Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (55)
Raspunsuri - Pagina 16
Monas spune:
mmammarutza: nu iau nimic decat ma arcuiesc si eu cum pot. La inceput era mai rau , dar cred ca cu timpul si-au gasit pozitiimai bune si ei, asa ca cu vremea se amelioreaza durerea.
cat despre ajutor..soacra lucreaza si oricum nu ar fi stat prea mult ( as pe cate o zi ar sta daca am eu vreo treaba), iar mama...mai mult stranf dupa ea si parca are doua maini stangi. Rad cu sora-mea si ne spunem ca nu stim cum ne-a crescut:). Asa ca nu-mi pun baza in ele. Voi vedea si eu atunci ce si cum va fi. Oricum merg pe ideea ca vreau singura, am vazut aici pe forum fete care s-au descurcat singure, asa ca sper sa o pot face si eu.
Sa aveti un we frumos!
29+
tzi-tzi spune:
Am si eu o intrebare, daca nu va suparati...
Voi cum reusiti sa ii adormiti? la mine de mici i-am adormit in brate plimbati prin casa si as cam vrea sa renunt la chestia asta ca s-au facut cam maricei si nu ma mai tine spatele, dar nu am nici o idee. Daca puteti sa am ajutati v-as fi foarte recunoscatoare. Ai mei si cand se trezesc din somn, fie ca si-au facut somnul fie ca nu, imediat se ridica in picioruse in patut si trebuie sa ii legan iar in brate ca sa adoarma, nu merge sa ramana in patut si sa ii managai.
Sper sa ma puteti ajuta
luminita2008 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui sugubina
vibrocil ne-a recomandat pediatra. sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna |
eu zic ca-s prea mici ptr vibrocil, desi desfunda f bine nasul. eu as incerca aerosoli doar cu ser, desfunda mai bine decat ser/apa de mare si apoi tras cu batista.
luminita2008 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sugubina Luminita ce e ala steamer? Gateste la aburi? Si ai stat la un apartament ceva care avea si bucatarioara? |
de fiecare data am stat la apartament, fie de bloc, in Olimp, fie la hotel, in Eforie - aici mi-a placut cel mai mult, aveam la spaaatiu garla. bucatarie nu aveam decat la ap de bloc, evident. insa ptr steamer - da, gatit la aburi - n-ai nevoie de bucatarie, daca nu esti prea pretentios de mirosul pe care-l lasa... il bagi in priza, e cu timer, doar pui totul in locurile special amenajate si gata. eventual adaugi iaurt/sos de rosii, ptr un gust mai bun, dar merge si asa.
luminita2008 spune:
citat din mesajul lui tzi-tzi Am si eu o intrebare, daca nu va suparati... Voi cum reusiti sa ii adormiti? la mine de mici i-am adormit in brate plimbati prin casa si as cam vrea sa renunt la chestia asta ca s-au facut cam maricei si nu ma mai tine spatele, dar nu am nici o idee. Daca puteti sa am ajutati v-as fi foarte recunoscatoare. Ai mei si cand se trezesc din somn, fie ca si-au facut somnul fie ca nu, imediat se ridica in picioruse in patut si trebuie sa ii legan iar in brate ca sa adoarma, nu merge sa ramana in patut si sa ii managai. Sper sa ma puteti ajuta |
bun venit, sa-ti traiasca baietii!
eu nu stiu daca-s cel mai bun exemplu, dar... adorm cu noi, vreo ora dureaza tot procesul. pe intuneric, se joaca pana adorm. nu au inca rabdare ptr povesti...
apoi ii mutam in patut. pe la 01-02-03 se trezesc si ii luam la noi in pat, eu cu unul, sotul cu unul, mangaiat usor, laptic si adorm singurei la loc. se trezesc de regula si ne cauta si doar daca ne vad pe noi alaturi se linistesc.... uneori si pe picioare, leganati, cand sunt f obositi si nu merge nimic altceva. nu e chiar o metoda ok, dar nici nu-mi fac probleme ca vom ajunge asa si la 18 ani.
sugubina spune:
citat din mesajul lui Monas mmammarutza: nu iau nimic decat ma arcuiesc si eu cum pot. La inceput era mai rau , dar cred ca cu timpul si-au gasit pozitiimai bune si ei, asa ca cu vremea se amelioreaza durerea. cat despre ajutor..soacra lucreaza si oricum nu ar fi stat prea mult ( as pe cate o zi ar sta daca am eu vreo treaba), iar mama...mai mult stranf dupa ea si parca are doua maini stangi. Rad cu sora-mea si ne spunem ca nu stim cum ne-a crescut:). Asa ca nu-mi pun baza in ele. Voi vedea si eu atunci ce si cum va fi. Oricum merg pe ideea ca vreau singura, am vazut aici pe forum fete care s-au descurcat singure, asa ca sper sa o pot face si eu. Sa aveti un we frumos! 29+ |
Mai bine mergi pe idea sa te ajute lumea cu ce ai nevoie,pt ca clar o sa ai nevoie de ajutor..cum o fi si ala. Sa te ajute de ex sa stea cu ei cat tu faci o mancarica sau sa poti pleca putin. Sau sa iti gateasca (daca suporti pe alcineva in bucatarie, ca eu de ex nu suport).
Pe de alta parte cu mama ca te incurca te inteleg..cand vine paici imi sta numa in cap. Azi de ex am chemat-o ca eu si Pufi sa mergem la piata si apoi sa si gatim. Nu iti zic ca veniram de la piata, deabia am pus tuate cele la loc si ea ca cica pleaca!!! Adica dupa ce ii zisesem DE CE sa vie si CE VREAU Sa fac ea pleaca !!! Noroc ca au fost Puficele cuminti ca in reclama (papa si apoi in pat) si nu am avut stres cu ele.
Asa imi face mereu..altadata m-a lasat cu ele plangand. In loc macar sa ma ajute sa le ogoim cu lapte si sa le linistim ea ma lasa asa!
A, si nu va zic si de socrela-asta e obsedata cu curatenia si cu siguranta crede despre mine ca sunt ingalata sau ceva. Cum vine ce face? Se arunca pe aragaz! Sa il spele adica .
Pan la urma nimeni nu are grija de ele ca mine, da tre sa accept asta e, ca am nevoie de ei.
sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna
petrean spune:
eu am avut noroc de gemeni, extrem de cuminti. Daca pe andrei l-am tinut in brate non stop pana la 4 luni..si ulterior pe picioare pana la aproape 2 ani...cu ei nu am avut probleme foarte mari de adormit. Si acum, ii pun in pat si adorm singuri, neleganati, foarte des fara biberon sau suzeta. Cred ca Dumnezeu mi-a compensat copiii(oe cat a fost de rau Andrei..pe atat de cuminti sunt ei). Altfel sicer, nu stiu cum as fi facut fata tinand cont de faptul ca nu ne-a ajutat nimeni.
eu am terminat cu umblatul pentru prelungire cic la 3 ani..si am reusit
www.facebook.com/album.php?id=100000225799068&aid=53495" target="_blank">Comorile noastre
ada_23 spune:
buna viitoarelor mamici.Pot sa va zic ca am avut niste copilasi cumintei,insa venire bunici mele aici mi-a prins tare bine(mama mea merge la munca si ma ajuta cat poate)Bunica se ocupa mai mult de curatenie si mancare.Imi amintesc perfect cand spuneam ca voi ca o sa ma descurc singura si nu o sa am nevoie de ajutorul nimanui(si m-am descurcat )insa cate odata ai nevoie de odihna ,sa fii putin singura,sa iesi la cumparaturi numai cu sotul si sa faci aceleasi lucruri ca inainte fara nici o retinere,dar totul de schimba.Am fost chiar si in Spania pt 4 zile numai cu sotul ,bebelusii aveau 3 luni.Bunica si mama au stat cu bebeii(a fost tare greu fara motaneii nostri,chiar si 4 zile).Asa ca sa sfatuesc sa acceptati orice ajutor ,este tare bine venit(chiar si de la soacra)o sa imi da-ti dreptate dupa primele 2 luni.Aveti grija de voi ,dragele mele.
mariadan spune:
la inceput, cand spuneam ca voi avea gemeni toata lumea spunea cat de greu imi va fi, daca are cine sa ma ajute, samd. La acea vreme nici nu concepeam sa imi iau bona (nu suportam nici macar ideea de a avea pe cineva prin casa 8 ore), eram sigura ca ma voi descurca singura, cu putin ajutor, cand si cand, din partea rudelor.
In prima luna de la nasterea copiilor am stat doar eu cu sotul si ne-a fost foarte greu si ......... ne-am luat bona. Am avut noroc ca am gasit o fata cuminte si foarte ascultatoare, e OK.
Cred ca la inceput am fost depasita de situatie, nu ma asteptam sa fie atat de mare schimbarea, dar dupa 11 ani petrecuti in 2 sa te trezesti deodata in 4........
Acu ce sa zic, mi-ar place sa ma descurc si singura, dar nu cred ca as face fata. Poate mai tarziu. Ma gandesc ca m-as chinui si eu si ei daca am sta doar noi, fara bona. Poate sunt si egoista, dar........... mai am si eu timp sa imi trag sufletul, daca doarme unul. Mai raman cu amandoi cateodata intre mese, dar mi se rupe sufletul daca incep sa planga amandoi odata. Cum sa ma impart? Cel putin perioada in care este sotul la servici sunt si eu si bona si e mai usor cu copii, chiar daca sunt mofturosi, sunt 4 maini in casa.
Acu copii au aproape 4 luni, de pe la cate luni e cat de cat mai usor, sa te poti intelege putin cu ei? (Ma gandesc ca nu voi tine bona la nesfarsit, motivul fiind si financiar.)
Hai ca m-am intins ca o placinta si nu am spus mare lucru
pe toate