aici, de ce oare nu se aduna ei intr-un partid, de ce nu incearca ei sa-si puna ideile in practica... si poate reusesc sa faca marea schimbare...
Eu nu sint buna de politician, nu am nici pregatirea necesara, nici nu mai locuiesc in tara, dar va sustin din tot sufletul daca puneti ideea in practica.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

marius spune:
Legea de baza este 14/2003 - si exista la mine pe site in sectiunea juridica - pagina legislativa sau link direct:
http://www.romleas.ro/legi/legea%2014-2003/index.html
Se inregistreaza la Tribunalul Bucuresti insa eenta este printre altele ca sunt necesari minim 25.000 de membrii fondatori din minim 18 judete alte tarii si nu mai putin de 700 de membrii din aceste judete.
cf. cap. 4 art. 18 si art. 19
Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Ilinca_M. spune:
Wow, asta chiar e o idee tare...Eu nu suport politica si nu ma pricep absolut deloc la ea, dar daca faceti un partid cu o conducere cu oameni ca accept, iileana, denizel, Laura25, mamagiuliei etc etc...io ma bag!
Oare chiar e utopica ideea?...Sa nu ma entuziasmez degeaba:))

desprecopii spune:
25,000 ???? wow ce numar mare!!! Au pus cifra asta mare ca sa fie siguri ca nu apare asa de usor un alt partid :((
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii 25,000 ???? wow ce numar mare!!! Au pus cifra asta mare ca sa fie siguri ca nu apare asa de usor un alt partid :(( ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
Cum ar fi sa tratim fiecare partidul "EU SI AMICII MEI?". Legea este foarte buna, daca nu poti adunca 25.000 de oameni ca membrii fondatori poti foarte bine sa te limitezi la ideea de club.

sirimie spune:
Eu m-am gandit sa votez personalitati.
La momentul alegerilor voi avea de ales intre unii care vor reprezenta un partid, am sa il votez pe cel care mi se pare cel mai bun ca personalitate.
Problema va fi cu cel multi care nu vor vota.
Eu nu m-as baga intr-un nou partid dar daca as putea m-as implica in societatea civila. Un lucru care mi se pare interesant acum ar fi educatia politica, pentru ca alegerile sa nu se faca pe baza mitei electorale si a gogosilor vandute pe post de promisiuni si pentru ca lumea sa participe la alegeri.

Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii 25,000 ???? wow ce numar mare!!! Au pus cifra asta mare ca sa fie siguri ca nu apare asa de usor un alt partid :(( ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
Acum sincer, munca de a aduna 25000 de membri ai unui partid este simpla fata de munca de a face apoi partidul sa traiasca, sa aiba filiale, sa gaseasca candidati credibili la nivelul fiecarui oras, sa se inscrie in alegeri, sa gaseasca finantare pentru actiuni si campanii electorale si sa prezinte o fata credibila ca alternativa pentru suficient de multi alegatori pentru a ajunge apoi sa faca undeva diferenta pe care o dorim toti.
Alternativa nu inseamna numai sa inlocuiesti oameni si figuri care nu ne plac cu unele mai credibile. Inseamna mult mai mult.
Din pacate nu e dea ajuns calul alb si voinicul pentru a lupta cu balaurii actuali.
Sa nu se inteleaga ca am spus ca e imposibil. E posibil, dar prima etapa este doar prima etapa si nu e cea mai grea.

alinuk spune:
Acest partid nici nu trebuie sa ajunga la guvernare. Scopul acestui partid nu este sa acceada la putere. Puterea corupe. Scopul sau este sa fie un fel de club al oamenilor curati si cinstiti care sa oblige celelate partide sa se schimbe. Cum ? Prin declaratii in parlament (cand si daca intra in parlament) sau prin studiouri pe la televiziuni aflate in proprietatea celor corupti si la putere. Sau in scris pe internet, unde e liber pentru toti si nici nu costa.
Deci acesta va fi un partid al schimbarii in bine prin discutii si dezbateri. Va predica peste tot locul sfânta cauza a reformismului; va conjura pe toti semenii sai sa se trezeasca din amortire si sa-si cultive inima si mintea cu sentimente si idei reformiste. Va fi un partid al romanilor, cu romani si pentru romani. Reformismul si romanismul impletite intr-o singura forta politica, postmoderna, de secol 21…
intreg materialul aici:
http://www.contributors.ro/politica-doctrine/sa-facem-un-nou-partid-sa-facem-si-doua/
Alinuk
mama de Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
Martisoare UMANITARE
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................