De ce atata ceai dat copiilor?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui adinag

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui sebana

Cat a fost mic i-am dat Alinan, baby drink (Fiterman)pentru calmarea colicilor si i-a placut deoarece era aromat fara sa fie dulce ceea ce nu i-a creat dependenta de bauturile dulci.

Ba contine fructoza, deci zahar. Si tocmai pentru ca a primit acest ceai inca de micut, nu a acceptat apa. Parerea mea...

Eva a baut ceai din primele zile de viata.
Asta nu a oprit-o sa bea apa:)
Acum, la 2 ani, bea apa, ceai, suc de fructe, lapte, cacao.
Ar da ea iama si in cafea si pepsi , daca ar putea:))
Nasol ca intervin eu si-i zic ca alea-s ale lu' mami

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

ai absoluta dreptate, doar ca aici nu e vorba de Eva

stii bine, fiecare copil este altfel, si daca la al tau a mers ceva, nu inseamna ca fiecare copil va reactiona la fel.

Perfect de acord cu tine:)
Am spus doar ca la fata mea a mers.
Tu ai spus asa: "tocmai pt ca a primit ceai, nu a mai acceptat apa".
Deci tu ai generalizat ca cei care beau ceai nu mai beau si apa si eu doar ti-am dat exemplu fata mea, care a baut si ceai si apa.

Deci: nu toti copii care primesc ceai, refuza apa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Alexandra, hai sa nu ne mai "batem" in citate, ca de fapt suntem de acord.
Dar nu am generalizat, eu i-am raspuns lui sebana], era vorba de copilul ei de un an si o luna, si de ceaiul respectiv (de aia am si dat quote la mesajul ei). Si am si zis ca e parerea mea, nu o informatie valabila la modul general. Am dreptate sau am dreptate?

Mergi la inceput

Citat:

Alexandra, hai sa nu ne mai "batem" in citate, ca de fapt suntem de acord.
Dar nu am generalizat, eu i-am raspuns lui sebana], era vorba de copilul ei de un an si o luna, si de ceaiul respectiv (de aia am si dat quote la mesajul ei). Si am si zis ca e parerea mea, nu o informatie valabila la modul general. Am dreptate sau am dreptate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

narcisam, dar cum faceai cu programul? adica daca bb plangea peste o ora de foame ce faceai?

si cum ti-ai dat seama ca nu ii mai ajunge sanul?

daca e sa ma intrebi pe mine, ti-as spune ca bebelusii nu stiu ce e aia program, ca digera lapticul extrem de repede, si in 20 de minute, ca li se potae face realmente foame in 30 de min de la supt, si ti-as mai zice ca in momentul ala oferi sanul din nou.

Ti-as mai spune ca productia de lapte e direct influentata de frecventa supturilor si ca in majoritatea covarsitoare a cazurilor, laptele se pierde din cauza alaptatului la 3 ore.

Asta asa, pt un eventual bb 2...

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Citat:
citat din mesajul lui mcoca
Ok, nu e "curent DC" e "curent ro" atunci. Pe aici peste tot scrie, doctorii iti spun canicula, febra --> apa. Iarasi, spun ca diversificarea se poate incepe intre 4-6 luni, dar NU MAI TARZIU de 6.Vicky si Printzesone
Se pare ca nu e nici curent DC, nici curent Ro, ci un o chestie cat se paote de simpla si clara, asa cum a amintit si Ilinca mai sus, cu cat este pus mai des la san, la cererea lui, cu atat bebelusul alaptat la san isi poate adapta suptul in functie de nevoie- sete-sau foame, daca ii e sete frecvent, va cere san de mult mai multe ori si isi va potoli setea cu primul lapte care este apos si se va opri dupa doar cateva minute de supt.http://www.breastfeeding.asn.au/bfinfo/cool.html
Citat:
. The answer in most cases is that extra fluids are not required if your baby is breastfed whenever he needs and this may be more often than usual - just as you are drinking more often.
http://www.babycenter.com.au/baby/breastfeeding/waterexpert/
my deviantArt GalleryUna Pe Zi de Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

La mine nu se oprea din supt chiar daca il puneam la 30 de minute si la un moment dat golise sanii si plangea.In conditiile in care erau 37 de grade afara si 31 in casa era clar ca ii e cald si lui...Daca dupa 10, 20, 30 ml de apa se linistea ,a fost clar ca de asta avea nevoie.Nu zic ca detin adevarul absolut ,pur si simplu la noi asta a ajutat pe canicula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Il tineam la san cate 10 min la fiecare cum mi-a explicat dr., dupa un timp am vazut ca suge cateva min si incepea sa planga cu sanul in gura vreo 2 zile am tinuto asa ca nu intelegeam ce se intampla. Apoi am pus pompa (electrica) cand bb a inceput sa planga si am vazut ca numai aveam nimic.
Pg era la inceput la o ora, la 2 si apoi la 3 ore. Asa mananca si acum la 3 ore. Sapt trecuta am vb cu dr si imi spunea ca de la 1 an sa incep sa-i dau de la 4 ore.
Nu zic ca asa a fost bine. Eu efectiv nu am stiut ca se poate si altfel. Aici pe forum am intrat pe la 6 luni.

Si la mine asa a fost cand i-am dat ceai. I-am dat ceai la recom dr -pt colici- dar numai dupa ce nu am mai avut san. Pe la 2 luni. La 4 luni cand am vrut sa-i dam apa scuipa biberonul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Nu ai inteles,san aveam ,manca bine,crestea f bine in greutate.Eu vorbeam de nevoia de apa.Dar ca sa suga non stop nu se putea ,se goleau la un moment dat...Cat depsre doctori...cate persoane atatea pareri!Nu uit never cum a zis pediatra din spital,de cate ori venea la vizita eram cu ea in brate si ea-lasa copilul in patut ca o inveti rasfatata!Pe un ton de lagar de concentrare...Imi imaginez ca altele chiar se executau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui narcisam102

Il tineam la san cate 10 min la fiecare cum mi-a explicat dr., dupa un timp am vazut ca suge cateva min si incepea sa planga cu sanul in gura vreo 2 zile am tinuto asa ca nu intelegeam ce se intampla. Apoi am pus pompa (electrica) cand bb a inceput sa planga si am vazut ca numai aveam nimic.
Pg era la inceput la o ora, la 2 si apoi la 3 ore. Asa mananca si acum la 3 ore. Sapt trecuta am vb cu dr si imi spunea ca de la 1 an sa incep sa-i dau de la 4 ore.
Nu zic ca asa a fost bine. Eu efectiv nu am stiut ca se poate si altfel. Aici pe forum am intrat pe la 6 luni.

Si la mine asa a fost cand i-am dat ceai. I-am dat ceai la recom dr -pt colici- dar numai dupa ce nu am mai avut san. Pe la 2 luni. La 4 luni cand am vrut sa-i dam apa scuipa biberonul.

Este foarte trist ca unii medici mai au astfel de recomandari stupide, care nu ca sunt depashite ci nici macar n-au fost valide vreodata, niciodata nou-nascutul n-a fost facut pentru "program", pentru a se hrani la ore fixe, intr-un anumit nr. de minute...
Cred ca nici noua, cand mergem la restaurant, nu ne zice chelneru':"ok, aveti 15 minute sa consumati tot ce ati comandat" dar vine un "mare doctor" si spune ca bebelusul trebuie tinut la san fix 10 minute (nu 8, nu 14- ca doar e robot, e un shurub ce trebuie sa intre-n standarde, altfel e rebut si nu e de conceput asa ceva!)
Cat despre cateva minute la un san, cateva minute la celalalt, in decursul aceleiasi mese, e logic: practic ai hranit copilul doar cu lapte "diluat", laptele de inceput, cand sa dea si de "satzios" pac, la celalalt san, la "apa chioara" din nou...normal ca dupa un timp copilul se revolta
Practic tu, narcisa, ai pierdut laptele la nici 2 luni "la sfatul medicului". Acum asta e, nu mai ai ce face, dar e bine ca in caz ca te hotarasti la inca un copil esti inscrisa pe forum si exista si sub-forumul "alaptare"

Mergi la inceput

Ilinca, fata a zis ca s-a muls si nu avea lapte.
Si eu pot sa spun ca ma mulgeam si scoteam 1 litru de lapte pe zi.
Deci faza cu :"la pompa nu scoti lapte, ci doar la supt", nu e valabila.
Cel putin la mine nu a fost.
Si din moment ce la san nu avea lapte, dat fiind ca plangea la san si nici la pompa nu avea lapte, eu cred ca e clar ca fata nu avea suficient lapte.

Eu nu inteleg de ce tu, Sabina si alte fete care au avut lapte , nu vreti sa intelegeti unele lucruri atat de simple si va incapatanati sa acuzati, subtil, sau nu.

Mergi la inceput