Ce facem cu distanta ?

Ce facem cu distanta ? | Autor: Dahriana

Link direct la acest mesaj

Fetelor , sunt pusa intr-o situatie pe care eu momentan o vad fara iesire.
Poate ma ajutati cu un sfat obiectiv , ca eu nu prea gandesc limpede si nu vad mai departe de azi .

L-am cunoscut pe net , prin intermediul unui prieten comun .
Ne despart 2000 si ceva de km . A fost o nebunie totala faptul ca am ajuns sa vorbim . Daca stau sa ma gandesc nici nu stiu cum am reusit sa ne intelegem , pt ca eu vorbeam limba lui la nivel de : " Ceau ce mai faci ? "
Dar am reusit sa ne intelegem si sa vorbim ore peste ore. Nici eu nici el nu credeam ca o sa ajungem pana in stadiul in care depindeam de minutele alea in care sa ne spunem fiecare ce am facut in ziua respectiva, dar s-a intamplat.
A venit apoi in Romania sa ne cunoastem personal. Imi doream sa nu-mi placa, sa inchei povestea asta , sa ramanem amici , dar nu a fost asa.
Sentimentele au fost puternice si reciproce. Apoi , cand s-a reintors acasa la el , am sperat ca , o sa ne indepartam incet , incet si lucrurile nu o sa mai fie la fel acum dupa ce ne-am cunoscut , dar nu s-a intamplat.
Avem o incredere oarba unul in altul desi suntem la atatia km si practic nu stim ce face celalalt.

Problema abia acum vine . Daca relatia asta , a inaintat atat de mult , unde o sa ajunga ?! Nu e posibil sa ajunga nicaieri pt ca nu exista un viitor comun , cel putin nu in prezent , nici in viitorul apropiat.
Eu mai am 4 ani de facultate , El acolo are un loc de munca , o afacere , familie , prieteni .
Eu nu am decat facultatea in Ro , dar nu pot sa renunt pt el , asta e , iar lui nu-i pot cere sa se mute in Ro , pt ca nu m-ar avea decat pe mine si nu vreau sa-i inchid viata .

Si atunci , ce putem face ?
Sa renunt , desi n-am nici un motiv sa o fac , doar pt ca , destinul a facut sa ne nastem in 2 tari diferite ?
Sa continui , ca orbu , desi nu stim incotro...?!

Ar fi ceva variante la care eu m-am gandit :

1. Cea mai iesita din comun : Sa fac naveta saptamanal in Ro , la facultate , sa merg la laboratoare ( pt ca sunt obligatorii ) si astfel sa continui facultatea.

2. Sa continuam o relatie strict la distanta si sa ne vedem la 2-3 luni . Desi nu va functiona asa 4 ani cu siguranta.

3. Sa astept sa obtin un Eramus , desi se acorda doar la 2-3 persoane din facultate si pt aia iti trebuie medie f mare plus pile

4. Sa renunt ...si sa sper sa , o sa gasesc acelasi EL , in tara mea , vreodata.

Ce ati face in locul meu ?

..Dahri...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

nimik. As continua o relatie cu el numai strict cat se deplaseaza sa ma vada pana imi termin facultatea. daca in timp se leaga ceva si nu e doar o vapaie de moment as astepta. Ce atat de multa graba? Timpul cerne. Ai rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dahriana spune:

Nu e graba , doar ca nici n-as vrea ca distanta sa deformeze lucrurile si sa para totul prea perfect , iar atunci cand vom fii cu adevarat impreuna sa ne dam seama ca ne-am indragostit de o persoana care nu exista si implicit ne-am pierdut timpul.

Si nu cred sub nici o forma ca o relatie la distanta e posibila pt ani in conditiile in care eu am 23 ani , el 26.

..Dahri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

hm, greu de spus sau de luat o decizie.

insa gandeste-te la ceva : sa presupunem ca veti avea o relatie la distanta, timp de 4 ani, pana termini tu facultatea. sa zicem ca veti face pasul cel mare, va veti casatori si te vei muta in tara lui. ei bine, aceasta facultate de care te "agati" atat de mult acum, va avea vreo valoare, daca vei dori sa profesezi in meseria pe care ti-o doresti ? nu va trebui cumva sa o iei de la zero cu studiile sau sa dai ceva examene de recunoastere a studiilor/diplomei tale ? apropos, ce facultate faci ? e de stat sau particulara ? ai intrat pe loc gratuit sau cu taxa?

in acelasi timp, daca nu reusesti sa depasesti bariera lingvistica, iarasi iti va fi dificil sa te integrezi in lumea lui, in tara lui.

parerea mea este ca o alta facultate vei putea oricand sa faci, aici sau in tara lui, pe cand "jumatatea" nu stiu daca o vei mai gasi in aceasta viata...poate intr-una viitoare...

insa, inainte de a merge mai departe in aceasta relatie, asigura-te ca viata lui acolo e chiar asa cum ti-a descris-o, adica nu e casatorit deja, are intr-adevar o afacere cat de cat profitabila; tu stii asta din spusele lui, nu-i asa ? acolo nu ai fost pana acum, corect ? daca realitatea e cu totul altfel decat ce-ti spune el ?...sa nu dai vrabia din mana pe cioara de pe gard, cum s-ar zice...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

CorinaDani , stiu 100% ca nu m-a mintit in legatura cu viata lui.
Avem un prieten comun , plus ca m-am imprietenit virtual cu pietenii lui .

Daca ar fii casatorit nu si-ar pune poze cu mine peste tot , cu siguranta.
Afacerea exista , nu e cine stie ce mare lucru , nu are un lant hotelier , e o chestie extra serviciu , pe care o tine in picioare de cativa ani .

Facultatea pe care o fac eu e de stat si sunt la buget .

Iar tara in care este el , e Italia .
Banuiesc ca mi-ar fii recunoscute studiile acolo . Iar limba nu e mare problema . Se aseamana mult cu romana.

Nu mi-e teama ca m-a mintit in legatura cu viata lui , sau ca e vreun criminal si o sa aflu abia dupa.

Problema este faptul ca , nu vad o varianta multumitoare pt situatia asta.

Unul din noi va trebui sa renunte la tot ce are...din pacate.

..Dahri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Dahriana, termina-ti facultatea. Daca e cu adevarat jumatatea ta, va dura relatia si la distanta. Eu cu sotul meu am avut relatie la distanta mult mai mare si ne vedeam de 2-3 ori pe an, nu mai mult. A rezistat si faptul ca amindoi am tinut flacara vie atit timp a facut relatia noastra mai puternica, mai importanta, mai greu de facut bucati.

Sper sa fie la fel si in cazul tau. Pe de alta parte daca renunti la facultate, te muti la el si realizezi in citeva luni, 1 an, 3 ani, ca de fapt a fost un vis frumos si nimic mai mult. Ce faci in cazul asta, cind te trezesti singura, fara o cariera sau macar slujba, poate si cu un copil dupa tine?

Termina-ti facultatea si asigura-ti independenta financiara, si abia atunci fa un pas spre Italia.

Mergi la inceput

cristoiu , stiu ca ai dreptate si tocmai de asta ma tem si eu . Sa nu renunt la mine pt el .
Nu pot sa fac asta . Mai degraba renunt la el , decat la facultate. Nu pot sa renunt la un lucru care depinde doar de mine , pt o relatie care tine de 2 persoane si care , daca va fii sa nu mai mearga pot sa stau in cap si tot nu o sa mearga...

Dar in acelasi timp , cred cu tarie , ca nu va tine 4 ani , la distanta.

Si alta varianta mai ok , nu stiu care ar putea fii...

..Dahri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

acum cativa ani m-am aflat si eu intr-o situatie asemanatoare cu a ta.

eu la scoala,mai aveam 3 ani,el la distanta,incercand sa faca rost de bani pt un trai decent,in plus iubire mare,dar din pacate si orgolii pe masura.

am un singur regret,ca nu am ales atunci sa inghet 1 an facultatea,sa ne casatorim,sa ne vedem de viata noastra,ca apoi sa termin scoala.

a fost iubirea vietii mele,in final ne-am despartit,regret si acum cand mi-am refacut viata cu altcineva ca m-am cramponat prea mult de ideea cu facultatea,pe care oricum am terminat-o apoi.

deci,nu-ti pune prea multe intrebari,ascultati inima,lasa-te dusa de val,ca sa nu regreti mai tarziu ca mine.

facultate poti face si la 40 de ani,iubirea mai greu o gasesti....

Mergi la inceput

bonsai , esti sigura ca , daca ai fii locuit cu el si ai fi renuntat la facultate atunci pt el , ai mai fii spus acelasi lucru acum ?

Nu cumva e iubirea aia perfecta , pt ca a fost imposibila ?!

Nu stiu ce sa spun , eu am trecut prin prea multe relatii nesanatoase si nu prea ma incred in iubire .

Mai ales , ca am mai facut o data greseala sa renunt la tara mea pt un barbat ...si s-a dovedit a fii o mare greseala ...Mi-e frica sa o fac a 2`a oara.

Ar fii oare imposibil sa vin saptamanal in Romania ?!
Eu varianta asta , desi nebuneasca , o vad cel mai putin riscanta si cea mai usor de indeplinit in termen scurt.

Ce pierd ?! Renunt la apartamentul pe care il am inchiriat si banii aia ii dau pe avion decat sa-i dau pe chirie.

Altceva nu pierd nimic ...
Oboseala , timp pierdut ...asta e alta poveste.

Vreau sa stiu ca am incercat , dar sa nu pierd facultatea o data cu incercarea de a fii mai aproape de el.

..Dahri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda_lili spune:

Sa stii ca ideia cu ERASMUS nu e rea si nici nuti trebuie pile sa reusesti. Iti spun asta pt ca sora mea a fost plecata in afara 6 luni cu erasmus aflase tarziu de locurile care mai erau si intro saptamana a facut proiectul si a si luat . Deci nu e imposibil de atins si am inteles ca sunt si erasmusi pe perioada de un an acum depinde de facultate daca are burse si in italia. Nu e rau sa inveti mai bine limba si sa aplici la un erasmus mai ales ca esti si la buget si asta este una dintre conditii. Succes Si sper sa iei decizia cea mai buna mai ales ca voi nu prea ati stat impreuna si nu va cunoasteti caracterele si pt asta trebuie petrecut umpic de timp impreuna.

Mergi la inceput

M-am interesat de Eramus .
Facultatea mea nu are parteneriat cu facultatea pt care m-am gandit eu sa depun Eramus .
Dar nici aia nu va fii in oras cu el , ci la 100 km .
Deci , tot nu vom fii impreuna...

Iar daca facultatea mea nu are legaturi cu facultatea din Italia , e cam degeaba..

..Dahri...

Mergi la inceput