Medicina Chinezeasca si Infertilitatea

Medicina Chinezeasca si Infertilitatea | Autor: Enza

Link direct la acest mesaj

In urma cu ceva anisori cand m-am logat si eu pe acest forum, am
facut-o cu gandul de a comunica cu alte persoane care trec prin aceleasi experiente ca si noi. Ulterior m-am limitat doar la a citi cele relatate de altii. Dar sa va spun concret despre ce este vorba.
Acum mai bine de 5 ani, am aflat si noi motivul pentru care nu putem avea copii: sotul a fost diagnosticat cu azoospermie. Am inceput drumurile la medici, iar in final ne-am "poticnit" in fata punctiei testiculare. Am avut si ghinionul de a da peste un urolog care prin intrebarea "V-ati gandit la posibilitatea de e incerca cu donare de sperma?" ne-a facut sa credem ca pentru noi nu mai exista nici o speranta.
Am lasat lucrurile balta pana anul trecut, cand in jurul nostru s-a umplut de copilime. Atunci ne-am hotarat sa reluam toate consulatiile, respectiv sa le continuam pana cand vom avea un raspuns/rezultat definitiv. Ei bine, pe tot parcursul lui 2010 am avut in total, doar 6 programari, care tot nu ne-au condus spre rezultatul mult asteptat. Motivul, tensiunea ridicata si pulsul prea rapid inregistrate la sotul meu cu cca. doua saptamani inainte de interventia chirurgicala. Desi cardiologul s-a pronuntat in scris in favoarea OP, exact cu o zi inaintea momentului decisiv, ne-a sunat anestezista pentru a ne sfatui sa amanam interventia. "A sfatui" fiind doar o forma de exprimare, ea "aranjand" lucrurile in prealabil, impreuna cu ceilalti medici. Am mers din nou la cardiolog, a urmat inca un control amanuntit (EKG la efort, masurarea pulsului, tensiunii) si totul a fost in ordine. Ba ne-a mai si spus ca el si anterior se pronuntase clar in favoarea OP. Am primit inca o dovada scrisa si am iesit de la cabinet usor zapaciti, ne mai intelegand nimic din toata tarasenia.
Doua saptamani mai tarziu, la o aniversare, am avut posibilitatea de a discuta cu prieteni de-ai sotului carora in august li s-a nascut o fetita. Stiind ca si ei au avut probleme in a concepe un copil, ramasesem in dilema privind succesul lor.
Iata explicatia: dupa 3 FIV nereusite, s-au decis sa incerce si altceva si au apelat la Medicina traditionala chinezeasca. In prima luna dupa tratament ea a avut menstruatie normala, iar in a doua ramasese insarcinata.
Am renuntat si noi la programarea pentru biopsie pe care am fi avut-o la mijlocul lunii decembrie si sotul a inceput tratamentul chinezesc.
Ei bine, luna aceasta, pentru doua saptamani am avut simptome specifice unei sarcini: mers frecvent la toaleta, somnolenta, sani durerosi, stare de greata, apetit scazut, sensibilitate la diverse mirosuri. Dupa zile relativ comode, am iesit vinerea trecuta pentru 4 ore din casa. La intoarcere, in statia de metrou am simtit niste intepaturi puternice in zona abdomenului, sub burta, in spate. Iar ieri dupa 29 de zile, mi-a venit menstruatia.
Am sunat azi de dimineata la ginecolog si am primit programare pentru ora 17.
Deocamdata nu am nici o clarificare pentru starile avute, dar sper ca le voi si primi. Atunci va pot relata mai multe, eventual raspunde la intrebari.
Cu drag si toate cele bune, Enza.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ALTESA spune:

enza si nu ne dai si noua detalii ?

in ce consta tratamentul acesta chinezesc si cine vi l-a prescris se poate gasii asa oricum e universal sau cum hai ca vreau si eu un copil,doi,trei cat mai multi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

DA, Enza, da-ne mai multe detalii privind tratamentul tau ( eventual si al sotului).
Cat despre simptome, daca chiar a fost CM sangerarea ta, sa stii ca simptomele ni le si mai autoinducem noi. Si eu am experimentat stari de greata, chiar varsaturi, oboseala, sete, urinare frecventa, ca sa nu mai spun de marit si dureri de sani, dar... tot a venit CM!
Chiar zilele trecute ma gandeam la medicina traditionala chinezeasca, mai ales dupa ce am vazut un episod din Incurables pe Zone Reality.
Eu as vrea sa-mi tratez sau macar sa contracarez efectele trombofiliei de care sufar....
Stii vreun medic din bransa asta?

si asteptam sa ne spui ce-ai facut la gineco.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

Ah, sa nu uit. Vreau chiar sa incerc cursurile de Qigong, care vor avea loc si in Bucuresti, intre 14-18/02. Sper doar sa pot ajunge si eu acolo. Urmeaza apoi sa caut si tratament cu plante chinezesti, daca va mai fi nevoie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Enza spune:

Va salut, dragile mele! Din pacate nu am vesti bune, dar incerc sa ma adun pentru a va oferi niste informatii cat de cat inteligibile.

Incep cu medicina chinezeasca, respectiv cu diagnosticul prietenilor sotului (atat cat cunosc din el).
El: doar 1% din spermatozoizi erau sanatosi, prin urmare apti de fecundare. Ea: menstruatie neregulata si cistite permanente.
Tratamentul consta in acupunctura si cca. 6 saptamani de tratament cu ceai.
Sotul meu a primit 18 sedinte de acupunctura (o sedinta dureaza o ora) si 18 pachete de ceai, in 3 etape. Ceaiul era o amestecatura din diferite plante si scoarte de copac. Cate un pachet de ceai se lasa cca. 30 min intr-un litru de apa rece, dupa care pune la fiert. Se lasa cca. 30 min. la foc incet (dupa ce a atins punctul de fierbere), dupa care se strecoara. Peste plantele fierte se pun din nou cca. 750 ml apa si se mai fierb tot asa la foc incet, cca. 20 min. Se strecoara peste prima fiertura. Din acest ceai se beau cantitati egale, de cate 3 ori pe zi. Portia ajunge pe cate doua zile.
Tratamentul chinezesc este individualizat. Deci chiar si doi soti, primesc tratamente diferentiate.
La prima intalnire se masoara pulsul si se verifica aspectul limbii, iar pe baza discutiilor cu pacientul se face o anamneza.
Tratamentul l-am facut in München, la un "Heilpraktiker" (Vindecator?) chinez. Dl. Zhang a studiat in tara sa, la Universitatea pentru Medicina Traditionala Chineza si practica de 16 ani in Germania. Desigur in functie de interes, pot sa va dau o adresa exacta.
In Romania nu stiu cine ar oferi astfel de de tratamente si nici nu
v-as putea spune care ar fi costurile. In Germania preturile sunt destul de piparate.

Din ceea ce am reusit sa gasesc pe internet, nu reiese un raspuns concret privind ajutorul acestui tratament in infertilitate. Unii sunt de parere ca ajuta doar in anumite cazuri (azoospermia exlusa), altii dimpotriva, afirma ca este un sprijin in toate situatiile.

Qi Gong sunt exercitii de relaxare/concentrare. Numai asa ceva nu va va ajuta in nici un caz, parerea mea, in invingerea infertilitatii. La fel este cazul acupuncturii, care are rolul de a sustine un tratament.

Revenind la mine/noi si simptomele avute. Nu a fost o sarcina, iar la intrebarea ce le-ar fi putut provoca, dr. mi-a raspuns ca au fost pe baza hormonala. Daca nu m-am gandit sa-i spun sa-mi faca si un test hormonal, nu s-a gandit nici ea. Am facut in 2005 si 2009 aceste teste, iar rezultatele au iesit foarte bune. E drept ca intre timp am ajuns la "venerabila" varsta de 35 de ani, cand au loc unele modificari in organism. Desigur am citit si despre "inchipuirile" femeilor care-si doresc copii, dar nu le-am experimentat niciodata pana acum. Avand in vedere ca sotul era inca in tratament, nici nu
m-am gandit ca acum e "musai" sa se intample minunea.
Si nu o spun ca pe o justificare a unei stari de "exaltare", dar prea de tot s-au pus hormonii in cap. Am simtit nu numai modificari fizice, ci si emotionale, iar starile erau in permanenta schimbare. Cand eram melancolica (ceea ce nu ma caracterizeaza neaparat), cand fericita si vesela. Imi venea sa imbratisez pe toata lumea, iar lacrimile imi curgeau cu mare usurinta.

Pentru a ne clarifica, sotul va repeta spermograma, lucru care se va intampla insa numai in februarie (asa am primit programare). Pana atunci va mai urma o noua perioada fertila si desigur intrebarea "to be or not to be?"
Daca v-am ajutat sau mai mult incurcat, nu stiu, oricum sper ca macar unele informatii sa va fie de folos. Succes in ceea ce intreprindeti!

Mergi la inceput

enza ma gandeam ca unul dintre tratamente ar fi si acupuctura ai idee cum se numeau ceaiurile?

sa sti ca aceleasi stari ca si tine inca le traiesc si eu si efectiv nu le pot controla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

salutare fetelor,
enza succes cu tratament si nu uita ca minuni exista, eu cred in ele, tot eu care anu trecut in iunie spuneam ca minunile se intampal altora, nu mie....o intamplare mi s-a intamplat , dar nu a fost bebe...a tinut tot de o vindecare...
starile tale pot fi si de la tratament, tu iei ceva? sa sti ca sunt o gramada de plante care influenteaza sittemul hormonal si chiar contin hormoni...si eu am avut astfel de stari, fara sa iau vreun tratament, fara sa ma gandesc ca sunt gravi...am avut chiar si intarziere de 10 zile de menstra iti dai seama ce sperante mi-am facut....insa eu am ceva dereglari, mai ales cu fsh-ul....
iti urez bafta si multumim pt sfaturi, poate vb cu dr. si are vreun coleg si prin romania...
si va urez la toate bebei santosi si la termen

Mergi la inceput

Draga Altesa, nu stiu cum se numesc ceaiurile. Am vrut sa intreb ce plante intra in compozitia lor, dar pur si simplu am uitat. Erau frunze uscate faramatitate, diferite coji de copac sau tulpini lemnoase, ceva bobite asemanatoare celor de mustar, niste patratele mici si albe, care aratau ca si creta, unele rosii. Dar cum se numesc, de la ce plante provin nu stiu. In fiecare dintre cele 3 etape, ceva a fost modificat in compozitia ceaiului, deci n-au fost toate cele 18 pachete identice.
Nu departe de cabinetul acestui chinez, este o farmacie in care se pot cumpara ceaiurile separat, fara a fi prescrise neaparat de cineva. In vitrina farmaciei scrie ca in componenta ceaiurilor chinezesti pot intra si insecte (noi n-am avut parte de asa ceva). Dar e nevoie totusi zic eu, de o persoana avizata, care sa realizeze amestecul corespunzator situatiei in care va aflati.
Sa fiti atente sa nu investiti in sarlatani, pentru ca multi profita de pe urma unor astfel de situatii disperate.
O sedinta de acupunctura tine o ora. Intai se pun acele pe o parte a corpului (fata sau spate, in diferite puncte). Dupa un sfert de ora ele sunt usor rasucite, iar la o jumatate de ora sunt scoase, persoana se intoarce, iar acele se aplica pe cealalta parte a corpului. Unele sunt mai grosute, altele mai subtiri. Inaintea fiecarei sedinte de acupunctura va este examinata limba.
Va spun aceste detalii (cate le stiu), ca sa stiti la ce sa va asteptati in momentul in care ajungeti la un astfel de tratament. Nu se face superficial si de catre oricine.

Am citit ieri pe un forum german despre cineva care "a inghitit o multime de prafuri chinezesti", fara nici un rezultat. Altii mentionau ca luau diferite tablete.
In cazul sotului este clar ce a fost: diagnoza, acupunctura, ceaiuri si cum sa te hranesti corespunzator (marturisesc ca aceasta sedinta
n-am mai facut-o ).
Parerea noastra este ca totul a fost oferit cu seriozitate.
In ceea ce priveste atingerea "telului" nostru, din pacate nu va pot relata nimic.

Sper din tot sufletul sa nu mai am simptomele "tra-la-la" avute . De aceea incerc sa-mi gasesc orice fel de ocupatie, care sa ma impiedice de a ma mai gandi la asa ceva. Am inceput si eu exercitii Qi Gong dupa o carticica pe care am primit-o cadou exact inainte de a ne hotari pentru tratamentul chinezesc. Atunci am vazut in aceasta un semn, acum ma intreb daca am luat-o razna . Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Dragile mele, am ceva "prospaturi", pe care doresc sa vi le impartasesc. Cautand vrute si nevrute pe internet, am gasit sit-ul unei persoane din Hamburg, specializata in MTC. Afirmatiile conform carora MTC ajuta si in diferite cazuri de azoospermie, m-a indemnat sa sun pentru detalii.
Iata raspunsul: "este dificil de tratat azoospermia, dar exista sanse."
Mi s-a confirmat ca tratamentul facut in München a fost unul bun. Deci retineti: CEAIURI + ACUPUNCTURA.

Cel cu care am vorbit mi-a spus ca dupa 8 ani de incercari, au reusit sa aiba o fetita tot cu ajutorul MTC, deci este foarte interesat de aceste cazuri.

Pentru fetele a le caror soti au probleme de fertilitate, iata aici niste preparate de sustinere. Le-am aflat din aceeasi sursa:
- Profertil, un produs austriac al carui pret este de 45 euro/60 tablete
- Orthomol Fertil Plus, un produs german, 40 euro/30 capsule
Preturile sunt cam mari, mai vedem daca nu cumva vom face o iesire in Austria sau lasam sa fie livrate prin posta.
Oricum este bine ca pe langa alte tratamente, barbatusii nostri sa ia si aceste multivitamine.
Daca cunoasteti alternative, poate le treceti aici. Pupici!

Mergi la inceput

enza draga mea esti minunata ,sa sti ca si eu fac sapaturi pe net poate poate aflu ceva ce m-ar putea ajuta.

explica-mi si mie pe scurt ce este MTC?

prodisele acestea sunt naturale?

daca ai putea tu sa intrebi sursa daca cunoaste ceva pentru ovulatie ti-as fi recunoscatoare intrucat am pe cineva chiar acum plecat in austria si se intoarce duminica noapte.

multumesc

Mergi la inceput

Va salut, dragile mele! Dupa o saptamana in care mi-am repetat la nesfarsit ca viata asta e de toata prastia , am revenit la normal.
Dar sa va raspund acum la intrebari.
Draga Altesa, ca sa nu tot scriu Medicina Traditionala Chinezeasca, am prescurtat MTC.
Am cumparat la farmacie Orthomol Fertil Plus (nu-l aveau in stoc, a trebuit sa dam comanda). Ni s-a recomandat ca fiind mai bun decat Profertil, in sensul ca are mai multi compusi (vitamine). Conform instructiunilor e un "aliment dietetic, pentru anumite scopuri medicale" (in acest caz, tulburari de fertilitate masculina). In componenta produsului intra: vitamine (E, C, B6, B12, acid folic), minerale (zinc, seleniu, cupru) + compusi care ajuta la formarea, motricitatea, sistemul de aparare al spermatozoizilor.
Exista si o varianta "feminina" a produsului, "Orthomol natal", pentru a asigura necesarul de vitamine si minerale inainte si in timpul sarcinii. In acest sens mai exista aici si "Femibion", care are pretul de 30 euro/portia lunara, in comparatie cu 55,45. Compusii din aceste produse asigura inclusiv echilibrul hormonal, dar cat de mult influenteaza ovulatia nu pot sa-ti spun.

Eu cred ca cel mai bine este sa gasesti pe cineva in Romania, care sa poata oferi MTC la modul cel mai serios. Cineva care sa va puna la dispozitie "reteta" corespunzatoare situatiei in care va aflati.
Dupa informatiile "sursei" din Hamburg, am "ajuns" din nou la München, la cabinetul prietenului sau, care marturisesc ca ofera tratamente MTC la preturi mai rezonabile decat cele pe care le-am platit noi.
Pot da informatiile complete, dar e vorba de un tratament de cca. 2-3 luni. Chiar daca primiti ceaiurile si le fierbeti acasa, pentru diagnoza si acupunctura trebuie sa intalniti terapeutul.

Incerc si eu sa caut pe internet, respectiv am ceva cunostinte care ar putea (sper), sa ma ajute sa gasesc un astfel de terapeut in Romania. De promis insa, nu promit nimic.

Draga xdidi, multumesc pentru incurajari. Da, exista minuni, insa atunci cand ma rostogolesc in "vale", mi-e mai greu sa cred in ele .

In ceea ce priveste un eventual tratament, in afara de branca ursului si napraznic, altceva nu am luat. Eu am fost diagnosticata cu PCOS, iar in ultima vreme, m-am cam intrebat din ce cauza. In afara de ten gras si acneic, nu mi se potriveste nimic din toata lista simptomelor ce insotesc acest sindrom. Nu sunt nici rotunjoara, dimpotriva as putea sa iau linistita cateva kg in greutate, am facut doua teste hormonale pana acum, care au iesit foarte bine, menstruatia vine regulat, ovulatia are loc la mijlocul ciclului.
Oricum, atata timp cat restul este normal, diagnosticul nu ma deranjeaza in mod deosebit.

In urma tratamentului urmat de sotul meu, am observat unele schimbari. Dar consider ca e mai bine sa asteptam rezultatul analizei medicale, inainte de a intra in alte detalii .
Pupici .

Mergi la inceput