Mobila bucatarie Lemet

Mobila bucatarie Lemet | Autor: kim222

Link direct la acest mesaj

Ce stiti despre bucatariile de la Lem's (fabrica Lemet)? Cum se comporta in timp??
Am facut estimarile pentru o bucatarie de 2.70/2.95(in forma deci de L) si am obtinut un pret de 6900 ROn (cu transport, montaj, accesorii, spoturi luminoase deasupra si intre corpurile de sus si cele de jos, 2 turnuri dintre care unul cu cuptor electric incorporat si celalat cu polite de metal ,din acela care prin tragere vezi ce ai in el pe ambele parti..nu stiu exact cum sa explic.., politele interioare din sticla).

Eu eram pregatita pentru 3500 euro , asa ma speriasera cei care fac mobila la comanda.
Mobila este din pal ..dar arata f bine ..eu urasc mobila din pal..de fel

De ce este asa de ieftina?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Si eu m-am interesat de bucatarie la ei, adica am intrebat cat m-ar costa, sa compar cu ceea ce-mi cere cel la care vreau sa fac la comanda.

Si bucataria mea in in forma de L (chiar mai mult de L, mai vine un corp inalt in continuarea L-ului), 3.70/3.30.

La comanda,acolo pretul e de 7000 RON. La Lemet tot pe acolo. Dar nu voi face la ei, la lemet, din urmatoarele motive:
- nu-mi plac rafturile de pus farfuriile. Au rafturi in partea de sus, cu suport din ala special de pus in farfurii. La cate farfurii, castroane, platouri etc am, nu mi-ar ajunge nici 3 dulapuri din alea. In plus, nu-mi place sa pun vesela in partea de sus a mobilei.
Vreau sa o am in partea de jos, in sertare, farfuriile asezate teanc, dupa marimi....dar pentru asta, un sertar trebuie sa suporte zeci de kg, ceea ce la Lemet nu am vazut vreun mecanism care sa-mi asigure asta.
Unde vreau eu sa dau comanda, au mecanisme speciale (comandate de prin Germania), care imi asigura ca pot incarca un sertar cu pana la 50KG, iar cand vine inchis, oricat ai "brusca" sertarul, nu exista riscul ca teancul de farfurii sa se rastoarne

- asta ar fi un motiv. Altul: pe ambii pereti eu am grinda, una mai mare, alta mai mica. Deci pentru a putea deschide dulapurile din partea de sus, am nevoie de un anumit mecanism, ca sa nu ma incurce marginea grindei. La Lemet nu am am vazut prea mare varietate de astfel de deschideri.

- La lemet, nu-mi plac culorile pe care le au (galben, maro, bleu).
Eu am nevoie de o anumita nuanta, care sa mearga cu faianta si gresia. Cel mai probabil voi face mobila de o singura culoare, nu-mi place combinatia de 2 culori, prefer mai ...clasic.

- legat de pal....si palul asta e de mai multe feluri (calitati).
Unde vreau eu sa dau comanda de bucatarie, am mai realizat mobila (biblioteca, mobilier birou) si dupa 6 ani, mobila e ca noua si asta si datoria palului care e de calitate buna (chiar f buna).

Din toata casa, cele mai mari pretentii le am la mobila de la bucatarie . Initia, pretul calculat de 7000 RON mi s-a parut mult, dar comparand cu alte bucatarii, am ajuns la concluzia ca e ok. Mi-a spus ca vreo 4000 Ron costa numai acele mecanisme, de care scriam mai sus.

La Mobexpert nu ai incercat?

Alina

31 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianamaria spune:

Este asa ieftina pentru ca... PAL-ul este de calitate indoielnica, iar finisajele lasa de dorit... cel putin in opinia mea. I-am vizitat si noi prin septembrie si nu mi-au placut deloc.

Diana, mami de Tibi (07.07.1997) si ... 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Parintii mei si-au luat acum vreo doi ani mobila de bucatarie de la Lemet. O vedeti aici http://family.webshots.com/photo/2688681670102859348XyIyYZ
Desi pot sa spun ca da destul de bine, mie nu-mi place din motivul ca nu se intretine usor. Se pateaza si nu se curata deloc usor, pot sa spun ca are unele pete care nu au mai iesit deloc, cu nimic. De la abur, de la stropi sariti, de la orice. Iar cand incerci s-o cureti mai insistent, se pateaza si mai tare. Nici blatul nu-l recomand. Comparativ cu al meu de acasa, se sterge mult mai aiurea. Nu stiu sa va spun cum e, dar parca l-ai sterge cu punga uda, asa ramane umed si te enerveaza... Si eu am fost tentata sa iau mobila asta inainte sa-si ia mama, dar acum ma bucur ca nu am facut-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tazu spune:

Eu cred ca la magazinele Lems gasiti cel mai bun raport calitate-pret de pe piata. Liniile sunt ok iar calitatea executiei este cea vestica.
Apropo de ce zicea Alina mai sus nu sunt deacord cu ea deloc mai ales ca am si eu o astfel de bucatarie si am studiat bine piata inainte de achizitia ei.
Mentionezi de acele rafturi din partea de sus in care sa iti depozitezi vesela... acela este un scurgator(picurator) in care ti vasele doar dupa ce le speli pentru a se scurge apa, nu este de depozitat; sarcina maxima de incarcare pentru sertare este aia pe care o mentionezi si tu de 50kg/sertar, sistemele sunt nemtesti, sunt informatii pe care le poti afla de la consilierul de vanzari; si apropo materielele mi s-a spus ca sunt provenienta Austria, Germania si Italia in marea lor majoritate, mai ales pal-ul.
Cat despre pete, se pateaza la fel ca alte finisaje, mie mi s-a recomandat tot din magazin sa folosesc produse de curatat pentru geamuri (gen clin) care degreseaza, si sa stiti ca functioneaza foarte bine. Micuta mea e toata ziulica cu mainile pe ea si se curata usor.
Decizia trebuie sa fie a celei sau celui care isi petrece cel mai mult timp in acea bucatarie, sa fie ceea ce isi doreste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

Citat:
citat din mesajul lui tazu

Eu cred ca la magazinele Lems gasiti cel mai bun raport calitate-pret de pe piata. Liniile sunt ok iar calitatea executiei este cea vestica.
Apropo de ce zicea Alina mai sus nu sunt deacord cu ea deloc mai ales ca am si eu o astfel de bucatarie si am studiat bine piata inainte de achizitia ei.
Mentionezi de acele rafturi din partea de sus in care sa iti depozitezi vesela... acela este un scurgator(picurator) in care ti vasele doar dupa ce le speli pentru a se scurge apa, nu este de depozitat; sarcina maxima de incarcare pentru sertare este aia pe care o mentionezi si tu de 50kg/sertar, sistemele sunt nemtesti, sunt informatii pe care le poti afla de la consilierul de vanzari; si apropo materielele mi s-a spus ca sunt provenienta Austria, Germania si Italia in marea lor majoritate, mai ales pal-ul.
Cat despre pete, se pateaza la fel ca alte finisaje, mie mi s-a recomandat tot din magazin sa folosesc produse de curatat pentru geamuri (gen clin) care degreseaza, si sa stiti ca functioneaza foarte bine. Micuta mea e toata ziulica cu mainile pe ea si se curata usor.
Decizia trebuie sa fie a celei sau celui care isi petrece cel mai mult timp in acea bucatarie, sa fie ceea ce isi doreste.

si ti-ai facut cont doar ca sa ne spui astea?
cred ca va merge rau in firma de apelati la asa publicitate.

maica-mea are o bucatarie lemet, luata din targoviste. acolo nu prea gasesti multe magazine de unde sa iti iei "pe vazute" bucataria, asa ca a mers la lemet.oricum, ii recomandasem sa o faca pe comanda, dar e de "moda veche" si ca pana nu vede, pipaie, etc nu cumpara, deci solutia pt ea era sa o ia gata facuta.
mobila se vede ca e din pal mai ieftinut,daca nu ma insel din gama x-tend(sper sa fie corect!).nu stiu cum se comporta pt ca e relativ noua(toamna) dar nu cred ca are viata lunga si impecabila.

eu am vrut sa iau de la mobexpert,diana, dar ma ducea vreo 14000 lei si venea prin octombrie , pt ca era august si italienii nu lucrau toata luna, apoi pana dadeau comanda in sept, pana venea....se facea craciunul. am abandonat.
la idee insa nu am renuntat si am mers la o firma sa mi-o faca pe comanda(de fapt am avut pe acelasi model,3 oferte de pret, de la 3 firme diferite).a iesit super!este tot stil clasic,ca diana de la mobexpert, fronturile sunt din mdf frezat(sper ca e corect-e cu model pe usa, nu neteda),au venit la masuratori cam 3 ori, m-au chemat sa vad materialele comandate, iar cand au montat_o a iesit perfecta, "la linie".
este de 2.9 pe 2 si a costat 6000 lei insa dc o faceam toata din pal ieseam pe la 4000 pt ca mdf- ul e dublu la pret.mi-au pus manerele care vroiam, din portelan cu trandafiri, carcasa hotei e facut tot din pal-recomandarea lor in locul rigipsului ce se deterioreaza mai repede.din pal , pot sa o sterg de cate ori vreau, nu tb sa o vopsesc cand se murdareste.
am mai facut si mobilierul de baie- masca chiuveta(de 60 cm) , oglinda pusa pe pal, butoni din portelan, picioare din inox, etajera din sticla- 450 lei bucata
si mai vreau(nu mai aveam banuti sa le facem pe toate) sa execute si un garderobier pe hol care sa fie ca livingul pe care l-am luat de la mobexpert-safari.
ei sunt www.stilautentique.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

N u stiu ce sa mai cred...feroneria este Blum..sarcina suportata pe raft este tot de 50 kg..palul nu este unul prost..eu oricum o vroiam maro si atat fara alte combinatii...si in plus am vazut la 2 cunostinte, arata f bine dupa 2 ani..

Va multumesc mult de tot pentru raspunsuri...inca nu m-am decis pentru ca nu-mi place ca nu pot incorpora masina de spalat vase (nu-mi place sa se vada)..

La comanda mi-au cerut 3500 euro si fara atatea dotari si dulapuri (cum am configurat la Lemet).

Idde este ca in C-ta nu ai multe obtiuni..daca ne gandim la raportul pret calitate..

Trebuie sa decid zilele aceste si nu stiu ce sa fac..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns d_melli spune:

Mai stai o luna ca am inteles de la tipa din staer ca luna viitoare ies cu o mobila de bucatarie noua mult mai buna si mai frumoasa cu o paleta mai larga de culori.Ma refer la cei de la lems.Eu am mobila de la bucatarie de la ei si sunt multumita.Ce as putea spune despre ea e ca nu cade bine in bucatarii mici de apartament , pentru ca e prea mare, nu isi are rostul suportul rotativ de la coltul de jos pentru ca iti incap mult mai multe dc ai avea rafturi si nu acel suport, care de altfel pare acum un moft, ba mai mult ma enerveaza si blatul care e pretentios in sensul ca dc iti mai scapa vreun cutit sau ceva pe el risti sa se vada zgarietura. In rest e mobila buna , de calitate ,aspectoasa.Mentionez ca am 2 copii mici care trag , lovesc si busesc usi si sertare la greu.Si dupa 3 ani arata foarte bine.E vorba de parrada nu de extend care e mai de slaba calitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimoza74 spune:

Nu stiu cum se comporta bucatariile de la Lemet, dar eu am cumparat de la ei un pat de o persoana pentru baiatul meu de 5 ani acum un an de zile si imi pare rau de bani, deoarece acum se desface din toate suruburile (asta in conditiile in care nu a sarit pe el). Oricum, ma bucur ca nu am luat si bucataria de la ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

nu recomand lemet...n-am luat bucatarie, ci dormitor, dar nu se merita...dupa 3 zile (nici n-am folosit sifonierul cu 4 usi) 2 usi de la sifonier aproape ca s-au desprins (si sunt cu oglinzi de sus pana jos), au sarit suruburile...dupa "n" telefoane, reclamatii si la reprezentanta si la fabrica au trimis, dupa o luna partile laterale gaurite si desprinse si mi le-au inlocuit....dar n-as mai lua in veci ceva de la ei...o calitate proasta....la prima vedere pare un finisaj frumos si calitate, dar lasa mult de dorit;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Eu am cumparta de la ei dormitor de tineret....pat, sifonier si biblioteca.
Mmmm...nu prea sunt multumita....patul baiatului meu scartiie de fiecare data cand se intoarce de pe o parte pe alta...chiar enervant...iar la birou....a cam sarit palul pe margine.
Nu-s prea incantata...
Bucataria mi-am luat-o de la Sipro...e altceva...mult mai buna calitativ si mai rezistenta...iar ca pret nu e foarte mult...depinde si de marimea bucatariei (eu am dat acum un an 2500 lei pe o bucatarie normala de bloc). Si modelele sunt mai frumoase.

Mergi la inceput