cu suzeta sau cu degetul in gura?

cu suzeta sau cu degetul in gura? | Autor: Angie.C

Link direct la acest mesaj

Mi se atrage adesea atentia sa nu-l mai las pe nazdravanul meu cu degetul in gura ca isi deformeaza dentitia. Insa cu toate stim ca suptul degetului, uneori a mai multor degete, este un obicei normal al bebelusilor, de care se vor dezvata singuri treptat. Iar in cazul in care se insita prea mult sa i se scoata degetul din gurita, copilul mai tare se va indarji sa pastreze acest obicei. Insa nici suzeta mie nu-mi suna bine, mai ales ca puiul meu nu o accepta, o scuipa cand da de ea.
Mamicilor, voi care aveti copilasii mai mari, ce experiente ati avut?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

La noi a fost categoric suseta
Pentru ca la 1 an a fost extrem de usor sa ne dezobisnuim de ea. Cu degetul nu cred ca reuseam.
Asa a fost la noi. La altii poate fi diferit

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=5" target="_blank">mam.jpg ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Angie fetita mea are 1 an si 8 luni si isi suge degetul de la 1 luna. Nu am facut nimic sa o dezvat de acest lucru ptr ca stiu ca se va dezvata singurica treptat. Mi-a acceptat si suzeta pana pe la 10 luni apoi nu a mai vrut-o..dar de vreo luna a redescoperit-o ...vede multi bebelusi cu suzete si atunci isi doreste si ea...Sa nu crezi ca-si suge degetul sau suzeta tot timpul..nuuu..doar cand vrea atentie, cand ii e foame, cand ii e somn.
Cunosc cazuri in familie care si-au supt degetul pana au ajuns in clasa 1 si nu au patit nimic la dinti..doar matusa mea are degetul pe care si l-a supt mai subtire decat celalat.. dar trebuie sa te uiti foarte atent ca sa observi...dar in rest nimic...
O prietena la fel si-a supt degetul pana la 8 ani, pana a realizat ea ca e rusine si atunci a renuntat la "ticul" acesta

Neamurile mele nu au problema suptului degetului, ci a suzetelor..ma tot bat la cap sa-i scot copilei suzeta din gura(cand o mai vedeau la webcam)..dar stiu ca daca fac lucrul acesta ea incepe sa planga..Asa ca nici nu ma obosesc sa le dau atentie...daca copilului meu i place si se simte bine cu degetelul si suzeta...de ce m-as pune eu in calea fericirii ei?!

Mami de printesuca mica si iubita 05.05.2009...si surpriza 28+ ..o printesuca mai mica

Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Categoric suzata e de preferat suptului degetului.
Degetul deformeaza dentitia la copii si daca are tendinta sa si-l suga, e mult mai bine sa-l convingi sa ia suzeta. Il vei dezvata greu de deget, de suzeta il dezveti mai usor.
Nu stiu daca suptul degetului e un obicei normal, as zice ca nu, de vreme ce nu toti copii au acest obicei.
Fi-miu nu si-a supt degetul, nu a folosit nici suzeta, ca nu i-a placut.
Fi-mea a inceput de timpuriu sa aibe tendinta de a-si suge degetul si am preferat sa-i dau suzeta. E ok cu dentitia.

_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Angie.C
stim ca suptul degetului, uneori a mai multor degete, este un obicei normal al bebelusilor, de care se vor dezvata singuri treptat.

Obicei normal-da!
Dezvatat singur? E de discutat.
Tora are o colega de servici care isi suge degetul. Eu am cunoscut doua fete care fac la fel.
Ana n-a vrut suzeta, si nici singura n-a vrut sa se dezvete. Noroc ca nu avea ochi (si gust) decat pentre cel mare de la dreapta. Asa ca a dormit o perioada cu manusa.
Acum, dupa cativa ani de la supt, isi roade unghiile. Asta-i si mai naspa, e boala mai grea.
Nu, nu trece musai de la sine.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Suptul degetului deformeaza dentitia...suzeta nu...dar de exemplu al meu nu suge nici una nici alta...dar baga in gurita diverse obiecte si jucarii...dar de supt degetul inca nu l-am vazut....Oricum n-am sa-i dau voie...gasesc eu o metoda daca apare obiceiul asta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Clar suzeta - e mai usor de dezobisnuit de ea decat de deget

-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Si eu as fi preferat sa vrea suzeta in locul degetului. Insa nu a fost asa. Si acum, la 1 an si 9 luni suge degetul cu multa convingere...

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 32+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

baiatul meu de 1 an si 1 luna ii mare ,fan' al suzetei...il linisteste f tare...dar intre deget si suzeta am ales clar suzeta
de suzeta il poti dezobisnui mai usor, dar degetul il are mereu ,la purtator'
numai bine

A_driana , de minunea mea David-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

In cazul Cezarei nu am putut alege eu. Clar a fost degetul mare, pe care-l suge si acum. In primul rand la adormit, rar cand se loveste sau o doare ceva. A inceput cam de la o luna si desi am incercat 7 tipuri de suzeta nu a vrut niciuna. Nu cred ca suptul degetului deformeaza dentitia, si eu mi-am supt degetul ani buni si nu am suferit nici o transformare.
Am incercat cu suzeta doar cu gandul ca e mai usor de dezvatat, desi urasc sa vad copilasii sugand din siliconul/latexul ala. Parca cu degetul e altfel ...
Am doua nepotele gemene, una prefera suzeta si nu-si suge degetul deloc, cealalta numai degetul. Cred ca tine de copil in primul rand.

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

Cezara e www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=7" target="_blank">chic!

In bucataria mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Pana la urma cred ca tine de preferinta copilului; asa cum sunt unii care nu accepta suzeta, sunt si altii care nu duc degetul in gura. De trecut de la sine nu cred ca trece nici unul dintre obiceiuri, poate sunt unele cazuri, dar de regula copiii renunta destul de greu. Fata mea era innebunita dupa suzeta, eu incercam sa i-o dau numai la somn, ca facea parte din ritualul de adormire, insa daca o vedea cumva in timpul zilei, sau isi aducea ea aminte cumva, imediat facea scandal s-o primeasca. Abia pe la 2 ani am reusit sa o eliminam.

Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii
LA MULTI ANI!!!!!

Mergi la inceput