Prietene la bine si la greu - 99

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Cory, parca monis daduse o postare de la dovlecei despre tartru sau ceva la dintisori..Dar nu imi mai aduc aminte nik..

Ancutza, am prestat leganatu pe perna, stiu..si eu pana acum am zis ca nu pun copilu la somn leganat pe perna.Si uite ca am ocolit metoda asta 1 an si 2 luni.. Dar..citindu-te in dimineata asta si cand am luat copilu la plimbat prin casa si avea chef de harjoana, piscat de piele,tras de haine si de par, desi era franta de obosita am zis ca nu ma mai tin nervii(plus ca am starea aia de oboseala continua..) si am pus-o pe un pui de perna la leganat. In 10 minute dormea DEci..si la noi a functionat..
Eu una stiu sigur ca nu o sa o pot plimba in brate de acum la adormit, cu burta dupa mine..
Nici eu nu incurajez metoda asta, dar daca scurtez perioada de chin la adormit de la o ora la 10 minute...tot e ceva.

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)

Firefly's shop

BLOGUL MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lylyana.ion spune:

Ancutz si Licu', la noi leganatul pe perna a ramas din spital deci de aproape un an nici noaptea nu readoarme cateodatadaca nu-l legan pe perna mi-o da el singur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lylyana.ion spune:

Cory, Raluci () a postat urmatorul text de la Dovlecei

Alex de la dovlecei a explicat ceva foarte bine despre dintisori

"Asadar, bacteria asta exista la unii dintre copii in gurita si din pacate nu ai ce ii face, nu exista tratament. Ea produce aceasta inegrire a dintisorilor de lapte, dar dispare odata cu trecerea timpului, astfel incat la dintisorii permanenti nu va mai exista aceasta problema. Nu prea are legatura cu ce anume mananca, pot fi totusi si depuneri de mancare....pur si simplu unii copii sunt predispusi la asta. Lasa prunele in pace, nu sunt ele vinovatele. Asa...mi s-a mai spus ca la partea estetica nu exista decat o singura rezolvare: periajul profesionist, la stomatolog, odata la 6 luni....ei colaboreaza cam de pe la 3 ani, pana atunci periaj doar acasa. Periuta electrica nu este recomandata pana la 3 ani. Dar, poate fi folosita in astfel de cazuri, insa nu zilnic si nu trebuie insistat la periaj. Riscul este de ranire a gingiilor, de aceea nici cu periuta normala nu este recomandata insistarea prea mult la varsta asta.
Mai exista o varianta si anume ceva aciditate a glandelor salivare si de aici aceste depuneri....dar asta este mai frecventa la adulti si mai ales la masele, adica la dintii care sunt cel mai in spate, aproape de glandele salivare....asta am eu, asa ca stiu despre ce vorbesc.

Bineinteles ca cea mai rea varianta sunt cariile de biberon, dar acestea apar la copii care consuma mult zahar si care folosesc biberonul excesiv de mult, mai ales cu ceai indulcit...ceea ce la noi nu e cazul.

Cea mai buna varianta ar fi spalarea pe dinti la culcare, astfel bacteriile nu si-ar mai face de cap peste noapte, dar la noi asta nu prea functineaza, este pentru copii ceva mai mari. La copii de varsta noastra ori exista alaptatul de noapte, deci degeaba munca cu spalatul dupa masa de seara....iar la mine spre ex adoarme in timp ce bea laptele de seara, deci nu am cum sa o spal pe dinti dupa. Asta e asa, pentru viitor - sa nu se culce fara sa ii spalam pe dinti."

Mergi la inceput

Hehe..ceva ceva tot retinusem eu ca se discutase la dovlecei..pot sa zic ca singurul neuron ramas isi mai face inca treaba..partial. Stiam ca se discutase, dar sa retin esentialul, adica nu prea e nimic de facut deecat sa insistam invatatul cu periuta..asta nu tineam minte

Ancutz, Lyly cred ca deschidem o noua cutie a pandorei, adormitu leganat

Firefly's shop

BLOGUL MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Lylyana merci mult de tot

Monis si piticutzul Santiago (02.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

Citat:
citat din mesajul lui laurairina13

Ancutz, Lyly cred ca deschidem o noua cutie a pandorei, adormitu leganat

Firefly's shop

BLOGUL MEU

bai, eu sper sa nu ne tina mult, noi deja vrem sa-i schimbam patutul si sa-i cumparam pat pt copii, si sa o invat sa adoarma acolo, singurica daca se poate, o poveste un cantecel si nani, vreau cam multe, nu?

oricum, pt moment e ok cu perna, sa o dezvat complet de tras de par, suzi (asta e deja realizat), si sa-i intre in rutina ora 9 de nani (ca pana acum ceva timp o lasam sa stea treaza pana pica de somn si abia apoi o duceam la nani ca sa fiu sigura ca adoarme)... si mai vedem pe urma ce metode mai gasim

Monis vazut pozici cu Iuli si Ana, ce frumos s-au jucat ei si cum o invata el sa puna cercurile pe bat dupa ce exersase toata saptamana

Anca, mamica fericita de Sabina Ioana (03 nov 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

neata
sa vezi si sa nu crezi, dupa ce zilele trecute ma plangeam pe aici ca vreau bb2 si nu pot face, azi mi-a venit ciclul intr-un fel m-am bucurat, intr-un fel nu prea-mi era dor de el... insa sper sa nu-l vad prea des inca vreo 2 ani de-acum incolo...
acuma bineinteles ca ma macina gandurile, sa fac bebe, sa nu fac, intorc problema pe toate partile insa parca inclinam mai mult spre da...
om vedea ce iese, daca iese

tot n-am scapat de piticii cu caratul copilului in timpul sarcinii si de frica de infectie urinara, insa... cu Dumnezeu inainte, ce-o fi o fi. am senzatia ca daca aman acum, n-o sa-l mai fac deloc pe bb2. asa ca incerc sa nu gandesc prea mult, ci sa actionez.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Acutza si chiar daca se invata Sabi adormita leganata, parca nu-i asa rau ca si chinuitul o ora ca sa adoarma, mie mi-ar conveni sa gasesc o metoda sa adoarma in 10 minute. ca noi mai mereu ne luptam o ora sa adormim (seara, ca ziua adoarme mai usor).

Flavours felicitari pt. dintzoc

strumfy parca ziceai ca te inscrii si tu la bb2 dupa sarbatori, nu?

stephy ma bucur sa te "vad", te asteptam mai des pe la noi.

smaranditza nu mai stiu unde am citit, aici pe forum, ca uneori cand copiii refuza mancarea dupa ce anterior mancau chiar binisor, poate insemna ca vor sa se hraneasca singuri (cu lingurita). nu stiu daca voi ati incercat sa-l lasati sa manance singur sau nu, insa poate fi si asta o cauza. sau poate fi de la dinti, sau poate viermi intestinali, trebuie incercat in mai multe directii.

zebra roz

Mergi la inceput

Ramonika, ce tare, hai ca ma apuc de numarat zileleSa aveti spor sa se prinda din prima! Nu mai suci mult problema pe toate partile, ca te razgandesti..

Firefly's shop

BLOGUL MEU

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui laurairina13

Ramonika, ce tare, hai ca ma apuc de numarat zileleSa aveti spor sa se prinda din prima! Nu mai suci mult problema pe toate partile, ca te razgandesti..

eh, nu cred eu ca se va prinde din prima, insa n-ar fi rau, ca sa nu ne razgandim... sunt convinsa ca nu va fi usor, insa mai tarziu va fi si mai greu... incerc si eu sa ma conving singura...

zebra roz

Mergi la inceput