Boacana pe net - cum scap?
Intai am vrut sa pun titlul "escrocherie pe net...." dar sotul meu mi-a atras atentia ca eu am gresit. Da, am gresit, am platit (la propriu, adica am dat bani). Acum nu as vrea sa platesc totusi tot restul existentei mele pentru un serviciu de care nu beneficiez si care, de fapt, nici macar nu mai exista.
Poveste:
In urma cu mai bine de un an o prietena mi-a propus sa ne apucam impreuna de o afacere. Ea mi-a explicat cum a crezut, eu am inteles ce am vrut. Ne-am apucat de pregatiri. Mi-am facut un site. Nu am vrut sa apelez la un furnizor roman, m-am gandit ca ar putea fi frecvent probleme tehnice sau, daca da faliment, sa ma trezesc fara site cand afacerea mea este "in floare". Asa ca am facut un site la Yahoo. Am platit cu cardul sotului meu.
Dupa vreo 3 luni am inteles cam ce se astepta de la mine si mi-am dat seama ca nu am timp. Asa ca am renuntat la afacere. Mi-am rezolvat problemele cu fiscul (sau asa sper eu). De site nu m-am ocupat. Contractul era pe un an, platisem pe un an. Imi parea rau de bani, imi parea rau ca nu am facut contract pe termen mai scurt, dar am zis ca asta e.
In noiembrie 2010, exact la un an de la prima plata, sotul meu s-a trezit cu bani lipsa din cont si cand a cerut extrasul a constatat ca a platit din nou taxa pe un an pentru site-ul meu. Am incercat sa blocam plata, nu se putea. Sotul meu mi-a spus ca probabil am facut un contract cu "reinnoire automata". Bineeee. Am anulat site-ul si email-ul legat de el. Am verificat. Site-ul NU MAI EXISTA si nici email-ul legat de site.
Desi presupun ca am gresit, treaba mi-a displacut, asa ca am decis sa imi inchei toate relatiile cu Yahoo - adica sa sterg si contul personal de mail. Nu puteam face asta imediat, dar mi-am facut o alta adresa pe gmail, mi-am mutat tot acolo, am dat mail-ul nou cui doream. Aseara am decis ca pot sterge contul. Cand am incercat sa o fac mi-a aparut un text. Era un text asemanator cu cel care mi-a aparut la stergerea site-ului dar avea cel putin ceva in plus, un link. Scria ceva in sensul "inainte de a sterge contul verificati daca nu aveti servicii premium". Nu mai auzisem de asa ceva, asa ca eram convinsa ca nu am, dar tot am zis "hai sa vedem". Si ce vad?! Un tabel in care scria ca pe 12 noiembrie 2009 am platit suma de....reprezentand costul site-ului si suma de....pentru protectie anti-spam; in 12 noiembrie 2010 am platit sumele....pentru acelasi lucru; in 12 noiembrie 2011 am de plata sumele.... pentru site si anti-spam. Si era in dreptul fiecarei plati, inclusiv cea "datorata" in noiembrie, numarul de card al sotului meu (cu X-urile de rigoare). Adica, in cazul in care eu nu ajungeam la pagina respectiva (si am ajuns numai si numai fiindca am vrut sa sterg contul) Yahoo avea de gand sa ma taxeze din nou pentru un site care nu exista (am verificat din nou si nu exista).
Eu am dat "cancel" la toate. M-am mai invartit pe acolo si dupa un timp am apasat si "metode de plata" si iar mi-a aparut cardul sotului. I-am dat si la asta "cancel".
Totusi nu sunt deloc convinsa ca am rezolvat problema. Sotul meu spune acelasi lucru, ca nu este sigur, este posibil ca eu sa fi semnat ceva prin care m-am angajat, de exemplu, sa platesc pana cand scriu o scrisoare, electronica sau nu sau pana fac orice altceva. Nu gasesc sub nicio forma pe net regulamentul pe care l-am semnat, nici o modalitate de-a trimite cuiva un mail in care sa scriu ceva in sensul "Baieti, eu vreau sa termin cu voi cu totul si cu totul, pentru totdeauna."
A mai patit cineva asa ceva? Are cineva idee ce trebuie facut ca sa fiu sigura ca s-a terminat cu platile?
Raspunsuri
dicirstea spune:
Oau, m-am ingrozit un pic, ce insemnatate poate avea un clik
Cred ca cel mai sigur sotul isi schimba contul si isi anuleaza cardul, macar asa nu va mai avea de unde sa va traga bani.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
Macrina spune:
Am facut eu o plata pt un prieten din ro, sa poata sa primeasca yahoo mail pe Outlook-ul lui.. In fiecare an Yahoo ia plata automat. Totusi, cand am desfiintat cardul, m-au anuntat ca n-au de unde lua banii si am vazut ca pot opri plata, au optiunea de a renunta la acest serviciu.
Nu cred ca o companie ca Yahoo poate sa se preteze la chitibusuri asa mici.. Cauta mai bine si probabil c-o sa gasesti undeva renuntarea la plata acelui site..
Daca vrei sa fi sigura sau sa faci plangere cauta pe net Yahoo customer service..
maru spune:
cauta pe site numarul 1800 al customer care for yahoo. Suna la ei si explica situatia. Spune ca vrei sa cancelezi contul care il ai cu ei, spune ca vei lua legatura cu visa sa cancelezi platile facute fara acordul tau.
Spune-le ca, chiar daca ai checked reinoire automata, ar fi trebuit sa primesti email in care erai anuntata de retragerea fondurilor. Au gresit ca nu te-au anuntat si ca nu au luat in serios toata actiunea de cancelare pe care ai facut-o. Ca vrei sa pui feedback negativ pe site, si ca nu ai sa folosesti in veci serviciile yahoo. Ca google ofera servicii mult mai bune fara sa traga in piept clientii.
Ai grija ca vor incerca sa te pacaleasca, sa te faca sa te indoiesti de ceea ce stii. Ai grija sa ai in fata toate hartiile si fii stapana pe tine. Daca vezi ca nu te intelegi cu primul csr, cere cu seful lor. Cere insistent, nu te lasa dusa cu vorba.
Daca esti tare de fire, poti rezolva.
Fomalhauti spune:
Multumesc pentru sfaturi.
Sotului meu ii expira cardul inainte de luna noiembrie dar la banca i-au spus ca tot va plati - adica va exista o legatura card vechi-cont-card nou. Ar fi varianta schimbarii contului, probabil vom incerca, numai ca sotul meu vrea neaparat sa ramana la aceeasi banca. Firma unde este angajat plateste salariile doar prin doua banci si cealalta nu-i convine deloc.
Maru, problema este ca noi banuim ca plata este autorizata in sensul ca eu am bifat probabil un patratel "accept conditiile". Nu putem gasi acele conditii si presupunem ca se spune ceva in sensul ca "plata se face pana cand....". Probabil nu pana cand se anuleaza site-ul.
Pentru situatia in care plata ar fi neautorizata exista o procedura, nu e simpla, sotul ar trebui sa faca o plangere la politie, politia anunta banca, banca face niste cercetari. A, uitasem, blocheaza contul pe durata cercetarilor. Dar daca se dovedeste ca plata a fost autorizata se da un fel de amenda (care nu se numeste asa ci "taxa" pentru plangere nefondata sau asa ceva). In plus, platile continua.
In momentul asta, aparent am rezolvat situatia, apare ca nu mai am "servicii premium" - indiferent ce a insemnat asta dupa ce mi-am anulat site-ul. Dar nu sunt convinsa si ma tot intreb cum as putea afla inainte de noiembrie. Timp ar mai fi...
viviana spune:
Poate nu are legatura cu subiectul dar sa va spun cum procedez eu pentru platile prin internet, cu cardul, indiferent ce reprezinta plata.
Am un card special facut. Acel card este gol sau are o suma modica. Il alimentez, numai cand am o plata de facut, cu suma respectiva.
Asta ma scuteste de necazuri.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
rall spune:
Fomalhauti, cel mai bine si usor este sa cauti in contul tau un link de contact si sa le dai un email.
Sa suni cred ca ar costa prea mult, plus ca e greu sa explici. Amenintarile nu vad sa aiba vreun efect pentru ca cel mai probabil tu vorbesti cu un angajat maruntel neafectat de faptul ca tie iti place Google mai mult sau mai putin
Am patit si eu chestii asemanatoare cu multe firme registratoare de domenii, inclusiv faimosul GoDaddy.com Nu e deloc neobisnuit si nici 'teapa' - trebuie doar sa discuti cu ei si sa vezi ce se poate face.
ali spune:
Am auzit ca cel mai sigur mod de plata pe net este sa-ti faci un cont paypal.E un cont intermediar de plati si nu ai cum sa iei teapa.Transferi bani in contul respectiv doar atat cat ai nevoie sa platesti atunci.
E de tinut minte ce ai patit .., mai ales ca nici eu nu prea citesc partea aia cu esti de acord cu conditiile....
ali
Mama fericita de Andrei