carii la copii

carii la copii | Autor: Cristian126

Link direct la acest mesaj

copilul meu de cand i-au iesit primi dintisori au iesit cariati dupa care au inceput sa se sfarame.am fost cu el la dr dar mi sa spus ca nu se poate face nimic ca sunt dinti de lapte si sa astep sa ii schimbe mi sa spus sa ii dau zymafluor acum are trei ani si toti dintisori si maselele sunt pline de carii si mancate nu are decat canini intregi ce imi recomandati va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Problema cu cariile lasate netratate este ca pot afecta si dintii care urmeaza sa iasa, cei definitivi. Mergi la stomatolog si incearca sa-i tratezi cariile. Cat despre Zymafluor, eu una sunt impotriva, am vazut atatea cazuri in care mai rau a facut, e un tratament care trebuie urmat cu strictete, orice "abatere" conteaza, si mi se pare o povara cam mare de pus pe umerii unui copil, sa nu uite zilnic sa-si ia tratamentul.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)

www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ce varsta are copilul tau ?
Ce explicatie ti-a dat medicul stomatolog ?

Si eu am vazut cazuri cu dintisorii de lapte cariati, poate fi din cauze intrauterine parca si se poate ca mugurii dintilor definitivi sa nu fie afectati deloc
Inafara de Zymaflor, ce alte recomandari aveti ?

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Nu stiu care este situatia voastra, dar am vazut cazuri asemanatoare legate de biberon. Practic, copiii care sunt lasati in patut cu biberonul de lapte sau ceai indulcit au problema asta datorita zaharului. Am o cunostinta a carei fetite a avut problema asta, si fetitei i-au fost extrase cioturile de radacini si purta un fel de placa. Asta ca sa nu ii fie afectati dintii definitivi.(asta se intampla in Statele Unite)

Totodata am avut o prietena in Romania a carei fetita a avut aceeasi problema ca cea de mai sus, si nu au facut nimic pana nu au iesit dintii cei noi, care sunt superbi.

Cred ca un dentist pediatru bun este cel mai in masura sa iti spuna ce e mai bine.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Craciun 2008

Evil thrives when good men do nothing

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns somnorica spune:

Salut

Aceeasi problema are si baietelul meu. Problema este de cand au aparut dintisorii, si nu poate fi din cauza biberonului, pe motiv ca ii dadeam doar san. Problema la noi a fost cu mugurii, care se formeaza daca tin bine minte, in saptamana 6 de sarcina. http://www.scritube.com/medicina/PEDODONTIE214722816.php
Am fost la stomatolog pediatru, si acesta ne-a trimis la chirurgie maxilo, ca sa ii trateze dintisorii sub anestezie generala. Nu am primit Zymafluor de la dentist. Acesta a recomandat sa spalam de 2 ori pe zi dintisorii, cam 3-4 minute.
De la tratarea primilor dintisori, au evoluat cariile spre masele, si in decembrie am avut urmatoarea tura de reparare a cariilor, ceea ce l-a facut pe pediatru sa ne dea Zmafluor.
Cariile trebuie tratate, pentru ca pot duce la abcese, iar din cauza durerilor, poate sa nu foloseasca corect toate grupele de dinti.

Incearca sa gasesti un dentist pediatru bun.
Va sarut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Nu lasa cariile asa va ajunge la dureri. Copilul tau sufera de carie de biberon clar. Si eu am avut probleme cu fetita mea dar nu atat de rau cand avea 2 ani. Cateva carii la maselute au aparut la 4 ani dar (deja incepuse sa aiba ceva dureri) le-am tratat la clinica Dentalmed prin inhalosedare si am stopat cariile cu gel cu fluor (nu ne-a fost recomandat Zimafluorul) . Daca mergi la aceasta clinica dr. se numeste Amiel (el fiind roman plecat in Israel). Tot el ne-a recomandat un gel care nu se gasete in Romania (eu am rugat pe cineva sa-mi ia din Elvetia) si acum suntem bine, avem cateva plombite si chiar o coronita. Aplicam gel o data pe saptamana.

Detalii despre clinica aici http://dental-med.ro/inhalosedare-cu-protoxid-de-azot-anestezie-copii-stomatolog-dentist-48.htm

Daca copilul sta la dentist poti practica metoda clasica de lucru dar m-am mira la astfel de carii sa stea.

Multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Buna! Si fetita mea are aceeasi problema. acum la 2 ani jumate are toti cei 4 incisivi de sus tociti pana la gingie. Am fost cu ea la mai multi stomatologi si toti au zis ca nu au ce-i face. Pana acum cand am ajuns la al 5-lea si s-a apucat in sfarsit sa-i trateze.Plus ca mai are vreo 4 maselute cu carii (doua mai adanci si doua mai mititele).
Noi am fost la Dent Estet 4 kids si am fost f incantati. Dar nu numai noi ci si ea.
Chiar aseara am fost la o sedinta de tratament si a stat uimitor de cumintica . (e drept ca este a treia sedinta) Peretii sunt ff frumos desenati si la scaune au monitoare la care le pun copiilor desene animate. plus ca se poarta f frumos cu ei.

Cauze? Cum au spus si fetele mai sus...intrauterine. de biberon nu se pune problema pt ca a mancat doar san
Si tot cum s-a mai spus, dintisorii definitivi se poate sa nu fie deloc afectati, mai ales daca astia de lapte se trateaza .

Multa sanatate.

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & 17+

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput