cu suzeta sau cu degetul in gura?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Despre suzeta nu stiu nimic caci eu sunt aia cu naturalul in toate, deci suzeta pur si simplu pica. Prefer plansul caci ala e natural.

Fetita cea mare nici degetul nu l-a supt, nici suzeta nu i s-a oferit...in schimb la fiecare trecere dintr-un ciclu in altul de somn, sau daca se trezea din cauza unui discomfort, nu adormea la loc decat cu sanul. Pe care i l-am oferit de cate ori a fost nevoie, uneori si de 5 ori pe noapte. Cand nu am mai putut (noaptea), a trecut prin suferinta prin care ar trece un copil caruia catelul i-a papat suzeta. A plans dar macar eu stiu si sunt ok ca n-am mintit-o.

Cea mica a fost mare plangacioasa prima luna...doar cand dormea era ok, dar nu adormea decat plimbata cu pasi repezi si cand era treaza tot plimbata prin casa ii placea. La o luna si-a prins degetul...si de atunci e liniste la noi in casa. Mama, ce ne-am mai bucurat pentru ea si nu in ultimul rand pentru noi. Daca v-as spune ce copil e acum v-ati invineti de invidie.:)))) Adoarme numai singurica la ea in pat, in orice conditii de fond sonor, sugandu-si degetul 1 minut sau poate chiar 5. Daca tranteste cea mare jucarii din pat sau vorbeste foarte tare, cea mica isi cauta degetul cu ochii inchisi si dupa ce il suge cateva secunde adoarme la loc. Imediat ce si-a gasit degetul a fost mare pasiune...oricand nu era bagata in seama isi facea de lucru cu degetul. Poate sa isi dea doctoratul in suptul degetului, le-a supt si pe amandoua odata (degetele mari de la ambele maini). Nici o clipa nu m-am ingrijorat, dimpotriva, parca mi-a fost ciuda ca nu l-a supt si cea mare. Acum il mai suge doar cand ii e somn si din punctul asta de vedere e ca si cum ne-ar vorbi...cum o vad ca baga degetelul in gurita o pun in patut si imediat adoarme, fara niciun pic de foiala. Asa bebelus cum este ea eu o respect, e degetul ei si este absolu independenta in relatia cu el. Ea decide cand si cat il suge, eu nici nu i l-am bagat in gura la vaccinuri, nici n-am tras de el la sugestia trecatorilor din parc. Oricum suge degetul mult mai putin decat sug alti copii din biberon si am convingerea ca daca nu intervin va renunta singurica la acest obicei cu mult inainte de a renunta alti copii la biberon.

Despre suzeta...numai de rau. Pe langa faptul ca e o nevoie artificial creeata, este un aspect controlat de parinte si de aici o gramada de implicatii la nivel psihologic, al relatiei dintre parinte si copil, dintre copil si suzeta.

Cei mai multi copii se dezvata singuri de suptul degetului atunci cand nu exista carente de atentie si afectiune si cand printele nu amplifica importanta gestului. Insa copil care sa fi renuntat singur la suzeta...mai rar. Copii cu degetul in gura la 1-2-3 ani eu pur si simplu n-am vazut...cei care il sug la varsta asta il sug probabil doar la somn. Copii de 2-3-4!! ani cu suzeta in gura am vazut o gramada, si nu la somn ci in parc, in supermarket, la doctor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ai mei, desi alaptati la cerere si de 40 de ori pe zi daca trebuia;), si-au supt degetul pana la 2 ani cea mare, cand a facut 2 afte sub buza superioara si asta a fost, iar cel mic a mai supt degetul inca cateva saptamani dupa intarcare. el s-a intarcat brusc, odata cu internarea mea, avea 2 ani si 2 luni, fata s-a intarcat treptat si a mai supt degetul inca 4 luni dupa aia.

in schimb eu, care am supt degetul pana in copilaria mare, am fost mereu presata cu degetu ca nu e bun ca asa si pe dincolo si mai mult rau mi-a facut atragerea atentiei.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungγ cale este calea care duce de la urechi la inimγ.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anp spune:

Ai mei baieti au acceptat suzeta dupa incercari multiple si au renuntat la ea aproape de 2.5 ani. Nici unul nu-si suge degetul si ma bucur foarte tare, mai ales daca iesim afara si isi pun mainile prin nisip sau pe tot felul de chestii care numai curate nu sunt. Noi am asteptat atat de mult sa ii convingem sa renunte la suzeta pt ca am vrut sa inteleaga ca nu mai au nevoie de ea, ca sunt baietei mari deja. Amandoi au renuntat intr-o singura zi, fara probleme. Cel mare a "cedat" cele 10-15 suzete unui bebe din parc care era mult mai mic si chiar avea nevoie de ele ( asta a fost versiunea pe care a stiut-o el, in realitate suzetele au fost puse intr-o punga si au luat calea gunoiului). Cel mic tocmai a renuntat la suzeta in decembrie, pentru ca Santa a avut nevoie de suzete pt bebelusi si a trecut pe la casele cu copii "mari" si le-a adunat, sa le poata pune sub brad bebelusilor la Craciun :). Deci era pregatit in prealabil, iar intr-o zi cand a venit de la gradinita nu a mai gasit nici o "sisi" dintre multele pe care le avea. Nici nu a mai cerut vreuna tot de atunci, ca stie ca acum le folosesc bebelusii care au nevoie de ele... A, si am fost la dentist cu el ( preventiv, cand a implinit 2 ani), iar dentist a spus ca ei prefera suzetele degetelelor. Si mai adaug eu, noi am folosit numai suzete Nuk, de care stim ca sunt ok pt dentitie. Copiii mei au dintii drepti si frumosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Suzeta!
Eu am experienta cu fetele mele. Prima a acceptat supzeta si a folosit-o pana la 2 ani. Cea mica a primit suzeta si la 3 luni a renuntat la ea in favoarea degetului. Nu cred ca se poate dezvata suptul degetului, este muult mai greu decat suzeta.

Cris mami de Alexia & Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

eu mi-am supt 2 degete pana am intrat la facultate. dupa aceea m-am apucat de fumat. dintii din fata sus au cam inaintat, adica n-am muscatura dreapta. cred ca sunt totusi un caz extrem si nu mai stiam pe nimeni care sa invete in sesiune sugandu-si degetele de la mana. am avut multiple incercari de renuntare la supt dar toate au esuat in copilarie (dormeam cu manusi, mi-au pus diverse pe ddegete, lasau usa deschisa la camera sa vada ce fac). cunoscandu-ma pe mine, mi-a cam fost teama de suptul degetelor.

fetele mele au avut suzete pana la acest craciun, cand tot ca la un caz mai sus, suzetele au fost trimise catre niste bebelusi. am folosit si sanul pe post de linistire atunci cand au dorit, dar cand au crescut, s-au luat una dupa alta si au devenit fani suzeta. au folosit-o la somn si dimineata le aduceau la bucatarie la spalat, si acolo le puneam intr-un vas la vedere si le mai luau dupa-amiaza tot la somn. le mai foloseam la drum lung in masina, la solicitarea lor.
renuntarea a fost simpla, fara plansete - cea mica doar a spus 3 seri ca ii este dor de suzeta, dupa care n-a mai spus nimic. atunci cand vad bebelusi cu suzete se uita sa vada daca sunt ale lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

suzeta.
degetul nu poti sa i-l tai si sa i-l iei.suzeta,treptat, cu precizie si tact, poate disparea din dotare.si nu creeaza traume,parool

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Msl1, cu permisiunea ta, as vrea sa vedem unde am ajuns cu sondajul, nu de alta, da' unii tre' sa vada negru pe alb pentru a intelege.

So, daca e sondaj, apai sa vedem si scorul. Asadar, copilul are tendinta sa suga deget / suzeta. Intrebarea era ce e mai bine, fetele au raspuns ce anume prefera ele ca ai lor copii sa foloseasca, daca se pune problema deprinderii acestui obicei al suptului.

1. mamagiuliei – suzeta
2. picky_toto – suzeta si deget
3. elle_seb – suzeta
4. ilinca_M. - degetul
5. rufus – e pro dezvatat indiferent ce e
6. oana_lex82 – suzeta
7. louisea – suzeta
8. bebe_beca – ar fi preferat suzeta
9. A_driana – suzeta
10. serialbastre – degetul, dar a fi preferat suzeta
11. AnnaBaby – suzeta
12. moniland – suzeta si deget
13. anca16 – suzeta si deget
14. selene_bunny – si-a deformat dentitia de la deget
15. tanea1988 – copilul suge degetul, mama se chinuie sa-l dezvete
16. alex_andra – suzeta
17. accept92 – degetul
18. anp – suzeta
19. msl1 – suzeta
20. Nicoleta – suzeta
21. Mindy – suzeta
22. Anya – suzeta
23. Crixia – suzeta
24. Ymca – suzeta
25. My_Lady0091 – suzeta

Asa, la o prima strigare, sunt 20 persoane din 25 care prefera sa le dea copiilor suzeta decat sa-i lase cu degetul.
3 copii care sug si deget si suzeta.
2 mamici care spun ca degetul e mai bine.

ilinca_M, cum ti se pare? Suntem toate niste nestiutoare, asa-i?

_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elle_seb

Ilinca_M e in pauza de pizza.

Sunt sigura ca a face parte din majoritate este foarte confortabil pentru cei mai multi. Atat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elle_seb

Msl1, cu permisiunea ta, as vrea sa vedem unde am ajuns cu sondajul, nu de alta, da' unii tre' sa vada negru pe alb pentru a intelege.

So, daca e sondaj, apai sa vedem si scorul. Asadar, copilul are tendinta sa suga deget / suzeta. Intrebarea era ce e mai bine, fetele au raspuns ce anume prefera ele ca ai lor copii sa foloseasca, daca se pune problema deprinderii acestui obicei al suptului.

1. mamagiuliei – suzeta
2. picky_toto – suzeta si deget
3. elle_seb – suzeta
4. ilinca_M. - degetul
5. rufus – e pro dezvatat indiferent ce e
6. oana_lex82 – suzeta
7. louisea – suzeta
8. bebe_beca – ar fi preferat suzeta
9. A_driana – suzeta
10. serialbastre – degetul, dar a fi preferat suzeta
11. AnnaBaby – suzeta
12. moniland – suzeta si deget
13. anca16 – suzeta si deget
14. selene_bunny – si-a deformat dentitia de la deget
15. tanea1988 – copilul suge degetul, mama se chinuie sa-l dezvete
16. alex_andra – suzeta
17. accept92 – degetul
18. anp – suzeta
19. msl1 – suzeta
20. Nicoleta – suzeta
21. Mindy – suzeta
22. Anya – suzeta
23. Crixia – suzeta
24. Ymca – suzeta
25. My_Lady0091 – suzeta

Asa, la o prima strigare, sunt 20 persoane din 25 care prefera sa le dea copiilor suzeta decat sa-i lase cu degetul.
3 copii care sug si deget si suzeta.
2 mamici care spun ca degetul e mai bine.

_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal

De ce crezi ca daca formati o majoritate , aveti si dreptate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Doamne, eu nicio clipa n-am luat-o ca pe un sondaj din care sa se vada care e "castigatoru'"!! Initiatoarea topicului a intrebat ce experienta avem si fiecare si-a povestit experientza, nu vad de ce trebuie desemnat un cashtigator dintre "concurentii" deget si suzeta...Eu credeam ca altele sunt ideile principale si anume:
- e suptul degetului atat de nociv cum o vehiculeaza "folclorul"?
- e suzeta fara niciun dezavantaj?
- e necesar sa "dezveti" un copil de la a-si suge degetul sau suzeta?
- pana la urma, DE CE isi sug copiii degetul sau suzeta?
Eu am povestit despre fiica mea: la 3 luni a respins categoric suzeta si s-a apucat de degete. Am observat acest obicei: cand ii ieseau dinti, cand ii erasomn, cand ii era foame de tzitzi, cand era obosita sau cand se simtea incomfortabil intr-un mediu. Mi se pare un obicei absolut normal, nu consider ca trebuie combatut, am credintza ca va disparea candva asa cum a si aparut, pe neasteptate. Nu fac caz din asta, nu ma strofoc, nu ma dau cu capu' de pereti, urasc bagatorii-n seama cu:"vaaai, degetzelu'-n gura, dar e frumos?!" Stiu din surse avizate ca deformarea dintilor are loc doar in anumite conditii (supt excesiv, pana la varste mari, peste 5 ani!) deci chiar n-am nicio grija.
Si daca ar zice toata lumea din Univers ca suzeta e "mai buna", ce? Ar trebui sa i-o indes cu fortza-n gura pana o accepta? E un amarat de plastic caraghios, de ce-as fi mai fericita s-o vad tzoscaind nonstop ca mezina din "The Simpsons" decat s-o vad sugandu-si degetelele? Fiica mea are un mod irezistibil de a-si suge degetele, o sa caut o poza sa v-arat, sa vad daca mai sunt copii care prefera stilul asta.
Asa probabil la un sondaj mai mult ca sigur ar iesi invingatori parintii care considera ca "o bataitza din cand in cand, sau macar o palma, nu strica sa-i dai copilului"...ar trebui sa consider ca ei au dreptate, doar fiindca-s mai multi? Eventual sa plang in pumni ca mie nu-mi vine sa-mi bat copilu'?
(accept, am dat gata pizza repede, simteam chemarea forumului:)))

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput