cazul meu

cazul meu | Autor: cellia78

Link direct la acest mesaj

Va multumesc din suflet pentru cuvintele voastre!Nu am mai reusit sa intru de aseara si ma tot gandeam nu cumva sa fi suparat pe cineva cu povestea mea...
Multumesc si pentru intrebarile legate de Minunica; ca sa raspund: a vrut Dumnezeu si cu noi, si cu ea; a vrut sa fie in cele din urma frumos si pentru noi ca parinti; desi cu chin, depaseste in timp previziunile negre de la inceputul vietii ei; hipocalcemia a trecut, dupa administrare de calciu timp de 4 luni, zilnic; talvalg...se pare ca devine si diagnosticul asta istorie; a facut pana acum saptamanal, 4 zile pe saptamana (si eu cu ea acasa zilnic) kinetoterapie si masaj; pare recuperata, se va vedea cand va merge, cum va pune piciorusele si cum va pasi;eventual va avea nevoie de ghetute speciale; hipotonia musculara nu este, sau nu mai este; de cateva zile a inceput si ea sa mearga de-a busilea;inca nu vrea pe picioare, dar eu am rabdare cu ea si o astept pana cand ea se va simti pregatita; buricul s-a retras de la sine, asa cum ne-a si spus medicul ca sunt sanse, fara operatie; a ramas insa cu semne pe viata in trei locuri(doua la picioruse si unul la caput)de la venele sparte, de la branule; efectiv a facut rani atunci pana spre os, dar asta este,au trecut,au ramas „doar” semne; mi s-a explicat ca asa se intampla cand se administreaza calciu intravenos timp indelungat; nu stiu daca e asa sau nu, dar parca nici nu vreau sa stiu.
Palatoschizis......nu are "decat" despicatura a luetei (omusorul), cerul gurii e intact si am aflat ca e totusi caz simplu, pt ca exista copilasi mult mai incercati de aceasta afectiune; contrar tuturor medicilor care au consultat-o in vederea operatiei, care ne spuneau ca va pronunta cu greu literele „t” si „c” chiar si dupa operatie, chiar si cu ajutor de la logoped, prima data a spus „tata” (a fost sa fie in ziua in care tatal meu ar fi implinit 60 ani); la cateva zile a spus si „mama” si pronunta multe cuvinte; inca de cand avea 1 luna am inceput sa silabisesc in fata ei cuvinte simple, sa vorbesc mult, sa-i povestesc mult; de frica .....nu care cumva sa-mi incalc in fata ei promisiunea pe care i-am facut-o pe cand avea 2 zile de viata, aceea ca mami va lupta ca sa fie si ea copil normal, sa se bucure si ea de viata; desi stiu ca si copilasii cu diverse probleme se bucura de viata, doar ca noi, oamenii mari, nu intelegem treaba asta si nu pricepem nici „mecanismul”.
Peste doua saptamani va implini un an; si putin dupa, vom merge la operatie, pentru a i se remedia afectiunea; din fericire pentru ea, va avea nevoie numai de o singura operatie; e foarte posibil sa aibe nevoie de logoped, dar asta se va vedea pe la varsta de 3 ani. Mai greu pt noi ca parinti va fi pragul operatiei, desi simpla, plus recuperarea ce va dura o luna-doua; alti copii de varsta ei se vor juca, ea..........
Fetita noastra ne-a dat lectii frumoase despre lupta pentru viata, nu doar o data; o cheama Adelina, dar noi ii spunem Minunica; pt ca ea si Doamne-Doamne nu au vrut sa fie ingeras in ceruri, ci ingeras langa mami si tati; este copil cuminte si ascultator, atenta la ce e in jur, receptiva si vesela mereu; se culca razand si la trezire canta ca sa ma anunte ca s-a trezit!
Medicii care o stiu pe cand era mititica si chinuita, cand o revad sunt uimiti si sinceri:” A avut zile de la Dumnezeu!”

O palma nu inseamna educatie! Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de copii!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Cellia
Scuza-ma, prima data am citit Mirunica, nu Minunica. Intr-adevar este o mica Minunica
Dumenezeu a vrut cu voi. Doamne ajuta sa fie din ce in ce mai bine! Sunteti parinti incercati dar stiu ca nu o sa va lasati. Va doresc multa putere si multa sanatate Minunicii voastre

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andru_mami

celia nu ai PM activat dar vroiam sa iti zic ca poate te gandesti si vi la noi la "copii cu nevoi speciale"
scuze off-topic

POZE

Pentru copii-Donatie
Haideti sa ajutam la BAZAR

cu fluturasul Andrei (23.08.2007)

Iti multumesc mult, Andru_mami!
Eu va citesc pe voi , mamicile model de la "Copii cu nevoi speciale"; am inceput si sa va cunosc oarecum,am plans cu voi si cu povestile voastre, ca va citesc de multicel; doar ca nu am indraznit sa ma bag in vorba, ca mereu am zis ca afectiunile fetitei mele sunt mai "simple", ca eu nu-s asa de incercata ca voi; nu am vrut sa va supar, intr-un fel; dar, uite, o sa-mi fac curaj! Merci!

O palma nu inseamna educatie! Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de copii!

Mergi la inceput

Alex_andra, multumesc mult! Nu, nu avem voie sa ne dam batuti! Dumnezeu ne-a dat-o si ne-a lasat-o cu un scop; si nu vrem sa-L dezamagim, cel putin asa am ajuns sa gandim!
Multumesc mult pentru urarile tale! Multa sanatate si voua!

Nicoleta, multumesc si tie! Si multumesc si pentru aprecieri! Nu stiu cat si cum suntem ca parinti; stiu ca in fiecare moment gandim inainte fiecare gest si fiecare cuvant adresat ei, inainte de toate ne analizam optiunile si eventualele urmari in tot ce facem cu ea; pentru unii suntem exagerati, dar noi stim ca eforturile noastre nu sunt degeaba; noi chiar asa o vedem, inger lasat de Dumnezeu pentru noi! Multumesc pentru incurajari!

Luminel, multumim! Referitor la nume, aveam de ales, pe langa Adelina, intre Cristiana si Nicolle; l-am ales pe ultimul; ca am vazut pe puica ta o cheama asa; iti multumesc mult pentru urarile tale!

Mai, voi ma faceti sa plang! Nici nu stiti cat bine imi faceti si cat ma ajutati!

Rog moderatorii si pe cel care a deschis acest subiect sa ma ierte! Si sa nu ma „bata” prea tare! Pentru mine ati fost si ramaneti dragi sufletului meu, terapie de care am nevoie!
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

of Celia....prin cate ati trecut. Minunica voastra e o supravietuitoare.....si voi niste parinti minunati.....sa-i dea Dumnezeu sanatate si voua putere....
am citit o multime de povesti horror aici pe forum ..parinti care au suferit, nu numai din cauza lipsurilor din spitale , a aparaturii, a faptului ca in sistemul sanitar nu se investeste nimic, ci din cauza lipsei de omenie a unor doctori.....oare asa de mult te solicita o vorba buna, o mangaiere adresata unui parinte in suferinta! din pacate omenia nu poate fi cumparata cu bani.........

opriti planeta....vreau sa cobor!!!!

Mergi la inceput

Mychydutza, multumesc mult pentru cuvintele frumoase!
Va doresc sa aveti parte de multa sanatate, sa nu ajungeti pe mainile doctorilor si la mana asistentelor!

Ma amuza semnatura ta! Acum un an, aveam in cap cateva idei care reveneau obsesiv; una din ele:"Opriti tara, vreau sa cobor!"
Am ales ca atare, am inceput sa ne pregatim de plecare definitiva; relatia cu tara noastra nu mai merge! A fost picatura care a umplut paharul, sutul in dos care ne-a trezit de tot la realitate; desi am patit tot ce am patit, si in sarcina si dupa, mai vreau macar un bebe peste vreo 2-3 ani si regret ca nu voi avea la nastere acelasi medic alaturi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Oana, stiai ca...uneori, pe un topic de genul asta, borsul de putina merge fix ca nuca in perete?

Celia, mult succes in continuare, sanatate pt Minunica :)

Desprecopii, multumesc pt informatiile despre E.M.M.A.

31 +

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Oana, stiai ca...uneori, pe un topic de genul asta, borsul de putina merge fix ca nuca in perete?

31 +

Ina, merci si tie!
Am operat puiul abia in octombrie, dupa un sir de peripetii cu ea, peripetii care ne-au interzis interventia; acum e bine, speram sa ramana asa; ca inca stau cu frica desfacerii operatiei.
De-acuma incepem sa ne revenim si noi, sa o privim ca atare, copil normal si sanatos; ...iar eu am gasit "un fir" catre un psiholog, sa vad cand anume ma pot strecura.

Sarcina usoara si sanatate multa! Sa tii pe bebe la cald si bine pana la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

31 +

ina.clik,pe acest topic cu "stiati ca"ar trebui sa scriem,postam comentarii despre diverse tragedii?(de ex: cat de jalnice sunt sistemele nostre sanitare?)daca e asa spune-mim te rog caci eu credeam ca e un topic cu"STIATI CA",adica unde sa postam diverse lucruri informative care sa fie folositoare;sau trebuie doar sa comentam la subiectele postate deja?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

cred ca sunt cam deplasate comentariile tale,inteleg ca nu trebuia sa postez aici ,deci inainte "sa scriu si alte subiecte" cum le sterg pe astea ?multumesc

Mergi la inceput

Buna seara!

Scriu cumva mirata si contrariata - nu eu am deschis acest subiect, desi asa pare; e drept, am postat aceste mesaje eu (de fapt, s-a pierdut primul mesaj din acel sir de mesaje), dar la alt subiect; la care banuiesc ca nu le era locul (fapt pentru care imi cer scuze); si banuiesc eu ca s-a creat acest subiect in numele meu pt a separa cumva discutiile.
Un fel de split dc am priceput?

Oricum, rog frumos moderatorii sa inchida acest subiect. Vad ca apar opinii si nu doresc asta. Multumesc!

Mergi la inceput