Previziuni pt piata imobiliara in urmatorii 2 ani
Am un apartament cu 2 camere si curte proprie in Timisoara pe care l-am pus in vanzare de 1 an pt ca a expirat legea 112 ( au trecut cei 10 ani de la cumparare). Vizitatori au fost multi, dar e un an greu si nimeni nu a facut o oferta pana azi. Casa ar avea si ceva defecte din cauza vecinilor ( baieti buni, dar cam neseriosi asa), desi e in centru si are si o curte. ( ii zic apartament pt ca face parte dintr-o cladire in lungime, deci am vecini lipiti in stanga si dreapta doar).
Maine la pranz trebuie sa dau raspunsul si nu stiu ce sa fac. Pretul nu e cel pe care mi l-as fi dorit, insa ma intreb cat ar putea sa mai scada si cand ar putea sa mai creasca.
As inclina sa vand pt ca e posibil sa am nevoie de bani pt o terapie serioasa pt baiatul meu, asigurarea medicala nu face chiar totul nici in Franta si multe terapii se fac si aici la negru pt ca statul nu ofera mai nimic. Deci nu ma arde sa vand chiar acum, dar poate la sfarsitul anului va fi nevoie.
O buna parte din banii primiti de pe casa i-am da in avans bancii la care am facut imprumutul pt casa din Franta ( daca anul asta am da sa zicem 30 000 inapoi la banca, castigul ar fi aproape dublu pt ca ar fi o datorie de cam 50 000 in minus, daca calculam si dobanda). Deci si din punctul asta de vedere ar fi interesant sa dam un avans cat mai repede.
Dar nu stiu cum vor fi preturile peste 5 ani ... e vorba de o casa f veche ( peste 100 de ani), nu cred ca poate sa creasca foarte mult. Are cineva vreo idee despre ce se va intampla pe piata noastra imobiliara in urmatorii ani? Multumesc anticipat !!!
Raspunsuri
carmaw spune:
Buna
Parea mea:scapa de ea.
Nu cred ca se va intimpla nimic corect in viitorul romanesc immo sau altul.
CamiSol spune:
Nu am o idee concreta despre ce se va intampla in urmatorii 5 ani dar eu nu vad o redresare economica prea curand si chiar daca se va intampla , oricum preturile de acum 4-5 ani nu vor mai fi.
Eu zic de s-ar mentine in limitele de acum.
Parerea mea e sa vinzi daca ai nevoie de bani .
Cami si Luca-Ionut (25.09.2006)
A easy way to make some money
Viata e plina de fumusete. Observ-o. Observa albinele, copiii, fetele zambitoare. Miroase ploaia si simte vantul. Traieste-ti viata la intregul ei potential, si lupta pentru visele tale. – Ashlay Smith
Marina spune:
scapa de ea daca pretul te avantajeaza....nu o sa mai fie in veci asa boom pe piata imobiliara si in plus daca spui ca e de 100 de ani... Plus ca atunci cand ai nevoie de bani efectiv s-ar putea sa nu o poti valorifica imediat.
Chuny spune:
spre asta as inclina si eu
familia mea de suflet se ocupa de ea, insa imbatranesc si ei, nu pot sa le cer favorul asta la infinit
ei au facut toate actele, au dus acolo peste 50 de persoane sa vada casa, cred si eu ca sunt satui pana peste cap sa se ocupe de ea, desi pe mine ma iubesc si ar face orice ( ca niste parinti adevarati )
Burtocika spune:
Daca spui ca ai avut deja peste 50 de potentiali clienti, adica persoane interesate, deja mi se pare o informatie foarte importanta ! Sunt foarte multi, si daca din toti cei care au vazut casa doar unul s-a inghesuit sa faca o oferta ... atunci eu zic sa vinzi pana nu se razgandeste !
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
Chuny spune:
si eu tot la asta ma gandesc, adica tot anul au dus oameni sa vada si degeaba ... bun, a fost si un an greu pt toata lumea, s-au facut tranzactii putine ... ma gandesc sa-i scap si pe ai mei de povara asta si sa folosim cu cap banii de pe gasa si am terminat balciul.