Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (7)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulianasarbu spune:

Esti o draguta, Marilen!
Abia astept un semn de la dl.dr.Ion...Am ajuns sa iau din nou antiinflamatoare pentru ca durerile articulare si musculare sint foarte puternice...macar cu ajutorul lor pot sa ma misc suficient ca sa merg si la serviciu.
Un nou simptom care mi-a aparut este edemul labei piciorului (ambele picioare). Am momente din zile cand pur si simplu simt ca imi "explodeaza" picioarele...nu mai imi intra nici macar cel mai larg papuc de casa in picioare...imaginati-va cum stau la birou...Si nu este nici renal si nici cardiac. Sotul meu imi spune ca este din cauza ca nu imi misc bine picioarele, ca nu am forta, putere in muschii picioarelor si de aceea nu se mai face bine intoarcerea venoasa (venele profunde fiind in muschi), aparand staza cu edemul labei piciorului. Ideal ar fi sa merg la drum intins dar nici asta nu pot sa fac pe o mare distanta pentru ca nu am putere sa merg mult. Si nici statul in pat cu picioarele pe ceva mai inalt si nici compresele cu apa statuta nu ma ajuta, nici unguentele locale...Offf...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

iuliana, dar ciorapii medicinali nu ti=ar putea fi de ajutor ?
altceva care te-ar putea ajuta ar fi masajul sau gimnastica in apa (la piscina)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianasarbu spune:

Corinadani,ciorapul medicinal si masajul sint prea dure, in situatia mea, ptr.ca nici nu pot sa ma ating pe zonele cu edem (de sub genunchi pana la degete)asa durere am.
Dar miscarea in apa, cred ca nu este o idee rea.Nu am eu piscina dar cada la baie am, asa ca diseara voi incerca treaba asta. Apa poate sa atenueze durerea.
Buna idee! Multumesc tare mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

De la un anume domn George am un link care e foarte posibil sa va fie de ajutor! Daca ne citeste aici cumva, vreau sa-i multumesc mult pentru el : http://www.b-c-a.de/index.php?id=85&L=1

AlesBiz-touch by magic moments * kidsmania-just for kids

pentru parintii adoptivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliciDbr spune:

Buna seara,

Cum va merge tratamentul ? Eu sunt in a treia perioada(de 6 saptamani) de antibiotice dar parca bat pasul pe loc.in prima perioada simteam ca o mare parte din simptome au trecut, acum insa au revenit in totalitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gani spune:

Buna! ca sa spun asa...
Si noi suntem in a treia tura de tratament. Acum luam clindamicina cu biseptol pentru 3 saptamani. Suntem inca in primele zile si situatia e nasoala rau (greata, ameteli, oboseala, dureri in articulatii...). Dar din ce am constatat pana acum dureaza cateva zile pana se obisnuieste corpul cu tratamentul.
Dr. Ion era optimist cand am vorbit cu dansul acum o saptamana in ce priveste vindecarea.
Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia23 spune:

Buna seara

Noi am fost la munte,azi ne-am intors in Bucuresti,joi seara am fost cu July si am stat intr-o poienita,seara cand sa adormim mi-a spus ca are ceva in spate,pe ceafa,sa ma uit sa vad daca este alunita,cand m-am uitat am crezut ca innebunesc pt. ca avea o capusa.Am un vecin care este infectat cu Borelia,de abia in urma cu cateva luni a descoperit,si asa am aflat cat de periculoase pot fi,el a fost si in Ungaria,face tratament dar nu stie daca o sa scape.
A doua zi am sunat pediatra si mi-a spus sa-i dau Juliei Augmentin de 642,si dupa aceea sa merg sa-i fac analizele.
Este bine sa-i dau Augmentin?Dupa cat timp ii pot face analizele si unde trebuie sa i le fac?
Capusa avea doar 2 picioruse infipte si sper ca atunci cand a scos-o socrul meu(este dr) nu a ramas nimic acolo.Ma uit zilnic la ceafa dar nu are nimic decat un punct f mic,rosu care de abia se vede,nu a facut febra si nu a avut alte simptome,doar eu sunt disperata si nu am liniste sa nu se fi infectat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

Julia23, iti inteleg nelinistea dar poate ca stii, nu orice capusa este purtatoare de borelii.Analize poti face la Fundeni la dr.Gogoasa, la Ecoparadiagnostic, testele se fac dupa min. 3 saptamani de la intepatura(test Elisa, Western Blot) dar sfatul meu este sa faceti si o microscopie in camp intunecat(noi am facut la dr.Moscu-Bucuresti- nu stiu daca microscopia se poate face imediat dupa intepatura, poti intreba). Ultimul Western Blot in cazul fiicei mele a iesit fals negativ si daca nu faceam microscopia...am fi spus ca s-a petrecut o minune...
Sanatate!Sa ne spui ce-ati facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia23 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marilen

Julia23, iti inteleg nelinistea dar poate ca stii, nu orice capusa este purtatoare de borelii.Analize poti face la Fundeni la dr.Gogoasa, la Ecoparadiagnostic, testele se fac dupa min. 3 saptamani de la intepatura(test Elisa, Western Blot) dar sfatul meu este sa faceti si o microscopie in camp intunecat(noi am facut la dr.Moscu-Bucuresti- nu stiu daca microscopia se poate face imediat dupa intepatura, poti intreba). Ultimul Western Blot in cazul fiicei mele a iesit fals negativ si daca nu faceam microscopia...am fi spus ca s-a petrecut o minune...
Sanatate!Sa ne spui ce-ati facut.

Stiu ca nu sunt toate purtatoare de borelia,dar sunt ingrozita de cand am aflat ce a patit vecinul meu si dupa cate am citit pe net.
Vreau sa-i fac analizele pt. a sta linistita,si asa ma acuz ca dc am fost acolo pe pajiste,dc nu m-a intepat pe mine...O urmaresc zilnic dar nu se vede nimic,nici umflatura,nici roseata.
Cat costa sa-i fac analizele?Cat timp trebuie sa-i dau antibioticul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

Am dat 130 lei pentru microscopie. Pentru Western Blot-ul la Ecopara am platit 200 lei pentru IgM-ul/specie.E bine sa mergeti la un medic inainte( pe d-na dr. Cretu o puteti gasi la Ecoparadiagnostic cu programare in prealabil) sa va spuna exact ce WB sa faceti pentru ca poate nu e cazul sa le faceti pentru toate cele 3 specii.Eu v-as sfatui sa luati legatura cu dr. Moscu si in functie de ce iese la microscopie mergeti mai departe. In privinta tratamentului nu m-as hazarda in a da vreun sfat fiind vorba de un copil...noi am facut 3 luni de antibiotic dupa muscatura si tot degeaba...e f. importanta doza administrata, nu numai tipul antibioticului pe principiul ce nu o omoara(ma refer la Borelia), o intareste...

Mergi la inceput