Ce parere aveti de" Uleiul de Palmier"?
Am auzit la diverse emisiuni si nu numai ca uleiul de palmier e net superior celorlalte tipuri pentru ca nu se formeaza la prajit hidrocarburile alea nocive.
Voi ati folosit?
Ce parere aveti?
Raspunsuri
emilia.m spune:
Mie imi place. Dar nu-l folosesc decat vara, pentru ca iarna e prea frig la mine in bucatarie si e in stare solida si decat sa-l tot scot ca pe untura cu lingurita din sticla mai bine ma las pagubasa.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
Ioanna81 spune:
uleiul de palmier este mai sanatos decat alt fel de ulei (cel de floarea soareleui, de exemplu) DAR pentru a se produce ulei de palmier (deci pentru a planta palmieri care sa fie exploatati) se defriseaza in mod ametitor padurile tropicale fapt care are consecinte devastatoare pentru fauna (in special gorilele de munte si o specie de tigri din Indonezia sunt pe cale de disparitie).
asa ca eu, una, am zis pas uleiului de palmier si multor alte lucruri pentru care omoara natura ca sa-mi fie mie bine
Ioana si Carol Ioan fac Trazbātii
calipso_zeus spune:
Acu` intrebare :oare chiar se doboara pamierii pentru asta de pe piata?
Sau sunt tot sintetizate in laborator ca multe altele?
CorinaDani spune:
eu cred ca nu e asa grozav cum crezi
daca ar fi cel mai bun ulei, macar pentru prajit, nu crezi ca ar fi folosit si in emisiunile culinare, unde apar bucatari celebri ? jamie oliver, de exemplu, nu foloseste asa ceva cu siguranta...
in legatura cu ultima ta intrebare chiar nu avem de unde sa stim, pentru ca este produs in alte tari. daca aici pe forum mai gasesti pe cineva care lucreaza in industria alimentara, la o fabrica de mezeluri sau lactate din Romania, greu de crezut ca o sa gasesti un user care lucreaza intr-o fabrica de ulei de palmier...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui calipso_zeus Acu` intrebare :oare chiar se doboara pamierii pentru asta de pe piata? Sau sunt tot sintetizate in laborator ca multe altele? O femeie fericita si o mama si mai si... |
ca multe altele, cum ar fi uleiul de masline, uleiul de floarea soarelui si branza de vaci, nu?
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
Karis spune:
Corina, din cate stiu uleiul de palmieri se foloseste la prajit.
La Jamie oliver nu prea am vazut prajeli. Bine, nu i-am vazut toate emisiunile.
Eu n-am folosit niciodata, desi de cateva ori m-am invartit prin Auchan pe langa el, parca nu m-a atras sa-l cumpar desi nu e scump.
CorinaDani spune:
karis, mai prajeste si el una-alta din cand in cand, insa in unt, daca nu ma insel. nici eu nu i-am vazut toate emisiunile.
e adevarat, in emisiunile culinare in care apar bucatari mai mult sau mai putin celebri, autohtoni sau de pe alte meleaguri, nu sunt prezentate feluri de mancare obisnuite, de zi cu zi, ci preparate deosebite. asa ca nu o sa vezi retete "cum sa prajim cartofii pai" sau "cum se face snitelul de pui"...
chiar nu-mi mai amintesc unde am citit ca acest ulei, tocmai pentru ca nu formeaza acele hidrocarburi nocive la temperaturi inalte de prajire, e preferat de anumite fast-food-uri, deoarece in acest fel il schimba mai rar (doar il filtreaza de resturi), deci e mai economic dpdv al costurilor...acum, cat o fi adevar, cat o fi minciuna, e greu de estimat...decizia o ia fiecare, desigur
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
larasarit spune:
E net superior uleiului de floarea soarelui. Nu schimba gustul mancarii, nu miroae in casa a ulei ars si se mai poate folosi si a doua, treia oara. Plus ca eu nu suportam prajelile foarte bine dar mancarea prajite in ulei de palmier nici nu am simtit cum ca ar fi prajita.
mcoca spune:
daca ulei de palmier este uleiul de palme (si asa cred), nu este bun deloc. Pentru artere este mai rau decat untura. Aici sunt o gramada de produse pe care scrie fara ulei de palme.
Vicky si Printzesone
larasarit spune:
Un topic arhivat pe aceiasi tema, de prin 2008..Atentie la uleiul de palmier
de Mamica īndragostita de comoara calare pe testoasa.