irascibilitate crescuta la 3,5 ani

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kariris
am ales sa mearga la intrarea in living pentru 3 minute pe un scaun (dar mi-a dat drumul la hamsteri in casa in acele 3 minute, pentru ca nu am lasat-o sa-l ia si pe Pluto cu ea), alta data am pus-o la peretele de sticla in partea opusa a livingului, acolo a dat drumul la papagali din colivie de mi-a luat o saptamana sa ii conving sa intre inapoi.

ta-re!
si cum ati reactionat? chiar sunt curioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Cu frigiderul m-am enervat foarte tare, dar am avut de lucru sa strang sa curat si m-am controlat f bine, cu papagalii a fost haios pentru ele si sot dar stresant pentru mine, ca nu ii aveam de mult si nu erau acomodati cu peisajul...dar cu hamsterii a fost dezastru. Sunt din aceia mici cat 2-3 falange si cu 2 zile inaintea eliberarii lor de catre ea am mai avut un accident f urat cu unul din hamsteri: l-am aspirat! Da! L-am aspirat din greseala cu un super puternic aspirator profesional cum numai pe la hoteluri mari si la nebune ca mine am mai vazut! am reusit sa-l recuperez in viata din sacul aspiratorului, dar vreo zi jumate nu prea mergea bine, nu deschidea ochii, nu mai vroia sa se joace si tocmai atunci, in refacerea dupa "experienta vietii lui" l-a eliberat Karina care nu stia ca fusese in excursie prin tubulatura aspiratorului. ei pe asta l-am gasit tare greu pentru ca statea ascuns si "isi lingea ranile". ei l-am adunat si pe ala si acum e la loc in cusca lui. Dar acum si hamsterii si papagalii au lacatel la custi/colivie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

hai, ca-i fain la voi

Irisuca e mai sensibila si poate simte o presiune ca trebuie sa fie tot asa cooperanta si relaxata cum e Karina. si pentru ca nu poate, caci nu poate, deoarece e foarte sensibila, se supara pe ea si, de aici, crizele.

pe hamsterul ala cred ca l-ati botezat bruce willis, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

+ + + +

DEci , Kariris, stiu, nu trebuie sa rad nici de poznele fetelor , nici de nervii pe care ti i-ai facut, nici de bietii papagali, nici de sarmanul hamsteras, dar.... cum sa nu razi?????? :)))))))
Acuma, cand fiu-mio are 11 ani si nu mai sunt sanse sa trec prin asemenea aventuri, crede-ma, tare mi le doresc .

Voiam doar sa spun ce cred in legatura cu rasul ala cand ti se spune vrajitoare .
Mai, da, sunt de acord, nu-i placut sa fii numita vrajitoare, cand tu, stim acuma, esti prietena mai degraba cu aspiratoarele profi decat cu maturile cu coada :)).
Pe langa faptul ca un copil nu trebuie incurajat sa-si numeasca mama vrajitoare sau rea sau Baba Cloanta, mai e ceva: gandeste-te cum sa stopezi cascada de epitete potrivit cu varsta copilului!
Adica, la 3 ani, daca te tii batzoasa si cu buzele stranse a dezaprobare, mai tare le provoci decat le descurajezi sa foloseasca fel de fel de cuvinte care lor li se par haioase, interesante sau mai stiu eu cum.
Deci, cum faceam eu: daaa???? Vrajitoare??? ia sa vin eu la tine si sa te gadil!! hahhahha, hihihi, mai o gadileala, mai o urmarire prin casa, gata, se detensiona bietul copil (care copil, sunt convinsa ca avea motivele lui serioase sa ma considere o vrajitoare ).
Sunt prea mici ca sa inteleaga exact impactul cuvintelor asupra fiintelor umane si, sa stii, abia pe la 9-10 ani incep sa se poata controla cu adevarat (nu de frica pedepsei, de ex.) si sa inteleaga cu adevarat de ce e nepalcut pentru un om sa i se spuna fel de fel de chestii :D.

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92
...
nu te cunosc si nu aveam de unde sa stiu ca esti cam incuiata, dar si daca as fi stiut...tot mi-as fi spus parerea.

Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh

Te-am raportat la moderatori ptr. cuvintele astea; mi se par de-a dreptul deplasate.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kariris
...dar cu hamsterii a fost dezastru. Sunt din aceia mici cat 2-3 falange si cu 2 zile inaintea eliberarii lor de catre ea am mai avut un accident f urat cu unul din hamsteri: l-am aspirat! Da! L-am aspirat din greseala cu un super puternic aspirator profesional cum numai pe la hoteluri mari si la nebune ca mine am mai vazut! am reusit sa-l recuperez in viata din sacul aspiratorului, dar vreo zi jumate nu prea mergea bine, nu deschidea ochii, nu mai vroia sa se joace si tocmai atunci, in refacerea dupa "experienta vietii lui" l-a eliberat Karina care nu stia ca fusese in excursie prin tubulatura aspiratorului. ei pe asta l-am gasit tare greu pentru ca statea ascuns si "isi lingea ranile". ei l-am adunat si pe ala si acum e la loc in cusca lui. Dar acum si hamsterii si papagalii au lacatel la custi/colivie.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Kariris fetele tale sunt niste haioase, parca traiesti intr-un film de comedie (desi stiu ca nu-i amuzant sa alergi dupa papagali).
Pe scurt: problema pleaca de la tine - tu ai spus-o ca nu-i usor sa n-ai nici macar o ora de pauza. La 3 ani ai baietelului meu a fost o perioada de 3-4 saptamani in care imi venea sa-mi iau campii (si el la fel). Eram ca doi arici: cum ne intalneam, cum ieseau scantei (noroc ca ne mai despartea tati). Eu eram cu nervii tociti de aproape 4 ani de stat acasa, el era cu nervii tociti de mine.
Am incercat orice pt calmare (incluziv drojdie, sedinte de masaj, multe dulciuri...). Pana la urma m-am linistit si uite asa, ca prin minune si baietelul meu.
regula a ramas valabila: daca sunt obosita, automat sunt si nervoasa cu mai putina rabdare si uite asa, ca prin minune si puiului meu i se nazare nu stiu ce care ma scoate din ale mele.
Cat despre cuvinte 'interzise'...Doamne ce le mai place sa ia la verificat fiecare cuvintel sa vada care are efect mai tare ....Pana la urma asteapta o reactie - daca asta e enervarea...pai sa te tii! Daca spune 'caca' sau 'pisu' ii spun ca sunt cuvinte normale, toti oamenii fac asa ceva zilnic (si uite ca nu le-a mai folosit - desi cu alt pici de varsta lui radeau de zanganeau ferestrele acum 3 sapt cand spuneau 'cuvintele urate')
La varsta asta probeaza, testeaza (inclusiv rabdarea noastra - si asa cum spunea cineva mai sus asta am invatat sigur: ce este rabdarea). Cred ca esti epuizata dar poate ar deveni totul mai usor daca ai incerca sa te pui la mintea lor (asa te-ai enerva mai putin si te-ai distra mai des)

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Kariris si eu sunt de parere ca o parte a problemei vine si de la oboseala ta. Cand esti odihnita altfel incasezi crizele. Din pacate nu am niciun sfat pentru diminuarea oboselii asteia.
Ce mi-a atras insa cu deosebire atentia este faptul ca si Iris coloreaza cu culori inchise. Exact asa facea si Daria. Ei ii place tare mult sa coloreze. Initial cu culori f vii, apoi o perioada de cateva luni numa cu mov inchis, negru si nu numai fata, toata poza, astfel ca la final nu se mai distingea nimic.
In plus, nu mai dormea deloc bine, facea ture intre dormitorul ei si al nostru, iar ziua o irascibilitate ridicata, nu asa cu plans intruna insa era altfel fata de cum o stiam eu. Desi inainte nu plangea la gradinita, vreo 2 saptamani inainte de vacanta de Craciun imi urla efectiv cand o lasam.Ceva i se intamplase.
M-am tot gandit si cred ca asa si-a manifestat ea gelozia fata de venirea lui Eric pe lume.
Desi ea era clar ca-l iubea/iubeste. Toata ziua ar fi stat numai langa el sa-l pupe, sa-i mangaie parul, sa-i dea suzeta, sa-i zdrangane jucarii totusi in ea se petrecea ceva. Acum, dupa 4 luni a inceput oarecum sa-si mai exteriorizeze gelozia asta, in sensul ca ieri, de ex il pupam pe Eric si ea dintr-o data vine si imi spune (pentru prima data) "da' pe mine nu ma iubesti?" Imi venea sa o mananc de draga ce mi-a fost. Dupa ce am dragalit-o si pe ea a inceput sa-i faca jucaria preferata a lui Eric, care il face mereu sa rada in hohote.
Concluzia e ca poate asa isi manifesta ea gelozia. Gelozie normala, in anumite limite, intre frati. partea buna e ca trece. Acum a reinceput sa coloreze f frumos, sa fie vesela, etc. un copil normal, fericit.
Multa rabdare

un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Draga mea, da-mi voie sa-mi spun si eu parerea desi eu n-am decat o fetita : are 3ani3luni si de-abea am depasit ( sper eu ) perioada aceea. Eu stiu ca din cauza mea era, eram foarte frustata din cu totul alte motive si inercam sa-i fac ei o educatie spartana. Nu spun ca tu ai facut la fel, expun doar problema.
Si stii cum am rezolvat: o perioada i-am facut absolut toate poftele , tot ce a vrut ea , am vrut sa inteleaga ca noi o iubim indiferent de situatie si ca ce-si doreste ea conteaza. Si cand lucrurile s-au calmat am inceput incet sa-i facem 'educatie' cu glume; daca nu vrea sa se spele ii spun murdarici, daca nu-mi da voie s-o piaptan ii spun ca Barbie se piaptana mereu etc. Si vreau sa spun ca lucrurile bune au aparut exponential!
Cred ca este foarte greu cu 2 copii gemeni; prietena mea are gemeni baiat si fata: baiatul a luat lingura de lemn si i-a dat pur-si-simplu surorii lui in cap!
Dar la faza cu nemernico! cred ca nici eu n-as fi ras! Dimpotriva! Incercati ca cei care va trec pragul sa nu vorbeasca asa si sa stii ca nu-mi place ideea aceea a gradinitei cu copii de atatea varste. N-are importanta ca este de stat sau privata, omul sfinteste locul, nu?!
Succes! Si daca crizele continua nu este o idee rea sa mergi cu ea la medicul de familie sa-ti recomande un psiholog pentru copii ptr ca acesta o sa-ti spuna daca faci bine sau nu!
Succes!!
PS. ascunde culoarea neagra. Si culorile, resp. desenele in viata copiilor pot fi interpretate doar dupa 5ani.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

dana vio merci pentru raspuns. S-a imbunatatit considerabil comportamentul ei. Acum a luat-o razna cealalta, doar ca aceasta trece prin faze mai acceptabile.

Mergi la inceput