Recuperarea dupa infidelitate
Raspunsuri - Pagina 6
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui calipso_zeus Xio eu gandesc ca o femeie pentru ca sunt femeie.Tu esti cumva alta specie? Si daca tu nu ai nici copii nici sot nu cred ca esti cea mai in masura sa comentezi despre infidelitate.Iar Ilia are motivele ei. O femeie fericita si o mama si mai si... |
Pai ai impresia ca barbatul face parte din alta specie, sau ce-i cu intrebarea aia?
Eu sunt in masura sa comentez despre infidelitate pt. ca infidelitatea nu apare doar in viata celor care au copil si sunt casatoriti, nu stiu de unde ai scos tu ideile astea. :)))))))
sau esti genul de om care minimalizeaza viata altora daca nu's de aceeasi parere cu tine?
O femeie gandeste diferit de un barbat, iar eu sunt o ... femeie care intelege si cunoaste gandirea barbatilor.
Era foarte simplu de dedus.
P.S: vezi ca ironia si aroganta asta te musca de fund si iti raman si urme . :))) las-o mai moale si poate vei inteleg si tu cealalta "specie".
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
saskia spune:
citat din mesajul lui Savvy Dar mai interesant mi se pare sa aflu: femeile de ce si cand insala? Pe ele ce le determina sa fac pasul? |
Uite iti raspund eu, nu ma cunoaste nimeni aici, ca atare pot sa fiu sincera. Eu calatoresc mult, intru in contact cu multi oameni, mai ales barbati. In cazul meu nu a fost vorba de insatisfactie emotionala, al meu ma iubeste mult (a trecut si peste episod), ma respecta si se mandreste cu mine. Intre noi lucrurile erau si sunt in continuare foarte bune, din toate punctele de vedere.
Dar, aici e problema zic eu. Suntem casatoriti de peste 15 ani de zile, chiar daca mananci in fiecare zi o tarta de ciocolata, la un moment dat (unii, nu vorbesc de toata lumea) vor sa guste si o tarta de portocale sa zic. In cazul meu am rezistat multor tentatii, pana cand anul trecut a aparut in viata mea un prieten din liceu (pur si simplu amic, prieten bun, nu fusese nimic intre noi). Si el mi-a declarat ca m-a iubit mult si de aici una-alta. Am inceput sa vorbim, la inceput pe net, pe urma pe mobil, pe urma ne-am vazut (eu vin des in Romania) si asta a fost. Desi el se inflacarase si eu oarecum ( ma gandeam totusi ca nu pot sa las familia) am hotarat ca nu se poate sa avem un viitor impreuna si doar ca "amanti" nu vroia nici el si nici eu.
Sotul si-a dat seama mai tarziu, cand nu mai era nimic intre noi, fiindca a gasit niste mesaje (de dragoste) si a dedus de-acolo. Am stat o seara intreaga in fata unei sticle de vin si am disecat situatia, el a zis ca vrea sa mearga mai departe si asta a fost (ce-i drept eu am negat ca am si avut o relatie sexuala, nici nu l-a interesat decat adiacent, recunosc ca nu as fi vrut sa-l ranesc inutil, a ramas totul ca si cum ne-am fi indragostit unul de celalalt si atat, ca un foc de paie).
Si asta a fost povestea mea.
arinaa spune:
interesant subiect...interesante unele reactii.raspunsul din punctul meu de vedere e simplu si la obiect ...recuperare nu exista ..acepti si mergi mai departe sau pui punct.Noi decidem si e al naibii de greu sa nu te gandesti de cate ori iese pe usa daca te minte sau nu in continuare
babyblue spune:
asta pt ca oamenii vor sa ii posede pe ceilalti! ca pe niste obiecte.
dezamagirea dupa infidelitate nu pleaca de la partener, ci de la asteptarile uneori egoiste si hiperbolice ale celui inselat.
dc nu ar mai lua lucrurile atat de in tragic si personal, ar intelege poate si motivele pt care partenerul a ajuns la infidelitate (evident, dc nu e ceva patologic la mijloc) si ar tine cont.in plus, sexului i se confera mai multa importanta decat are. dc relatia adulterina se rezuma strict la sex.
dc oamenii si-ar respecta partenerii de viata ca pe niste fiinte independente, libere si nu ar incerca sa puna lacat pe sufletul si viata celuilalt, poate nici n-ar mai fi inselati cu atata frecventa si in al doilea rand, le-ar creste si gradul de empatie pentru reactia partenerului. e important in viata asta sa intelegi cu adevarat ce ti se intampla, nu sa ai reactii impulsive si trairi diverse, din niste motive exagerate.
dc partenerul te inseala pt ca are chestia asta in sange, la modul patologic,asa cum bea sau se drogheaza sau alte vicii, ok, esti in ipostaza de a lua decizii radicale. dc n o faci, ai o prb de self esteem si esti o fiinta abuzata.
dc partenerul te-a inselat pt ca relatia de cuplu nu-l mai implinea din diverse motive, poate e cazul sa cauti sa-l intelegi si sa iti dai seama dc nu iti apartine si tie vina.
dc nu poti sa ai empatie si ego-ul e mai mare decat ratiunea, divortezi pt a te scuti de o viata de victima permanenta si depresie non stop.
dc nu empatizezi cupartenerul, nu-l intelegi cu adevarat, dar alegi sa ramai alaturi de el, pentru motive financiare, copil sau gura lumii sau diverse alte interese,atunci problema mai mare e la tine si nu e cazul sa te victimizezi si sa pui accent pe nu stiu ce recuperare dupa infidelitate, pentru ca in esenta meschinaria este dubla. ca si minciunea. si tu il minti pe partener ca il iubesti si stai cu el, dar de fapt o faci pt tine si ca sa-l torturezi nitel,o viata adika, cu reprosuri.
dc empatizezi cu partenerul, treci peste eveniment si inveti ceva din el, nu ai ce recuperare sa faci. ai ales. mergi pe dunga aia. dc tot rememorezi, inseamna ca nu esti sigur pe alegerile tale si deci, prb majora e la tine, ca nu stii ce vrei si scoti pe altii vinovati pentru indoielile tale.
_
Babyblue va pupa pe toti!!
14+ cu
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, sotul cu oligoastenospermie moderata, in decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. Sarcina obtinuta natural.
XIO spune:
Babyblue, daca relatia nu il mai implineste pe unul dintre parteneri e mai simplu i logic sa deschida o discutie in cuplu decat sa faca sex cu altcineva si sa se prefaca in continuare ca totul e ok.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
ilia_99 spune:
oho, babyblue, sper ca esti pregatita pentru rosii.. pt ca se vede treaba ca esti impotriva conceptiei generalizate ca atunci cind te casatoresti semnezi si ca nu mai vezi, nu mai auzi, nu mai respiri si nu mai traiesti decit prin intermediul partenerului. si ca el, desigur, e obligat la acelasi lucru.
calipso, de ce am iertat? n-am iertat, am inteles ca oamenii sunt diferiti de mine, inclusiv sotul meu, sa vezi surpriza, chiar si copiii mei..
xio, ai dreptate, infidelitatea doare si cind nu exista casatorie sau copii. pentru ca e tot abandon emotional. n-am auzit pe nimeni sa zica, a, m-a inselat, da' nu-i nicio pb, ca nu eram casatoriti
marius
arinaa cred ca gresesti. exista recuperare. cel putin in unele cazuri, unde exista empatie de ambele parti, dorinta de intelegere si de comunicare. si cind toate astea se intrunesc si intelegi de ce ai ajuns in situatia respectiva, nu mai stai sa te intrebi unde se duce cind iese pe usa. pt ca stii si crezi.
babyblue spune:
citat din mesajul lui XIO Babyblue, daca relatia nu il mai implineste pe unul dintre parteneri e mai simplu i logic sa deschida o discutie in cuplu decat sa faca sex cu altcineva si sa se prefaca in continuare ca totul e ok. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini www.adoptiipisici.ro |
asa este, doar ca unii oameni nu gasesc rezolvarea imediat dupa o discutie, doua, trei. au nevoie de mai mult. au nevoie de un restart.:)
_
14+ cu
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, sotul cu oligoastenospermie moderata, in decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. Sarcina obtinuta natural.
babyblue spune:
citat din mesajul lui ilia_99 oho, babyblue, sper ca esti pregatita pentru rosii.. pt ca se vede treaba ca esti impotriva conceptiei generalizate ca atunci cind te casatoresti semnezi si ca nu mai vezi, nu mai auzi, nu mai respiri si nu mai traiesti decit prin intermediul partenerului. si ca el, desigur, e obligat la acelasi lucru. |
evident ca imi doresc sa traiesc intr-o lume ideala, in care partenerii cand se indragostesc, devin automat si for ever monogami, vor iubi mereu la fel, totul va fi roz si evident ei vor fi fericiti for ever.
in realitate insa, suntem o rasa de egoisti, care vrem sa posedam totul, mai ales pe cei de langa noi, pentru a ne servi interesele si a ne securiza emotional. si ce oferim in schimb? de cele mai multe ori, isterie, nervi, reprosuri, controale, abuzuri sub diverse forme si grade. sau indiferenta, critica etc.nici mkr NU mai iubim, persoana pe care vrem sa o posedam cu totul. dar nimeni nu recunoaste asta, cand este inselat!!!
si dc doamne fereste, sclavul pe care am pus mana, printr-un act, se decide sa respire ceva aer curat, se rascoala, scoatem sabia inchizitiei si facem pe lupii moralisti. vai draga, actul si mersul la biserica, te obliga la sclavie pe viata.
e clar, sunt si parteneri care inseala de prea bine ce le e aks, de plictis, de patologic, de viciu, dar si aici ne apartine uneori vina, pentru ca nu te pune nimeni sa te pui pe tava si sa ti iei postul de sclav in primire. sau sa fii orb si sa te faci ca nu vezi ca sentimentele au disparut demult si te agati de relatie, doar din interes, dependenta, sau pt un statut, copii.si aici nu este vina lui/ei ca inseala, ci vina ta ca nu poti vedea ca nu mai exista iubire si n-ai niciun motiv sa mai ramai, oricat ar durea.
poti determina un om sa te insele, dc te agati cu disperare de el, il lucrez psihologic, il faci sa se simta vinovat ca nu se mai implica, ca nu te mai iubeste, desi are familie, copii cu tine,ca tu i oferi totul, i te ai pus pe tava etc. dar omul ala, care NU mai simte nimic, care pur si simplu vrea sa simta iar viata, sa o guste, ce face? ramane pe loc, pt ca nah, se simte vinovat. dar..uneori, inseala. nu zic ca e scuzabil, zic ca e doar un mecanism care uneori duce la infidelitate.
in fine, nu vreau sa se inteleaga ca sunt pro adulter, doamne fereste. evident ca nu e comod sa ti se intample asa ceva,(vb fie intre noi, nu e prea comod nici sa inseli) insa, multi oameni nu cauta niciodata sa inteleaga de ce li se intampla fenomenul, prostul de langa ei care comite adulterul, ce simte, ce nevoi are, poate ti le-a zis sub diverse forme si n-ai luat seama. poate ca la final nu e totul atat de grav, precum pare. poate ca uneori o alta relatie, te face sa vezi mai bine realitatea, problemele de cuplu.
nu stiu, uneori inseli pt ca pur si simplu ai nevoie de mai multa experienta de viata, ca sa te cunosti mai bine. etc.
cine nu a inselat niciodata, nu stie si nu poate intelege ce simte si cel care inseala.
_
14+ cu
babyblue spune:
eu personal, cred insa, ca orice faci in viata, trebuie sa iti asumi, la nivel decizional si dupa ce ai luat o decizie, hotarare, nu ai motive sa te mai plangi apoi.
ok, ai decis ca ierti partenerul, pai iarta-l!!! cu adevarat, nu l supune apoi si nu TE supune apoi, la o viata de supliciu, de teroare, de fobii, de reprosuri. asta NU inseamna ca ai iertat, inseamna ca minti si te minti.
dc nu poti ierta, pleaca, dar nu regreta decizia, doar pt ca ai ramas singura cu copii, sau singur fara nevasta comoda de aks si mai platesti si pensie alimentara.
afla ce vrei cu adevarat, ce te face MAI fericit: partenerul care a comis-o si relatia cu el, sau demnitatea ta si in singuratate!
chestia cu "recuperarea" dupa adulter, nu inseamna decat ca NU stii precis ce vrei, nu esti sigur pe decizia pe care ai luat-o, pentru ca atunci cand ai luat-o, ai tinut cont de interesele tale, de moment sau pe termen lung, mai mult, decat sa tii cont de ce vrei cu adevarat. ce te face fericit.
oamenii nu si asuma propriile decizii, chiar si dupa ce hotarasc ceva, altii sunt vinovati ca NU sunt ei fericiti, in urma propriilor decizii.
_
14+ cu
Savvy spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui saskia
Uite iti raspund eu, nu ma cunoaste nimeni aici, ca atare pot sa fiu sincera. Eu calatoresc mult, intru in contact cu multi oameni, mai ales barbati. In cazul meu nu a fost vorba de insatisfactie emotionala, al meu ma iubeste mult (a trecut si peste episod), ma respecta si se mandreste cu mine. Intre noi lucrurile erau si sunt in continuare foarte bune, din toate punctele de vedere. Si asta a fost povestea mea. |
Sakia, multumesc pentru sinceritate.
DPN 4 iulie 2011 - baiat