Mezeluri facute in casa

Mezeluri facute in casa | Autor: dani33

Link direct la acest mesaj

Pana acum am cumparat mezeluri din cele care sunt bucata intreaga gen muschi file, kaiser in speranta ca nu sunt chiar asa nocive. Dar se pare ca nici acestea nu sunt prea sanatoase fiind injectate cu fel de fel de substante. Asa ca am zis sa incerc sa fac eu in casa. Am gasit o reteta de kaiser (inca nu am terminat-o) si ma gandeam poate a mai stiti ceva retete. Ce-i drept ca nu am cum sa le afum dar cum nici fume'-ul nu e prea sanatos....
Ati preparat mezeluri in casa? Cum?
Daniela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Melaroxy spune:

daca nu ai o afumtoare nu cred ca poti sa faci nimic in afara de slanina fiarta cu usturoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Am vazut pe culinar un topic de genul asta. Autoarea facea cremvusti.



Vicky si Printzesone


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Eu fac ceva mezeluri..nu am afumatoare.

Deci:

Muschi file:

Bucata de muchiulet de porc, spalata, uscata, o trec printr-un sos gros preparat din rosii(bulion) si ardei gras si putin vin rosu, date pe razatoarea fina sau la blender si amestecat cu usturoi pisat, cimbru, sare, piper, salvie, oregano.Bucata de carne o "imbrac " in acest sos si condimente, o pun intr-o bucata de tifon unsa cu ulei masline, apoi in hartie pergament si o leg cu o sfoara.O tin la frigider 2 zile minim maxim 4 zile si apoi o fierb intr-o tava in vin rosu, cu tot cu hartie, deci asa infasurata cum a stat la frigider, cam 50-60 minute , dupa care scot hartia pergament si tifonul si o mai coc maxim 15-20 minute.O las la racit ...si este mezel de casa.

La fel procedez cu ceafa porc, piept pui/curcan sau fleica de porc si ieze stil kaiser.Se face din bucati nu f mare, ptr a fi consumate in 3-4 zile, neavand nimik conservant nu tine mult.


In lipsa de timp si comoditate cumpar mezeluri traditionale, fara conservanti, mai safe de la firma AURORA.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare.
Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul.
Daca va fi sa plangi, plange de bucurie.
Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale.
Daca va fi sa furi, fura o sarutare.
Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica.
Daca va fi sa simti foame, simte foame de iubire.
Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi...”
Pablo Neruda.

Poze Mos Craciun DC

bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

lulu77, unde gasesti in Constanta mezeluri de la firma Aurora?
Si multumim pentru reteta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Marilen, In Kaufland au la raionul de mezeluri, dar nu f multe, cel mai multe am gasit in complexul de pe Faleza Nord, este lantul de magazine la parterul blocurilor, si este un magazin rosu Conex Cordial, au stand cei de la Aurora, si au Muschi file, pastrama taraneasca, pastrama de curcan, kaiser, pastrama din piept de pui, carnati, toba, etc.preturile pe masura dar merita!

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare.
Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul.
Daca va fi sa plangi, plange de bucurie.
Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale.
Daca va fi sa furi, fura o sarutare.
Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica.
Daca va fi sa simti foame, simte foame de iubire.
Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi...”
Pablo Neruda.

Poze Mos Craciun DC

bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Eu fac muschi de porc a la Jamie Oliver si e foarte bun pe post de mezel.Bineinteles ca nu tine o luna, dar fac des!Acum am in frigider un piept de pui imbracat in sare si condimente, il las 2 zile si por'ma o sa-l fierb, sa vedem cum iese!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Eu fac muschi de porc, il las intr-un sos de condimente timp de 12 ore, apoi il fierb la cuptor, la foc mic, in vas acoperit de sticla. Nu stiu cat tine, se mananca destul de repede. Mezelurile din comert tin mult fiindca au conservanti

Cum este muschiul de porc a la Jamie?

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Andra, pisezi usturoi cu sare si cimbru, adaugi ulei pana se face o pasta.Cu asta freci o bucata de muschi de porc bine de tot, apoi o pui in cuptor direct pe gratar!Dedesubt pui o tava cu hartie de copt in ea sau cu apa, ca sa aiba unde sa cada grasimea.In functie de cuptor si marimea bucatii de carne dureaza la foc moderat o ora sau doua!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Andra, pisezi usturoi cu sare si cimbru, adaugi ulei pana se face o pasta.Cu asta freci o bucata de muschi de porc bine de tot, apoi o pui in cuptor direct pe gratar!Dedesubt pui o tava cu hartie de copt in ea sau cu apa, ca sa aiba unde sa cada grasimea.In functie de cuptor si marimea bucatii de carne dureaza la foc moderat o ora sau doua!

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania


De mancare
Dulciuri
Din gradina mea


Multumesc, am sa incerc!

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

Lulu77, multumesc pentru informatii, stiu magazinul.
Am pregatit in seara aceasta muschi file dupa reteta ta...sa vedem ce iese. Dar sa-l las 4 zile inainte de a-l baga la cuptor mi se pare prea mult...

Mergi la inceput