Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (185)
Raspunsuri - Pagina 9
Doloress spune:
ADRIANA - asa e, in teorie sistemul pare super. Acum din toate discutiile cu mamele care au copii acolo (gradinita e la 2 case de noi si majoritatea copiilor, cand ies, vara, de la gradi vin in parcul unde mergem si noi, apoi tot in parcul ala i-am vazut pe copii iesind si am observat putin) si din ce-am mai citit, marturii, sistemul e destul de strict fata de sistemul de aici din gradinitele mari, unde accentul e pus pe joc liber mai mult. Normal ca pe langa sistemul romanesc clasic care e strictete dusa la extrem Montessori pare culmea democratiei. Dar fata de sistemul de aici, e considerat de multi parinti occidentali strict.
Un copil mai sensibil si mai independent se adapteaza cu greu. Se pune accent mare pe activitati organizate si nu pe joc liber. Normal, de la 3 ani, 3 ani jumate, mi se pare OK. Insa mai inainte n-as fi optat pentru asa ceva. Am inteles ca stau toti la mese,si activitati peste activitati toata ziua. Desi sunt incurajati sa-si dezvolte autonomia, imaginatia, etc, cadrul e mereu fixat de educatoare. Ei aleg ce activitati fac, dar trebuie sa fie activitati educative, nu sa sara de pe canapele in cap daca au chef.
Si nu se permit tot felul de derogari, imi zicea colega mea care a vizitat gradinita, ca cica daca unul sta cam aiurea pe scaun i se face imediat observatie. Si in parc, ii pun intr-un anume perimetru si nu au voie sa iasa de-acolo. Era un baietel odata, pe care il cunoastem, noi ne jucam mereu cu el, cand venea in week-end cu parintii, a vrut sa vina la noi sa se joace si nu l-au lasat.
Cum ziceam, eu cred ca lui Patrick i se va potrivi, cand mergem undeva, el e copilul ala care sta la masa si deseneaza, nici nu-l intereseaza de ceilalti care se joaca zgomotos, alearga, etc. Am fost la ziua unor copii mai energici si dupa vreo ora a venit plangand ca vrea acasa.
Si afara la zapada, el trebuie sa faca ceva cu un scop, i-am luat lopata lui mica, el are de dezapezit, nu prea ii place si nu vede rostul bataii cu bulgari de exemplu. Nici cu saniuta nu prea i-a placut. A inceput sa dezapezeasca derdelusul.
Acasa - la fel - are mereu treaba - de spalat vase, de spalat pe jos, de aranjat jucarii, etc.
Asa ca eu cred ca o sa se integreze perfect.
39+ KevinVictoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Adriana_78 spune:
Belleane, e greu de spus -- mi-a placut" ce parere are Annika despre asta" -- a sunat asa haios![]()
Zic ca e greu de spus, ca stii bine ca depinde mult de copil.
Apoi mai sunt inca "n" factori, care intra in discutie. De ex. la ce ora e zborul (daca e la vre ora de somn a copilului, pe de o parte, poate sa fie bine, ca poate adoarme in timp. zborului, insa poate sa fie si rau: copilul e agitat, nu e mediul lui de somn si face circ de oboseala si tot nu doarme si adoame tocmai cand aterizeaza avionul si trebuie sa-l scoli, sa-i pui centura, sa.l imbraci, sa-l sui in bus etc.) ![]()
Daca ai ghinion si are intarziere avionul, trebuie sa te inarmezi cu rabdare, ca sala de asteptare nu e cel mai incantator loc pt. copii.
Sunt multe de zis, pot scrie un roman cu toate situatiile ![]()
Ca noi le-am nimerit pe toate
-si zbor la ore nepotrivite (desi in ultimul timp, cautam mereu zboruri care sa ne avantajeze)
-si intarzieri de avion
-si copil bolnav chiar in momentul plecarii
-si 2 copii agitati si urlatori
-si reparatii tehnice ale avionului, aparute cand tocmai ne instalasem comod in bus
Da in ciuda tuturor micilor inconveniente (ca de multe ori, nu le poti prevedea pe toate) eu calatoresc mereu cu ele -- de multe ori doar eu singura cu ele (ca sotul are alte conexiuni si drumuri) si nu ma tem niciodata de zbor.
In general Annika e destul de linistita. Nu se teme de turbulete, nici de aterizare/decolare. Uneori doarme, alteori nu. Mai luam carti de citit, mai primim creioane de colorat, mai ne plimbam prin avion si cum s-a inventat si DVD portabil mai ne uitam si la vreun film in avion.
Uneori e mai stresant, insa per total la noi a fost OK
In 3 sapt. plec din nou doar cu ele la drum, nu-mi fac griji.
Trebuie sa fii optimista!
cleo78 spune:
mara cu schiuri aici
aelita,mie mi se pare ca din impletitura scot 6 ochiuri pe fata, apoi ceva pe dos, si iar 6 ochiuri pe fata din dosul anterior; si iar ceva pe dos.
Pe traseu, la 6 randuri, asa am numarat, mai adauga cate 2 ochiuri la coloanele pe fata, lateral. Banui ca mai creste si lateral la coloanele de pe dos.
Celelalte fete talentate de aici, ce ziceti de?
MsBB,am nr tau de tel. Sa nu dispari, usor. Al lui Doloress il are Desiree. Tre sa fim 'conected' in caz de ... ![]()

avem, prafuite, asa cum sunt, dar le avem ;)
edit: despre calatorit cu cupil cu avion, zborurile scurte is mai usoare decat zborurile lungi, si evident decat in masina. Decolarea aterizarea solicita statul pe scaun, dar si peste astea trecem cu creioane de colorat, servetele umede si lustruit scaunul din fata, cana cu pai din care Mara a picurat pe scaun, pe mama, pe miini, peste tot, formand siraguri de picaturi etc.
La mara e mai usor de calatorit cu avionul decat cu masina...
Alysh spune:
Hello,
Scriu repede ca Vlad e in crize. Si eu nefiind obisnuita sunt perplexa. Azi l-a tras pe fra-su de urechi desi l-am rugat, implorat sa n-o mai faca, a continuat la nesfarsit. A rupt un mouse, a dat cu surubelnitza in oglinda,de cate ori l-am strigat ne-a ignorat complet
In fine, tre' sa merg repede sa-l iau din baie ca nu are rabdare la nimic in seara asta
Monik, felicitari pt sarcina, sa fie intr-un ceas bun!
Lorich, va urez perioada cat mai scurta de colici!
Doloress, acum scot linistita 

, nastere usoara, bebel sanatos si voi fericiti cu totii! Astept vestea cea mare!
Simonix, l-am vazut pe Robertel cum saliveaza dupa bebei mai mici, hai, sa va dea Dumnezeu unul cat mai repede!
Magnetism, parca ti-am mai scris o data...daca nu sigur m-am gandit sa-ti urez FELICITARI, bine a venit pe lume fifi a ta, sa-ti traiasca si sa va bucurati de ea!!
Ylari, ce frumoase pregatiri de nunta, sa iti iasa totul asa cum visezi! Abia astept pozici!
Cleo, nu reusesc sa vad poze.
Laurita, abia astept sa te vaaaaaaaad!
Ref la intalnire, eu nu pot veni duminica, pe 13 febr.
YLARI spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Alysh Hello, Scriu repede ca Vlad e in crize. Si eu nefiind obisnuita sunt perplexa. Azi l-a tras pe fra-su de urechi desi l-am rugat, implorat sa n-o mai faca, a continuat la nesfarsit. A rupt un mouse, a dat cu surubelnitza in oglinda,de cate ori l-am strigat ne-a ignorat complet ![]() ALI, mami fericita de Vlady si Luca- doua minuni de la Dumnezeu |
O fi baut apa dupa Eva... Azi a fost... un coshmaaar... saracuta de ea... Cica la gradi a tras+o de par pe Maria, a lovit-o pe Cati, a ciupit invatatoarea

Deci singura exlicatie pe care am gasit-o: zilele de rasfat cu soacra-mea de saptamana trecuta. Altceva nu imi vine in minte. Am tinut-o de marti pana vineri cu ea ca iar e cu polipii inflamati. Apropo, i-a iesit pneumococ la exudat... Iar acum seara, acasa, mega agitata, probabil suparata din cursul zilei, a fost pusa si la coltz...
si reactioneaza si ea... neaparat sun maine pe directoare sa vorbim, poate gasesc totusi o alta abordare, ca asta cu pedepsitul vad ca mi-o intristeaza/supara peste masura....Va pup, fug langa ea ca sunt obosita.........
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Reallaura spune:
EU ma lupt cu un cozonac. Cine m-o fi pus sa-l cumpar?
Am vazut pe Robercik cat de dragut e cu Yvone, dar lasa ca nici lui mamiSimonix nu-i sta rau cu ea in brate! Mult succes! 
Cleo MAra e bestiala, e o frumusete ra-ra. Mor dupa ea. EU nu i-as pune skiurile in picioare
mi-e o frica de sportul asta...chiar faceam bilantul acestui an cu Bogdan: la el la serviciu doi si-au rupt umarul si copilul unei colege clavicula. Frate! Mie una nu-mi trebuie! Il dau la inot, la tenis, orice altceva
FEcian, DanH mama ce nasol, ce scumpe gradinitele in conditiile in care nici mancare calda nu se ofera!
Aelita vai ce e si la voi acolo...mi-a placut faza cu traficul mare din puterea noptii...mama mama!
Ali, Cleo, Adriana pai nu 13 februarie ca nu poate Alysh, cealalta saptamana, ok. cand spuneti si voi! CIne se mai inscrie??
Esme ce de evenimente frumoase aveti! SI eu voi avea intalnirea de 10 ani de la terminarea facultatii.In aprilie. SUnt tare curioasa. Asteptam poze cu rochitaaaaa
Belleane ce frumos ca mergeti la Disney...si noi ne gandeam, dar poate ai nostri sunt prea mici inca.
Reallaura spune:
Doloress si Mirci e la fel ca Patrik. oricum la el la gradi fac activitati tot timpul si lui ii place sa stea la masuta si sa faca ceva.
Mie mi se pare ok sistemul asta. Joc liber are acasa cat curpinde si duce dorul activitatilor
Ylari spor la pregatiri! Sunt tare curioasa sa te vad miresuca. Sanatate Evei!
Ali
iubita, abia astept si eu, nu mai pot. Imi pare rau de Vladi ca e cu fitze, si Mirci de cateva zile, dar la el e de inteles...azi l-am dus in parc. NU mai vrea in casa deloc, zice numai mami, nu acasa, vreau la Mall 
Simonix spune:
Salutare :)
Belleanne - si noi am fost zburaciosi, de cand avea piticul 4 luni. Cand era mic dormea in timpul zborului, acum nu mai doarme, depinde de ora de zbor. Insa el sta cuminte pe scaunel, cu centura, avem evident jucarele si carti de colorat si e ok, uneori se mai ia la joaca cu alti copilashi, se ridica in picioare pe scaun uneori etc. La decolat si aterizat e foarte bine, se uita pe geam si nu pare afectat de zguduieli. Cand am ajuns in ianuarie de la Bucuresti am zis ca nu mai aterizam
Era furtuna afara, am avut si intarziere, ne-a lalait pe drum o gralada ca nu stia unde sa aterizeze, si nu va zic cum a facut avionul... Eu nu ma speriez prea tare dar zau ca am zis ca gata, adios, parca eram pe o frunza, asa facea. El a stat cumintel lipit de scaun si nu plangea, desi eu incepusem sa lacramez ![]()
l-am vazut insa ca ii curgea transpiratia
pe frunte, can am aterizat cu bine (Aleluia
) mi-a zis ca nu i-a fost frica
Minciunel :)
Si eu prefer calatoria cu avionul celei cu masina, oricat de mare intarziere are avionul (am avut si noi de stat o ora degeaba in avion) nu e ca in masina, e clar.
Dolores - nu ai idee ce ma bucur cand vad semnatura ta
Bravo ca ati rezistat pana acum - esti un model pentru mine, cum ai reusit tu sa te lupti cu "mama natura": cu Patrick pe care lm-ai intors la san, cu Kevin pe care l-ai convins sa stea la caldura, cu regimul de viata din timpul sarcinii :) Bravo bravo 
Cu Montessori si eu stiam ca e mai deosebit, eu am hotarat sa urmez regulile generale, nu as vrea sa il dau peste cap, din pacate va trai intr-o societate anume si as vrea sa isi gaseasca locul. Si-asa regret ca nu l-am dat de la inceput la cresa mare.
Fetelor, sa vedeti ... am fost la ORL cu piticul. Ce sa zic, nenea a scos tone de ceara din urechi si apoi a exclamat: "Dar copilul astatnu aude!"
E plin de lichid acolo, mi-a explicat ca are pierdere de auz, ca aude ca si cand am fi departe de el, sau pe un munte... Eu i-am zis ca ma miran ca nu a dat semne ca nu ar auzi si a vorbit destul de repede si mult - chiar nu e un copil intarziat in privinta asta. Mi-a zis ca a compensat cu inteligenta si imaginatia
si ca am avut noroc sa fie peste medie, nu toti copiii in situatia lui ajung sa isi dezvolte un asemenea vocabular. Ciudat ... Apoi i-a bagat un tubuletz cu o camera pe nas si a gasit niste polipi imensi, care astupa in proprtie de 90%
Si de-aia respira asa greu mai ales noaptea. In fine, m-a lasat cam masca, nu banuiam ca are asa probleme, pediatrul nu a reusit sa vada pana acum din cauza dopurilor. Mi-a zis ca de-aia racea interminabil, de-aia transpira la greu noaptea... Imi dau seama ca de multe ori piticul ma intreaba "ce suna, mami?", sau imi zice ca aude "colpotzei".
Deci e programat la operatie de polipi + amigdale + drenaj, or sa ii puna tubuletze in ureche sa dreneze lichidul si sa nu se mai infecteze, o sa auda si mai bine (ma gandesc ca o sa ne capieze si mai mult daca nu ii tace gura acum, cand nu aude bine ![]()
daramite cand o sa auda ca lumea :D) Vrea sa intre si in amigdale, insa o sa mai vorbesc cu pediatrul, inteleg ca polipii trebe, tuburile sunt o chestie relativ banala, doar oleaca neplacuta ca va trebui sa il ferim probabil de apa in urechi, deci mai lejer cu piscina. Insa faza mai nasoala e cu amigdalele ... A trecut cineva prin asa ceva pe aici?
Si la final sa va zic cat de cuminte a fost Robert? Doamne, baiatul asta este perfect, nu stiu, imi simt inima ca un cozonac, creste, creste si nu se mai opreste ![]()
Deci singurel s-a asezat pe masa, cand doctorul curatza de zor din ureche el statea nemiscat, eu il tineam de mana si ii vorbeam, ii explicam, se uita cu interes la lampa doctorului, la "sculele de ddoctor", avea nenea ala tot felul de aparate. Apoi se uita la mizeria din urechi si facea bleah
La faza cu tubul in nas asistenta mi-a zis sa il tin bine, ca e neplacut si chiar un pic dureros, eu eram terminata dar continuam sa ii vorbesc si sa ii explic, ei bine - nu a schitzat nici un gest, a stat cuminte, era curios, a avut o grimasa doua de durere dar l-a lasat pe doctor sa il scobeasca... Mi-au zis ca rar au vazut asa copil cuuminte, care sa nu necesite echipa calare pe el
la asemenea procedura si ne-au felicitat pe noi, aia marii. Doamna, nu stiu cum reusiti, dar este un copil minunat, cuminte, extrem de inteligent, se vede in ochishorii lui ![]()
Eram coplesita :) Desi eu stiu astea ![]()
dar na, nu ma asteptam sa fie atat de cuminte, dragul de el. Merita si el sa il laud :) La final a zis merci la doctor si Au revoir la tot spitalul :)
Noah, nu l-au vazut el pe Robert prin noiembrie :D sau acum un an cand voma pe pediatru de nervi :p hehe :) Oricum per total sunt super happy de evolutia lui Robert, a devenit un baietel model, si asta a venit de la sine, treptat, fara sa fie fortat sau terorizat doamne fereste, asa cum mai citesc prin alte parti brrrrrrrrrrrr...
Singura chestie aiurea de la consult a fost ca vrea dr sa scoata si amigdalele ca nu sunt ok cica nici astea - dar nu prea as fi de acord, mai negociez cu pediatrul.
Va pup si daca aveti experiente cu amigdale, polipi si tuburi - merci mult 

Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
aelita spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cleo78 mara cu schiuri aici aelita,mie mi se pare ca din impletitura scot 6 ochiuri pe fata, apoi ceva pe dos, si iar 6 ochiuri pe fata din dosul anterior; si iar ceva pe dos. Pe traseu, la 6 randuri, asa am numarat, mai adauga cate 2 ochiuri la coloanele pe fata, lateral. Banui ca mai creste si lateral la coloanele de pe dos. Celelalte fete talentate de aici, ce ziceti de? |
suuuuuper pozele !!!!!!!!
sunteti asa frumoase ! caciula ta sigur e facuta de tine
aelita spune:
Laura,
ca ma laudam...cand am iesit afara,am luat-o pe Sofia,Andres nu a vrut sa stea,cerea in casa,cam moale...cand intram in casa,FEBRA.
AMANDOI ,si el si Sofia.
ea si-a revenit dupa sirop,el la aproape 4 ore tot avea febra,abia scazuse la 38,5 .avusese 39.si i-am mai dat un ibuprofen.
sa vedem cum e traficul la noi noaptea asta![]()

Vlady si
Luca- doua minuni de la Dumnezeu