Rog ajutor urgent! E prea lenesa sa suga la san!

Rog ajutor urgent! E prea lenesa sa suga la san! | Autor: ramonai

Link direct la acest mesaj

Buna,

Am nevoie urgenta de ajutorul vostru, sunt in pragul disperarii!

Am nascut luni, 24 ianuarie si am o mare problema cu hranirea fetitei mele.
Pentru ca mameloanele mele sunt foarte mari, fetita mea nu vrea sa traga din san. Trage de doua-trei ori si incepe sa planga. Am stat cu ea la san si 15 min insistand asa, dar degeaba. Asistentele de la neonatologie au spus ca e prea lenesa, si de asta nu suge.
Lactatie am destul de bine pentru ca ma mulg cu pompa, asa ca am reusit totusi zilele astea sa o hranesc cu laptele meu. Cand o pun la san, ii storc chiar lapte in gura si ea tot nu vrea sa suga!
Ma tem ca daca nu voi reusi in cel mai scurt timp posibil sa o "pacalesc", nici nu mai reusesc vreodata.
Sunt absolut disperata, de aseara plang intr-una si nu stiu incotro s-o apuc.

Va rog din suflet, sfatuiti-ma ce sa fac!

Ramona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Te rog sa te linistesti. Si eu am mameloanele mari, chiar foarte mari in comparatie cu altele, dar la mine, baietelul a supt. In timp ce o pui la san, mangaie fetita dupa ureche, asa ne-au sfatuit asistentele pe mamici, cand am nascut (pentru a o stimula si nu adormi la san).
Incearca sa nu intre tot mamelonul in gurita, poate chiar o deranjeaza, si ramai calma, nu te agita, ca astfel o sa o agiti si pe ea. Va trebui sa insisti, putin cate putin, pana la urma va accepta, vei vedea.
Daca de aseara plangi incontinuu, iti dai seama ce lapte ai? Linisteste-te, ia-o incetisor, o sa se obisnuiasca si fetita cu suptul in final.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Buna, in primul rand sa-ti traiasca fetita!!! In al doilea rand nu mai fii stresata, fetita ta e fff micuta si e normal sa doarma mai tot timpul si sa manance fff putin, dar trebuie sa ai rabdare si sa insisti. Sa nu te lasi batuta daca ai lapte, ea va primi tatica dar cu rabdare si in timp...daca esti stresata ii vei transmite stresul tau si va fi agitata si nu va manca...Incearca sa te linistesti si in momentul cand esti cu ea la san si vezi ca adoarme mangai-o pe frunte, trage-o usor de nasuc sa de degetelele de la picioare, incearca sa o trezesti...si ai rabdare, in cateva zile isi va reveni.Multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Ramona, incet-incet vei reusi sa alaptezi! Dar calmeaza-te, nu te mai agita, de ce sa plangi? Ia eventual un aparat de muls si da-i cu biberonul cateva zile laptele tau muls pana va invata ce si cum sa suga! Insa nu care cumva sa te atingi de laptele praf!

Si asta este!Ccateva zile va trebui sa stai doar tu cu ea, complet goala, si la fiecare scancet, plans o pui la san! Absolut de fiecare data! Se va prinde si bble tau ce-i cu sanul, cu mamelonul, ca doar de acolo vine papa bun! Si o sa stai si mai mult de 15 minute cu fata la san daca trebuie! Chiar ore! Eu stateam mai toata ziua de lunga cu copilul la san si a supt bine mersi pana spre un an.

Incearca sa pliezi mamelonul in gurita fetitei, sa ii storci cateva picaturi de lapte in gurita pana se prinde de gust! NU TE LASA! VEI REUSI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonai spune:

Va multumesc mult pentru raspunsurile rapide si pentru incurajari!

Asa cum scrieti toate, se pare ca reteta cea mai sigura e calmul si perseverenta. Eu sunt cu nervii la pamant pt. ca in ultimele 4 nopti am dormit numai 11 ore in total.

As tine-o la san si 24/24, nu m-ar deranja, numai ca ea in timpul asta urla de foame, plange ingrozitor si sunt nevoita sa ii dau pana la urma biberonul cu lapte muls, ceea ce o face bineinteles sa nu mai depuna niciun efort la san.
Blackgirl, azi cand m-am muls, nu am avut lapte suficiet sa o satur (am muls doar ~ 50 ml, in general am vazut ca e satisfacuta cu 80-100 ml, deci e mancacioasa), asa ca i-am cumparat lapte praf. Inca nu i l-am dat pt. ca am reusit sa o adorm. Ideea ar fi doar ca supliment, dar sper sa nu fie cazul.

Va multumesc inca o data si, daca e cineva care mai stie vreun secret, va rog sa scrieti aici.

Ramona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Ramona, daca te tin nervii si sper sa te tina nu ii vei da nici macar o picatura de lapte praf! Trucul este sa te odihnesti, sa dormi, sa mananci bine si sa bei muuuuulte lichide (inclusiv ceaiuri de lactatie pe baza de chimion/fenicul/anason, supa limpede de pui, compot de ananas) in cantitate de peste 3-4 litri pe zi. Si sa nu te mai agiti/stressezi/superi absolut deloc!!!

Si bebe pus permanent la san! Chiar 24 de ore din 24! In cateva zile ea va suge bine, iar organismul tau va stii ca este nevoie de si mai mult lapte si va produce exact cantitatea necesara fetitei!

Dar odihneste-te, hraneste-te, hidrateaza-te coresounzator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ramona,

profita de fiecare moment liber si odihneste-te, somnul este foarte important acum pentru starea ta psihica; cheama-ti mama, soacra, sora, verisoara, cea mai buna prietena, nu stiu, numai sa ai timp sa dormi si tu cand doarme bb.

starea pe care o ai acum e perfect normala, hormonii isi fac de cap si plangi/te stresezi si daca vezi o musca moarta. am trecut prin asta, inteleg perfect ce simti. se numeste perioada "baby-blues", te vei simti mai bine peste cateva zile, maxim o saptamana-doua, cand si organismul tau se va reface, hormonii se vor mai "aseza" , vei intra si tu si bebelina intr-o rutina zilnica...

cand alaptezi nu lasa pe nimeni in preajma ta, retrage-te intr-o camera cu fetita, pune-ti o muzica placuta in surdina, o lumina blanda (veioza), ia-ti langa tine sticluta sau cana cu ceai de chimen si anason (stimuleaza lactatia, previne sau macar reduce colicii bebelusului). e importat sa te hidratezi si tu, sa mananci echilibrat si sanatos, astfel incat lapticul tau sa fie consistent si hranitor.
intrebare : inainte de a alapta fetita, iti speli mameloanele ? cu ce? crezi ca ar fi posibil ca fetita sa respinga sanul pentru ca nu-i place gustul/mirosul care raman pe mamelon ? a, si daca inainte de alaptare iti dai cu dusul cu apa calda pe sani, lapticul va curge mai usor, eventual chiar poti stoarce tu primele picaturi, ca sa desfunzi canalele.

ca sa previi ragadele, cumpara glicerina boraxata, sa ai in casa si folosesti daca va fi nevoie.

fetita ta s-ar putea sa fie mai putin activa acum deoarece are icter probabil si din aceasta cauza doarme mai mult, nu prea mananca.

succes ! e greu la inceput, dar devine din ce in ce mai interesant si minunat ! sa-ti traiasca fetita !

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Si eu te sfatuiesc sa perseverezi si sa fii calma atunci cand alaptezi, undeva in liniste doar tu cu bebe, eventual intinsa pe pat. Pentru mine alaptatul intisa pe pat a fost cea mai reusita pozitie de alaptat.
Nu astepta sa inceapa sa planga de foame ca s-o asezi la san. Cand incepe sa le fie foame majoritatea copiilor dau semne, chiar daca dorm: se foiesc, sug in gol. Eventual noteaza-ti ora mesei pentru inceput. Eu asa am notat cateva saptamani bune la primul copil pentru ca pur si simplu uitam la ce ora manca iar cand incepea sa planga la inceput eram debusoalta si nu stiam ce are. Plus ca la inceput nu sugea din ambii sani iar ei fiind plini de lapte amandoi pur si simplu uitam care urma la rand. Imi puneam servetele in sutien cik sa tin mine si pana la urmatoarea masa alea se pierdeau pe-acolo, ma enervam si nu mai stiam de mine. Asa ca am inceput sa scriu ora cutare, sanul cutare.
Si ca ultim sfat: stiu ca ti-e greu, ca esti obosita si ca multe din lucrurile pe care le vei citi aici te vor rani sau te vor face sa te simti vinovata fata de puiul tau, si totusi te sfatuiesc sa nu-i mai dai cu biberonul nici macar laptele tau. Se va obisnui cu consistenta si gustul tetinei, cu faptul ca din biberon curge repede si asta va scurta perioada de alaptare.

Sa iti traiasca puiuta si sa aveti parte de momente frumoase impreuna.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_iasi spune:

Felicitari si sa-ti traiasca bb din propria experienta iti zic ca eu am dat copilului pana la 2 saptamani cu biberonul laptele muls cu pompa,dar trebuia sa vina si la mine o raza de soare ca eram tare obosita ma storceam des mai ales noaptea,obositor...pana intr-o zi cand flacaul meu era nervos si eu la fel si l-am lasat flamand pana pe la ora 13 si i-am dat pieptul ca sa traga si a trasssss cu o pofta si o foame,imbucurator si fascinant a fost ca nu a mai vrut biberon ci numai piept.Eu zic sa ai rabdare si o sa vezi ca va aparea si la voi o schimbare, va pup si crestere usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

pe mine m-a invatat doctorita sa-i dau cu lingurita lapte, tocmai ca sa nu se obisnuiasca bu bibe.
se rezolva, relaxeaza-te, pune-l la san des si va fi bine. si nu-i da lapte praf.
sa fie sanatos si sa va aduca bucurii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Da-i laptele cu seringa sau lingurita. Nu mananca foarte mult si nici efortul nu este foarte mare. Dar asa iti va fi mai usor sa o faci sa accepte sanul. Altfel se va obisnui cu biberonul si va refuza sa ia sanul, pt ca este mai greu.

daca tii neaparat sa ii dai biberon, cei de la medela au unul din care curge cam la fel de greu ca si din san.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 35+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput