Scarlatina - intrebare urgenta

Scarlatina - intrebare urgenta | Autor: LoraG76

Link direct la acest mesaj

Stiu ca despre scarlatina mai exista subiecte, insa la noi e urgenta. La gradinita la copilul mare sunt cazuri de scarlatina dintre care 2 confirmate chiar la ea in grupa. Are 6 ani. Dr. recomanda ospen preventiv. Sigur sunt mamici care s-au confruntat cu asa ceva, noi am prefera sa-i luam intai exudat maine dimineata si nu sa-i dam degeaba antibiotic. Ce parere aveti? Cum se procedeaza mai bine?
Au mai avut si anul trecut cazuri si nu a luat boala, deci nu e obligatoriu sa ia. Acum e mai complicat, ca detin si una bucata bebelusa de 4 luni jumate, dar ce-o fi, o fi.

Lora, mami de Iustina si Adelina

Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei

Bazar umanitar DC - ajutati copiii

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Din cate stiu eu se recomanda acest tratament preventiv cu Ospen, timp de 10 zile. La Alexutza mea la gradi a fost un caz de scarlatina chiar inainte de a-l naste eu pe Teo. I-am dat tratamentul preventiv, de teama sa nu ia cel mic. Inainte de a incepe tratamentul i-am facut analize, insa nu am asteptat rezultatul. Ulterior s-a dovedit ca Alex era purtator asimptomatic de Streptococ. In ziua in care am venit eu acasa de la maternitate, ea a inceput tratamentul, Teo nu a luat microbul, in schimb eu da, cu toate ca in maternitate am facut tratament cu antibiotic, preventiv. La mine Strepto a stat in stare latenta jumatate de an si cand a prins teren slab a izbucnit in forta. Nu am facut scarlatina, insa am facut o angina streptococica urata rau (aveam amigdalele acoperite integral cu o membrana alba, febra 40-41 care nu ceda la nimic. Luam tratament cu antibiotic si nu ceda...in final, mi s-a schimbat tratamentul si dupa 2-3 zile s-a ameliorat, apoi a disparut. Pt mine toata povestea asta a fost un cosmar, dublat si de frica sa nu ia bebele meu nou nascut).

" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Offf, sper sa nu ia. Daca n-o fi luat deja. Oricum, momentan nu-i dau, pana nu aflu rezultatul, ca daca e sa-l aiba deja...ori c-o zi, ori fara, asta e. Zic si eu, nu stiu daca am dreptate...

Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Citat:
citat din mesajul lui LoraG76

Stiu ca despre scarlatina mai exista subiecte, insa la noi e urgenta. La gradinita la copilul mare sunt cazuri de scarlatina dintre care 2 confirmate chiar la ea in grupa. Are 6 ani. Dr. recomanda ospen preventiv. Sigur sunt mamici care s-au confruntat cu asa ceva, noi am prefera sa-i luam intai exudat maine dimineata si nu sa-i dam degeaba antibiotic. Ce parere aveti? Cum se procedeaza mai bine?
Au mai avut si anul trecut cazuri si nu a luat boala, deci nu e obligatoriu sa ia. Acum e mai complicat, ca detin si una bucata bebelusa de 4 luni jumate, dar ce-o fi, o fi.

Noi am trecut recent prin asta. Cel mare (6 ani) a facut scarlatina. I-am luat si celui mic exudat si imediat am inceput si antibioticul preventin, ulterior s-a dovedit ca el nu luase streptococul. Deci nu e obligatoriu sa ia, nu stiu cum e posibil ca ai mei baga tot in gura si stau nas in nas toata ziua. Poate conteaza si sistemul imunitar al copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamirunei spune:

Acum 2 ani a facut scarlatina fetita cea mare (normal, luata de la gradi). Din pacate a trebuit sa luam toti Ospen, inclusiv cea mica care avea 1 an si jumate .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Mie mi se pare cam aiurea sa dau copilului preventiv antibiotic. Si la oi in gradinita e scarlatina. La grupa baiatului meu au fost 3 copii iar acum au aparut cazuri la grupa mica (au acelasi dormitor si sala de mese). Eu nu as fi facut nimic. Face - asta e. La grdinita le-a luat exudat si dupa vre-o doua zile mi-a zis asistenta ca e ok, nu are nimic. Din cate stiu, nici-un alt copil, in afara de cei bolnaviori, nu a luat antibiotic preventiv.

Mergi la inceput

Nu i-am dat antibiotic preventiv, am fost azi dimineata si i-a luat exudat. Maine o sa avem rezultatul si atunci o sa vedem daca e cazul de antibiotic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Vara trecuta am patit-o si noi. Baiatul s-a procopsit cu scarlatina (in vacanta fiind). Cea mica, cu care sta toata ziua nas-in-nas, nu a luat-o, desi nu i-am dat nimic "preventiv". I-am facut analizele specifice si au iesit ok. In schimb, tati, pe care flacaul mamei il vedea doar seara, a luat scarlatina, la el manifestandu-se mult mai urat ca la cel mic. Eu, ca si fata, nimic. Deci, nu e musai sa ia si cel mic. Si eu zic ca e bine sa astepti rezultatul analizelor si abia apoi sa "sari" cu antibioticul (nu vreau sa supar pe nimeni, insa eu am experiente neplacute cu antibiotic recomandat si pentru muci - cica sa fim siguri, asa ca sunt impotriva antibioticului administrat prea usor)
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Am sentimentul ca avem copiii la aceeasi gradinita..:)

La fiica-mea in grupa au fost 3 cazuri in decembrie...ea a scapat. Acum au aparut iar, la alte grupe. Eu n-o mai duc pentru ca mai am un baietel de 2 ani si sunt insarcinata si eu.

Am inteles ca cei pana intr-un an nu fac...
Nici eu nu le dau preventiv antibiotic, le-am facut exudat saptamana trecuta si sunt ok....acum sa vedem, speram sa nu facem niciunul pentru ca mai am putin si nasc, trebuie sa ne mentinem sanatosi, ceea ce va dorim si voua!

Edit: acum am vazut ca sunteti din alt oras :)

Mami de Ioana, Filip si 34 S

Mergi la inceput

Anuc, da, suntem din orase diferite!
Sarcina usoara si sa fiti sanatosi cu totii! Eu am antecedente din astea... in sapt. 26 de sarcina am facut varicela, luata de la fie-mea, logic. Bine ca n-a fost nicio problema pt. bebelina.
Daca zici ca bebeii pana intr-un an nu fac, imi iei o piatra de pe inima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Anuc, daca fetita ta va incepe scoala la toamna si ati sarbatorit-o acum doua saptamani, inseamna ca nu numai ca avem copiii la aceeasi gradinita, dar ne si cunoastem

Mergi la inceput