Intrebare pentru contabili

Intrebare pentru contabili | Autor: ellinia

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!

Va rog sa-mi spuneti, atunci cand un contabil preia activitatea unei firme de la alt contabil iar cel care preda refuza sa dea si baza de date din calculator, iti pune actele in brate si "la revedere", contabilul nou poate, dupa ultima balanta, de exemplu, sa reconstituie contabilitatea firmei respective.
Sa vad dau exemplu clar: contabilitatea :finala" a unei firme este tinuta de o firma de specialitate. Din diverse motive relatia nu mai merge. Firma se hotaraste sa negocieze cu alta firma de contabilitate. Preia actele - hartii, dosare, etc, de la vechea firma, insa nu si baza de date din calculator ptr ca firma refuza sa i-o dea, ca ar fi in patrimoniul sau - i-a fost platita munca, actele "se vad" declaratiile sunt depuse, din punctul sau de vedere totul este ok.
Deci, ce face firma in situatia asta. Duce acte - hartiile, noiii firme si atat? E vorba de 4 ani de activitate destul de intensa, deci nu o factura, doua pe luna. Cum se reconstituie "partea" din spate?

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

BazarGeneral

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Da,se poate.Contabilul nou preia soldurile eventual si rulajele din ultima balanta si gata.De evidenta contabilitatii din urma raspunde vechiul contabil (sau firma de contabilitate,dupa caz).Dar ar trebui sa existe listate la zi de vechiul contabil pe langa balante si jurnalele si fisele conturilor(cartea mare) asa ai unde sa cauti in caz ca ai nevoie de ceva din urma.Din pacate sunt ff multi asa zisi contabili care in afara de balanta,nu listeaza mai nimic.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

OK, deci totusi se poate. Asta e cel mai important.
Sunt oameni si oameni, profesionisti sau nu. Eu sunt de parere ca trebuie lasat loc de "buna ziua" in orice situatie, aici isi arata oamenii adevarata fata.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

BazarGeneral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Atata vreme cat sunt listate TOATE documentele prevazute de lege (deci in forma scrisa) nu mai reprezinta nici o alta obligatie din partea prestatorului de servicii vechi in raport cu firma client. Sau pe scurt nu este obligata sa puna la dispozitie suportul electronic ci doar suportul documentar (listat).
Pentru noul prestator nu este necesara preluarea bazei de date ci a tuturor documentelor contabile.
Este adevarat ca pentru a urmari situatii din spate (altele decat cele listate) este necesara baza de date. Dar nu discutam de obligativitate.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

De ce nu cere un control fiscal ? asa noua firma va avea evidente clare iar patronul va sti exact ce se intampla in firma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu este necesar un control fiscal. Cred ca mai degarba discutam de o discordanta relationala. Dar atata vreme cat primeste toate actele financiar contabile prevazute de lege nu vad nimic anormal.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Da, este suficienta balanta analitica si listarile obligatorii, plus stocul din gestiune, daca exista , situatia mijloacelor fixe . Nu este obligat sa iti dea baza de date pe suport electronic.

Mergi la inceput