Familia si moda la mare
Raspunsuri - Pagina 9
Aqai spune:
mda, ciudate abordarile astea si prea expuse si prea imbracate.
noi ne distram asta-vara cand s-a deschis piscina noastra si sotul meu era singurul cu boxeri si nu cu izmene de ala pana dupa genunchi si io cu un costum de baie deux-pieces...
iara restul lumii bune din cartier izmenele si costumul de scafandru pentru femei ori camasile alea subtiri de in peste costumul din 2 piese.
dupa priviri, ne-am prins repede cum sta traba si am cumparat copiiilor izmenele de rigoare ca ei saracii n-au priceput de ce radeau mici localnici in card..
eu am ramas cu 2 piesele mele :D si alternativ cel full pt cand am chef sa inot serios. M-am hotarat ca nu vreau bronz de tractorist sau sa fiu alba ca branza tot anul ca sa pot compensa pt lipsa de inters a altora fata de corpul si sanatatea lor. In plus, daca nu respecti cat de cat intervale orare si nu folosesti cremele de protectie, cancer de piele faci si de la genunchi in jos la fel de bine ca de la genunchi in sus.
Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)
nemo spune:
Citat: |
la inceput ai 2 saptamani, dar dupa 2 ani se adauga cate o saptamana, si am colege care au si 7 saptamani de concediu... (pe care le poti cash in, daca nu ai cum sa le iei) |
Eu am inceput cu 3 saptamini, dar abia dupa 5 ani au inceput sa-mi adauge cite o zi pe an, plafonul fiind de 21 de zile pe an (l-am atins). Bine ca de bine-de rau m-au mai lasat sa iau fara plata sau sa recuperez (in general, am reusit sa merg mereu cite 4 saptamini pe an in Romania, iar uneori si de sarbatori).
Dar da, in Canada e mult mai rau decit in Europa de Vest cu concediul. Doar in SUA e si mai rau. Am un fost coleg de liceu care s-a lipsit de Canada si s-a mutat in Elvetia din cauza porcariei cu concediul.
Am auzit la francezi de niste concedii colosale. Dupa parerea mea, ei au gasit cel mai bun compromis intre prosperitate si timp liber. In America de Nord, mai ales in SUA, oamenii cam uita ca nu muncesti pentru a munci si nici numai pentru bani -- banii sint buni, dar cu conditia sa ai si timp sa ii folosesti.
nemo spune:
Pai bird, daca locuieste in vancouver poate ca nu are curte. Ca preturile la case te darima in Vancouver, e mai rau decit in Toronto. |
Foarte exact: in zona unde am serviciu, de o casa nu te apropii fara 2 milioane, dar daca vrei sa nu cada pe tine, zi 3. Eu sint relativ bine platit pentru un programator (tocmai mi-a zis ieri un prieten ca valoarea totala a actiunilor firmei ar depasi de citeva ori PIBul Romaniei), dar de aici pina la a-mi putea lua casa e o cale tare lunga.
Eu cred ca pe el nu il deranjeaza ca altii aleg sa poarte izmene, ci ca societatea impune ca toata lumea sa fie imbracata cum descrie el. Si mie mi se pare aberant sa vezi o fetita de 2 ani purtind sutien la plaja sau piscina publica. |
Din nou exact: nu ma deranjeaza izmenele altora (as purta si eu daca m-as simti mai bine fizic in ele), nu mai mult decit cind vedeam la scoala la unele fete combinatii de genul negru cu maro sau bleumarin cu maro. Dar timpenia asta cu sutienul obligatoriu la fetite de citiva ani ma deranjeaza. Noroc ca macar pe fetita mea nu pare sa o deranjeze.
Am avut parte de alta aberatie: mi-am schimbat odata slipul la piscina cu prosopul in jurul taliei, in stilul obisnuit in Romania, si a venit receptionerul hotelului in care era piscina sa ma admonesteze ca apar gol in public sau cam asa ceva, desi prosopul acoperea mult mai mult decit slipul. Mare-i gradina Domnului!
Pina acum, de slip nu s-a legat nimeni, dar nu-i timpul trecut.
Cind sotia mea a cautat un slip pentru baietel acum citiva ani, i s-a spus ca nu se vinde asa ceva fiindca e PREA SEXI! Probabil ca e intr-adevar, dar numai daca esti bolnav si te atrag sexual copiii.
Da, stiu ca fiecare loc are bune si rele, dar pe mine chestiile astea m-au cam socat. Canada in mai mica masura, dar SUA e probabil tara in care crestinii fundamentalisti au cea mai mare influenta, ceea ce explica multe. Pacat ca fundamentalismul religios nu pare sa fie corelat cu rata divorturilor si a casniciilor nefericite.
Marox spune:
citat din mesajul lui nemo Am auzit la francezi de niste concedii colosale. Dupa parerea mea, ei au gasit cel mai bun compromis intre prosperitate si timp liber. In America de Nord, mai ales in SUA, oamenii cam uita ca nu muncesti pentru a munci si nici numai pentru bani -- banii sint buni, dar cu conditia sa ai si timp sa ii folosesti. |
Daa, asa e, confirm! 5 saptamini de vacanta legala + ce mai pica in zile de RTT (zile obtinute datorita scaderii legale a saptaminii de lucru de la 39 ore la 35 - dar astea sint in functie de intreprindere, nu peste tot e la fel). Iar anul asta avem noroc de sarbatori care cad martea: 1 mai, 8 mai, + Inaltarea, parca joi pe 17 mai + Pentecote (Rusaliile?) cu luni liber. Multa lume o sa faca "podul" anul asta.
Scuze pentru off topic.
buflea spune:
citat din mesajul lui anya Bine ca nu stau in Australia . Si eu care m-as muta pe o plaja! Copiii mei stau doar in apa si poarta slip (nici macar boxeri) iar daca i-as lasa ar sta fericiti fara ei... Fetitele de 2 ani, daca vor sa se joace de-a oamenii mari n-au decat sa poarte sutien. Se plictisesc ele repede si il scot. In Romania scot si slipul. Rar vezi copii mici cu slipul pe ei. |
Eu stii ce nu inteleg - care este logica pentru care un copil mic trebuie sa stea despuiat pe plaja ? Ce beneficii aduce bronzatul pe fund ? Oricum noile teorii spun acum ca bronzatul este nociv, deci duci copilul la mare sa respire, sa se joace in nisip, sa se balaceasca in apa ..de ce trebuie facute astea in pielea goala ?
Marina spune:
Imi dau seama cat de inapoiata pot sa fiu, fie-mii nu ii dau voie nici sa poarte slip cu sutien, costum intreg cat mai putin decupat si atat. Fi'miu are izmene , sotul la fel , eu am numai costume intregi si in plus traiasca Decathlon ca toata lumea are clasicele bluze de innot. Si mi se pare cumplit sa vad copii mici pe plaja dezbracati complet. Fara sa fiu pedofila daca ma banuiti cumva de asa ceva ....
buflea spune:
Marturisesc ca si eu am fost revoltata de pantalonii pe post de slip care se poarta aici dar in timp m-am obisnuit atat de tare incat acum chiar imi plac . Am fost asta vara in Romania la mare si cand am vazut diverse burti (mai mari sau mai mici) care se umflau peste chilotii aia de baie mi s-a parut de-a dreptul dezgustator ...serios acum, chilotii sunt fumosi pe un corp tanar, atletic, pe un abdomen plat, pe o pulpa musculoasa - dar cand astea au disparut sunt de-a dreptul mizerabili. Cam acelasi lucru simt si despre topless - e frumos cand dezgolesti un corp frumos, cand nu, atunci cu cat mai imbracat cu atat mai bine.
Eu de ex ma duc la plaja numai in costum din acela cu slip si maieu peste - va las pe voi sa ghiciti de ce
corinadana spune:
Ptr ca se simte mai comod. Ai vazut cum se simte un bebi cand il dezbraci ptr baie?
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
Deceneus spune:
citat din mesajul lui buflea Eu stii ce nu inteleg - care este logica pentru care un copil mic trebuie sa stea despuiat pe plaja ? Ce beneficii aduce bronzatul pe fund ? Oricum noile teorii spun acum ca bronzatul este nociv, deci duci copilul la mare sa respire, sa se joace in nisip, sa se balaceasca in apa ..de ce trebuie facute astea in pielea goala ? |
Se spune ca soarele contribuie la asimilarea si fixarea calciului in oase, si pentru asta se recomanda bai de soare.
Briza marii ajuta la cei cu probelme de respiratie asa cum ajuta si aerul din minele de sare.
Deci sunt doi factori care sunt benefici in special in zonele cu vara mai scurta.
Sigur in zonele fara ierni nu se pune problema bailor de soare si protectia impotriva soarelui puternic este chiar de dorit. Poate asa se explica si costumele care acopera mare parte din corp.
Problema toples depaseste ratiunile medicale.
Aici este mult snobismn si la asta suntem campioni.
Deceneus spune:
citat din mesajul lui corinadana Ptr ca se simte mai comod. Ai vazut cum se simte un bebi cand il dezbraci ptr baie? Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family |
In apa da, dar cand ii intra nisipul prin toate orficile nu cred ca se simte prea bine.