Copil libertin?!Ce invata copilul meu?
Raspunsuri - Pagina 7
julia23 spune:
Am uitat sa specific ca ea vrea dansatoare la bara,am intrebat-o de unde stie si mi-a spus ca a auzit fetele la scoala(de clasa a 6-a)
.
Cum adica stie ce le preda invatatoarea si de aceea se plictiseste ?! I s-a mai predat vreodata materia din clasa I ?
Chiar astept raspuns. In functie de el, voi explica.
Julia stie sa scrie,sa citeasca si sa socoteasca cam de la 5 ani jumate,multe lucruri le-a invatat acasa,altele la gradi,ea singura venea la mine sa o invat,acum mai nou vrea sa invete tabla inmultirii.
Doamna mi-a spus ca este un copil f inteligent si trebuie lucrat suplimentar,eu totusi as vrea sa invete fiecare lucru la timpul lui pentru ca tocmai de aia se plictiseste la ore.Eu sper sa o tina si in viitor si sa aiba acelasi chef de invatat.
La scoala inca sunt si acum diferente mari intre cei care au facut grupa pregatitoare la gradi si cei care nu au facut.
Sabina spune:
pai decat sa ii faci morala samd, o dai la dansuri adevarate/balet etc si observa ea singura diferenta.
Nu va avea probleme la scoala, din ce zici, clasa 1 o stie deja, de ce sa nu faca ceva in plus, ceva folositor?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
kariguld spune:
eu nu pricep de ce copilul trebuie sa asculte genul de muzica preferat de parinti? acuma sa nu intelegeti ca sunt fan opera/manele
cand sunt mai mici copii, mai exista ceva influente si control asupra genului muzical, dar cand mai creste pe la 12, 14 ani nu mai poti sa impui. bine, ca pana atunci preferintele sunt deja formate.
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David 
Sabina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui kariguld eu nu pricep de ce copilul trebuie sa asculte genul de muzica preferat de parinti? |
asta intreb si eu mamicile care asculta numai si numai muzica usoara
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Alizee spune:
Julia, vorbeste cu invatatoarea si explica-i de ce fetita ta nu are stare.
Da-o la dansuri, va fi o mare bucurie pt ea si isi va mai consuma din energie.
Nu-i tine predici, doar discuta cu ea prieteneste.
PS : topicul asta imi confirma ca procedez cat se poate de bine cu fii-mea, lasand-o sa invete doar ceea ce invata la gradinita. La scoala, voi proceda la fel; nu o voi invata tabla inmultirii, decat atunci cand se va face la scoala.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
julia23 spune:
[quote]citat din mesajul lui allinta
Julia, vorbeste cu invatatoarea si explica-i de ce fetita ta nu are stare.
Da-o la dansuri, va fi o mare bucurie pt ea si isi va mai consuma din energie.
Nu-i tine predici, doar discuta cu ea prieteneste.
PS : topicul asta imi confirma ca procedez cat se poate de bine cu fii-mea, lasand-o sa invete doar ceea ce invata la gradinita. La scoala, voi proceda la fel; nu o voi invata tabla inmultirii, decat atunci cand se va face la scoala.
O voi inscrie din martie la dansuri,ii si place si stiu ca are f multa energie.
De discutat discutam prieteneste,m-am exprimat eu gresit cand am spus ca-i tin predici.
Noi stam la casa si fetita vecinei de langa noi,prietena Juliei,are 9 ani,este clasa a 3-a,pe ea o mai intreaba Julia iar ea o invata.Am mai spus ca eu as vrea sa invete fiecare lucru la timpul lui,ii spun sa aiba rabdare ca o sa invete la scoala,dar degeaba,ea vrea sa stie cat mai multe,iar eu ce pot sa fac decat sa ma bucur ca ii place sa invete.
eu nu pricep de ce copilul trebuie sa asculte genul de muzica preferat de parinti?
July asculta doar ce-i place ei,nu ce preferam noi si nici nu o sa-i impunem vreodata sa faca ceva ce nu-i place.
maya2 spune:
sigur educatoarea a gresit cind a pedepsit fetita, putea foarte bine sa schimbe subiectul, sa deturneze atentia copiilor cu alte activitati, cu tact si discretie. si apoi sa vorbeasca cu mama copilului, in privat. caci, pe de alta parte, e dreptul ei sa-si exprime ingrijorarea daca considera ca un copil din grupa nu a avuit un comportament potrivit virstei.
fetita in cauza ar fi putut, da, sa imite niste miscari lascive pe care le-a vazut ea in te miri ce imprejurari( nu poti fi 100% din timp cu copilul, decit daca-i sugar, in rest, copilul vede, aude, inregistreaza chestii, ca niste buretei!) si-n general chestiile mai putin ortodoxe li se intiparesc mai degraba, n-ati remarcat?
de multe ori adultii stirnesc astfel de comportamente "in gluma"! (nu zic ca e cazul in situatia de fata. vb in general) n-ati vazut copii carora li cere chiar de catre parinti/bunici/ persoane din anturajul apropiat, sa injure ca la usa cortului sa "faca/spuna mascari" spre deliciul adunarii?(uite-l, minca-l-ar mama, ce destept e, seamana cu ta'su' etc)
eu personal am asistat la o scena, cu ani in urma, eram la o mare adunare vesela, prieteni buni si amici adunati acolo (deci ne cunosteam binisor intre noi!), cind, la un moment dat, baietelul de vreo 3-4 ani al unui cuplu de prieteni, hirjonindu-se cu o fetita oleaca mai mica decit el, o pune jos pe podea, in desface piciorusele si se urca peste, dind din fund si gemind! fetita s-a speriat si-anceput sa plinga, lumea a ramas ca la fotograf, parintii stinjeniti de nu va spun(oameni in toata firea, seriosi, nu genul exemplificat mai devreme), l-au smucit oleaca si l-au intrebat ce-i aia si unde-a vazut el asa joaca-ntre copii, pustiul a zis printre suspine ca asa a vazut el la televizoir ca fac oamenii mari!
deci, tot ce se poate.
Lali spune:
Eu gasesc arta fascinanta. Genul de emotie pe care o ofera nu se poate confunda cu distractia de la un concert pop, R&B sau rock (care imi plac si ele, dar au cu totul alt loc in mintea mea).
Ca adult am inceput sa mai studiez una, alta, sa incerc sa inteleg muzica clasica, pictura, sculptura. NU am primit prea multe notiuni din aceste domenii ca si copil .
Si tot ca adult am realizat ca scoala romaneasca ignora in mare masura aceste aspecte ale vietii, poate doar teatrul este atins mai bine de materiile din scoala. Am spus in mare masura pentru ca mai sunt profesori dedicati de muzica sau desen care incearca sa deschida orizontul copiilor, dar sunt prea putini.
Realizand asta incerc ca mama sa umplu aceste posibile goluri din educatia copilului meu. Atat cat ma pricep si fara a-mi obliga copilul la nimic. Este daca vreti ca oferta uneui magazin, te uiti, incerci si vezi daca ti se potriveste. Dar trebuie sa stii ca exista.
Am avut surpriza ca baietelului meu sa-i placa opera si mergem cu un alt baietel prieten care este un "dracusor" in viata de zi cu zi dar la opera sau la teatru este cuminte si atent. Duminica mergem la balet. Sunt pregatita si cu flori pentru artisti dar si cu ideea ca poate vom pleca acasa la jumatatea spectacolului. Concerte inca n-am incercat.
Nu stiu daca la adolescenta pe care eu o vad ca perioada marilor razvratiri copilul meu va mai merge la opera, la muzeu sau la teatru. Dar mie mi-ar place macar ca peste ani sa ramana cu o impresie pozitiva si sa gaseasca o seara la opera sau la teatru ca o emotie deosebita, ca o relaxare extraordinara.
Suntem cam off topic. Julia 23 nu te supara, dar mie acest off topic mi s-a parut foarte interesant.
On topic ideea de a merge cu fetita la dansuri este foarte buna. Despre aceste greseli ale copiilor nostri mie mi se pare ca rolul nostru este exact acela de a le corecta. Pana la o anumita varsta interdictia poate functioneaza si este necesara. Dar apoi mi se pare mai importanta educarea gustului copilului si invatarea de a deosebi binele de rau.
A face alegerea potrivita este cheia si nu a cunoaste doar aspectele "bune" sau "potrivite" ale vietii si a te preface ca nu exista celelalte.
Alizee spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui julia23 Am uitat sa specific ca ea vrea dansatoare la bara,am intrebat-o de unde stie si mi-a spus ca a auzit fetele la scoala(de clasa a 6-a) .Eu sper sa o tina si in viitor si sa aiba acelasi chef de invatat. |
Asta sa ii explici profesoarei care s-a ofuscat ca : "vai, de unde a invatat fetita asa ceva !"
Cheful de invatat al fetitei tale, este visul oricarui parinte.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
CriPOD spune:
E posibil ca-s un pic offtopic, dar mi se ridica o spranceana.![]()
Am auzit/citit de atatea ori cand o mama isi exprima ingrijorarea ca al ei copil nu face una-alta, sfatul absolut si unanim... lasa-l nu-l forta, fiecare are ritmul sau. De ce nu-i ok sa fortezi copilul in situatiile alea, iar daca e avansat e ok sa-l domolesti, sa-l tragi inapoi? Incerc si eu sa inteleg dublul standard...
Eu as explica invatatoarei ca elevii ei vin in toate formele, asa cum trebuia sa aiba grija si de cei care au nevoie de mai multa repetitie, asa trebuie sa aiba grija si de cei care prind din zbor sau deja stiu. Nu e mai simplu s-o tina ocupata decat sa se planga?