Izolare intre instalatiile sanitare
Am si eu o problema ...
Baia noastra comunica cu baia vecinului printr-o parte comuna in care sunt instalatiile. Cred ca nu sunt singura, presupun ca la multe apartamente sunt instalatiile comune ...
Ce e ciudat la apartamentul asta e ca fiecare si-a lasat o gura de vizitare in dreptul instalatiilor, deci practic intre cele 2 apartamente vecine exista comunicare prin aceasta gura de vizitare.
Ca aud zgomotele din baia vecinului sa zicem ca n-ar fi asa o mare problema (desi va dati seama ca nu e prea placut sa nu ai parte de intimitate in baia ta), problema mea cea mai mare este MIROSUL DE TIGARA !!! Noi suntem nefumatori si ne deranjeaza foarte tare mirosul, mai ales cand se "invecheste" si ne umple toata casa ...
Cum putem sa izolam un pic tevile astea ? Cu ce ?
Am incercat cu spuma din aia care se pune la geamuri, dar cand si-a renovat baia vecinul a scos spuma, iar sotul zice ca e foarte inflamabila si ii e frica s-o mai folosim.
Ce putem face ???
Raspunsuri
CorinaDani spune:
poti incerca cu silicon sanitar transparent
intrebare : la gura de vizitare aveti usita din aceea speciala de acces ?
eu am folosit scotch transparent ca sa acopar marginile usitei de vizitare, pentru ca intra si miros urat de pe coloana de tevi/subsol, iar cand afara se starnea cate-o vijelie in timpul verii, suiera vantul si tot praful imi intra in baie, se facea curent cu gura de aerisire de pe bloc.
esti sigura ca mirosul de tigara vine chiar de la vecin ? poate vine (si) de pe coloana comuna...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Burtocika spune:
Da, la gura de vizitare avem usa din aceea de plastic pt acces.
Sigur vine mirosul de la vecin, pt ca stiu cand e acasa si cand nu
Unde sa pun siliconul transparent ca sa nu "lipesc" si instalatiile ???
CorinaDani spune:
stai, ca nu mai inteleg nimic.
unde ati avut voi pusa acea spuma poliuretanica ? in partea comuna, printre tevi, sau cum ?
eu credeam ca ceri solutii de etansare, astfel incat sa nu mai intre la tine in casa mirosurile din partea comuna. de accea iti spusesem despre siliconul sanitar transparent, poate fi aplicat cu pistolul acela special, de jur imprejurul tevilor, acolo unde ele ies din perete
iar usita de vizitare - ti-am spus, eu am lipit-o bine cu scotch, de toc, pe tot conturul de deschidere, din motive asemanatoare; am avut grija sa folosesc un scotch special, din acela care se poate lipi si dezlipi de mai multe ori (este pentru documente, pentru a nu le distruge); in rarele situatii in care a fost nevoie sa verificam ceva pe coloanele de tevi, am dezlipit frumusel scotch-ul si apoi l-am pus la loc.
grila/gura/geam de aerisire aveti in baie ?
la mine, de exemplu, mai venea miros din subsol si prin gaura pe unde ies din perete, deasupra oglinzii, firele electrice pentru iluminatul baii...traseul lor e tot prin partea comuna, dar sunt izolate...si mai sunt si alte gauri, de ex de la suruburile de prindere a oglinzilor si ale policioarei de la oglinda.
decat sa va bateti atata capul sa astupati fiecare gaurica, n-ar fi mai simplu sa discutati omeneste si civilizat cu vecinul, sa-l rugati sa nu mai fumeze in baie, eventual sa spuneti ca unul dintre voi este astmatic si ca-i face tare rau fumul ? sau macar, dupa ce fumeaza, sa aeriseasca si el bine in casa, sa nu se mai infiltreze mirosul la voi ?
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Burtocika spune:
Corina, da, am avut spuma poliuretanica PRINTRE tevi.
Intre noi si vecinul este pur si simplu gaura in perete, daca ma stradui cred ca-i vad in baie
Nu pot sa-i spun omului sa nu mai fumeze in casa lui ... eu de exemplu n-as agreea ideea sa-mi spuna vecinul ce pot sa fac si ce nu in casa mea.
Nu am alta sursa de mirosuri, am geam, nu gura de aerisire, sigur vine de la el. Am sa incerc varianta cu scotch-ul, pare deocamdata cea mai putin destructiva, dar nu stiu daca va si etansa bine ...
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
CorinaDani spune:
ah, gata, am "vizualizat" ce vrei sa spui, ceva similar a fost si in apartamentul parintilor mei
pai poti face in mai multe feluri - cateva idei care mi-au venit la repezeala, vedeti voi care se potriveste cel mai bine dpdv constructiv :
- placati la voi in baie cu rigips rezistent la umezeala, eventual puneti si faianta pe rigips
- exista in magazinele de bricolaj lambriu din plastic, pe care il poti taia si monta cum vrei tu, astfel incat sa-ti "construiesti" un perete despartitor suplimentar intre tine si vecin. eu asa mi-am "imbracat" pe interior jumatatea inferioara a balconului, avea geamuri armate urate, bani de termopan nu mai aveam si am pus lambriu alb de plastic, iar intre lambriu si geam am pus polistiren de 1,5 cm (parca).
- tot in magazinele de bricolaj gasesti alt tip de lambriu de plastic, special pentru bai, este mai lat si are chiar model de faianta imprimat pe el, din acela gen mozaic cu patratele asortate (cel putin asa am vazut eu acum 4 ani, cand ne-am renovat apartamentul); acum nu mai stiu exact ce materiale poti gasi...
daca imi mai vin idei, revin
Burtocika spune:
Pai stai ca nu inteleg ... cum sa-mi plachez gura de vizitare cu ceva ? Pai atunci cum mai avem acces la tevi in caz de nevoie ?
CorinaDani spune:
inseamna ca nu am inteles eu corect, m-a derutat faptul ca ai spus ca aproape poti vedea in baia vecinului...am crezut ca peretele e incomplet...scuze.
Burtocika spune:
Pai e incomplet, dar numai in zona gurii de vizitare, in care sunt tevile comune... Adica vad printre tevi, nu stiu cum sa ma explic ... Practic golul este DOAR intre tevi, de-asta nu stiu cum sa-l astup fara sa stric / blochez tevile ...
CorinaDani spune:
ai putea sa faci o poza la zona cu probleme ?
sa inteleg ca tu de fapt ai vrea sa "umpli" cu ceva spatiul dintre tevi, astfel incat sa limitezi circulatia aerului de la vecin spre baia ta...
mai exista un fel de burete izolator, de forma tubulara, se vinde la metru; se pune pe tevi, e ca un manson care "imbraca" tevile, daca intelegi cum vine asta.
nu stiu daca se gaseste dimensiunea potrivita pentru tevile voastre, insa poti cauta/intreba la un magazin de bricolaj
sau pur si simplu umpleti acel spatiu cu burete, calti, vatelina, vata izolatoare, insa toate cred ca sunt inflamabile si pot sa ascunda viitoare probleme, cum ar fi tevi fisurate sau sparte...cred ca tot etansarea usitei de vizitare va va scapa de mirosul din vecini...
Burtocika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani sa inteleg ca tu de fapt ai vrea sa "umpli" cu ceva spatiul dintre tevi, astfel incat sa limitezi circulatia aerului de la vecin spre baia ta... |
EXACT !
O sa incerc sa umplu spatiul cu calti si burete, poate se rezolva. chiar daca sunt inflamabili, nu sunt chiar ca spuma poliuretanica si sper sa fie mai safe. O sa "lipesc" si usa de vizitare cu scotch, dar nu cred sa ma ajute prea mult ...
Multumesc mult de sfaturi !