bebe nu mai are carnea pietroi pe picioruse

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

sau, ar mai putea fi vorba si despre aparitia primului dintisor. in general primul dinte apare pe la varsta de 6 luni, insa pana atunci dintele "creste" in interiorul gingiei si ii da dureri copilasului. nu cumva a inceput sa saliveze mai mult si sa bage in gura manutele, jucariile, coltul de la paturica ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_covaci spune:

@sibylle- in text ei spun sa incepem cu cereale seara in biberon. dar cum sa ii dau cereale din biberon daca eu ii dau doar san. incerc sa evit pe cat posibil biberonul - nu vreau sa imi refuze apoi sanul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

a, si inca ceva : nu te mai stresa cu cantaritul zilnic, e suficient daca il cantaresti saptamanal sau chiar lunar. cresterea ponderala lunara se va reduce treptat, cu siguranta nu va lua in greutate in acelasi ritm de pana acum. orice ar fi, nu renunta curand la alaptare, chiar daca vei incepe diversificarea. tot lapticul e alimentul de baza pentru copilasul tau.

asa cum au spus si fetele, ramai pe forum, vei gasi multe sfaturi utile, eventual cauta si inscrie-te in clubul mamicilor care au copilasi de-o seama cu baietelul tau.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_covaci spune:

el isi baga manutele in gurita de vreo luna, deci sigur il sacaie si dintisorii. merci mult Corina pentru sfaturi. o zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Da-i cereale cu lingurita. Oricum e mai bine sa incepi cu cereale sau legume decat cu suc. Dar mai asteapta cateva saptamani totusi. E pacat sa reduci laptele doar ca sa-i bagi alte alimente acum

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

n-au legatura manutele in gura cu dintisorii, le roade pentru ca le-a descoperit si e interesant :)

Suculetul de mere e prea acid pt bebelus, cel mai ok e sa incepi cu legume si cel mai si cel mai bine e sa aplici autodiversificarea, (google baby led weaning) parintele propune si copilu dispune:)

Si nu uita ca pana la un an alimentatia se bazeaza pe san, restu sunt secundare.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelagrosan spune:

Irina fetita mea are 9 luni si 7700g si e ok. Cum adica s-a desumflat intr-o saptamana? Eu zic ca sigur ti se pare, esti stresata pt. ca ai vazut ca nu a luat in greutata ultima saptamana si de aici ti se trage. Nu inseamna ca are ceva daca nu a luat in greutate, mai fac si pauze uneori, dar cu siguranta cel mai bine este sa mergi la medic sa-l verifice.

Mihaela deElena Maria (9.08.2006) si Angela Ioana (21.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

uite aici o discutie despre (auto)diversificare
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=159912

pana ajungi la pediatru, relax, e cam prea de tot sa innebunesti pentru ca nu mai are "cutulite pe copanase".
si, asa cum au zis si fetele, il cantaresti prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Copilul tau la 5 luni cantareste cat al meu la 7 luni...nu te mai ingrijora degeaba...au diferite etape de crestere...al meu nu a avut barnute niciodata..este slab..ei si ce??? Nu mai fii stresata k transmiti starea ta copilului....atata timp cat ia in greutate, mananca bine...stai linistita..al meu de vreo 2 luni aproape seara de seara se trezeste din ora in ora...asta e ..sunt franta dar trece si perioada asta...sper! Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Faptul ca tie ti se pare ca are carnea mai moale sau ca s-a dezumflat, sunt observatii subiective, de mamica proaspata si ingrijorata. Obiectiva e doar cantarirea regulata. Si regulat la un copil de cinci luni si 7,7 kg nu e sa-l cantaresti in fiecare dimineata! Asta e prea mult, prea des, prea stresant pentru tine! Copiii nu-s robotei. Nu cresc zilnic, saptamanar sau lunar in mod constant. Si evident ca la 5 luni, nu va creste la fel de mult ca la o luna sau doua.
Apoi alte semne obiective pe care sa le urmaresti ar fi: scaunul, urina, semnele de deshidratare (fontanela adancita), eventual febra (daca e bolnav).
nu te mai panica.

Mergi la inceput