Ce facem cu distanta ?
Raspunsuri - Pagina 11
Dahriana spune:
florina , sunt de acord ca , atunci cand parintii se pun contra nu e prea usor.
Dar in acelasi timp , tind sa cred ca orice parinte care isi vede copilul fericit , trece peste faptul ca , initial nu l-a vrut pe ginerica/nora.
..Dahri...
lai spune:
Citat: |
citat din mesajul lui babyblue 2. singura chestie din toata povestea ta, care mie nu mi suna ok, este ca am impresia ca doar TU iti faci prea multe prb cum sa va vedeti mai des, cand mi se pare de bun simt, sa-si faca el. pe perioade scute, eu am avut un fel de relatie la distanta (era vb de cam 200 km), cu 2 tipi, perioade diferite. unul dintre ei venea si el, dar presa sa vin eu mai mult la el, altul n-a comentat niciodata si venea el wk de wk la mine, ba chiar imi sugera sa nu ma efortez eu, nici locativ, nici financiar. ba l-am chemat si in toiul noptii in timpul saptamanii, pt diverse prb pe care le aveam si venea dupa serviciu la 9 seara si se scula la 5 si pleca cu masina ca sa ajunga la serviciu. ghici care s-a dovedit la final BEST MAN? |
In principiu f. de acord cu cele de mai sus. Doar ca.. experienta mea cu relatiile la distanta a fost contrara acestui principiu in care multa vreme am crezut nestramutat. Am avut si eu doua relatii cam ca cele descrise de tine si, in mod paradoxal, la final 'cel mai bun' s-a dovedit a fi celalalt. Sigur ca au fost o gramada de alti factori la mijloc.. si a venit si 'celalalt' in intampinarea mea, doar ca mai putin decat mereu-venitorul si mai putin decat mine (nu pe toate planurile si in anumite perioade, ca s-a mai intors roata).
Asa ca eu as zice, daca el nu face nici un efort, atunci clar nu-i a buna. Dar daca totusi mai face si el, chiar daca nu intotdeauna mai mult sau nici macar la fel de mult, dar anul are multe alte semne bune, atunci nu e automat sortita unui viitor sumbru toata chestiunea.
Lai
Dahriana spune:
lai , pana acum nici nu pot spune cine a facut eforturi , ca ne-am vazut doar o data , si a venit el la mine . Sa consider ca efortul l-a facut el ?!
Ieri mi-a spus ca planuieste venirea la sfarsitul lui februarie , nu in martie cum banuia .
Nu mai e asa mult... doar o luna
Asta inseamna ca nu ne vom vedea dupa 2 luni , ci dupa o luna si jumatate.
Ieri am vorbit subiectul mai detaliat , dar nu am putut sa-i spun ca eu nu merg la el pana nu-i spune la masa de mine , ca n-am cum ...
Dar am discutat subiectul distantei si mi-a spus ca lui ii este f greu cu distanta , dar ii e mai bine cu mine la distanta decat fara mine. Mi-a spus ca , el nu se poate muta in Romania , pt ca in Italia are serviciul si nu ar putea sa se mute in Ro ca nu ar avea ce sa lucreze , nu vorbeste limba etc.
Ok..l-am inteles . Nici eu nu m-as muta intr-o tara ca Africa in conditiile in care eu stau in Romania . Nu-i nush ce nici Romania , dar Africa e altceva.
Nici nu planuiam sa se mute el in Romania , pt ca , si daca sa zicem ar face-o , nu ar fii fericit si tot in capu meu s-ar sparge tot.
Printre altele a spus ca , nu-si poate lua asupra lui responsabilitatea faptului ca eu renunt la facultate si ma mut in Italia cu el , la care i-am taiat-o si i-am spus : " Solutia nu va avea legatura cu renuntarea la facultate . Pt ca la facultate nu renunt " .
Si a spus ca i se pare corect si normal sa nu o fac.
Eu , singurul lucru pe care i l-am spus mai clar a fost ca : " Solutii se pot gasii , sunt cateva , doar ca nu mi le pot asuma pana cand nu ma conving ca relatia asta e suficient de serioasa . Nu pot renunta la nimic pt o iluzie " .
Acum , pe mai departe , relatia o sa continue asa . Am vorbit sa continue asa un timp . Pana vedem ce se mai intampla cu noi si in ce stadiu ajunge relatia . Pana ii spune el la masa de mine, pana termin eu anul 2 , pana iau vacanta de vara si merg la el sa vad cum o sa fie etc.
El din ce in ce mai mult aduce in subiect distanta si mi-a spus ieri ca pe mine nu ma vede asa afectata ca suntem la 2000 de km si ca eu par fericita.
Eu nu-s fericita , poate asa i se pare lui ...dar sunt mai linistita sa-l stiu la 2000 de km , decat sa fac vreun pas gresit.
..Dahri...
Dahriana spune:
Fetelor , in seara asta , am pus cartile pe masa. Am considerat , ca e momentul potrivit , dupa ce , vorbind cu un amic , care nu-i nici el roman ..mi-a spus ca nu considera ok sa ma tina ascunsa familiei , pt ca asta ar putea insemna ca nu vrea nimic serios .
Asa ca , m-am decis totusi sa ma asigur de cum stau lucrurile de fapt sa nu mai visez.
Si i-am spus clar , absolut tot ce gandesc . Mi-am luat o piatra de pe suflet, sincera sa fiu .
I-am spus ca : Atata timp cat nu ii spune mamei lui de mine , eu nu pot merge sa-l vizitez . Si asta ar face distanta mai mica , si ne-ar ajuta sa ne vedem mai des , decat sa astept eu pana isi poate lua el 2-3 zile libere , o data la 2 luni , sa vina sa ma vada.
Apoi i-am zis faptul ca , eu as putea renunta la tara mea pt el , nu si la facultate si ca , daca ar merita as face tot posibilul sa fie bine , in comparatie cu el , care nu ar renunta la tara lui , fam lui , prietenii lui , etc.
Ce am facut cu toate astea ? L-am lasat fara cuvinte !
Poate a fost o reactie impulsiva din partea mea , dar imi stateau pe suflet toate intrebarile astea fara raspuns si ma intrebam continuu de ce...?!
Nu a avut replica ! Nu cred ca se astepta la asa ceva .
I-am spus ca , nu ma pot duce la el maine , dar intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat , as putea face un efort , daca ar merita cu adevarat !
Acum , ramane la latitudinea lui ...sa ia o decizie . Mi-a spus ca se va gandii ce poate face din ce am spus eu ca imi doresc sa fie .
L-am vazut socat...nu mai stia ce sa spuna , i-a pierdut orice zambet .
Probabil si-a dat si el seama ca , lucrurile nu sunt asa usoare cum par ?!
Eu nu vreau vorbe , vreau dovezi .
Nu vreau sa ma ia de nevasta , dar nici nu pot continua o relatie atat de incerta cum e asta . Nu pt ca ma incomodeaza cu ceva , dar risc sa ma indragostesc rau si sa ma gandesc mai apoi : " De ce am continuat totusi daca stiam ca nu e nici o solutie si de ce nu cautam o solutie ?! "
Nu stiu cand imi va spune ce a hotarat . Nu vreau sa-l presez cu asta .
Primul pas pt mine ar fii sa-si anunte familia ca a venit la mine si ca eu exist . Cam atat as vrea de la el , ca sa pot merge si eu mai apoi sa-l vizitez.
El imi spune mereu , ca nu ne cunoastem , ca petrecem f putin timp impreuna si ca asa va fii mereu ?! Da , asa va fii mereu daca eu NU pot merge la el , pt ca sunt " secreta" .
Nu stiu ce o sa fie . Oricum i-am spus sa se gandeasca bine si sper sa decida ce e mai bine pt el .
I-am dat de inteles ca...in caz ca nu decide in favoarea noastra...relatia nu prea ar avea de ce sa continue.
Ma insel eu ?!
..Dahri...
n/a spune:
Eu iti tin pumnii.
Nu pot sa descriu exact ce sentiment am avut citind ultima ta postare, dar in principiu mi se pare ca o data cu lamurirea acestor aspecte care te sacaiau pe tine, ai facut presiune pe el si nu ai lasat lucrurile sa mearga de la sine. E foarte posibil sa fie doar senzatia mea. Dar daca nu este doar senzatia mea riscul este sa-l bulversezi si daca el nu s-a gandit atat de departe la relatia voastra sa dea inapoi. Mai este si alt aspect. Prin modalitatea de a transa problema atat de direct e posibil sa ii fi dat lui senzatia ca nu mai are nici o batalie de castigat, ca te-ai oferit pe tava fara sa stai sa te grabdesti prea mult si ai sarit peste jocul de la inceputul unei relatii risipind magia. In dragoste, calculele matematice risipesc romantismul si de la o idila parca ceea ce urmeaza e o simpla negociere.
La chestiunile astea delicate parca putina diplomatie nu strica. Din minim mea experienta, barbatilor nu le place sa fie scuturati cand plutesc pe norisorul lui cupidon. Este adevarat ca tu esti hotarata si stii ce vrei si nu ai rabdare sa pierzi timpul cu toti fraiericii si in functie de reactia lui te lamuresti de la inceput daca energia ta e prost sau bine investita.
Dar, cum spuneai si tu... io-s genul ala pesimist. Conteaza foarte mult reactia lui si e chiar hotaratoare. Sa speram ca te va surprinde placut.
babyblue spune:
eh, la interventia ta de ieri n-avea cuvinte, dar cand era vb sa ti arunce reprosulete din astea, fara noima, cum ca tu te simti f bine la 2000 de km, avea voce.(n-am suportat ever barbatii care imi fac reprosuri, nici mkr in gluma,le consider un maxim abuz asupra nervilor mei).
pai uite ca i-ai aratat ca Nu te simti ok la 2000 de km si n-a mai avut voce. brusc si-a pierdut glasciorul.
tare imi e ca pt el e un joculetz asa, ca e funny sa te iubesti cand si cand, sa ti mai arunci cate un repros de gelozie ca sa mai condimentezi schema, dar de vorbe serioase..ne piere vocea.:))
mai dahriana, eu zic ca iar te-ai ambalat tu degeaba....
sper sa fie ok, dar mie-mi pare ca tu te agiti singura degeaba. mai rau,ai mai si clacat, picand in capcana reprosurilor sale,prb, ti-ai dat drumul la gura si la pretentii,sokand bietul baiat, care inca nu stia ce intentii are el cu tine.:))))
dar sa fim toleranti si sa-i acordam omului timp sa respire si sa se reculeaga si sa asteptam cuminti deznodamantul.
_
Babyblue va pupa pe toti!!
11+
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, sotul cu oligoastenospermie moderata, in decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. Sarcina obtinuta natural.
maru spune:
voi v-ati vazut o data, a venit el la tine.
Tu italiana nu stii, el romana nu stie. Cum v-ati inteles e un mister pentru mine (si vorbesc din pct de vedere al unui om care a simtit si mai simte bariera lingvistica: greu de inteles cu cineva care abia balbaie engleza).
Dupa cateva de luni de relatie la distanta, tu ai inceput sa faci claim pe viata lui. Sa ii pretinzi, sa ii comanzi cum sa faca lucrurile. Si ma intorc iar la partea de comunicare. Tu ai vrut sa zici ce ai zis mai sus in romana, dar in italiana cine stie ce a iesit.
Dar daca ar fi invers: el iti pretinde tie...iti comanda de la 2000 de km? cum te-ai simti?
El e un om cu responsabilitati: servici si small business. Tu esti o studenta inca pe banii parintilor. Cum crezi ca se simte el in conditiile astea?
Acum, eu nu va cunosc pe nici unul din voi, dar si pe aici e o vorba ca sa te feresti de sicilieni(multe motive, de la saracie mare pe insula, la conectii cu Familia pana in cele mai neasteptate locuri).
Eu zic sa ai rabdare, sa lasi, daca mai e vreo relatie, relatia sa se desfasoare in ritmul ei.
Sa vorbiti, sa invatati sa va cunoasteti, sa creati amintiri...Si apoi sa aveti pretentii unul de la altul!
Dahriana spune:
maru , eu cand am inceput sa vorbesc cu el , vorbesc foarte putin italiana , dar am dibuit`o pana la urma , vorbind spaniola fluent .
Mai apoi ajutata de google translate , am reusit sa o invat . Si comunicand zilnic cu el acum o vorbesc fluent la nivel conversational . Nu la nivel de afaceri , medical , etc .
Unde nu inteleg , imi explica . Daca nu-mi amintesc un cuvant dau google.
Nu cred ca limba e o problema intre noi .
Ne intelegem foarte bine si el stie exact ce vreau eu sa ii comunic , chiar daca nu vorbesc limba italiana ca un translator.
Deznodamantul a venit mai repede decat ma asteptam .
Dupa ce aseara a plecat la un prieten , cand s-a intors si a intrat pe net , m-a contactat imediat.
Eu am evitat s-o fac , vrand sa vad daca o face el si nici nu vroiam sa-l caut eu sa se simta presat.
Astazi in timp ce vorbeam , brusc m-a lasat fara cuvinte si mi-a spus : " Cand crezi ca ai putea sa vii la mine ?"
La intrebarea asta m-am blocat eu...Nu ma asteptam sa se hotarasca asa repede si nu ma asteptam sa hotarasca in favoarea noastra.
I-am spus daca e constient ca asta presupune sa-si anunte familia . Si a zis ca da , si ca se ocupa el de aspectul asta sa nu-mi fac griji pt lucrul asta.
A spus ca el consider ca ne vom cunoaste mai bine daca si eu merg sa-l vizitez si ca am dreptate ca trebuie sa-l cunosc si eu in mediul lui nu doar el pe mine in mediul meu .
Acum...ce sa zic ...Nu stiu ce o sa iasa .
Nu stiu cand o sa merg eu . Il las pe el sa vina in martie si mai apoi , ma gandesc eu sa merg.
In final a iesit cum nu ma asteptam ...
..Dahri...
maru spune:
dar a iesit bine, nu?
vroiai sa il cunosti, vroiai sa te cunoasca! sa dai o sansa sa se intample, nu? asta vroiai, nu?
altfel zi-i sa ramana la el pe insula, sa nu cheltuie bani si energie intr-o relatie in care tu te joci...
mie chiar mi-a facut o impresie buna faptul ca nu a sarit sa promita marea si sarea, ca s-a gandit un pic la tot ce implica toate astea... si ca a decis sa te anunte familiei. Asa cum ti-e ti-i greu cu familia ca el e sicilian, poate si lui ii e greu, pentru ca tu esti romanca