Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 47 -
Raspunsuri - Pagina 13
QiaoBing spune:
ei, la mine problema este ca la Fundeni nu mi-au pus un diagnostic final in decembrie si m-au amanat pt februarie sa continui investigatiile. pana atunci inghit cuminte ce mi-au dat.
---------------------------------------------
2000 - extrauterina
2010 - sarcina oprita in evolutie 6s
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR HETEROZIGOTA
MUTATIA -675 4G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
MUTATIA -844G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
MeAlex spune:
Nici mie nu mi-au pus un diagnostic...dar au zis ca ma asteapta gravida...ca urmare, m-a dus de capul meu la Synevo si am facut profilul trombofilie complex + gena PAI. De la Fundeni au zis ca facem analizele cand aflu ca-s gravida si ori continuam cu Aspenter, ori Clexane cand se va impune. Si mai departe, luna de luna fac analize si vedem cum se schimba tratamentul. Eu as vrea Clexane de la inceput, mi-e frica sa merg doar pe Aspenter.
2 sarcini oprite in evolutie la 7 saptamani, respectiv la 9 saptamani, anticorpi lupus anticoagulant
pentru 
sunshine4ever spune:
Floaredemac intr-adevar e o decizie grea pe care sa o iei, mai ales ca ia umblat atat dupa ele. Eu as opta din pct de vedere financiar pe cel mai ieftin de la sensiblue. Dar ceea ce nu inteleg de ce in alta parte e mai scump? 150 ron? Pai nu ai reteta?
MeAlexintrebai de proteina C. Nu te pot indruma clar dar si eu am avut-o mare fata de valoare max normala data de laborator si pe vreamea aceea i-am scris dr-lui din Budapesta si mi-a zis ca e ok daca e mare , mai mica sa nu fie, ca atunci e problema. Si de aici nu am mai sapat sa vad ce ar insemna.
''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010)
MTHFR A1298C heterozigot, cardiolipina pozitiv, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot
Tratament: femibion 1/zi,folowise 1/zi,acid folic 5mg/zi,magneB6 2/zi,aspirincardio 100mg/zi(sau aspenter75),glucophage 1500mg/zi,Clexane 0,4/zi
sunshine4ever spune:
QiaoBing poti sa iei in loc de omega3 Folowise, are in compozitie tot omega pentru gravide si acid folic. Se gaseste la Synevo.
Legat de reteta compensata, poate am indrumi si pe mine cum sa procedez, ca si eu as vrea sa iau Clexane inca din priam zi de stimulare dar zic fetele ca nu se paote lua CLexane compensat doar pe dg de gravida. Desi m-i se pare aiurea ca pe o boala cronica sa nu poti lua ca si salariata macar 50% compensat mai ales daca e pe lista med compesante.
Pe aceasta cale
pt cei pe care i-am stresat cu scrisoarea medicala si reteta compensata.
''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010)
MTHFR A1298C heterozigot, cardiolipina pozitiv, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot
Tratament: femibion 1/zi,folowise 1/zi,acid folic 5mg/zi,magneB6 2/zi,aspirincardio 100mg/zi(sau aspenter75),glucophage 1500mg/zi,Clexane 0,4/zi
Lia73 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui letzy81 Lia,nu ai voie sa iei anticonceptionale(mai ales cele cu concentratie mare de estrogen) daca ai trombofilie. Nu stiu ce medic ti-a dat asa ceva! ![]() ![]() tuturorFVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap Mami de SANDRA-GABRIELA |
pai inca nu stiu daca am sau nu
d-aia vreau sa fac analize
iar AC mi-a dat dupa ce am pierdut sarcina
pozulici

Tu Maica si Fecioara primeste-ma la Tine,
Ca Tu esti Preacinstita, ma aperi si pe mine
Ajuta-ma sa sufar ajuta-ma sa lupt
Si sa ma rog la Tine cu glas neintrerupt.
Puternica Stapana, doar Tu poti sa ma ajuti
Cu ruga Ta fierbinte spre Fiul cel de Sus.
Ma
la Bunul sa-mi daruiasca un
sanatosASPIRANTA PANA-N MADUVA OASELOR
Lia73 spune:
| citat din mesajul lui adrianaady Samira cel mai indicat este aspenterul , chiar si omega 3. Ambele ajuta inima. Clexane de 2 ori pe saptamina nu cred ca face cine stie ce, plus ca el are mai multe implicatii, unele bune si altele mai putin bune. ![]() Lia de ce iei anticonceptionale? Eu stiu ca nu sunt recomandate in trombofilie, coaguleaza f tare sangele. Mai bine dai un mail dnei dr. ![]() Mutatia protrombinica (factor II)- genotip heterozigot si MTHFR A1298C heterozigot Sarcina pierduta la 5-6s in ian 2009 |
multumesc fetelor
uhhhhhhhhhh
n-am stiut
habar n-am avut
nu mai iau nic
pozulici

Ma
sanatosASPIRANTA PANA-N MADUVA OASELOR
sunshine4ever spune:
Lia vad ca ti-au raspuns fetele legat de AC. Si eu ma lupt cu estrogenii pe care o sa trbuiasca sa le iau pentru endometru dat fiind ca coaguleaza sangele si de aceea ma strofoc pentru Clexane sa iau cat de la inceput posibil.
adrianaady spune:
Magdutza eu am avut clexane compensat cand am facut fivul. Cu scrisoarea medicala am fost la medicul de familie si mi-a dat reteta. si in felul asta am putut lua clexane redus. Fa rost de scrisoare medicala si se rezolva.
Lia73 spune:
banuiesc ca am trombofilie deoarece: am avut extrauterina in 2007
in feb 2010 am pierdut sarcina 18 sapt
in noiemb 2010 am pierdut sarcina 10 sapt
si am varice
picioarele sunt sloi fie vara fie iarna
vara se fac butuci
si din ce am citit la voi asta am dedus
vb idiotenii??
pozulici
Ma
sanatos
ASPIRANTA PANA-N MADUVA OASELOR
letzy81 spune:
| citat din mesajul lui floaredemac Letzy are dreptate cu anticonceptionalele, si eu am vrut sa ii atrag atentia Liei dar nu stiu sigur daca are sau nu trombofilie pana la urma. Nu imi mai amintesc, scuze Letzy ![]() ![]() sper ca sunteti bine si tu si micuta! 26+ DPN 15 aprilie 2011 ![]() FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum , obtinute naturalAi cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe! |
Suntem bine,Floricica
!Dar sunt foarte trista de vestile citite aici.
Miki,Alla

FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap
Mami de
SANDRA-GABRIELA
26+ DPN 15 aprilie 2011 
, obtinute natural