Sezatoarea canadiana (206)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Nelia, poate e dur ce zic. Dar in meseria de parinte intra si sa-ti faci copilul nefericit.....si sa-l inveti sa faca fata sentimentului. Daca asta il va ajuta sa fie mai tarziu fericit.

Mimimete interesanta ideea cu dificultatea de a te adapta la ritmul unei scoli private secundara .... Si ce face un astfel de copil eliminat? Se duce la scoala de cartier? Cred ca poate fi un mare soc...

Discutam azi cu sefa mea si mi-a zis o chestie. Ca nu a vrut o scoala prea stricta pt copilul ei(copil eminent de altfel, care a terminat primaratag de copii super-dotati E. Seguin) pt ca a vazut cazuri de copii care iesind dintr-o astfel de scoala super stricta au intrat in lumea legera si plina de pericole a colegiului si n-au stiut sa faca cu aceasta libertate( droguri, renuntat la scoala) Ca si cum ar fi scapat din inchisoare. Bine ca eu am vazut astfel de cazuri si in Rom cu familii foarte stricte....

Oricum ea e primul localnic( nu e insa qc-oasa e drept, e anglofona) care mi-a spus ca fiul ei nu munceste suficient:)
Alte persoane imi laudau anumite scoli , pt ca nu se dau teme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristip71 spune:

Ana,

Merci pentru editura "envolee".
Am comandat deja ceva de la ei pentru franceza, dar
cum eu nu prea stiu franceza mi se pare grea.
Asa ca intre timp i-am luat meditator la franceza.
Sper sa-i ajute, ca eu m-am saturat sa stau toata
ziua cu dictionarul in mana.
Daca stie cineva niste carti de mate, spune-ti-mi si mi.
Eu inventez eu probleme, sau ii printez probleme de pe internet,
dar as prefera o culegere.
laurajr
Sotul imi spune ca ceea ce le da la scoala e de ajuns si cum notele si comentariile profesorilor sunt destul de bune, el considera ca nu avem de ce sa ne ingrijoram. BTW, sotul nici nu stie ca i-am pus meditator la franceza. Din punctul lui de vedere, el considera ca nu are nevoie. Dar eu stiu ca se cere, chiar fii-miu a recunoscut ca-l ajuta, asa ca in chestia asta e de partea mea si incercam sa pastram secretul.
Merci la toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Exclusive spune:

laurajr - nu sunt in pozitie sa dau sfaturi ptr. intretinerea parului, scoala pe care am absolvit-o e de esteticieni nu de coafura.

mikiion, scoala la care merge Liz e exceptionala. De exemplu poti sa ai tu banii de pe lume dar daca nu esti bun nu te primesc. Ti se verifica cunostiintele la franceza, engleza, matematica. Liz s-a dus acolo in incepand cu clasa a IV-a. La admisie i-au cerut portofoliile si buletinele scolare din toti anii precedenti: maternelul si clasa I la Gardenview (scoala publica engleza)plus clasa a II-a si a III-a facute la Ecole Enfants du Monde (scoala publica franceza unde au obligat-o sa se duca dupa ce am obtinut rezidenta cu QC- inainte eram pe work permit). Deci Liz facea fff bine la engleza (fiind nascuta in State si crescuta acolo pana la 4 ani jumatate) iar la scoala franceza s-a pus f bine la punct cu franceza. Nu i-au dat examen de intrare dar la alti 2 colegi de scola, lor li s-a dat examen de admitere (Liz imi spune ca acesti copii nu sunt straluciti nici acum...)
Da, exigentele sunt mari - ea sta si isi face temele si in weekend, daca nu ar sta pana la 10 seara in timpul saptamanii. A fost si cazul unei verisoare a unei colege de la ea din clasa (tot eleva la EBNDS) care a fost "exmatriculata" ptr. ca nu avea note bune.
Pe noi ne ustura la punga, ptr. ca pretul nu e de numai $7000 ci se mai adauga o "donatie obligatorie" de $1000 plus uniformele de vreo $350 plus "after hours" de vreo $2400 si ajungi lejer la $10000. Asta e, un copil avem si am mai taiat la cele doua vacante obligatorii pe an. Mult succes prietenilor tai, mai sunt cel putin 2 familii de romani pe acolo (cel putin dupa nume).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

AM vrut sa zic de mai demult, imi place moto-ul

Nelia imi pare tare rau sa te vad suferind asa si framantandu-te! Sper ca ve-ti ajunge amandoua la un consens.

Si aici la scoala se practica temele putine, si mai leger. Eu cand le spun ca Seb lucreaza pe langa se uita bizar la mine. eu mereu am vrut sa fie cu o lectie in avans fata de scoala. Asa are explicatia mea si explicatiile invatatorului. Si estim ca poate asimila mai bine.
Dar sunt tare ferma pe pozitie, se supara, plange, ii trece si revine si vede de fapt cat de usor e si ca trebuie doar sa se concentreze.
si la noi e cu faci fara greseala 3 una dupa alta si gata.
Uneori nu mai pot sa-l opresc, alteori e mai dificil...atunci nici eu nu insist.
dictare de 5 fraze are zilnic, asta stie si el. Plus 2-" exercitii de vocabular. In afara lectiilor de la scoala. de acolo vine cu(ex. ce are pt. luni): dictare 3 cuvinte, tabla adunarii cu 8 si 6 pagini de lectura. Pagini mititele de carticica.
El a mai facut pe langa, 10 calcule care includ si cifra opt, dictare de 5 fraze si 2 exercitii mai mari de fr.
Acum e in vizita la o colega de clasa, vecina cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

[quote]citat din mesajul lui laurajr
Simonna, ce e cu colegul, a avut o mica interventie ? Ureaza-i sanatate !

Laura, multumesc, m-am luat ieri cu aventuri de mame de scolari si m-am dus la culcare cu regretul ca n-am apucat sa sun merci pentru gindul bun

Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Citat:
citat din mesajul lui mimitete

Nelia I feel for you dar cred ca Agata e inca la virsta la care nu trebuie sa-i ceri tu voie sa mearga cu tine la scoli in vizita. Eu as pune conditii si as taia din activitati, mai ales alea care ii plac daca nici ea nu-si indeplineste obligatiile de scolar. Nu iti faci lectiile, nu te uiti la TV, nu te duci la sleep over, nu inviti copii la tine, etc. Eu sint all for positive reinforcement dar cind nu mai merge treci la planul B. Si eu m-as duce la consiliere cu ea, in primul rind si-ar da seama ca esti sincer ingrijorata, in al doilea rind ti-ar mai da tips si nu te-ai mai simti singura in lupta asta.
Mult succes in gasirea unei solutii.

Asta fac acum, cu lacrimi in suflet, asta fac. Am trecut la planul B. Pot sa o mai mut la particulara acum, in plin an scolar? Nu stiu cum ati facut voi, poate au fost si copiii altfel, poate ca aveti alte metode... I-am spus calm, dar clar, ca nu mai are voie sa vina cu nici o nota mai mica de 85 la suta (incepind de la lectiile de luni incolo(, ca vreau sa o vad ca invata.

Nu o face la cererea mea acasa, iau din economiile din banca si o bag la particulara! Sa-i ceara profesorii sa o faca... Daca nu pot acum, ca nu mi-o primeste, o duc din toamna. Si ma tin de cuvint!

Ah, nu de la ea imi ceream voie, ci intrebam daca aia de la scoli ma lasa sa intru in vizita.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Ouch, nu faci decit sa ii creezi anxietate de performanta pretinzind note bune, rasplateste EFORTUL numai si rezultatele o sa vina. Este clar ca nu stie inca sa-si faca lectiile singura si sincera sa fiu e cam mica pt asta. Sa citeasca linga tine, scrie cuvintele de X ori zilnic, non-negociabil, repeta verbele oral sau in scris.
Cred ca te astepti prea mult de la scoala privata sau de la scoala in general. Scoala privata se bazeaza pe repetitia acasa in primul rind si asta nu e treaba scolii. Scoala privata da foarte multe teme si daca nu le faci tot tu ca parinte o sa primesti atentionare si RV cu profesorul sa le explici ce masuri o sa iei ca si copuilul sa-si faca temele. Se bazeaza pe faptul ca platesti destul de mult si atunci parintele este implicat si are grija sa nu-si arunce banii pe fereastra. Nu stau mult la discutii, un copil care nu isi face temele este rugat sa-si gaseasca o alta scoala "mai potrivita pt el".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Adriana, aici nu sunt multe teme-cel putin la scoala la Tudor noi facem temele simbata si duminica partea de studiu data deinvatatoare; apoi trecem la culegeri;uite, acum e mare lupta la masa linga mine cu clonarea, ADN, etc; le da niste texte aiurea de citit, in care explica toata reproducerea, nu tre sa ajunga la anatomie; noroc ca a meu nu face legatura cu realitatea inca

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Exclusive

oanagabriela, mimitete - va multumesc ptr. raspunsuri.
Oana - si scolile publice franceze nu sunt bune? Intreb, nu stiu ... Ce mi-a placut la Marie-de-France este ca poti pe parcurs sa-ti alegi/schimbi directia inspre literatura/comunicatii/jurnalistica vs. medicina/tehnologie/matematica ...

Mimitete - la ce te referi cand vorbesti de exigente mari - exigente la sport sau la celelalte materii? Fata mea merge acum la Ecole Bilingue Notre-Dame de Sion, singura scoala bilingva din Quebec, si vreau sa spun ca asa teme cum are aici la engleza si franceza si asa exigente n-am vazut in viata mea. Deci ma gandesc ca poate ar face fata la CND... dar repet, locul ala mi s-a parut prea impersonal, prea intimidant, mai ales salile alea de studii au speriat-o pe Liz ...

_ Everyone's duty is to feel and look great! _

Eu nu pot comenta despre scoala franceza din Franta , poate Delphin sa ne scrie impresii. Ce vroiam sa spun ca Marie de France este o scoala buna, dar diferita de modelul nord-american sau quebecoaz. Profesorii sint majoritatea din Franta, din sistemul public si sint tutelati de Ministerul francez de Educatie. Deci au si parti bune si unele mai putin bune. Nu este o scoala privata in adevaratul sens al cuvintului, chiar daca se plateste. Nu au cultura scolilor de elita, deci atmosfera este putin mai destinsa. Dar nu este nci ca scoala publica de cartier, este destula disciplina si respect pentry reguli. Parca totusi programa este mai europeana (fiidnca respecta evident programa din Franta), mai multa deschidere spre cultura generala. Dar au si partile mai putin interesante ale sistemului francez: o oarecare dezorganizare si "lasa-ma sa te las" specific scolilor publice. Dar cum scola perfecta nu exista, fiiecare incerac sa aleaga in functie de propriile criterii. Fac doar 12 ani in accesi scoala (daca il inscrii de la maternelle) si au bacalaureatul francez la sfirsit (care este f.greu). Dar este echivalata cu orice colegiu nord-american si cu liceele europene.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Imi dati voie sa ma dezlantui, Nu? Ca mi-a ajuns la limita... Ma duc la consiliere, ca nu mai pot sa las lucrurile asa... cumva trebuie sa gasesc o solutie cit nu e prea tirziu.

Simona, scoala de cartier o vede in fiecare zi... si in fiecare zi ocolim grupurile de elevi. Se imping, urla tipa, se dau pe balustradele alea pina jos, se imping pe strada, erau cum ea cind unul a fost impins si i-a trecut o masina peste picior... si cind ne-am trezit cu o flegma de sus pe copertina carutului lui Lisandru. Si e pe la pozitia 460 din 480... dar de asta apartinem, sa intre la alta trebuie sa ne mutam sau sa fie locuri si sa o ducem mult mai departe. Este exclus sa mearga aici, daca nu intra nicaieri, va trebui sa ne mutam in alt cartier, unde sint secundare acceptabile si unde se intra fara examen.

Asta incerc, de cind a intrat la scoala, sa gasesc o metoda care merge pe personaliatea ei ca sa o pun la invatat. Ea intelege in mare ca trebuie, spune da, te intelegi la fel precum cu un om mare... dar... raminem acolo. Am epuizat toate metodele pe care le am, astazi e acasa... pur si simplu nu am dus-o la scoala, aseara la 10 nu avea nici o tema facuta si i-am stins lumina. Punct! Am scris la subiectul cu copiii mai mari...

E acasa nu pentru ca am pedepsit-o, ci pentru ca mi-am luat liber. Daca ea isi ia liber de la invatat, profesoara de la gasit o solutie mai eficienta de a sanctiona temele nefacute (e buna si daca nu-si mai face din cind in cind temele sau si le face numai sa fie facute, caci de fapt asta se intimpla, ce conteaza intr-o clasa unde un sfert procedeaza asa in mod obisnuit!?!), daca martea la servici de garde se uita numai sa fie scris, dar nu si ce e scris... etc. Ei bine, astazi imi iau si eu liber de la obligatiile mele... in plus, nu te mai duci fara lectiile facute bine si la timp, nu la 10 noaptea.

Scoala si ce invata mie mi se par in regula, relaxarea exagerata a profesorilor nu mi se pare... dar la note ii arde. Daca ar fi sa lucram efectiv toate elementele prezentatea acolo, ne-ar lua o ora pe zi si ar fi suficient pentru un copil cu mintea ei. Dar daca le faci din ochi si pe genunchi...

Pur si simplu, nu e dispusa sa munceasca. La nimic. Ii place, se duce, e buna, nu e niciodata extraordinara (revin sa spun ca nu asta e problema si scopul nu este sa exceleze)... adica este, dar doar atunci cind depune macar un pic de efort. A lucrat o saptamina la patinaj (am vrut sa tai tot, am lasat unele, ei ii place tot sa faca) un pic mai mult decit de obicei cind se plimba de colo-colo pe gheata de placere... si s-a clasat foarte bine. Si multe ii plac ei... dar daca ar putea sa le faca asa, fara sa depuna nici un efort... ar fi minunat!

Mult timp suporta greu si esecurile, acum e in regula, le ia ca atare, se mai amelioreaza pe ici, pe colo... poate de 10 ori mai mult, bag mina in foc pentru asta si fara prea mult efort, adica nu din ala sa pice in limba... ii merge mintea brici, ma lasa masca uneori... e un copil, vesel, fericit, deschis, sociabil, daca nu e nevoita sa faca ce nu vrea ea. Cind se intimpla asta... s-a terminat cu fericirea ei.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Nelia, l-am recunoscut pe Luca in descrierea Agatei tale! Exact la fel se comporta si el vav de scoala sau de lucruri impuse de catre noi. Tocmai pentru ca nu stiu ce metoda sa mai abordez si pentru ca s-a suprapus si cu o suferinta de-a lui de cand a aparut Ana, de cca o luna merg cu el la terapie. Deocamdata descoperim lucruri interesante (cum ar fi faptul ca invatatoarea il trage de urechi si perciuni, de unde vine frica lui de a merge la scoala si stresul ca a gresit ceva la vreo tema sau test) si urmeaza sa mai descoperim, sunt sigura!

O sa citesc cu interes ce mai scrii despre ea. Pana acum nu am realizat ca ai cu ea aceleasi provocari pe care le am si eu cu Luca.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui Exclusive

ankalaura, dermatita atopica (eczema) e din pacate o conditie cronica ... care are apare si dispare depinzand de mai multi triggeri:

- alergii alimentare (ar fi bine de verificat cu un imunolog daca nu exista alergii la nuci, oua, gluten, ciocolata, etc. etc.)

- alergii la chimicale si sintetice (de purtat haine din bumbac si de evitat detergentii cu fosfati, sampoanele cu SLS, parabeni, mineral oil, etc) De retinut: cu cat face mai multa spuma un sampon/sapun/sare de baie ====> cu atat este mai alkalin si distruge pielea(pilea in stare sanatoasa are pH-ul acidic si nu alkalin) ====> mai nociv. Pielea se crapa si bacteriile aflate la suprafata pielii intra in piele si se infecteaza pielea. Deci trebuie de folosit ceai de musetel/tei/galbenele la spalat dupa care de clatit cu apa in care ai pus cateva picaturi de lamie/ otet ca sa restabilesti pH acidic normal pielii

- stress (trebuie de evitat stresul)

- expunere la caldura (ar fi bine de pastrat o temp. nu prea ridicata in casa iar vara expunere limitata la soare; de obicei iarna exemele sunt mai severe- din cauza uscaciunii din casa si a vantului de afara)

- de evitat sa se atinga fata in mod constant cu mainile nespalate si de schimbat fetele de perna cat de des posibil

In cazurile de dermatita se urmareste:
1. hidratarea constanta a pielii
2. debarasarea de cojile existente prin exfoliere la fiecare 2 zile
3. tratarea inflamatiilor severe cu creme atopice pe baza de cortizon ptr. a evita si mai mult stres din cauza scarpinelilor si a noptilor nedormite

Acum, eu nu sunt doctor, but this is would be my approach:

1. Rosehip oil, Seabuckthorn seed oil (ulei de catina) si Emu Oil (as prefera primele doua uleiuri vegetale vs. asta ultimul care provine din grasimi saturate)

2. Exfoliere cu Manuka Honey ( e fff scumpa dar excelenta, din Noua Zeelanda)dupa care treci pe fata o felie de papaia (contine enzima numita papaina, un exfoliant natural excelent)

3. Poti folosi si Florasone, un unguent homeopathic.

4. Revin ca mi-am mai adus aminte de ceva ... e bine de luat si pe cale interna Vitaminele A, C si E si herbal supplements care dezintoxica ficatul (asta e bine sa o facem toti, caci atunci cand ficatul este overwhelmed, acest lucru se reflecta pe cel mai mare organ de excretie a corpului = pielea!)Aceste herbal supplements trebuie sa contina dandelion root, burdock, milkthistle si black raddish extract.

_ Everyone's duty is to feel and look great! _

Alergiile le-am verificat (nu toate, dar 12 din cele mai comune). Se pare ca nu e alergica, desi am banuit mult timp o alergie la praf (se pare insa ca erau doar niste polipi de vina).
Stress-ul este greu de evitat, spre ciuda mea, este inclinata la stres, suparari si mici depresii de copil. Face o drama din aproape orice, se demotiveaza repede, plange mult si sufera, in sinea ei de copil, nimicuri care pentru ea sunt importante - cu asta e cel mai greu de luptat.... Se echilibreaza cand suntem langa ea, cand sunt EU langa ea, mai ales (ca exemplu, la noi nu exista sa scrie NICI MACAR UN CUVANT fara ca eu sa fiu langa ea, sa o incurajez - aici este si situatia noastra specifica, faptul ca a intrat aici in clasa a 2-a direct, din grupa mare din Ro, facuta partial...)
Caldura - si aici nu stiu cum sa procedez. Daca e temperatura prea scazuta (noaptea), incepe imediat tusea. Umiditatea o controlam. E ok. O sa incerc sa o scad treptat (deocamdata stam la 24', ceea ce e destul de mult).
Asternuturile le schimb saptamanal.
Atinsul pe fata e cel mai greu examen. Cu asta ne luptam mereu.

Uff, fug acum, revin.
Multumesc pentru sfaturi. Doctorii consultati de 7 ani incoace nu ne-au rezolvat problema.
am fugit!

Mergi la inceput