Cat traieste un peste?

Cat traieste un peste? | Autor: ellinia

Link direct la acest mesaj

E vorba de un caras auriu frumos, frumos, auriu cu rosu. Era mic tare cand l-am cumparat, acum, dupa doi ani deja i-am luat acvariu ca nu mai aveam unde sa-l tinem. Il cheama Henry si toti il iubim foarte tare. Nu ma gandeam ca o sa ne atasam asa de un peste... Dimineata, inainte sa ne bem cafeaua ne intrebam unul pe altul, eu si sotul, daca i-am dat mancare lui Henry. A inceput asta vara cand l-am surprins prima data ca inota pe spate, cu burta in sus. Acum, din ce in ce mai des il surprind ca sta cu burta in sus si cateodata mi se pare ca nici nu mai misca Habar nu am cat traieste un peste, banuiesc ca pot avea si ei boli, oare o fi bolnav sau e doar semn de batraneste?

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

BazarGeneral

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ellinia, eu am avut peste care a trait la noi peste 5 ani. Insa nu as putea sa-ti spun cum e la carasi. Din cate am vazut la noi, ei mor in maxim 2-3 zile daca sunt bolnavi.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=6" target="_blank">mam.jpg ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

M-am mai uitat si eu pe net cat am avut timp... am vazut ca pot trai intre 5 si 10 ani. Nu inteleg totusi de ce sta cu burta in sus. Sta asa de ceva timp. Cand ma apropii de el, sau ii bat usor in geam se rasuceste si incepe sa se miste. Sper sa nu aiba nimic totusi.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

BazarGeneral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

S-ar putea sa fie o problema la vezica inotatoare.
I-ai dat vreodata mazare fiarta? Le face tare bine!
Daca nu, incearca asa: nu-i da sa manance altceva decat 2-3 boabe de mazare fierte, decorticate si maruntite bine. (Acum depinde si de marimea lui, poate e nevoie de mai multe boabe de mazare)
La carasi e bine sa aiba o zi pe saptamana in care sa le dai mazare, ajuta la reglarea tranzitului si a vezicii inotatoare, indispensabila pestiilor pentru mentinerea echilibrului in apa.
Carasii daca sunt bine ingrijiti pot depasi si 10 ani!

Mergi la inceput