Cum intarcam fara dureri fizice si psihice ??
Raspunsuri - Pagina 2
Sabina spune:
Eu cred ca si starea ta conteaza mult.
De cand mergi din nou la serviciu?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cory_B spune:
Da, clar conteaza si starea mea dar eu nu ma agit f tare doar ca sunt fff obosita. Am inceput deja serviciul, de 1 luna. De aici si oboseala resimtita...
Cory_B spune:
Sabina - vroiam sa-ti spun ca ti-am citit povestea cu alaptatul si m-a impresionat f mult. Si pe mine tot Ana Culcer m-a invatat cum sa alaptez corect dar am avut noroc: eu am chemat-o din prima zi de cand am ajuns acasa cu Andrei pt ca aveam sanii plini si ma cam dureau iar el mic cum era, nu sugea corect. Asa ca am apelat la ea imediar stiind ca este o adevarata profesionista in domeniu(sora mea a fost ajutata acum ani buni,tot de catre ea, avand ragade de nedescris...un cosmar pt ea,la fel cum a fost pt tine, o durere de nedescris)Tot stau si ma gandesc, nu cred ca sunt pregatita sa-l intarc. Mi-as dori sa se intarce singur, cand va fi pregatit. Sper ca organismul meu sa mai reziste trezirilor dese noaptea+servici ziua. Analizele sunt facute la zi, stau bine cu majoritatea, deocamdata
adra_bell spune:
Buna
eu am intarcat treptat si ghidat, cum zice Sabina, doar ca nu am ghidat eu ci copilul m-a ghidat pe mine. Intarcarea a durat cam 5-6 luni, s-a incheiat mai devreme decat ma asteptam, uite aici povestesc cum.
Nu stiu in ce masura o sa te ajute, cred ca experienta difera foarte mult in functie de copil, pe el trebuie sa-l urmaresti.
Si a mea parea foarte impatimita pana pe la un an jumate, dupa care a inceput sa fie mai dezinteresata. Dar intre un an si un an jumate ma rupea noptile, media trezilor era la 6-7 treziri/noapte, dar noptile cu zece treziri nu erau raritati. A fost o perioada grea, eu am pus-o pe seama experientelor legate de mers, apoi de vorbit
blog
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
vioo spune:
Foarte frumoasa povestea, andra bell, asa cred si eu, ca trebuie sa renunti la cate o masa treptat, si atat tu cat si copilul trebuie sa fiti pregatiti.
Eu am o fetita de aproape 15 luni, pe care o alaptez inca, asta datorita acestui forum si tin sa va multumesc pe aceasta cale pt ca aici am primit incurajarea de care aveam nevoie in primele luni (lua foarte putin, la un moment dat chiar deloc in greutate)
In prezent suge la pranz (pentru ca nu reusesc sa o adorm altfel), noaptea, si cateodata dimineata si seara.
Seara o "pacalim" cu niste carticele si cu proiectorul, dupa care stingem tot si ne culcam.
Noaptea... se trezea foarte des, din ora in ora, iar pe 1 februarie, cand am simtit ca am ajuns la capatul rabdarilor, s-a trezit din jumatate in jumatate de ora, la orice miscare, iar eu a doua zi aveam examen si eram si-asa destul de obosita. Recunosc ca in situatia aceasta s-a ajuns tot din cauza mea, pentru ca mi-era mult mai usor sa ii bag sanul in gura ca sa adoarma repede, iar apoi s-a invatat asa.
Pentru ca am simtit ca nu mai pot am mers la mama amandoua, si am culcat-o cu ea cateva nopti; acum se trezeste doar de doua ori pe noapte, si cred ca daca as avea taria sa infrunt plansetele ei si sa nu ii dau san, in alte cateva se dezvata de tot de obicei.
Problema este, cum spuneti si voi, ca nu se odihneste nici copilul, si nici noi.
Si vreau sa mai spun ca de cand am rarit mesele de san, mananca foarte bine pe timpul zilei, si de cate cinci ori pe zi.
M-a batut si pe mine gandul sa o intarc luna aceasta, ma simt pregatita, dar din moment ce nu accepta altfel de lapte ma simt prost sa nu ii mai dau san.
Ideal ar fi sa reusesc sa elimin trezirile de noapte si sa o dezobisnuiesc sa adoarma cu sanul in gura, si sa ii dau doar dimineata si seara (cum este normal la varsta aceasta) atat cat oi mai avea lapte, sau pana la 2 ani.
Cam asta te sfatuiesc si pe tine sa incerci, Cory_B. Iti urez succes si sa ne scrii ce ai mai facut :*
Cory_B spune:
Va multumesc,fetelor..pt faptul ca impartasiti cu mine experientele voastre. Ma ajutaandra_bell - frumoasa poveste!Vioo-merci pt sfat, insa eu am cam observat ca sunt mici dar clare diferente intre fete si baieti(in multe chestii dar si la alaptare) Ma pronunt si din faptul ca va citesc pe voi si citesc ce tip de comportament au fetitele...si stiu ce comportament are puiul meu. Nu e general valabil..dar diferente sunt. Sora mea are o fetita de 5 ani si a crescut sub ochii nostri. Vad diferente clare intre ea si Andrei. Stiu ca fiecare copil e diferit, insa eu ma refer strict la unele chestii cum ar fi, de exemplu, rabdarea. Al meu nu are rabdare sa stea sa-i arat diverse animalute din carti, sa stea sa puna cercuri(desi stie), sa asambleze un leggo (si asta stie) Eu nu as putea sa-i vb incet si lin, sa-i citesc o poveste si el sa se culce singur si fara tzitzi. Este foarte energic Fetita surorii mele era rabdatoare si meticuloasa(mna..ca fetitele) si statea atenta sa vada pozele dintr-o carte sau sa faca un leggo. Cat despre scoaterea unor mese, am facut-o(obligat-fortat) odata cu revenirea la serviciu. Suge dimineata inainte sa plec si dupa-amiaza cand ajung acasa(in jur de ora 18.30) apoi noaptea...cand pofteste(adica desss)Oricum va admir pe toate cele care mi-ati raspunsDeci momentan, concluzia este ca: inca nu il voi intarca